Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Victor Wooten la Sala Radio – Un elefant închis într-o cutie

Din seria surprizelor pregătite de Twin Arts pentru împătimiții jazzului a făcut parte și concertul lui Victor Wooten și al trupei sale de la Sala Radio de pe 23 octombrie 2014.

Publicat

pe

Victor Wooten în concert la Bucuresti pe 23 octombrie 2014
Victor Wooten în concert la Bucuresti pe 23 octombrie 2014 │ FOTO: Cătălin Oancea / InfoMusic.ro

Pentru cei care ar dori să știe mai multe despre Victor Wooten, el este unul dintre cei mai buni zece basiști din lume, conform revistei Rolling Stone, câștigător a cinci premii Grammy și membru de-a lungul timpului al trupei Béla Fleck and the Flecktones și al trioului de bassiști SMV, alcătuit cu Stanley Clarke și Marcus Miller.

Concert Victor Wooten la Bucuresti pe 23 octombrie 2014

Concert Victor Wooten la Bucuresti pe 23 octombrie 2014 │ FOTO: Cătălin Oancea / InfoMusic.ro

RECOMANDARE: Vezi galeria de poze de la concertul lui Victor Wooden

Formula de la București i-a inclus pe frații săi, Regi și Roy Wooten la chitară și tobe, și pe Karlton Taylor la clape, o echipă unită și veselă, care a transmis energie micului public al Sălii Radio. Pe parcursul concertului ne-am gândit la analogia cu un elefant închis într-o cutie. Sala Radio ni s-a părut mult prea mică pentru dimensiunea muzicii la care am fost martori.

Roy Wooten (tobe) în concertul lui Victor Wooten la Bucuresti pe 23 octombrie 2014

Roy Wooten (tobe) în concertul lui Victor Wooten la Bucuresti pe 23 octombrie 2014 │ FOTO: Cătălin Oancea / InfoMusic.ro

Din păcate, sonorizarea nu a fost deloc una fericită, în special în debutul concertului, când parcă nici nu ne puteam bucura de ceea ce se întâmpla pe scena din pricina rezonanței sălii. Totuși, pe parcurs lucrurile s-au mai dres și am putut face abstracție de lipsa unei calități deosebite a sunetului pentru a ne bucura de combinația ingenioasă de instrumente demonstrată de Victor Wooten și colegii săi.

Am avut parte de un concert variat, care a inclus atât piese mai complexe din punct de vedere instrumental, cât și coveruri și piese jucăușe, care te invitau la dans. Am privit cu fascinație cum un instrument poate fi mânuit cu măiestrie, amuzându-ne de piruetele și schemele pe care le făceau Victor Wooten cu al său bass. Am simțit la un moment dat cum sunetul silențios al bassului nu putea să exprime cu adevărat energia și pasiunea care erau puse în maniera de a-l folosi a americanului.

Regi Wooten în concert cu fratele său, Victor Wooten la Bucuresti pe 23 octombrie 2014

Regi Wooten în concert cu fratele său, Victor Wooten la Bucuresti pe 23 octombrie 2014 │ FOTO: Cătălin Oancea / InfoMusic.ro

Atmosfera de echipă și de familie dintre cei trei frați și amicul lor de la clape s-a simțit pe tot parcursul concertului, Victor prezentându-și colegii de multe ori de-a lungul serii. Micile sincroane dintre Regi și Victor Wooten au făcut și ele parte din deliciul publicului.

Karlton Taylor (clape) în concert alături de Victor Wooten la Bucuresti pe 23 octombrie 2014

Karlton Taylor (clape) în concert alături de Victor Wooten la Bucuresti │ FOTO: Cătălin Oancea / InfoMusic.ro

Finalul concertului a venit după aproximativ două ore de cântat și două chemări la bis entuziaste ale publicului. Una dintre piesele de bis a fost o demonstrație a felului în care se cânta jazz în 1995, așa cum a spus Victor, o explozie de energie și bună-dispoziție.

Așteptăm cu nerăbdare următorul eveniment Twin Arts, concertul Avishai Cohen de pe 6 noiembrie, sperând totodată că vor lipsi problemele legate de rezonanța sălii. Concertul lui Avishai va fi unul acustic.

PUBLICITATE
Comentează

Trending