Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

VAMA @ GuerriLIVE Acoustic Session

Trupa Vama a cântat acustic la Radio Guerrilla în cadrul celei de-a doua editii de GuerriLIVE Acoustic Session cu Bogdan Serban. Afla setlistul si ce s-a povestit la microfon.

Publicat

pe

Tudor Chirilă la Guerrillive Radio Session
Tudor Chirilă la Guerrillive Radio Session

În acest început de săptămână, ne-am reîntâlnit cu trupa VAMA venită la Radio Guerrilla pentru a susţine un concert acustic special pregătit pentru această ocazie. În pauzele dintre melodii, am aflat detalii despre cariera fiecărui membru în parte, modul în care s-au apucat de muzică şi detalii despre trupele în care aceştia au activat înainte de VAMA, lucru ce l-a făcut pe Tudor Chirilă să afirme  în glumă: “Nimeni nu e perfect”.

VAMA în timpul cântării de la GuerriLIVE Acoustic Session

VAMA în timpul cântării de la GuerriLIVE Acoustic Session

Membrii VAMA înainte de VAMA

Lucian Sorin Cioargă ( Clopo) - toboşarul, s-a născut în Turda şi a absolvit Academia Naţională de Educaţie Fizică şi Sport. Din liceu a cântat cu multe formaţii precum: Alpha Rock, Sin, Compact Cluj, Blues Convention, iar mai apoi cu Taxi, Phoenix (a înregistrat alături de trupă albumul “În umbra marelui Urs”), Nightlosers şi No.13.

Gelu Ionescu, artistul din spatele pianului, activează în acest moment şi în band-urile Big Deal, brambura şi Old Stories. Acesta a cântat alături de chitaristul VAMA, Eugen Caminschi, din timpul liceului, amândoi fiind din Buzău. În 1999, au lansat cu grupul din care făceau parte “Black cat” primul album live de blues din România - "Live în Lăptăria Enache".

Tudor Chirilă a punctat cu sinceritate faptul că: “Muzica l-a studiat pe Gelu şi nu invers.” Venind vorba despre solist, Tudor Chirilă a povestit în cadrul emisiunii problemele apărute în momentul când nu mai puteau interpreta piesele Vama Veche, faptul că acestea dau un fel de suficienţă şi lejeritate. Au fost nevoiți să spargă cumva rutina şi să cucerească publicul cu melodiile noi VAMA.

Tudor Chirilă la GuerriLIVE Acoustic Session

Tudor Chirilă la GuerriLIVE Acoustic Session

Dan Opriş (Prepe), basistul, originar din Zalău, a terminat la Cluj Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei. Raul Kusak l-a îndemnat să studieze la bass după ce doi ani a cântat doar la chitară clasică.

Gabriel Bălaşa este un incredibil percuţionist, parte din trupa Blue Nipple Boy, susţinând concerte de multe ori şi cu byron, Cuantune, Jimmy Cserkesz, Petra Acker, Raul Kusak. Tânărul este de părere că “sunetul acustic sună cel mai cald şi mai aproape de sufletul oricărui ascultător.” În cadrul emisiunii şi-a prezentat întreg arsenalul de instrumente de percuţie.

VAMA la Guerrilla în varianta acustică

Concertul a fost încărcat de multe emoţii puternice, piesele alese întregind frumuseţea momentului, trupa cântând în această manieră pentru a doua oară, după Folk You. Am remarcat o înţelegere din priviri între membri, o incredibilă pasiune de a cânta şi multă sinceritate în interpretare, acestea fiind probabil câteva dintre secretele care stau la baza succesului de care artiştii citaţi se bucură.

SETLIST: “Pe sârmă”, “Post-iubire”, “Departe”, “Copilul care aleargă către mare”, “Fericire”, “Vara asta” ( varianta swing) , “Să dansăm”.

Podcastul emisiunii poate fi descarcat de aici.

Emisiunea s-a terminat după o oră, însă Tudor şi-a adus aminte că mai aveau pregătită o piesă, moment în care emisia s-a reluat şi VAMA a interpretat “Calul din Malboro”, o surpriză pentru ascultătorii rămași pe frecvenţe.

VAMA în emisiune alături de Bogdan Șerban

VAMA în emisiune alături de Bogdan Șerban

Concertul acustic VAMA poate fi ascultat, în reluare, duminică (14 octombrie), de la 6 la 7 seara. Următoarea ediție Guerrilive ne va prilejui întâlnirea cu Ska-nk, o trupă formată în 2008, adeptă a genurilor punk şi rock.

PUBLICITATE
2 comentarii

Industria muzicala

Liceenii bucureșteni au vizitat importante case de producție muzicală pentru oportunități de carieră

Global Records, Roton Music, Overground Music, Agenția de Vise si Hahaha Production, unele dintre cele mai importante case de producție muzicală din România, și-au deschis porțile pentru elevii de liceu în cadrul proiectului "Industria muzicală - Oportunități pentru viitor". Peste 100 de elevi au aflat direct de la profesioniștii din domeniu care sunt oportunitățile de carieră din industria muzicală. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Proiectul "Industria muzicală - Oportunități pentru viitor" 2023
Proiectul "Industria muzicală - Oportunități pentru viitor" 2023 │ FOTO: Anca Coleașă

Elevii din liceele Nichita Stănescu, Decebal, Dante Aligheri, Benjamin Franklin și Alexandru Ioan Cuza au participat în această lună la proiectul "Industria muzicală - Oportunități pentru viitor". Aceștia au vizitat studiourile de înregistrări și sălile de repetiții ale artiștilor, au aflat care sunt strategiile de lansare ale unui nou artist, care sunt etapele dezvoltării lui și ce fac echipele din jurul său.

Adolescenții au aflat ce departamente există într-un label sau într-o agenție de management și cum se interconectează ele. Alături de Tudor Chirilă și trupa Vama au aflat și care este procesul de creație al unui cântec, au ascultat primele schițe ale unor piese și apoi variantele lor finale, trecând prin toate etapele creative.

"Această a doua ediție a continuat succesul primei ediții. Elevii au mers în vizită la 5 dintre cele mai de succes case de producție din România unde au avut ocazia să afle cum se desfășoară activitatea în fiecare dintre acestea, care este drumul unui cântec de la idee până când ajunge să fie ascultat de ei și care sunt job-urile la care ar putea avea acces într-o astfel de companie. Gazdele lor, cărora le mulțumesc și pe această cale, i-au antrenat în discuții interesante, în urma cărora ambele părți au aflat multe informații utile. Sper ca peste câțiva ani să aflăm că măcar câțiva dintre acești elevi și-au ales o carieră în acest domeniu", a declarat Anca Lupes, inițiatoarea proiectului.

Proiectul "Industria muzicală - Oportunități pentru viitor" este finanțat de Primăria Sectorului 3 prin fonduri nerambursabile de la bugetul local și este organizat de Asociația Indiero a producătorilor și editorilor muzicali independenți din România.

Citește în continuare

Concerte & turnee

VAMA, Irina Rimes, TAXI, Luna Amară cânta la festivalul caritabil "Livada cu stele" - PROGRAM

Prima ediție a festivalului caritabil "Livada cu stele" va avea loc în perioada 1-3 septembrie la Nucșoara, Argeș. "Livada cu stele" nu este doar un festival de muzică, ci și o platformă de solidaritate între artiști, public și comunitate. Profitul obținut din vânzarea biletelor va fi direcționat către construcția Grădiniței Casa Bună, un loc unde copiii defavorizați social din Ferentari, București, pot învăța și unde să își construiască drumul în viață.

Publicat

pe

Irina Rimes / Tudor Chirilă (VAMA)
Irina Rimes / Tudor Chirilă (VAMA) │ FOTO: capturi YouTube

Prin intermediul festivalului, oamenii pot descoperi magia satului Nucșoara în timp ce susțin cauza și se bucură de 3 zile de muzică. Artiști și trupe precum VAMA, Luna Amară, TAXI, Ada Milea, Mădălina Pavăl Orchestra, Luiza Zan, Dora Gaitanovici, Delta Pe Obraz, Cristina Lupu, EYEDROPS, Soul Serenade, Rockabella, Ana Coman, Leyah, Pixar Stelar, DJ Marinov, Stema, Blană Bombă s-au alăturat deja cauzei. Va fi un festival plin de muzică bună, pe lângă zecile de activități în aer liber, ateliere, dezbateri și momente speciale ce au fost pregătite pentru participanți.

"Noi, cei de la Casa Bună, ne luptăm pentru copiii chinuiți de sărăcie, de indiferența unor autorități sau de abuzurile din partea propriilor familii. Pentru ei visăm la tot felul de minunății, pentru ei ne străduim și facem lucrurile să se întâmple. Așa am ajuns, cu ajutorul oamenilor buni, să facem meditații constant cu sute de copii, să construim o cabană cu observator astronomic și să pregătim tabere pentru cei care altfel nu ar avea nicio șansă să iasă din ghetou. Acum visăm să facem un festival de muzică care să ne ajute să facem mai mult bine în jur", a declarat Valeriu Nicolae, Fondator Asociația Casa Bună.

Program "Livada cu stele":

Vineri, 1 septembrie

 • Stema
 • Ada Milea
 • Ana Coman
 • Taxi
 • Rockabella
 • Mădălina Pavăl Orchestra
 • Luna Amară

Sâmbătă, 2 septembrie

 • Soul Serenade
 • Leyah
 • Luiza Zan
 • Delta pe Obraz
 • Dora Gaitanovici
 • Vama
 • Dan Amariei DJ set

Duminică, 3 septembrie

 • Blană Bombă
 • Cristina Lupu
 • Eyedrops
 • EMAA
 • Irina Rimes
 • DJ Marinov
 • Pixar Stelar DJ Set

Alte activități din cadrul festivalului: ateliere creative și vocaționale pentru copii, ateliere meșteșuguri populare, experiențe culturale și gastronomice locale, tururi ghidate în natură (de observare a florei și faunei, a obiectivelor naturale din zonă etc.), plimbări cu bicicleta, cros copii și adulți, escaladă și multe alte activități sportive, observare astronomică, dezbateri.

Despre Casa Bună

Casa Bună este o asociație care își dorește să îndrume și să ajute cât mai mulți copii din mediile defavorizate. Totul a început cu dorința ca toți copiii să aibă acces la o educație completă, dar și de perfecționare. Cu ajutorul voluntarilor, au fost create programe precum Grădinița de Sâmbătă, Duminica la Casa Bună, Lecțiile Online sau Taberele Casa Bună.

Un alt obiectiv a fost să le ofere celor mici o viață sănătoasă, pentru că în mediile defavorizate vizitele regulate la medic și calitatea hranei au mult de suferit. Copiii beneficiază de controale medicale regulate, vizite stomatologice sau controale pediatrice, cu ajutorul Casa Bună, cu sprijinul Regina Maria.

În 2022, peste 400 de copii au primit sprijin educațional, medical, vocațional și pentru o viață decentă. Au fost alături de asociație 433 de voluntari, 3284 donatori individuali și 194 de companii. Cu ajutorul acestora, planurile s-au transformat în bucurii pentru peste 200 de familii din mai multe comunități din țară - din București (Ferentari și Jilava), Argeș (Nucșoara, Lerești, Câmpulung) și Brașov (Sânpetru).

Prețuri bilete festival "Livada cu stele" 2023

 • Biletele se găsesc online, la prețuri ce pornesc de la 100 de lei. De asemenea, sunt disponibile opțiuni de camping în zonă special amenajată. Pentru mai multe detalii despre bilete și camping, te invităm să accesezi agenda InfoMusic.
Citește în continuare

Concerte & turnee

Urmărește show-ul VAMA de la UNTOLD 2023 - VIDEO

Cea de-a opta ediție a festivalului UNTOLD a avut loc între 3 și 6 august 2023, iar VAMA s-a numărat printre trupele confirmate în lineup. Formația a susținut un concert plin de energie, pe care îl poți urmări în articol.

Publicat

pe

Concert VAMA la UNTOLD 2023
Concert VAMA la UNTOLD 2023 │ FOTO: YouTube VAMA

Peste 420.000 de oameni au participat la UNTOLD 2023, unul dintre cele mai apreciate festivaluri de la noi. Organizatorii au pregătit o ediție pe cinste, încărcată de acte muzicale de neratat, unele în premieră în România.

În același timp, pe mainstage au urcat și artiști autohtoni care și-au reconfirmat talentele muzicale. Un exemplu în acest a fost VAMA. Trupa a urcat pe scena principală a festivalului în ultima zi, 6 august. A susținut un show de aproximativ 40 de minute în care au fost interpretate piese îndrăgite precum "Copilul care aleargă către mare", "Cântă cu mine", "18 Ani", "Barosanii", "Perfect fără tine", "Vara asta".

Pentru fanii care nu au putut ajunge pe Cluj-Arena, membrii trupei VAMA au lansat online întregul lor concert de la UNTOLD.

VIDEO: Concert VAMA la UNTOLD 2023

În altă ordine de idei, formația a susținut pe 29 iulie tradiționalul concert de la Arenele Romane. Evenimentul a marcat revenirea trupei, după un an de întrerupere, la această serie de concerte. În 2020, Vama a susținut singurul show din acea vară la Arene, pentru ca un an mai târziu, membrii trupei să se întoarcă cu un concert care a beneficiat de relaxarea unor restricții.

Tot luna trecută, VAMA a lansat o piesă nouă, perfectă pentru sezonul estival - "Vara Pe Repeat".

Citește în continuare

Trending