Urmărește-ne în Social Media

rock

Spector la Summer Well 2013 - FOTO

Summer Well 2013 și-a deschis porțile pe 10 august, întâmpinând publicul cu un line-up format din 10 trupe britanice reprezentative pentru valul indie rock. Printre trupele ce au urcat pe scenă în cea de-a doua zi a festivalului se numără și Spector, o formație cu umor și priză la public.

Publicat

pe

Spector în concert la Summer Well pe 11 august 2013

Trupa de indie rock cu sintetizatoare Spector este una din favoritele noului val de muzică independentă britanică. Cvartetul condus de solistul-vocal Fred MacPherson a fost comparat cu un melanj schizofrenic dintre trupa lui Bryan Ferry, Roxy Music și americanii de la The Strokes, dar și dintre afectații The Killers și neînțelesul Kanye West, sau chiar legendele brit-pop Pulp și Frank Sinatra. Însă rezultatul final este un ansamblu cu umor autentic și eclectic care a ajuns să fie nominalizat la BBC Sound Of 2012. Spector a performat în cadrul Summer Well 2013 în deschiderea trupelor Suede și Everything Everything, cu care au mai colaborat în trecut concertând pe aceleași scene în Marea Britanie.

Ca orice act aflat la un festival pe a cărui scenă urcă cinci trupe consecutive, au avut un playlist restrâns la doar zece cântece. Au început în forță cu unul din single-urile lor populare "Celestine", pentru că apoi să delecteze publicul cu o piesă nouă, clar influențată de new wave-ul anilor optzeci "Decade Of Decay". Fără pauză au trecut la un fel de imn adolescentin "Twenty Nothing". Aici, în plus față de comparațiile de mai sus, ar trebui adăugat că Fred este un fel de “nepot” al lui Elvis Costello. Un nepot îmbrăcat într-un costum gri sub care se ghicește o cămașa de vacanță exotică care amintește de clipul "Golden Brown" de la The Stranglers.

Spector în concert la Summer Well pe 11 august 2013

Spector în concert la Summer Well pe 11 august 2013

Interacțiunile lui Fred cu publicul au fost pline de umor inteligent și sarcastic, ușor lugubru pe alocuri: "Imi place festivalul vostru! Este așa însorit. În Anglia festivalurile sunt gri și ude, oamenii se omoară între ei și îngroapă cadavrele sub noroi." A fost necesară intervenția pentru detensionarea spiritelor de pe domeniul Stirbey. La fel și intervenții precum: "Mă uit la ecran și îl văd pe Danny toboșarul nostru foarte mare. Ecranul îngrășa să știți, noi suntem mult mai slabi de fapt." Băieții au continuat cu încă un single "Friday Night, Don’t Ever Leț It End". Prima baladă din setlist a fost "Grey Shirt and Tie" după care fanii din primul rând au devenit "Tweet Of The Week":

Pe hitul "What You Wanted" aproape toată lumea fredona. Mulțumiri radiourilor alternative care au difuzat piesa cand au avut ocazia. A doua piesa nouă din seara de 11 august a fost "Rib Bound", o piesă care are ceva din monotonia garage-rock a celor de la The Strokes. După a doua baladă "Grim Reefer" am aflat că ziua concertului a coincis cu ziua toboșarului Danny Blandy. Solistul nu s-a putut abține sa îi înghâne "Happy Birthday" alături de fanii din primele rânduri. "Chevy Thunder" a fost din nou o favorită a mulțimii de la Summer Well care fredona cu încredere. Ultima piesa "Never Fade Away" a fost insă cu adevărat climax-ul performance-ului. Toată lumea știa cântecul, chiar şi cei de la firma de securitate şi de sunet. Cred că ăsta este şi motivul pentru care Spector s-au retras după această melodie. S-au retras cât încă erau în glorie!

Concluzia ar fi că Spector sunt o trupă cu umor, cine altcineva şi-ar numi discul "Enjoy It While It Lasts", ca aluzie la consumerismul din mainstreamul pop-rock-indie britanic. De asemenea sunt o trupă de succes, albumul în cauză are şase extrase pe single, număr tipic artiştilor precum Rihanna şi Beyonce mai degrabă decât unei trupe britanice de indie rock.

Spector - "Never Fade Away"

Setlist Spector la Summer Well 2013:

  1. Celestine
  2. Decade Of Decay
  3. Twenty Nothing
  4. Friday Night, Don’t Ever Let It End
  5. Grey Shirt and Tie
  6. What You Wanted
  7. Rib Bound
  8. Grim Reefer
  9. Chevy Thunder
  10. Never Fade Away

Vezi galeria completă de poze cu Spector la Summer Well 2013

PUBLICITATE
Comentează

AGENDA DE CONCERTE

<< aug. 2022 >>
lmmjvsd
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Trending