Urmărește-ne în Social Media

jazz, rock

Sting, the perfect Englishman in Bucharest - FOTO

Sting a revenit la București pe 31 iulie 2013 odată cu turneul său “Back to Bass”. Cântărețul a concertat la Romexpo în fața a aproximativ 6000 de spectatori, fiind însoțit de cinci instrumentiști – vechiul său colaborator, chitaristul Dominic Miller, Vinnie Colaiuta (tobe), David Sancious (clape), Peter Tickell (vioară electrică) și Jo Lawry (voce).

Publicat

pe

Sting în concert la București pe 31 iulie 2013

Gordon Matthew Thomas Sumner a.k.a Sting a susținut aseară un show magic, parcă rupt chiar din hitul său "Every Little Thing She Does is Magic" - și asta pentru mai multe motive. Pentru că a fost un show proaspăt with an edge. Pentru că are o trupă fantastică de muzicieni în spate care s-au lansat în niște jam sessions aiuritoare. Pentru că știe să îmbine pop cu jazz, cu reggae, și cine mai știe cu ce, ca nimeni altul. Pentru că poate să invoce ploaia. Bucureștiul a fost atât de norocos încât "l-a apucat pe Sting de un picior" aseară, concertul de la Romexpo fiind ultimul din turneul Back to Bass.

James Walsh în deschiderea concertului Sting la București pe 31 iulie 2013

James Walsh în deschiderea concertului Sting la București pe 31 iulie 2013

Vezi galeria completă de poze cu James Walsh în deschiderea concertului Sting la București pe 31 iulie 2013

James Walsh, fostul solist vocal al trupei post-Britpop Starsailor, a cântat la București în deschiderea concertului Sting. Pe 31 iulie 2013, la Romexpo, solistul a dat startul evenimentului organizat de Marcel Avram și East European Events, în colaborare cu D&D East Entertainment. După suspendarea activității trupei sale, James Walsh a mai cântat în turnee cu Sheryl Crow și a scris muzică alături de Suzanne Vega.

Mike & The Mechanics în concert la Bucuresti pe 31 iulie 2013

Mike & The Mechanics în concert la Bucuresti pe 31 iulie 2013

Vezi galeria completă de poze cu Mike & The Mechanics în concert la Bucuresti pe 31 iulie 2013

După ce în 2011 au cântat la Rock The City în Piața Constituției, Mike & The Mechanics au revenit la București pentru a deschide concertul lui Sting. Trupa a concertat la Romexpo pe 31 iulie 2013, după James Walsh (ex-Starsailor).

Sting în concert la București pe 31 iulie 2013

Sting în concert la București pe 31 iulie 2013

"Back to Bass își face ultima oprire la Bucuresti în seara asta. Mulțumim fanilor pentru un turneu fantastic," a anunțat muzicianul pe site-ul său oficial.

Îmbrăcat într-un tricou alb simplu și o pereche de skinny jeans, muzicianul englez a început concertul cu "If I Ever Lose My Faith In You", de pe albumul "Ten Summoner’s Tales", însa a continuat cu "Every Little Thing She Does Is Magic", compusă încă pe când era în The Police.

Împreună cu trupa sa, Sting trecea de la o temă muzicală la alta cu ușurință. Pauzele dintre piese erau foarte scurte, probabil o reminiscență a experienței sale muzicale adânc ancorată în jazz, unde nu există granițe între o piesă și următoarea. (Pentru detalii despre latura  jazz a concertului vă invităm să citiți articolul Secretul lui Sting). Artistul chiar spunea la un moment dat: "îmi place să improvizez. Îmi place să amestec piesele și să pun cântecele unele peste altele, fragmente muzicale care îți amintesc de alte fragmente. În permanență mă pierd în altceva, bănuiesc că e ceva ce ține de jazz, mereu preiei lucruri din alte părti."

Sting în concert la București pe 31 iulie 2013

Sting în concert la București pe 31 iulie 2013

Un hit ca "Roxanne", ultima piesă înainte de bis, devenea neprevăzut un prilej pentru un jam session pe care mai degrabă te-ai aștepta să îl auzi într-un club de jazz intim decât într-un concert la Romexpo în fața a mii de spectatori. A fost un mic risc pe care Sting și l-a asumat: aceste sesiuni instrumentale luau puțin din dinamismul interacțiunii cu publicul, dar încă o dată au dovedit că este un artist complet, care își pune amprenta inconfundabilă asupra oricărui gen muzical încorporat în piesele sale, chiar dacă vorbim de jazz, reggae, clasic sau new age.

"Englishman in New York", care a fost un hit în numeroase țări europene, a fost cântată la începutul concertului, Sting fiind acompaniat de public pe versurile "I'm an alien/I'm a legal alien/ I'm an Englishman in New York".

Sting în concert la București pe 31 iulie 2013

Sting în concert la București pe 31 iulie 2013

Ca o mică paranteză, a devenit încă o dată foarte clar cât de evidente sunt rădăcinile lui Sting ca muzician al spațiului britanic. Numai un artist englez ar putea compune atât de multe piese care să facă referire la ploaie. De la "Fragile"la "Desert Rose", de la "After The Rain Has Fallen" la "Heavy Cloud, No Rain", ploaia este o prezență constantă în cântecele sale, concret sau ca metaforă ce face referire la o stare de spirit. Ca în "Every Little Thing She Does Is Magic", când artistul spune "Do I have to tell the story/Of a thousand rainy days since we first met/It's a big enough umbrella/But it's always me that ends up getting wet."

Ploaia l-a insotit și la Bucuresti: când artistul a invocat-o în "Desert Rose", au început să cadă primii stropi de ploaie, iar după ce mii de oameni au cântat "On and On/The rain will fall/ Like tears from a star" în timpul "Fragile", piesa care a finalizat concertul, a început să plouă după cum un englez ca Sting ar descrie prin "raining with cats and dogs".

Un concert în care Sting și muzicienii săi au revenit de două ori pe scenă la bis nu a fost totuși de ajuns pentru a include toate hiturile dintr-o carieră muzicală de peste 30 de ani. "It’s Probably Me", "Mad About You", "Brand New Day", "f You Love Somebody Set Them Free", "Love Is The Seventh Wave" sau "When We Dance" nu și-au găsit locul în concertul de aseară. Poate data viitoare.

Setlist concert Sting la Bucuresti, 31 iulie 2013

 • If I Ever Lose My Faith In You
 • Every Little Thing She Does Is Magic
 • Englishman in New York
 • All This Time
 • Seven Days
 • Fields of Gold
 • Hung My Head
 • Driven to Tears
 • Heavy Cloud, No Rain
 • Message in a Bottle
 • Shape Of My Heart
 • The Hounds of Winter
 • Wrapped Around Your Finger
 • De Do Do Do
 • Roxanne

Bis 1

 • Desert Rose
 • King Of Pain
 • Every Breath You Take

Bis 2

 • Fragile

Vezi galeria completă de poze de la concertul Sting susținut la Bucuresti pe 31 iulie 2013

PUBLICITATE
Comentează

Lifestyle

Sting susține poporul ucrainean prin lansarea piesei "Russians" într-o nouă versiune - VIDEO

În contextul războiului declanșat de Rusia în Ucraina, Sting lansează într-o versiune nouă piesa "Russians", scrisă de artist în anii '80 și inspirată de Războiul Rece. Întregul profit ce va rezulta din vânzarea acestei noi interpretări va fi donat centrului non-guvernamental Help Ukraine.

Publicat

pe

Sting în concert la Cluj-Napoca pe 17 octombrie 2017
Sting în concert la Cluj-Napoca pe 17 octombrie 2017 │ FOTO: Stefan Fekete / InfoMusic.ro

Implicat de-a lungul anilor în numeroase campanii umanitare, Sting este alături de poporul ucrainean. Reputatul muzician a lansat într-o versiune pentru chitară și violoncel piesa "Russians", transmițând astfel un mesaj și dând startul, deopotrivă, unei acțiuni de strângere de fonduri pentru Ucraina.

Întregul profit rezultat din ascultări și descărcări ale piesei va fi direcționat către Help Ukraine Center, un centru non-guvernamental creat de către reprezentanții afacerilor locale din Ucraina, unde ajutorul medical si umanitar poate fi trimis de către persoane din orice colț al lumii. Fondurile sunt procesate prin fundația caritabiblă germană Ernst Prost, People for Peace – Peace for People.

Sting: "Noi, cu toții, ne iubim copiii. Opriți războiul"

Piesa "Russians" este readusă în atenția publicului pe fondul invaziei ruse a Ucrainei. Varianta originală a melodiei a fost lansată de Sting în 1985, având despre sursă de inspirație Războiul Rece. "Russians" este inclusă pe albumul de debut solo al artistului, "The Dream of the Blue Turtles".

"Am cântat rar această melodie în mulți ani de când a fost scrisă, pentru că nu m-am gândit niciodată că va fi din nou relevantă. Dar, în lumina deciziei sângeroase și teribil de greșite a unui om de a invada un vecin pașnic și neamenințător, cântecul este, încă o dată, o pledoarie pentru umanitate.

Pentru curajoșii ucraineni care luptă împotriva acestei tiranii brutale și, de asemenea, pentru mulți ruși care protestează împotriva acestui ultraj, în ciuda amenințării cu arestarea și închisoarea - Noi, cu toții, ne iubim copiii. Opriți războiul", a declarat Sting.

Cu violoncelistul Ramiro Belgardt și Sting la voce și chitară, noua interpretare, )"Russians (Versiune pentru chitară/violoncel)" a fost produsă de Martin Kierszenbaum, mixată de Robert "Hitmixer" Orton și masterizată de Gene Grimaldi la Oasis Mastering.

VIDEO: Sting - "Russians" (Guitar / Cello Version)

Alături de această inițiativă, Sting a făcut și o donație directă în contul Help Ukraine Center. Potrivit coorganizatorului fondului, Andrey Stavnitser, donația primită de la Sting a fost "extrem de generoasă", suma nefiind divulgată, cel mai probabil pentru a respecta dorința artistului.

Citește în continuare

Muzică nouă

Ascultă "Redlight", noua colaborare Swedish House Mafia și Sting

Swedish House Mafia și Sting au lansat piesa "Redlight", o colaborare plină de energie ce va fi, cu siguranță, apreciată de fanii muzicienilor. Melodia este disponibilă în articol, te invităm să o asculți.

Publicat

pe

Artwork Swedish House Mafia ft. Sting - Redlight
Artwork Swedish House Mafia ft. Sting - Redlight │ FOTO: captură YouTube

"Redlight" a început să fie anunțată acum câteva luni, când Swedish House Mafia a distribuit mai multe postări pe Instagram conținând parți din noua melodie. În ultimele două săptmămâni, Carnage și Alesso au redat piesa la spectacolele lor. Totodată, trio-ul Swedish House Mafia a zburat la New York pentru a se întâlni cu Sting.

Sunetele sunt foarte detaliate și, dacă asculți cu atenție, poți auzi precizia extremă a modului în care Swedish House Mafia își creează melodiile. Texturile liniei de bas se aud perfect, precum și vibrațiile pianului principal. Datorită stilului electronic, piesa a fost primită cu mare entuziasm de către fani.

Anul trecut, Swedish House Mafia revenea în atenția fanilor după o pauză de opt ani și lansa piesa "It Gets Better" cu Ty Dolla $ign. A urmat "Lifeline" cu 070 Shake, dar și o colaborare cu The Weeknd pentru "Moth To A Flame". Grupul suedez pregăteşte şi un album nou intitulat "Paradise Forever", cu lansare anul acesta.

AUDIO: Swedish House Mafia ft. Sting - Redlight

Citește în continuare

Trending