Urmărește-ne în Social Media

electronica

Subcarpați, dar cu un tempo luat la vale

Trupa de electro hip-hop Subcarpați a oferit un recital cu totul diferit de ce s-a ascultat până acum, în cadrul concertului de pe 4 septembrie la Grădina cu Filme.

Publicat

pe

Subcarpați în concert la Grădina cu filme - Cinema & More pe 4 septembrie
Subcarpați în concert la Grădina cu filme - Cinema & More pe 4 septembrie │ FOTO: Alex Chelba

Ce înseamnă de fapt Subcarpați? Ei bine, la momentul actual, înseamnă MC Bean și beat-uri electro, versuri suprarealiste și folclor underground, care, alături de Valentin Popescu, de trei instrumentiști și alți prieteni, au arătat că în spatele basului turbat și al tobelor, există de fapt miezul muzicii.

Subcarpați este una dintre acele trupe românești care umple cluburile promițând spectacole de excepție, alăturând hip-hopului notele sublime auzite în folclorul autohton. Nici la acest prim concert electro acustic nu s-au lăsat mai prejos. Ei au arătat publicului o parte mai puțin cunoscută, una mai liniștită, mai intimă, dar, în continuare, plină de energie. Chiar dacă au stat confortabil pe scaune, s-a simțit că au cântat cu adevărat din inimă și au vrut să ne simțim ca într-o mare familie ce stă la povești sau în jurul focului și cântă liniștiți într-o seară călduroasă de vară.

Subcarpați în concert la Grădina cu filme - Cinema & More pe 4 septembrie

Subcarpați în concert la Grădina cu filme - Cinema & More pe 4 septembrie │ FOTO: Alex Chelba

Pe scenă le-au fost alături Mădălina Pavăl, Mara, dar și AFO. Însăși Mara a afirmat în fața publicului, după ce a cântat împreună cu băieții, că sunt o adevărată familie, iar ei fac muzică, dar nu oricum, ci, una în care își pun sufletul în totalitate.

De-a lungul concertului am ascultat melodii binecunoscute precum „M-a făcut muma frumoasă”, „Codrule, Mărite Domn”, „Oamenii sunt încă frumoși”, „Când au fost la `89”, „Rău necesar”, melodii de altfel de la începuturile lor, dar și una dintre preferatele mele, care a ridicat publicul de la mese și mai ales la bis, „Frunzuliță, iarbă deasă”.

Interpretarea ne-a dezvăluit o altă față a celor de la Subcarpați. Trecerea atât de ușoară de la mixurile care te făceau să sari în sus la starea de melancolie și de căldură în același timp au învăluit trupa într-o cu totul altă aură, într-o singură seară. A fost pentru prima oară când au susținut un astfel de concert și să sperăm că vor fi mai multe cu o asemenea inițiativă. Mai mult, în pauzele scurte dintre cântece, au dezvăluit faptul că se pregătesc deja de un nou album și de noi colaborări pentru 2016, iar una dintre acestea va fi cu Mara. Așa că, să ne pregătim cum se cuvine pentru anul ce urmează pentru a fi încântați de Subcarpați!

Albume noi

Subcarpați lansează colecția aniversară SUB 10, care include întreaga discografie a grupului

Subcarpați aniversează 10 ani de activitate muzicală cu o lansare mult așteptată. Întreaga discografie a grupului devine disponibilă în format fizic, trupa incluzând într-o colecție toate albumele, precum și produse de merch în ediție aniversară.

Publicat

pe

Colecția aniversară Subcarpați 10
Colecția aniversară Subcarpați 10 │ FOTO: Shop Subcarpați

Subcarpați sărbătorește cei 10 ani de reinterpretat folclorul în manieră proprie cu o colecție ce cuprinde cele șapte materiale discografice ale trupei în format CD. Colecția aniversară SUB 10 include și un hanorac personalizat cu masca "Culese din Cartier", precum și un booklet și un sticker pack, alături de o serie de magneți.

"De la sat la oraș, de la deal la câmpie, am dat înapoi ce am primit. Folclorul e oxigen și muzica e mijloc de transport.

Primii 10 ani cu Subcarpați. Mulțumim! Big Up!", au transmis membrii Subcarpați.

Colecția aniversară SUB 10 poate fi achiționată de pe site-ul formației la prețul de 500 de lei. În magazinul online publicul va găsi și alte produse personalizate: căciuli, fulare, tricouri și diverse modele de hanorace.

Ce conține pachetul "Colecția aniversară SUB 10"

Hanoracul masca "Culese din Cartier". La achiziția lui, primești gratuit:

  • Discografia Subcarpați: Subcarpați, 2010, Culese din Cartier Vol. 1, 2010, Etnologic EP, (2010), Undeground Folclor, (2012), Pielea de Găină, (2014), Satele Unite ale Balcanilor, (2016), Zori și Asfințit, (2018)
  • Booklet
  • Sticker pack și magneți

*Produsele vor fi expediate în luna mai.

Odată cu lansarea acestei colecții, Subcarpați a înregistrat și un clip aniversar, în care comprimă cei 10 ani de muzică, emoție și versuri cu mesaj.

"Zeci de mii de oameni. 1,000 de amintiri. Sute de cântări. Vreo 20 de colegi. Toate comprimate în 10 ani. O singură dragoste pentru voi. Mulțumim!", au transmis membrii Subcarpați.

Subcarpați - Sub10

Cea mai mare grupare muzicală independentă din România, Subcarpați, s-a născut în urmă cu 10 ani, la inițiativa lui Bean MC, și este compusă dintr-un grup de prieteni mânați de pasiunea pentru muzică și folclor.

Subcarpați reinterpretează folclorul în manieră proprie și aduce în prim-plan ideea că e important să ne conectăm la originile noastre. Trupa vorbește prin muzica sa despre patriotism și dragostea pentru valorile tradiționale, fără să le transforme într-un discurs patetic.

Din 2009 până în prezent, Subcarpați a lansat șapte materiale discografice: "Etnologic" (2010), "Subcarpați" (2010), Compilația "Culese din Cartier" (2010), "Underground Folclor" (2012), "Pielea de găină" (2014), "Satele Unite ale Balcanilor" (2016), "Zori și Asfințit" (2018).

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2021 >>
lmmjvsd
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Trending

CLOSE
CLOSE