Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Texas la BESTEFST: “It's time to have a Conversation” - FOTO

Recenzia concertului TEXAS din prima zi a festivalului BESTFEST 2013. Impresii, setlist și poze cu Sharleen Spiteri și colegii la prima vizită în România.

Publicat

pe

TEXAS la BESTFEST 2013 - 5 iulie

Texas a trecut publicul de la București prin întregul lor repertoriu de hituri, însă nu au lipsit nici piese de pe noul album "The Conversation", lansat anul acesta în aprilie. Trupa scoțiană a cântat în prima zi a BESTFEST 2013 în fața unui public de peste 5000 de persoane.

Sharleen Spiteri, TEXAS la BESTFEST 2013 - 5 iulie

Sharleen Spiteri, TEXAS la BESTFEST 2013 - 5 iulie

Vezi galeria de poze TEXAS la BESTFEST 2013

Sharleen Spiteri a apărut pe scenă însoțită de colegii de trupă, în acordurile binecunoscute ale piesei "I Don't Want A Lover". Coincidență sau nu, această piesă care a dat startul primului concert Texas în Romania este și single-ul cu care Texas și-au făcut debutul în muzică la sfârșitul anilor '80, unul dintr-o lungă serie de hituri care au propulsat trupa în fruntea topurilor muzicale internaționale.

Îmbracată clasic cu pantaloni negri și cu o cămașă cu broderii florale foarte asemănătoare cu cea din videoclipul piesei "A Conversation" de pe cel mai recent album cu același nume, Spiteri a fost o prezență magnetică și a susținut un show viu, plin de momente frumoase. De altfel, piesa "The Conversation" a fost cântată în concert, împreună cu alte piese de pe albumul nou, ca "Detroit City", "Dry Your Eyes" și "If This Isn't Real".

TEXAS la BESTFEST 2013 - 5 iulie

TEXAS la BESTFEST 2013 - 5 iulie

"Halo" și "Black Eyed Boy", piese de pe "White On Blonde", album de referință al trupei ce a fost nominalizat la Premiile BRIT pentru Cel mai bun album al ultimilor 25 de ani, au fost și ele incluse în setlistul concertului.

Este prima oară când suntem în București. Trebuie să venim din nou”, a spus Spiteri, care nu și-a pierdut accentul scoțian în ciuda faptului că a locuit peste 20 de ani în Londra.

"In Demand", piesa în al cărui videoclip apare alături de actorul Alan Rickman, a marcat și un moment în care a dat frâu liber publicului la cântat. De altfel, cei din Texas nu au fost niciodată străini de film. Piesele lor au fost incluse pe coloanele sonore ale câtorva filme. Trupa și-a luat numele după filmul "Paris, Texas" al regizorului Wim Wenders, iar acordurile de chitară din "I Don't Want a Lover" sunt bazate pe coloana sonoră a acestei producții. Mai mult, Spiteri, care este pasionată de temele muzicale din filme, a înregistrat o colecție a temelor sale favorite, numită "The Movie Songbook".

“Următorul cântec a fost compus după o noapte în care am consumat mult whisky. Am scris-o după ce o prietenă mi-a mărturisit că nu își mai iubește soțul. Câți dintre voi ați fost îndrăgostiți? Și câți ați pierdut iubirea?” i-a întrebat pe cei din public, în deschiderea cântecului "Dry Your Eyes".

Sharleen Spiteri, TEXAS la BESTFEST 2013 - 5 iulie

Sharleen Spiteri, TEXAS la BESTFEST 2013 - 5 iulie

"Say What You Want", cel mai de succes single al scoțienilor în topurile britanice, ar fi trebuit să închidă concertul, când solista a cerut publicului feminin și masculin să cânte separat versurile.  Ea a concluzionat că “acesta a fost cel mai bun public masculin pe care l-am avut”.

Însă publicul i-a chemat înapoi cu insistență, iar "Inner Smile" a fost prima dintre piesele cântate la bis. Ajutată de look-ul androgin caracteristic și de niște mișcări specifice lui Elvis Presley, Spiteri a ținut publicul în priză până la final. De altfel, videoclipul acestei piese a fost făcut ca un omagiu adus “regelui rock'n'roll”, în care solista era îmbrăcată în faimosul costum de piele pe care acesta îl purta la concertele Comeback Specials.

Ok, dacă nu știți cântecul care urmează, vă sugerez să vă închideți în cameră și să nu mai ieșiți de acolo”, a glumit solista. Astfel a pus punct “conversației” cu Bucureștiul cu un cover după piesa "River Deep, Mountain High" a lui Ike & Tina Turner.

TEXAS la BESTFEST 2013 - 5 iulie

TEXAS la BESTFEST 2013 - 5 iulie

Setlist TEXAS la BESTFEST, București, 5 iulie 2013:

 • I Don't Want A Lover
 • Halo
 • Detroit City
 • If This Isn't Real
 • Once In A Lifetime
 • The Conversation
 • When We Are Together
 • Dry Your Eyes
 • Summer Son
 • Big World
 • In Demand
 • Black Eyes BoySay What You Want
 • Bis- Inner Smile
 • River Deep, Mountain High

Selecții din galeria foto TEXAS la BESTFEST 2013


Vezi galeria de poze TEXAS la BESTFEST 2013

PUBLICITATE
Comentează

AGENDA DE CONCERTE

<< sept. 2022 >>
lmmjvsd
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Trending