Urmărește-ne în Social Media

rock

The Heavy - short change heroes la BESTFEST - FOTO

Recenzia concertului The Heavy din prima zi a festivalului BESTFEST. Citește impresiile și vezi galeria de fotografii cu formația britanică.

Publicat

pe

The Heavy la BESTFEST 2013 - 5 iulie

Surpriza plăcută din prima zi a B'ESTFEST s-a intitulat The Heavy, o trupă britanică a cărei muzică era cunoscută de relativ puțini oameni din public veniți în acea seară. După cum era de așteptat, mulți dintre cei prezenți la festival erau nerăbdători să asiste la concertul Texas, însă The Heavy au demonstrat că sunt o trupă ce nu trebuie subestimată.

The Heavy la BESTFEST 2013 - 5 iulie

The Heavy la BESTFEST 2013 - 5 iulie

Solistul Kelvin Swaby nu a precupețit niciun efort pentru a face un show memorabil, având o voce puternică, cu un timbru distinctiv, dar în același timp versatil, care poate trece cu ușurință prin registre muzicale foarte variate, de la rock până la soul sau chiar hip-hop. David Letterman este unul din fanii trupei. După ce au cântat "How You Like Me Now" la The Late Show, The Heavy a fost prima trupă pe care Letterman a invitat-o să cânte un bis în emisiunea sa, și a făcut acest lucru de două ori.

În plus, melodii precum "Big Bad Wolf", pe care publicul de la B'ESTFEST a fost invitat să urle întocmai ca lupii- împreună cu "Short Change Hero",  "What Makes A Good Man", "When I Die" ,  sau care au marcat momente importante ale show-ului din București, au apărut pe coloana sonoră a mai multor filme și seriale celebre cum ar fi The Fighter, The Vampire Diaries sau True Blood.

The Heavy a cântat piese de pe toate cele trei albume pe care le au la activ,"Great Vengeance and Furious Fire", "The House that Dirt Built " și "The Glorious Dead" , care amestecă rock și hip-hop cu influențe soul și chiar jazz, punctate de cele două saxofoane care au dat cântecelor un aer retro în contrapunct cu chitara rock. Muzica The Heavy are un aer de noutate, dar totodată familiar și intim. Cu siguranta și-au făcut mulți fani noi la BESTFEST.

The Heavy a urcat pe scena principală BESTFEST chiar înainte de Texas, headliner al primei zile de festival.  Alte trupe ce au completat line-up-ul pe 5 iulie au fost  TIAMAT, Changing Skins, Niște Baieti, Vama, Les Elephants Bizarres, OCS și Vița de Vie. Potrivit organizatorilor, peste 19.000 de oameni s-au avântat în prima zi spre festival, fără să-i ude ploaia, ci doar emoția trăirii muzicii live.

Vezi galeria completă de poze cu The Heavy la BESTFEST 2013

PUBLICITATE
Comentează

Trending