Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Sting, spectacol memorabil la București!

Publicat

pe

Sting - 6 iunie 2011
Sting - 6 iunie 2011 │ FOTO: Eduard Breaban

Aproape 18.000 de fani au venit aseară în Piața Constituției din București pentru a asista la concertul fabulos cu care Sting și-a început turneul european Symphonicity.

Artistul a urcat pe scenă în jurul orei 20.15 însoțit de orchestra formată din peste 50 de instrumentiști și și-a început spectacolul pe acordurile piesei “Magic”, care a stârnit aplauze frenetice în rândul spectatorilor.

Concertul a durat peste două ore și jumătate, timp în care din centrul capitalei s-au auzit cele mai iubite hit-uri ale artistului, lansate în cei 40 de ani de carieră.

Cântărețul și-a salutat călduros publicul și a continuat să cânte piese precum “Roxanne”, “Russians” sau “Fields of Gold” , urmate de o pauză de 20 de minute.

Partea a doua a început pe ritmurile cunoscutei “Shape of My Heart” și a fost încărcată de surprize, artistul interpretând în cadrul piesei “Bourbon Street” la theremin (un instrument electronic ce produce sunete fără atingere directă).

Setlist-ul a continuat cu “End of Game”, “All Would Envy”, “King of Pain” și “Every Breath You Take”, artistul păstrând pentru bis “Desert Rose”, melodie ce a pornit ropote de aplauze în rândul fanilor, publicul rechemându-l pe scenă pentru alte trei piese: “She’s Too Good For Me”, “Fragile” și “Message in a Bottle”.

Și de această dată Sting a reșit să-și cucerească fanii. Alături de el pe scenă au mai urcat și Dominic Miller (chitară), Rhani Krija (percuție), Ira Coleman (bass), Jo Lawry (voce) și Orchestra Filarmonică din Sofia dirijată de Sarah Hicks.

Sting - 6 iunie 2011

Concerte & turnee

Urmărește-l pe Sting în cadrul Tiny Desk (Home) Concert - VIDEO

Sting a dat curs invitației NPR și a susținut un recital în cadrul seriei Tiny Desk (Home) Concert. Artistul l-a avut drept invitat special pe artistul african Shirazee, alături de care a înregistrat o nouă versiune a piesei "Englishman in New York".

Publicat

pe

Sting: Tiny Desk (Home) Concert
Sting: Tiny Desk (Home) Concert │ FOTO: Captură YouTube

Sting le-a oferit fanilor de pretutindeni oportunitatea de a-l urmări cântând live de acasă. Tiny Desk (Home) Concert a devenit prilejul prin care muzicieni de calibru mențin legătura cu publicul larg, în cadryl acestei serii susținând recitaluri și Norah Jones și Lenny Kravitz.

"Asta e chestia cu muzica. Te ajută se te conectezi"

Sting l-a avut alături de el pe artistul african Shirazee, cei doi interpretând împreună un mash-up între "Englishman in New York" și "African in New York", versiunea reinterpretată a cunoscutei piese din 1987. "African in New York" se regăsește pe noul album de duete al lui Sting, ce include colaborări și cu Mary J. Blige, Shaggy, Herbie Hancock, Eric Clapton, Annie Lennox și Charles Aznavour.

"Ce bine e să cânți! Ce bine e să fii în aceeași cameră cu cineva care cântă! Am fost de unul singur un an întreg.

Asta e chestia cu muzica. Te ajută se te conectezi. Electronic vorbind, am ținut legătura cu oameni din toată lumea, dar atunci când stai într-o încăpere cu altcineva, e cu totul altă chimie", a declarat Sting în încheierea duetului lor.

Shirazee s-a declarat, la rândul său, extrem de norocos să poată cânta alături de o legendă vie.

"Pentru mine, faptul că pandemia a făcut posibilă această întâlnire cu tine, e pentru mine o nebunie, trebuie să înțelegi asta. Nu te trezești, pur și simplu, într-o dimineață, stând lângă cel mai bun dintre cei mai buni", a declarat Shirazee, complimentându-l astfel pe Sting și mulțumindu-i pentru oportunitatea de a cânta împreună.

Sting a inclus în setlist alte două piese clasice din vastul său repertoriu, melodii simbolice pentru perioada pandemică pe care o traversăm. Atmosfera intimă creată pentru acest recital a dat un plus de emoție interpretării, versurile devenind astfel și mai pregnante.

SETLIST:

• "Englishman/African in New York"
• "If I Ever Lose My Faith in You"
• "Sister Moon"

VIDEO: Sting: Tiny Desk (Home) Concert

Citește în continuare

Trending

CLOSE
CLOSE