Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

URMA - Lost End Found sau când visele prind contur - VIDEO

Pe 28 noiembrie 2013, URMA a lansat materialul discografic “Lost End Found”. Află impresii de la concertul din Silver Church și legătura dintre noul album și patrimoniul arhitectural și cultural românesc.

Publicat

pe

Urma în Silver Church pe 28 noiembrie 2013
Urma în Silver Church pe 28 noiembrie 2013

După “Nomad Rhymes”, “Anger As A Gift”, “Trend Off” și o așteptare care a durat 4 ani, a venit timpul ca “Lost End Found” să prindă un contur și să ajungă într-adevăr la un final. Acest nou album a concretizat ultimii ani de evenimente, sentimente și relații inter-umane din interiorul trupei. Oferit fanilor sub forma unui jurnal fotografic ce cuprinde 120 de pagini, materialul include piese deja cunoscute și iubite precum cover-ul “Cine Iubește Și Lasă”, “All Wrong” sau “Selfish”.

Concertul din Silver Church, “the friendliest church in town” - sintagmă ce băieților de la Urma le-a surâs în repetate dăți, a avut un aspect circular, acesta începând și terminându-se cu piesa “Terminus”. Încă o dată ne-a fost demonstrat că este nevoie doar de un vis pentru a te detașa de această lume.

O călătorie melodică, dansantă, cu zâmbete și mai rar suspine - seara de 28 noiembrie a fost recapitulare a tot ce înseamnă Urma. Prezentându-și noul material, băieții au presărat și piese mai vechi, foarte bine integrate și legate de acest final regăsit. Pe acordurile unor melodii precum “A Place For me”, “Slide” sau “What I Am”, am retrăit alături de oamenii de pe scenă o paletă variată de sentimente. Această seară a adus împreună parcă toate concertele Urma de până acum. Cu toate acestea, atunci când credeam că știu fiecare acord, fiecare bătaie de tobe și inflexiune de voce, băieții reușeau să introducă câte un element nou care să surprindă, să aducă zâmbete pe fețele celor adunați - timizi la început și mai dezinhibați spre final -  în fața scenei.

Filmare de la lansarea URMA - Lost End Found:

Mani Gutău (voce și chitară), Dominic Csergo (tobe), Sorin Erhan (bas), Jimmy Cserkesz (chitară), Luis Angel Palomino (saxofon) și Ati Panaitescu (percuție) sunt oamenii care formează familia Urma. Reprezentând mai mult decât o trupă, cei șase transmit energie și trăiri într-un stil caracteristic. Fiecare membru a avut joi seară câte un moment personal de “glorie”, în care unul câte unul instrumentele trupei au prins viață. Pornind cu un solo reușit de chitară al lui Jimmy, momentul a devenit și mai interesant când Mani i s-a alăturat și împreună au pătruns într-o lume a lor.

Cel mai așteptat solo a fost cel al lui Domi, un toboșar desăvârșit, care din păcate a respins oferta strigată de un fan din public: “Domi președinte!” :) Seria a fost închisă de Sorin, prins în visele lui pe acorduri de bas, ca de obicei. Un duet de tobe versus bas a ajuns la inimile fiecăruia, reușind să evidențieze atât partea mai sensibilă - basul, inima formației, precum și partea mai dură și impulsivă a acesteia. Pe scenă li s-a alăturat pentru câteva melodii și Catrinel Bejenaru, solista formației Butterflies In My Stomach. De-a lungul timpului, drumul Urma s-a mai intersectat cu cel al lui Catrinel.

Lost End Found” nu reprezintă doar o însumare de ritmuri, acorduri, rime și vise, dar și o avertizare în ceea ce privește patrimoniul arhitectural și cultural românesc. Mani și colegii săi au vrut să atragă atenția asupra unor monumente de patrimoniu care necesită intervenție imediată, cum ar fi Palatul Cantacuzino, Sinagoga din Timișoara sau Cazinoul Constanța, pentru a nu avea aceeași soartă precum Hala Matache, demolată la începutul anului acesta.

O persoană, de data aceasta, spre care trupa și-a concentrat atenția a fost Lucian Ionescu. Lucian este unul din oamenii care au făcut câte un prim pas în recuperarea patrimoniului românesc, reușind să ducă la bun sfârșit drumul Giurgiu - Veneția în caiac. Toți cei prezenți au fost rugați să-și scoată telefoanele pentru a filma un “Bravo Lucian” în cor. Momentul poate fi vizionat mai jos:

Seara în compania celor de la Urma a fost plină de emoții, un prilej de a lua o pauză de la cotidian. Au fost câteva ore de readus la viață vise pierdute, de a medita asupra problemelor care ne înconjoară și speranța că încet, dar sigur, încă mai putem schimba lumea într-una mai bună.

Setlist Urma - Lost End Found @ Silver Church, 23.11.2013

 1. Terminus
 2. A place for me
 3. Comfort
 4. This Time - Stufstock style
 5. All Wrong
 6. Grace Is Gone
 7. Cine Iubește și Lasă
 8. Afterall
 9. So Long
 10. Doyle
 11. Speed
 12. Alright
 13. A Door To My World
 14. Slide
 15. Lonely Pub
 16. What Are Friends For
 17. Selfish Motherfucker

ENCORE HARCORE

 1. Buy Me with A Coffee
 2. What I Am
 3. Terminus

Filmare de la lansarea URMA - Lost End Found:

Concerte & turnee

URMA concertează în septembrie la Teatrul de Vară Mihai Eminescu

Pe 24 septembrie, trupa Urma urcă pe scena Teatrului de Vară Mihai Eminescu. Reîntâlnirea cu publicul va fi marcată de un setlist presărat cu piese îndrăgite, precum "Buy me with a coffee", "Terminus" și "Cine iubește și lasă".

Publicat

pe

URMA este un colectiv de artiști coagulat în jurul solistului Mani Gutău, care s-a făcut remarcat încă de la începuturi printr-o muzicalitate hipnotizantă, prin îmbogățirea sound-ului alternativ cu sonoritățile calde ale unor instrumente precum fluierul, saxofonul, trompeta, percuția & congas, dar și prin implicarea în numeroase proiecte care au avut ca scop trezirea conștiinței sociale.

În primăvara anului 2003, la Cluj, demarau înregistrările primului material discografic URMA, intitulat "Nomad Rhymes". Un album întâmplare, semnat de un grup de muzicieni ce nu aveau nici o reprezentație live, împreună, la activ. Ce a urmat merită povestit mai departe.

Începând cu concertul susținut la răsărit, pe plaja din Vama Veche, în cadrul primei ediții a festivalului Stufstock, URMA a semnat până în prezent 4 albume de studio, "Nomad Rhymes" (2003), "Anger is a Gift" (2005), "Trend Off" (2007), "Lost End Found" (2013), şi a susținut apariţii live memorabile în România, Ungaria, Franța, Germania, Elveția și Marea Britanie.

În 17 aprilie și 24 aprilie 2010, Urma a susținut în premieră, pentru un grup alternativ, concerte recital la Ateneul Roman și Sala Palatului. În 10 Mai 2013, la Cinema Patria / București, URMA a oferit un concert special, marca MTV Unplugged, alături de orchestra dirijată de Simona Strungaru.

Pe parcursul celor 18 primăveri trecute de la debut și până acum, trademark-ul sonor al trupei URMA a fost amprentat de prezența instrumentelor de suflat, precum flautul, saxofonul sau trompeta, care completează îmbinarea armonioasă a chitarelor acustice și a diverselor elemente de percuție.

În prezent, Urma lucrează la viitorul material discografic, intitulat "inima!ism", primul single "Love Create Inspire" fiind deja prezentat publicului.

Bilete concert URMA la Teatrul de Vară "Mihai Eminescu"

 • Acces General - 70 lei
 • Testare rapidă la intrare - 25 lei

Reguli de acces:

 • Participarea este permisă spectatorilor nevaccinați pe baza unui test negativ făcut la acces, dar și celor vaccinați, celor cu test PCR nu mai vechi de 72 de ore, cu test rapid nu mai vechi de 24 de ore sau cu bilet de externare din spital nu mai vechi de 90 de zile și nu mai devreme de 15 zile.
 • Testele rapide sunt disponibile la acces și se pot face, contra cost, de personal autorizat.
 • Conform ORDINULUI nr. 3.245/1.805/2020 completat la la 20.05.2021, minorii sunt exceptați de la prezentarea dovezilor medicale de orice fel.
Citește în continuare

Concerte & turnee

Living Rock 2021 - Lineup-ul complet și programul pe zile

Living Rock 2021 aduce muzica alternativă la mare. Lineup-ul complet pentru ediția de anul acesta include trupe ca Vița de Vie, Alternosfera, The Mono Jacks și Urma.

Publicat

pe

Vița de vie la Festivalul Awake 2018 │ FOTO: Alexandru Dragoi / InfoMusic.ro

Living Rock 2021 are loc în weekendul 20 - 22 august, pe plaja Tuzla. Pe parcursul celor trei zile ale festivalului vor fi organizate activități în aer liber, pentru toate vârstele: de la acțiuni de ecologizare, tururi prin împrejurimi alături de ghizi și sesiuni de birdwatching pentru iubitorii de păsări, până la zonă de produse handmade, tatuaje, dreaduri și multe alte surprize.

Programul pe zile și ore

Vineri, 20.08

Evening concerts - cu începere de la 7 PM

 • Melting Dice
 • Rockabella
 • GRIMUS
 • COMA
 • Vița de Vie

Sâmbătă, 21.08

Morning Concerts - cu începere de la 8 AM

 • Robin and the Backstabbers
 • Dimitri's Bats

Brunch Concerts - cu începere de la 2 PM

 • Toulouse Lautrec
 • ZMEI3

Evening Concerts - cu începere de la 8:30 PM

 • Theodore (Grecia)
 • Jurjak
 • URMA
 • The Mono Jacks

Duminică 22.08

Brunch Concerts - cu începere de la 2 PM

 • Lucia
 • The Kryptonite Sparks

Evening Concerts - cu începere de la 7 PM

 • Alex & The Fat Penguins
 • Pinholes
 • byron
 • Alternosfera

Accesul la festival și în zona de camping:

 • Accesul la festival se va face pe bază de bilet de acces pentru o zi sau abonament pe trei zile, alături de certificatul de vaccinare sau test negativ de Covid. Abonamentul oferă acces gratuit în zona de camping a festivalului.

Biletele și abonamentele achiziționate anul trecut pentru ediția 2020 rămân valabile pentru ediția 2021.

Festivalul Living Rock, unicul festival de alternativ de la mare, are ca scop promovarea scenei underground din România și sprijinirea artiștilor din zona de rock alternativ. Construit pe conceptul unic de combinare a rock-ului alternativ cu frumusețea Mării Negre, evenimentul are loc în aer liber, pe plaja Tuzla, una dintre cele mai frumoase plaje din România.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< oct. 2021 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Trending