Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019Poze concert Deep Purple la Cluj-Napoca - 2019 Laura Bretan intervievată de InfoMusic pe 3 decembrie 2019Cu gândul la 2020, Laura Bretan vorbește despre majorat, viitorul album și un turneu extins INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2020
INFO CONCERT:
Summer Well 2020
INFO CONCERT:
Avishai Cohen
INFO CONCERT:
Celine Dion

Subcarpați, dar cu un tempo luat la vale

Trupa de electro hip-hop Subcarpați a oferit un recital cu totul diferit de ce s-a ascultat până acum, în cadrul concertului de pe 4 septembrie la Grădina cu Filme.
Subcarpați în concert la Grădina cu filme - Cinema & More pe 4 septembrie

Subcarpați în concert la Grădina cu filme - Cinema & More pe 4 septembrie (foto: Alex Chelba)

Ce înseamnă de fapt Subcarpați? Ei bine, la momentul actual, înseamnă MC Bean și beat-uri electro, versuri suprarealiste și folclor underground, care, alături de Valentin Popescu, de trei instrumentiști și alți prieteni, au arătat că în spatele basului turbat și al tobelor, există de fapt miezul muzicii.

Subcarpați este una dintre acele trupe românești care umple cluburile promițând spectacole de excepție, alăturând hip-hopului notele sublime auzite în folclorul autohton. Nici la acest prim concert electro acustic nu s-au lăsat mai prejos. Ei au arătat publicului o parte mai puțin cunoscută, una mai liniștită, mai intimă, dar, în continuare, plină de energie. Chiar dacă au stat confortabil pe scaune, s-a simțit că au cântat cu adevărat din inimă și au vrut să ne simțim ca într-o mare familie ce stă la povești sau în jurul focului și cântă liniștiți într-o seară călduroasă de vară.

Subcarpați în concert la Grădina cu filme - Cinema & More pe 4 septembrie

Subcarpați în concert la Grădina cu filme - Cinema & More pe 4 septembrie (Foto: Alex Chelba)

Pe scenă le-au fost alături Mădălina Pavăl, Mara, dar și AFO. Însăși Mara a afirmat în fața publicului, după ce a cântat împreună cu băieții, că sunt o adevărată familie, iar ei fac muzică, dar nu oricum, ci, una în care își pun sufletul în totalitate.

De-a lungul concertului am ascultat melodii binecunoscute precum „M-a făcut muma frumoasă”, „Codrule, Mărite Domn”, „Oamenii sunt încă frumoși”, „Când au fost la `89”, „Rău necesar”, melodii de altfel de la începuturile lor, dar și una dintre preferatele mele, care a ridicat publicul de la mese și mai ales la bis, „Frunzuliță, iarbă deasă”.

Interpretarea ne-a dezvăluit o altă față a celor de la Subcarpați. Trecerea atât de ușoară de la mixurile care te făceau să sari în sus la starea de melancolie și de căldură în același timp au învăluit trupa într-o cu totul altă aură, într-o singură seară. A fost pentru prima oară când au susținut un astfel de concert și să sperăm că vor fi mai multe cu o asemenea inițiativă. Mai mult, în pauzele scurte dintre cântece, au dezvăluit faptul că se pregătesc deja de un nou album și de noi colaborări pentru 2016, iar una dintre acestea va fi cu Mara. Așa că, să ne pregătim cum se cuvine pentru anul ce urmează pentru a fi încântați de Subcarpați!

Iolanda Grecu este Redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE