Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Liana Stanciu anunță când vom afla care e piesa României la Eurovision 2021Piesa României la Eurovision 2021 - Când e aleasă și ce jurați fac selecția RBD"Rebelde" va fi difuzat pe Netflix într-o nouă versiune - TEASER Ana-Maria Mărgean la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": Ana-Maria Mărgean a fost micuța ventrilocă care a primit Golden Buzz de la Andra Destiny ALA la "Românii au talent" 2021Destiny ALA a emoționat juriul de la "Românii au talent" cu puterea de a simți muzica chiar dacă nu o aud Anya Taylor-Joy în trailerul "The Queen's Gambit"Câștigătorii Globurilor de Aur 2021 - Lista completă Adriana & Romică - Maria Tănase și Fărâmiță Lambru la "Te cunosc de undeva!"Adriana Trandafir și Romică Țociu i-au portretizat pe Maria Tănase și Fărâmiță Lambru și au câștigat cea de-a patra gală "Te cunosc de undeva!"

Travka, o nouă atitudine live în Control

După turneul de promovare al albumului Okean, Travka, una din cele mai îndrăgite trupe de rock alternativ din underground-ul românesc, a început un nou turneu prin țară. Bucureștenii au fost invitați să participe la primul din aceste concerte, care s-a desfășurat în clubul Control pe 17 octombrie 2013.
George Gâdei, solistul Travka, în concert în CLub Control

George Gâdei, solistul Travka, în concert în CLub Control

Ușile clubului s-au deschis la ora 21.00, iar în următoarele 30 de minute se crease deja o coadă de zeci de persoane la intrare. Oamenii păreau nerăbdători să trăiască din nou - sau poate pentru prima dată - experiența Travka live. Clubul s-a umplut rapid, iar puțin peste ora 22.00, pe scenă și-au făcut apariția unul câte unul, cei cinci membri ai formației: George Gâdei - voce, Alexei Țurcan - chitară și keyboard, Misha Gâlcă - chitară, Sorin Erhan - bas și nu în cele din urmă, Cristian Chirodea - tobe.

Coadă la ușa Clubului COntrol la concertul Travka (17 ocotmbrie 2013)

Coadă la ușa Clubului COntrol la concertul Travka (17 ocotmbrie 2013)

Cu un entuziasm vizibil, Travka își încep prestația cu piesa “Soare răsare”. Formația transmite energie încă de la început și pare să se prezinte într-un mod diferit de această dată publicului, atât ca sound, cât și ca atitudine și prezență scenică. Alexei oscila între keyboards și obișnuita sa chitară, iar George și-a surprins fanii cu mișcări de dans expresive, dezinhibate, care reflectau stările puternice interioare ale solistului în momentele intense ale pieselor. Sorin este și el foarte dinamic, plimbându-se pe scenă și intrând în atmosfera urbanului violent. La fel de bine se încadrează în peisaj și Misha, care deși este mai liniștit și retras, se bucură de fiecare acord pe care îl cântă la chitară, lucru care se observă și din interacțiunile cu basistul. Cristi este prins și el în dinamismul melodiei, tobele sale reușind să facă publicul să se dezlănțuie din ce în ce mai mult de la piesă la piesă.

Travka în concert în CLub Control pe 17 octombrie 2013

Travka în concert în CLub Control pe 17 octombrie 2013

Piesa “Aici sunt eu” are parte de o interpretare puternică, ce reușește să transmită multe sentimente. Controversata melodie “Iubire” acaparează întregul club, atmosfera devenind tot mai apăsătoare. Urmează piese mai vechi, precum “90”, “Cum te simți”, “Aparamentul 77”, dar și piese de pe recentul album “Okean”, cum ar fi “Călătoare” sau “Vremea okeadelor”. S-a auzit și o piesă nouă, “Distanțe”, asemănătoare melodiilor de pe ultimul album.

Travka a păstrat pentru sfârșit ce era mai bun, iar concertul a fost încheiat cu 4 melodii expresive, pline cu stări sufletești: “Sunt un erou”, “Okean”, “Continental” și, spre surprinderea și bucuria publicului care nu se aștepta la acest ultim cântec, “Ochiul cere lumină”, melodie foarte iubită de întreaga mulțime.

George se joacă prin cuvinte cu publicul, făcându-l să treacă prin sentimente diverse, de la identificarea cu anumite fraze, exaltare, intrigare, până la vinovăție. Și de data aceasta, își expune nemulțumirea legată de dorința fanilor de a auzi mereu în concerte mult iubitele melodii ale formației, piese consacrate precum “Corabia nebunilor” sau “Vreau să simt Praga”.

Basistul Sorin Erhan în concertul Travka (17 ocotmbrie 2013)

Basistul Sorin Erhan în concertul Travka (17 ocotmbrie 2013)

Experiența Travka live este de fiecare dată o mare de sentimente și trăiri, atât a persoanelor de pe scenă, cât și a celor din fața ei. Concertul a fost o renaștere a trupei Travka, aceasta fiind caracterizată de un dinamism și un entuziasm nou, de o nouă atitudine și o încredere de sine mult mai accentuată acum. Dezinhibați, membrii Travka au fost mai însuflețiți și mai hotărâți în redarea pieselor. Până la sfârșitul concertului toți cinci travkiști au ajuns la un nou nivel de exprimare pe scenă. După 11 ani de existență, Travka se îndreaptă într-o direcție diferită față de cea cu care și-a obișnuit fanii până acum, dar atitudinea este cu desăvârșire într-o direcție bună.

Playlist Travka în Control pe 17 octombrie 2013:

 1. Soare răsare
 2. Urban violent
 3. Aici sunt eu
 4. Iubire
 5. 90
 6. Cum te simți?
 7. Vremea okeadelor
 8. Fetele-n lună
 9. Călătoare
 10. Într-un fel
 11. Ceva mi s-a rupt
 12. Distanțe
 13. Ap. 77
 14. Sunt un erou
 15. Continental
 16. Okean
 17. (Okiul cere lumină)

Irina Iancu este Colaborator la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE