Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Laura Bretan intervievată de InfoMusic pe 3 decembrie 2019Cu gândul la 2020, Laura Bretan vorbește despre majorat, viitorul album și un turneu extins INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2020
INFO CONCERT:
Summer Well 2020
INFO CONCERT:
Avishai Cohen
INFO CONCERT:
Celine Dion
INFO CONCERT:
Postmodern Jukebox

The Tiger Lillies - Despre viaţa de circ în versuri

The Tiger Lillies au adus o parte din savoarea şi misterul vieţii de circ prin concertul pe care l-au susţinut în club Control pe 6 mai. Britanicii au prezentat pentru prima dată show-ul "Circus Songs" în România, spectacolele precedente având altă tematică.

Concert Tiger Lillies in Club Control (foto: Andrei Zidaroiu / InfoMusic.ro)

Trio-ul britanic The Tiger Lillies a ajuns în club Control pe 6 mai cu un concert de excepţie, aceştia urmând să mai susţină încă un spectacol pe 7 mai în Bucureşti. "Circus Songs" a fost titlul show-ului pregătit de către cei trei artişti, care i-a trimis pe cei din public într-un tablou burlesque al unui circ din anii '20.

Cine sunt The Tiger Lillies şi de cât timp cântă? Ei bine, trupa a debutat în 1989 şi a decis să îmbrace un stil muzical complex, care are însă la bază punk-ul, împletit cu influenţe gypsy şi dark cabaret.

Concert Tiger Lillies in Club Control

Concert Tiger Lillies in Club Control (Foto: Andrei Zidaroiu / InfoMusic.ro)

Trupa şi-a făcut apariţia pe scena din Control aşa cum şi-a obişnuit fanii de până acum, purtând acelaşi make-up grotesc, specific clovnilor din perioada lui Charlie Chaplin.  Cântecul care a dat start show-ului a fost ”Roll up”, prin care Martyn Jacques, solistul trupei, a stârnit instant entuziasmul şi curiozitatea publicului, în special datorită interpretării pline de umor. Prin această piesă, The Tiger Lillies au introdus publicul într-un mediu obscur, presărat cu prostituate, circari, femei cu barbă, gemeni siamezi şi ghicitoare, asemănător vieţii de circ.

Cu un zâmbet ticălos, pictat atent, şi cu o privire tristă, uneori mânioasă, ascunsă sub o pălărie neagră, solistul a cântat în timpul show-ului la mai multe instrumente, cum ar fi acordeonul, chitara acustică, ukulele şi pian. Nici celălalt membru al trupei, Adrian Stout nu s-a lăsat mai prejos şi a atras atenţia cu plânsetul unui fierăstrău muzical, urmând apoi zumzăitul unui contrabas.

Concert Tiger Lillies in Club Control

Concert Tiger Lillies in Club Control (Foto: Andrei Zidaroiu / InfoMusic.ro)

Publicul a rezonat cel mai bine cu melodia "Heroin and Cocaine", iar după fiecare refren fanii strigau hipnotizaţi "Heroin, heroin, heroin". Printre piesele pe care trio-ul britanic le-a mai interpretat s-au numărat "Thousand Violins", "Beat me"şi "Bully Boys".

În ciuda gesturilor haioase şi a expresiilor diverse pe care le-au afişat în timpul concertului, cei trei membri ai trupei nu au comunicat foarte mult cu publicul şi au păstrat o oarecare răceală şi notă de mister. Cu toate că nu au adus pe scenă o flaşnetă, sunetele produse de celelalte instrumente îi erau asemănătoare, iar împreună cu versurile şi costumele, The Tiger Lillies au reuşit să creeze un cadru de cabaret, cu un iz învechit şi depravat... un tablou muzical surprins din Moulin Rouge şi Cirque du Soleil.

Miruna Haican este Ex-Reporter la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE