Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania 2018-2019 INFO CONCERT:
Tom Jones
INFO CONCERT:
Slayer
INFO CONCERT:
Sarah Brightman
André Rieu își extinde iar progamul la Cluj-Napoca, anunță cel de-al patrulea concert în 2019 - BILETE INFO CONCERT:
André Rieu
Mădălina Coca / Bogdan Ioan / Dora Gaitanovici / Alma BoiangiuAlma Boiangiu, Dora Gaitanovici, Mădălina Coca și Bogdan Ioan luptă vineri pentru trofeul Vocea României - Votează preferatul

Spărgătorul de nuci, spectacol pe gheață la Sala Palatului (foto)

Pe 19 ianuarie 2012, Saint Petersburg State Ballet on Ice, compania care a inventat baletul pe gheaţă a susţinut la Bucureşti spectacolul Spărgătorul de Nuci de Piotr Ilici Ceaikovsky. Ajutaţi... Continuare »
Spargatorul de nuci, 19 ianuarie 2012, Sala Palatului credit foto Alin Craciun

Spargatorul de nuci, 19 ianuarie 2012, Sala Palatului credit foto Alin CraciunPe 19 ianuarie 2012, Saint Petersburg State Ballet on Ice, compania care a inventat baletul pe gheaţă a susţinut la Bucureşti spectacolul Spărgătorul de Nuci de Piotr Ilici Ceaikovsky.

Ajutaţi de 3 tone de gheaţă care au transformat pentru o zi Sala Palatului în patinoar, cei 45 de balerini ruşi au încântat privirea a 4000 de spectatori ce au umplut entuziasmați sala de eveniment.

Spărgătorul de nuci - Balet pe gheaţă 19.01.12

Publicul a aplaudat la unison minute în şir povestea Clarei şi a lui Fritz pusă în scenă în mod exemplar de balerinii ruşi care s-au sincronizat perfect.

Pentru cei ce nu ştiu povestea, aceasta este simplă: Acţiune se petrece în preajma Crăciunului, în familia Stahlbaum unde toţi membrii îşi aşteaptă darurile. Cei doi fraţi, Clara şi Fritz se ceartă din cauza cadourilor şi deoarece fratele câştigă disputa, fetiţa primeşte drept consolare un spărgător de nuci. Fritz strică jucăria stârnind astfel furia fetei. Mama îi trimite la culcare, însă Clara se întoarce în camera festivă şi visează cum Spărgătorul său de nuci o apără de răufăcători. Povestea culminează cu transformarea păpușii într-un prinţ ce o invită pe fată în Castelul Trandafirilor din Împărăţia Dulciurilor. Personajele participă la divertisment prin dansuri specifice: spaniol, arab, chinezesc, rusesc, italian, însă pentru Clara toate aceste aventuri fac parte dintr-un vis frumos...Noaptea de Crăciun trece și odată cu ea şi frumoasele iluzii... Clara, care trăise un vis de poveste, stă acasă lângă pomul de Crăciun, iar în braţe ţine mult iubita păpuşă – Spărgătorul de nuci.

Fotografii din spectacol:

Vizionează galeria foto, click pe poze pentru mărire/slideshow

Alina Coman este Redactor colaborator la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE