Urmărește-ne în Social Media

blues, pop, r&b

Tom Jones - Potenţa a 50 de ani de muzică

Pe 1 noiembrie Tom Jones a urcat pe scena Sălii Palatului, demonstrând publicului că cei 50 de ani de carieră în industria muzicală nu i-au știrbit din simțiri și entuziasm, ci din contră, l-au menținut tânăr.

Publicat

pe

Concert Tom Jones la Sala Palatului pe 1 noiembrie 2013

După ce l-am ascultat pe Tom Jones pe 1 noiembrie la Sala Palatului, am rămas cu două impresii predominante. Prima: acest domn ar fi avut o carieră exemplară cântând la operă, datorită vocii sale de baritone cu care este înzestrat, dar în mod cert mult mai plată şi plictisitoare decât cea oferită de showbiz, iar a doua: dacă ar exista un echivalent al controversatului medicament Viagra în domeniul muzical, cu siguranţă Tom Jones ar fi cel care i-ar face reclamă.

Domnul Jones şi-a început cariera muzicală în Ţara Galilor, locul său de baştină, făcând parte dintr-un grup de muzică beat. Nu a trecut mult până să fie observat de un producător englez care l-a dus la Londra şi l-a lansat în cariera solo. Prima piesă care a atins un loc fruntaș în topul britanic a fost "It’s Not Unusual" în 1965, în 1966 Tom Jones primind premiul Grammy pentru Best New Artist.

Concert Tom Jones la Sala Palatului pe 1 noiembrie 2013

Concert Tom Jones la Sala Palatului pe 1 noiembrie 2013

Ei bine, 50 de ani mai târziu, l-am regăsit pe Sir Thomas John Woodward (numele său real, însoţit de gradul nobiliar atribuit de regină) pe scena Sălii Palatului din Bucureşti, cu o energie şi o carismă la niveluri înalte, fără a da în vreun fel impresia că drumul său muzical s-ar apropia de sfârşit.

Tom Jones & The Band ar fi trebuit să se intituleze actul său după părerea noastră, pentru că trupa care l-a însoţit merită cel puţin la fel de multe aprecieri precum cântăreţul. Zece oameni l-au susţinut instrumental şi vocal pe Tom Jones: un baterist, un bassist, doi chitarişti, un clăpar, trei suflători şi două domnişoare cu backing vocals, muzicieni de calitate care şi-au arătat bucuria de a-l acompania pe cântăreţul galez.

Concert Tom Jones la Sala Palatului pe 1 noiembrie 2013

Concert Tom Jones la Sala Palatului pe 1 noiembrie 2013

Vezi galeria completă de poze cu Tom Jones la Sala Palatului pe 1 noiembrie 2013

Jones este un om carismatic, care ştie ce înseamnă să nu vorbeşti nici prea mult, nici prea puţin în faţa unui public, aşa încât toată lumea să fie mulţumită. Astfel, el s-a arătat mândru că a învăţat să spună "Sala Palatului" în limba română, a mulţumit tuturor celor care i-au oferit flori şi a ridicat publicul la dans fără prea mult efort sau complimente forţate.

Am trecut prin istoria Tom Jones pe parcursul concertului, ascultând piesele care l-au făcut faimos precum "Delilah" sau "Sex Bomb", dar şi multe coveruri după artişti precum Kenny Rogers, John Lee Hooker, Leonard Cohen sau Joe Cocker, admirându-i de fiecare dată acurateţea şi puterea vocală.

Cam tot ce e de spus despre concert am spus deja, nu au existat moment neplăcute, nu a existat nimic de care să ne plângem, sonorizarea a fost lăudabilă, muzicienii la fel, bisul a fost prelungit şi însoţit de o sală animată, pe scurt toate ingredientele pentru o seară reuşită. Să îi mulţumim pentru asta lui Tom Jones şi să îl credem pe cuvânt că va reveni în România.

Concert Tom Jones la Sala Palatului pe 1 noiembrie 2013

Concert Tom Jones la Sala Palatului pe 1 noiembrie 2013

Setlist Tom Jones, 1 noiembrie 2013, Sala Palatului

 1. Evil
 2. Mama Told Me Not To Come
 3. She’s A Lady
 4. Hit Or Miss
 5. JustDropped In
 6. St. James Infirmary
 7. Burning Hell
 8. Didn’t It Rain
 9. Don’t Knock
 10. Tower Of Song
 11. Green Green Grass Of Home
 12. I’ll Never Fall In Love Again
 13. Bad As Me, Deliah
 14. What’s New Pussycat
 15. Sex Bomb
 16. If I only Knew
 17. It’s Not Unusual
 18. It’s Your Thing

PUBLICITATE
Comentează

Trending