Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Un show energic, pozitiv şi lipsit de inhibiţii cu Macy Gray

Dacă vreţi să o vedeţi pe Macy Gray live, atunci este clar că trebuie să lăsaţi acasă prejudecăţile, să veniți cu mintea şi sufletul deschise. Pe 22 noiembrie, Sala Palatului a vibrat de energie pozitivă şi extravaganţă alături de Macy Gray şi band-ul The Sex Fiends.

Publicat

pe

Concert Macy Gray la Sala Palatului din Bucuresti pe 22 noiembrie 2012
Concert Macy Gray la Sala Palatului din Bucuresti pe 22 noiembrie 2012

Evenimentul a început puțin după ora 20:00 şi i-a avut ca protagonişti prima dată pe cei de la Moonlight Breakfast, trupă tânără, veselă, cu iz retro pe acorduri moderne. Christie, solista lor și-a declarat enorma bucurie că au deschis show-ul Macy Gray: „Ne bucură foarte tare că ne aflăm în seara aceasta aici pentru că ne place foarte mult Macy Gray”.

Ea a comunicat cu cei prezenţi în sală, încercând să facă trecerea spre momentul mult aşteptat cât mai plăcută și antrenantă. Cu toate că nu se află demult în această componenţă, Bazooka şi colegii săi au făcut o impresie foarte bună, publicul primindu-i cu aplauze călduroase.

Moonlight Breakfast in deschiderea concertului Macy Gray de la Sala Palatului pe 22 noiembrie 2012

Moonlight Breakfast in deschiderea concertului Macy Gray de la Sala Palatului pe 22 noiembrie 2012

Trupa a avut ca decor celebrele proiecţii marca Les Ateliers Nomad, echipa creativă specializată în producţie video, animaţie şi 3D. Vizualul a contat foarte mult în percepția per ansamblu a show-ului, sunetul nefiind mereu la înălțime. Vocea live a fost completată cu sample-uri electro și înregistrări.

Galerie de poze cu Moonlight Breakfast

Vezi galeria completă Moonlight Breakfast

Pentru Moonlight Breakfast nu a fost vorba de primul concert de deschidere. Vizita lui Jamiroquai în iulie 2011 i-a adus pe cei 4 matinali nocturni în fața a peste 35.000 de spectatori. Cu prilejul concertului Macy Gray, Sala Palatului a reunit în jur de 2.500 de fani, aceștia asistând deopotrivă și la recitalul Moonlight Breakfast.

Setlist Moonlight Breakfast

 1. Hello
 2. Still
 3. Hard times
 4. No more
 5. Play
 6. Champagne
 7. Go on (piesă nouă)
 8. Whistle
 9. Carry me
 10. Shout

Macy Gray - bine dispusă și fără inhibiții

În jurul orei 21:00 toboşarul bandului, Ronald a anunţat cu o voce gravă, ca la un show adevărat, personajul principal: Macy Gray. Aceasta a impresionat spectatorii încă de la început, apărând într-o rochie fuchsia cu paiete, accesorizată cu celebrul şal cu pene. Evident, nu a fost singura ei ţinută! Acompaniată în backing vocals de Honey Larochelle şi Traci Nelson, două voci ce au debordat de energie, Macy Gray a început spectacolul promis cu piesa Help Me, de pe albumul Sellout din 2010. Concertul a cuprins piese proprii, dar şi cover-uri soul-funk ce se regăsesc pe abumul Covered din 2012. Din păcate nu toate au fost interpretate de cântăreață. Așteptat cu multă curiozitate de public, cel după Nothing Else Matters (Metallica) a fost cântat de una dintre vocile secundare.

    

Show-ul a fost unul antrenant, fără să lase publicul pe scaun. The Sex Fiends band împreună cu Macy au dansat pe scenă, au încurajat spectatorii să se exprime, să se simtă liberi şi fără griji cel puţin vreme de 2 ore. Comunicarea cu publicul a fost constantă şi inspirantă.

În locul vedetei, Marina Bambino (percuţie) a mulţumit celor prezenţi, spunând Bună seara şi Vă mulţumesc. Macy a adresat și ea câteva mesaje de încurajare, instigând la Sexual Revolution, cerându-le oamenilor să strige cât mai tare Freedom, Happiness, Love. De asemenea, a vrut să facă cunoştinţă cu cei prezenţi. Toţi cei care se simţeau sexy şi liberi şi-au strigat numele la semnalul ei.

Cântăreţa a schimbat 4 ţinute, una mai extravagantă ca cealaltă, în nuanţe tari de portocaliu, mov și roşu, sclipitoare și accesorizate din plin. Schimbările de vestimentație au condus totuși la o absență considerabilă a artistei spre deruta unora dintre spectatori. Fetele din backing vocals nu s-au lăsat mai prejos, la un moment dat făcând discrepanță prin vestimentația urbană față de rochia elegantă a solistei. Toate acestea au vrut să sugereze spiritul liber, fără inhibiții, esențial pentru a te simți fericit în propria piele.

   

Coregrafiile celor 2 soliste secundare dezinvolte nu vor putea fi uitate prea curând, fiind un lucru mai puțin întâlnit în show-urile văzute până acum în România. Ritmurile funk, soul, reggae, vocea lui Macy Gray, dar şi buna comunicare cu membrii band-ul live au fost elementele cheie ale unui concert reușit. Fanii solistei au trecut ușor peste micile deficiențe de sonorizare și structura setlist-ului. Linia energică a show-ului a fost frântă odată cu prima pauză, iar solo-urile instrumentiștilor nu au părut 100% integrate în spectacolul Macy Gray.

Evenimentul de pe 22 noiembrie a fost organizat de Events, agenția reușind crearea unei atmosfere plăcute și complete prin alegerea trupei din deschidere și fluiditatea programului general. Vreme de 3 ore, muzica ne-a purtat dincolo  de București și cotidianul alarmant.

Galerie de poze cu Macy Gray

Vezi galeria completă Macy Gray

Setlist Macy Gray

 1. Greates Show on Earth
 2. Help Me
 3. Psychopath
 4. Here Comes the Rain
 5. Kissed It
 6. I Do
 7. Mike and Reggie solo
 8. Girls rap
 9. You & I
 10. Tuesday Heartbreak
 11. Smoke 2 joints
 12. Nothing Else Matters
 13. Sweet Baby
 14. The Sellout
 15. Let You Win
 16. Happiness
 17. Club Remix Band
 18. Beauty in the World
 19. Bis:
 20. Zoux (piano solo)
 21. Call me
 22. Do sumthin
 23. Caligula
 24. I try
 25. The Letter

PUBLICITATE
Comentează

Trending