Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

URMA - lansarea unui nou single & videoclip

Publicat

pe

URMA, lansare „Cine iubește și lasă” (București, 08.02.2012)
URMA, lansare „Cine iubește și lasă” (București, 08.02.2012)

Miercuri seară, formația URMA a lansat un nou single și un nou videoclip în The Silver Church.

Concertul era programat pentru ora 22:00, dar a început efectiv cu o oră mai târziu. Mani Gutău - frontmen-ul trupei - și-a cerut scuze recunoscând că el a fost cel care a întârziat. Motivul a fost unul foarte nobil: „Am vrut să petrec o zi cu fiul meu” și aproape că nu a mai putut ajunge la concert din cauza drumurilor blocate și înzăpezite. Dificultățile tehnice nu au întârziat și ele să apară din lipsa unei probe de sunet ca atare; băieții și-au luat o scurtă pauză după prima piesă pentru a remedia situația.

URMA, lansare „Cine iubește și lasă” (București, 08.02.2012)

URMA, lansare „Cine iubește și lasă” (București, 08.02.2012)

Concertul a fost exact cum ne așteptam. URMA își numește stilul alternativ acusticpiesele lor îți permit să visezi un pic cu ochii deschiși și să te lași purtat de muzică. Combinația lui Luis Angel Palomino la clarinet și flaut dă melodiilor un aer inedit cu care s-au remarcat băieții de la URMA. În plus, Ati Panaitescu a încins atmosfera cu ansamblul său de percuţii exact cum am sperat.

Setlist-ul a cuprins melodiile pe care publicul le îndrăgește cel mai mult, printre care și Terminus, This Time, All Wrong, băieții păstrând Buy me with a coffee pentru bis. Printre piese, Dominic Csergo a stercurat şi un solo de tobe care a încins şi mai mult atmosfera.

URMA, Lansare „Cine iubește și lasă” (București, 08.02.2012)

URMA, lansare „Cine iubește și lasă” (București, 08.02.2012)

Single-ul lansat în The Silver Church este „Cine iubește și lasă” pentru prestația căreia a urcat pe scenă Marius Gagiu. El i-a acompaniat pe URMA cântând la caval insuflând și mai mult nuanțele folclorice ale cântecului. Mani a menționat că deși multă lume a preluat  celebra piesă a folclorului românesc, URMA a extras un singur fragment. Refrenul este acela bine cunoscut de majoritatea românilor, în timp ce strofele scrise în engleză poarta amprenta inconfundabilă URMA.

Melodia a fost dedicată lui Marius Cozma - handbalistul român care și-a pierdut viața pe alte meleaguri. Precizarea făcută de vocalistul trupei a fost că nu se adresează handbalistului și că ei nu sunt amatori ai sportului. Piesa îi este dedicată lui Marius Cozma - un om care și-a pierdut viața venind în ajutorul unui prieten care se afla într-o situație dificilă, într-un conflict.

Urma și Marius Gagiu, lansare „Cine iubește și lasă” (București 08.02.2012)

URMA și Marius Gagiu, lansare „Cine iubește și lasă” (București 08.02.2012)

La sfârșitul concertului, în Silver Church a fost coborât un ecran în spatele scenei pe care a fost proiectat videoclipul. După vizionarea acestuia, URMA ne-a invitat pe toți să îl revedem și acasă online, să îl dăm mai departe prietenilor și să ne bucurăm cu toții de el. Cine iubește și lasă este inclusă pe albumul „Lost End Found” - album de pe care URMA au promis că vor lansa treptat câte o piesă pentru a le aşeza asemeni pieselor de puzzle.

Urmărește videoclipul în format HD și află-i povestea

Vezi galeria de fotografii de la lansarea single-ului și a videoclipului „Cine iubește și lasă”.

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

URMA concertează în septembrie la Teatrul de Vară Mihai Eminescu

Pe 24 septembrie, trupa Urma urcă pe scena Teatrului de Vară Mihai Eminescu. Reîntâlnirea cu publicul va fi marcată de un setlist presărat cu piese îndrăgite, precum "Buy me with a coffee", "Terminus" și "Cine iubește și lasă".

Publicat

pe

URMA este un colectiv de artiști coagulat în jurul solistului Mani Gutău, care s-a făcut remarcat încă de la începuturi printr-o muzicalitate hipnotizantă, prin îmbogățirea sound-ului alternativ cu sonoritățile calde ale unor instrumente precum fluierul, saxofonul, trompeta, percuția & congas, dar și prin implicarea în numeroase proiecte care au avut ca scop trezirea conștiinței sociale.

În primăvara anului 2003, la Cluj, demarau înregistrările primului material discografic URMA, intitulat "Nomad Rhymes". Un album întâmplare, semnat de un grup de muzicieni ce nu aveau nici o reprezentație live, împreună, la activ. Ce a urmat merită povestit mai departe.

Începând cu concertul susținut la răsărit, pe plaja din Vama Veche, în cadrul primei ediții a festivalului Stufstock, URMA a semnat până în prezent 4 albume de studio, "Nomad Rhymes" (2003), "Anger is a Gift" (2005), "Trend Off" (2007), "Lost End Found" (2013), şi a susținut apariţii live memorabile în România, Ungaria, Franța, Germania, Elveția și Marea Britanie.

În 17 aprilie și 24 aprilie 2010, Urma a susținut în premieră, pentru un grup alternativ, concerte recital la Ateneul Roman și Sala Palatului. În 10 Mai 2013, la Cinema Patria / București, URMA a oferit un concert special, marca MTV Unplugged, alături de orchestra dirijată de Simona Strungaru.

Pe parcursul celor 18 primăveri trecute de la debut și până acum, trademark-ul sonor al trupei URMA a fost amprentat de prezența instrumentelor de suflat, precum flautul, saxofonul sau trompeta, care completează îmbinarea armonioasă a chitarelor acustice și a diverselor elemente de percuție.

În prezent, Urma lucrează la viitorul material discografic, intitulat "inima!ism", primul single "Love Create Inspire" fiind deja prezentat publicului.

Bilete concert URMA la Teatrul de Vară "Mihai Eminescu"

 • Acces General - 70 lei
 • Testare rapidă la intrare - 25 lei

Reguli de acces:

 • Participarea este permisă spectatorilor nevaccinați pe baza unui test negativ făcut la acces, dar și celor vaccinați, celor cu test PCR nu mai vechi de 72 de ore, cu test rapid nu mai vechi de 24 de ore sau cu bilet de externare din spital nu mai vechi de 90 de zile și nu mai devreme de 15 zile.
 • Testele rapide sunt disponibile la acces și se pot face, contra cost, de personal autorizat.
 • Conform ORDINULUI nr. 3.245/1.805/2020 completat la la 20.05.2021, minorii sunt exceptați de la prezentarea dovezilor medicale de orice fel.
Citește în continuare

Concerte & turnee

Living Rock 2021 - Lineup-ul complet și programul pe zile

Living Rock 2021 aduce muzica alternativă la mare. Lineup-ul complet pentru ediția de anul acesta include trupe ca Vița de Vie, Alternosfera, The Mono Jacks și Urma.

Publicat

pe

Vița de vie la Festivalul Awake 2018 │ FOTO: Alexandru Dragoi / InfoMusic.ro

Living Rock 2021 are loc în weekendul 20 - 22 august, pe plaja Tuzla. Pe parcursul celor trei zile ale festivalului vor fi organizate activități în aer liber, pentru toate vârstele: de la acțiuni de ecologizare, tururi prin împrejurimi alături de ghizi și sesiuni de birdwatching pentru iubitorii de păsări, până la zonă de produse handmade, tatuaje, dreaduri și multe alte surprize.

Programul pe zile și ore

Vineri, 20.08

Evening concerts - cu începere de la 7 PM

 • Melting Dice
 • Rockabella
 • GRIMUS
 • COMA
 • Vița de Vie

Sâmbătă, 21.08

Morning Concerts - cu începere de la 8 AM

 • Robin and the Backstabbers
 • Dimitri's Bats

Brunch Concerts - cu începere de la 2 PM

 • Toulouse Lautrec
 • ZMEI3

Evening Concerts - cu începere de la 8:30 PM

 • Theodore (Grecia)
 • Jurjak
 • URMA
 • The Mono Jacks

Duminică 22.08

Brunch Concerts - cu începere de la 2 PM

 • Lucia
 • The Kryptonite Sparks

Evening Concerts - cu începere de la 7 PM

 • Alex & The Fat Penguins
 • Pinholes
 • byron
 • Alternosfera

Accesul la festival și în zona de camping:

 • Accesul la festival se va face pe bază de bilet de acces pentru o zi sau abonament pe trei zile, alături de certificatul de vaccinare sau test negativ de Covid. Abonamentul oferă acces gratuit în zona de camping a festivalului.

Biletele și abonamentele achiziționate anul trecut pentru ediția 2020 rămân valabile pentru ediția 2021.

Festivalul Living Rock, unicul festival de alternativ de la mare, are ca scop promovarea scenei underground din România și sprijinirea artiștilor din zona de rock alternativ. Construit pe conceptul unic de combinare a rock-ului alternativ cu frumusețea Mării Negre, evenimentul are loc în aer liber, pe plaja Tuzla, una dintre cele mai frumoase plaje din România.

Citește în continuare

Trending