Urmărește-ne în Social Media

blues, pop, r&b

Tom Jones - Potenţa a 50 de ani de muzică

Pe 1 noiembrie Tom Jones a urcat pe scena Sălii Palatului, demonstrând publicului că cei 50 de ani de carieră în industria muzicală nu i-au știrbit din simțiri și entuziasm, ci din contră, l-au menținut tânăr.

Publicat

pe

Concert Tom Jones la Sala Palatului pe 1 noiembrie 2013

După ce l-am ascultat pe Tom Jones pe 1 noiembrie la Sala Palatului, am rămas cu două impresii predominante. Prima: acest domn ar fi avut o carieră exemplară cântând la operă, datorită vocii sale de baritone cu care este înzestrat, dar în mod cert mult mai plată şi plictisitoare decât cea oferită de showbiz, iar a doua: dacă ar exista un echivalent al controversatului medicament Viagra în domeniul muzical, cu siguranţă Tom Jones ar fi cel care i-ar face reclamă.

Domnul Jones şi-a început cariera muzicală în Ţara Galilor, locul său de baştină, făcând parte dintr-un grup de muzică beat. Nu a trecut mult până să fie observat de un producător englez care l-a dus la Londra şi l-a lansat în cariera solo. Prima piesă care a atins un loc fruntaș în topul britanic a fost "It’s Not Unusual" în 1965, în 1966 Tom Jones primind premiul Grammy pentru Best New Artist.

Concert Tom Jones la Sala Palatului pe 1 noiembrie 2013

Concert Tom Jones la Sala Palatului pe 1 noiembrie 2013

Ei bine, 50 de ani mai târziu, l-am regăsit pe Sir Thomas John Woodward (numele său real, însoţit de gradul nobiliar atribuit de regină) pe scena Sălii Palatului din Bucureşti, cu o energie şi o carismă la niveluri înalte, fără a da în vreun fel impresia că drumul său muzical s-ar apropia de sfârşit.

Tom Jones & The Band ar fi trebuit să se intituleze actul său după părerea noastră, pentru că trupa care l-a însoţit merită cel puţin la fel de multe aprecieri precum cântăreţul. Zece oameni l-au susţinut instrumental şi vocal pe Tom Jones: un baterist, un bassist, doi chitarişti, un clăpar, trei suflători şi două domnişoare cu backing vocals, muzicieni de calitate care şi-au arătat bucuria de a-l acompania pe cântăreţul galez.

Concert Tom Jones la Sala Palatului pe 1 noiembrie 2013

Concert Tom Jones la Sala Palatului pe 1 noiembrie 2013

Vezi galeria completă de poze cu Tom Jones la Sala Palatului pe 1 noiembrie 2013

Jones este un om carismatic, care ştie ce înseamnă să nu vorbeşti nici prea mult, nici prea puţin în faţa unui public, aşa încât toată lumea să fie mulţumită. Astfel, el s-a arătat mândru că a învăţat să spună "Sala Palatului" în limba română, a mulţumit tuturor celor care i-au oferit flori şi a ridicat publicul la dans fără prea mult efort sau complimente forţate.

Am trecut prin istoria Tom Jones pe parcursul concertului, ascultând piesele care l-au făcut faimos precum "Delilah" sau "Sex Bomb", dar şi multe coveruri după artişti precum Kenny Rogers, John Lee Hooker, Leonard Cohen sau Joe Cocker, admirându-i de fiecare dată acurateţea şi puterea vocală.

Cam tot ce e de spus despre concert am spus deja, nu au existat moment neplăcute, nu a existat nimic de care să ne plângem, sonorizarea a fost lăudabilă, muzicienii la fel, bisul a fost prelungit şi însoţit de o sală animată, pe scurt toate ingredientele pentru o seară reuşită. Să îi mulţumim pentru asta lui Tom Jones şi să îl credem pe cuvânt că va reveni în România.

Concert Tom Jones la Sala Palatului pe 1 noiembrie 2013

Concert Tom Jones la Sala Palatului pe 1 noiembrie 2013

Setlist Tom Jones, 1 noiembrie 2013, Sala Palatului

 1. Evil
 2. Mama Told Me Not To Come
 3. She’s A Lady
 4. Hit Or Miss
 5. JustDropped In
 6. St. James Infirmary
 7. Burning Hell
 8. Didn’t It Rain
 9. Don’t Knock
 10. Tower Of Song
 11. Green Green Grass Of Home
 12. I’ll Never Fall In Love Again
 13. Bad As Me, Deliah
 14. What’s New Pussycat
 15. Sex Bomb
 16. If I only Knew
 17. It’s Not Unusual
 18. It’s Your Thing

Concerte & turnee

Urmărește-l pe Tom Jones în cadrul seriei Tiny Desk (Home) Concert - VIDEO

Vocea lui Tom Jones a electrizat încă o dată audiența, reputatul muzician dând dovodă de resurse inepuizabile în cadrul seriei Tiny Desk (Home) Concert. A interpretat trei piese și a fost suficient pentru a ne declanșa dorința de a-l revedea live.

Publicat

pe

Tom Jones: Tiny Desk (Home) Concert
Tom Jones: Tiny Desk (Home) Concert │ FOTO: Captură YouTube

Publicat chiar în ziua în care Sir Tom Jones a împlinit 81 de ani, concertul său din cadrul Tiny Desk este spectaculos de la prima până la ultima notă. Muzicianul mușcă fiecare cuvânt și articulează fiecare emoție cu atâta forță și precizie, încât cu greu ar putea cineva să-i conteste talentul. Poate doar cineva pus pe glume sau rău intenționat.

"Mă bucur să revin la Tiny Desk. Cred că ultima oară când am făcut asta se întâmpla în 2012. Wow, au trecut aproape 10 ani de atunci. Asta se întâmpla în Washington, iar concertul acesta are loc în Wiltshire (Anglia). Suntem la Real World Studios din Wiltshire, unde am mai înregistrat piese în trecut. Mă bucur că putem cânta live, pentru că nu am mai interpretat piesele astea de când le-am înregistrat. Acum le cântăm live, ceea ce este extraordinar, considerând cât de dificil ne-a fost, de anul trecut încoace. Mă bucur să pot cânta din nou. De abia aștept să plec în turneu, dar suntem aici, acum, pentru a cânta pentru voi", ne-a transmis Tom Jones.

Trei piese de pe cel cel mai recent album au fost selectate pentru acest show, cea mai emoționantă fiind ultima, "I'm Growing Old". Din trupa muzicianului fac parte: Ethan Johns la chitară, Nick Pini la bas, Stephanie Ward la clape și Jeremy Stacey la tobe.

Setlist Tom Jones - Tiny Desk (Home) Concert:

 • "One More Cup of Coffee"
 • "No Hole In My Head"
 • "I'm Growing Old"

VIDEO: Tom Jones la Tiny Desk (Home) Concert

Sir Tom Jones este un artist complet, care a explorat multe genuri muzicale și preferințele unui public la fel de divers și eclectic. Cu o carieră muzicală de peste cinci decenii, Tom Jones este o forță în lumea muzicală, câștigând admirația criticilor atât pentru show-urile live desăvârșite, cât și pentru cele peste 40 de albume înregistrate.

De-a lungul carierei, Tom Jones a câștigat numeroase distincții muzicale, iar în 2006 a fost investit la rangul de cavaler de către regina Marii Britanii, fiind invitat să concerteze la Palatul Buckingham cu ocazia celebrării Jubileului de Diamant. Acesta a primit un premiu Silver Clef pentru toate realizarile sale, distincția Hitmaker (US) din partea compozitorilor americani de pe Hall of Fame și prestigiosul premiu Music Industry Trust (UK, 2010).

Citește în continuare

Trending