Urmărește-ne în Social Media

world music, pop

Vaya con Dios - Onoarea unui Rămas Bun - FOTO

Recenzia concertului Vaya con Dios de la Sala Palatului de pe 16 martie 2013. Include setlist si fotografii cu Dani Klein și colegii ei de trupă.

Publicat

pe

Concert Vaya Con Dios Sala Palatului Bucuresti 2013
Concert Vaya Con Dios Sala Palatului Bucuresti 2013

Vom începe recenzia concertului Vaya con Dios de sâmbăta, 16 martie, cu un sfat pentru toți iubitorii de muzică. Vă sfătuim să mergeți la orice concert al artiștilor care cântă de peste douăzeci de ani, fie că sunteți sau nu fanii acestora. Nu veți regreta nici un minut din acele concerte, din simplul motiv că acești oameni știu ce înseamnă să cânte pentru public la un nivel înalt de profesionalism.

Dani Klein, solista Vaya Con Dios la București

Dani Klein, solista Vaya Con Dios la București

Așa ne-am simțit la concertul formației belgiene Vaya con Dios, care activează în lumea muzicală de mai bine de 26 de ani. Ne-am simțit onorați că avem ocazia să ascultăm live muzică intrată în istorie, din partea unor oameni care își dau silința să facă fiecare concert să fie mai bun decât precedentul și am fost încântați de tot ce se plimba pe la urechile și ochii noștri.
Plăcerea concertului a fost dată de un ansamblu de elemente: factori vizuali, o scenă care era structurată și iluminată impecabil, la care s-a adăugat eleganța vestimentară a trupei; factori auditivi, numeroase momente solo de excepție ale instrumentișlor alături de vocea generoasă a solistei Dani Klein, și ca să fie peisajul complet, factori sentimentali, aduși de momentele în care publicul român era lăudat pentru căldura cu care a primit trupa în cele trei concerte consecutive pe care le-a ținut în Cluj și București. Dani Klein a spus că în România se simte cu adevărat “iubită” și a cântat “Sanie cu zurgălăi” în varianta lui Edith Piaf, piesa “Johnny Tu n’es pas un ange”.

Concert Vaya Con Dios Sala Palatului Bucuresti 2013

Concert Vaya Con Dios Sala Palatului Bucuresti 2013

De altfel, legătura grupului cu România nu este doar atât de mică, solista Dani Klein menționând în repetate rânduri recunoștința pe care o poartă față de poporul Roma și muzica lor, care a inspirat-o nu de puține ori.

Subiectul vârstei înaintate a fost menționat de numeroase ori pe parcursul serii de către Dani Klein, care a glumit cu publicul, spunând ca la 60 de ani un scaun e întotdeauna o bucurie, arătând astfel că nu îi mai este ușor să susțină un concert de peste o oră și jumătate, așa cum îi era în tinerețe. Aceste gânduri ne-au făcut să ne dăm seama că suntem privilegiați să fim martori la ultimul concert al formației Vaya con Dios în România, aceștia urmând să se retragă din carieră.

Concert Vaya Con Dios Sala Palatului Bucuresti 2013

Concert Vaya Con Dios Sala Palatului Bucuresti 2013

Solista s-a declarat mulțumită de ceea ce a experimentat pe plan muzical și a afirmat că este o adevărată realizare pentru ei, ca muzicieni, să strângă în publicul lor mai multe generații de oameni.

Setlistul a fost unul încântător, variat și foarte bine dozat, delectând publicul cu piese faimoase precum “Puerto Rico sau “Na neh nah”, introduse printre diverse alte piese delectabile în franceză și engleză, susținute de momente solo de excepție de chitară, vioară, trompetă, contrabas sau tobe.

Concert Vaya Con Dios Sala Palatului Bucuresti 2013

Concert Vaya Con Dios Sala Palatului Bucuresti 2013

Sentimentul cu care am părăsit Sala Palatului în seara de sâmbătă a fost unul de împlinire și bucurie, auzind oamenii care încă mai fredonau “Na neh nah” și vrând parcă să nu se fi terminat atât de repede.

Setlist Vaya Con Dios, București 16 martie 2013

 1. One Silver Dollar
 2. Time Flies
 3. Johnny Tu N’Es Pas Un Ange
 4. Lulu’s song
 5. Quand Elle Rit Aux Éclats
 6. What’s A Woman
 7. Don’t Cry for Louie
 8. Just A Friend of Mine
 9. Puerto Rico
 10. Pack Your Memories
 11. Night Owls
 12. Don’t Break My Heart
 13. Lay Your Hands
 14. Pauvre Diable
 15. Je L’Aime Je L’Aime
 16. I don’t want to know
 17. Still A Man
 18. Na Neh Nah

Vezi galeria de poze de la concertul Vaya Con Dios

PUBLICITATE
Comentează

Trending