Urmărește-ne în Social Media

rock

Shhhhhh, se ascultă Son Lux (Part 1)

Son Lux la București. Înghesuială, bilete vândute integral pentru ambele concerte maraton, toate s-au întâmplat pe 5 octombrie în Club Control. Citește impresiile.

Publicat

pe

Son Lux în Club Control 5 octombrie 2018 │ FOTO: Andrei Zidaroiu / InfoMusic.ro

Shhhhhhhhhhhhhhhh. Da, la concertul Son Lux din Control, chiar s-a dorit liniște, vă vine să credeți? Cred că doar pe la TNB, pe la vreo piesă de teatru mai auzeai d-astea, nu în club. Oricum, se vedea clar că mai toți cei de pe acolo, veniți la primul concert Son Lux în București, erau fani adevărați. La o bere, mai băgau un mic test de genul „știi câți ani are solistul Ryan Lott” sau „de când au început Son Lux să cânte” și tot așa. (Apropo, are 39 de ani și bandul și-a început activitatea în 2008).

Interesant să vezi cum cei care ascultă toate piesele Son Lux au vrut să simtă cu adevărat întregul suflu al trupei. Și mai interesant, să constați că unii și-au luat bilete la ambele concerte, dornici să capteze orice vibrație, orice notă, orice gest, să se încarce cu tot ce înseamnă band-ul preferat. Da, americanii de la Son Lux au spart gheața în România, cu două concerte maraton sold-out în Control, pe 5 septembrie. Așa cum și ei au spus, nu se așteptau să găsească atâta dragoste în orașul ăsta, de aceea n-au vrut să plece fără a-i mulțumi pe toți. Pentru că imediat ce s-a aflat că vor avea concert, biletele s-au vândut ca pâinea caldă... Un fel de Metallica în variantă experimental și underground.

Timp de aproximativ o oră, vibe-ul din Control a fost foarte fain. Dacă la început Ryan nu a părut prea comunicativ și mă gândeam că va fi rece cu publicul, fără să schimbe vreo vorbă, pe la jumătatea concertului a început să se deschidă și să fie mai cald, astfel că spre final deja dădea indicații cum să-l ajutăm ca backing vocals pentru o piesă. Vă dați seama că nu era cine știe ce mare scofală, era un uuuuuuuu d-ala pe tonuri înalte, dar ținea de comunicare, de apropiere, de mulțumirea că oamenii aceia din club au venit pentru el, iar acela a fost modul lui de a arăta că-i iubește și că-i simte în suflet.

Son Lux în Club Control 5 octombrie 2018 │ FOTO: Andrei Zidaroiu / InfoMusic.ro

Cei de la Son Lux au fost surprinși de toată aprecierea publicului din București și au încercat să arunce în eter unele dintre cele mai cunoscute piese ale lor, dar și noutăți de pe ultimul album, „Brighter Wounds”. Toate s-au împletit foarte bine și au avut continuitate, astfel încât concertul a părut așa, o piesă faină de la cap la coadă. Telefoanele, aparatele de fotografiat și-au făcut cu adevărat treaba chiar de la început pentru că n-a durat mult până să se audă, „The fool you need”, „Easy”, „Dream State” sau „Slowly”, pe care fanii trupei le au în playlist, cu siguranță.

Son Lux experimentează, trece de la o stare de la alta și te aruncă în note și tonuri pe care nu le aștepți. Acum ai un intro care te duce cu gândul la Swans, imediat ești lovit de un solo de tobe, pentru ca în secunda următoare să fii plăcut surprins de clape mirifice. Și totul într-o singură melodie. Sound-ul lor experimental, post-rock, electronic pe alocuri este extrem de bine gustat live, iar vocea lui Ryan face ca totul să fie decupat dintr-o serie de povești pe note, cum sunt cele din piesele „All directions” sau „Lost it to trying”, povești ale căror versuri te pun pe gânduri, te fac să revii asupra lor și te îndeamnă să le asculți și azi și mâine și tot așa...

RECOMANDARE: Deschide galeria de poze de la Son Lux

Dacă vrei să afli cum a fost și al doilea concert, ești la un click distanță!

Trending