Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Sex and Rock the City marca Rammstein - POZE

Rammstein a dat valoarea cuvenită festivalului Rock the City 2013. La Romexpo, fanii au retrăit show-ul incendiar adus de nemți. Numeroși spectatori au reclamat însă probleme organizatorice, precum vizibilitatea precară din zona Normal Circle și accesul foarte greoi la standurile cu băuturi.

Publicat

pe

Rammstein in concert la Rock The City pe 28 iulie 2013

Ziua X sau Ziua Rammstein. Așa ar putea fi numită duminica ce a încheiat Rock the City, cu o scenă în flăcări, la propriu, cu un public înghesuit, transpirat dar fericit. Nemții au regăsit la București “un spectator colectiv”, care a cântat la unison cele mai cunoscute și îndrăgite piese lansate de-a lungul anilor.

Dacă pe 27 iulie partea organizatorică a fost oarecum ignorată, spectatorii având spațiu să se desfășoare, în cea de-a doua zi cuvântul de ordine a fost, să zicem, “haos cu iz de organizare”. Ne punem întrebarea firească... dacă s-a știut de la bun început că trupa Rammstein nu lasă indiferenți zeci de mii de fani rock, de ce nu s-au luat măsurile necesare pentru ca toți cei care au scos bani din buzunar pentru un bilet să se simtă confortabil, să nu aibă nevoie de binoclu pentru a urmări show-ul. La câte cuvinte de “laudă” au fost aduse organizatorilor, mai mult ca sigur că vor sughița încă vreo două săptămâni de acum încolo. Nemulțumirile au venit, bineînțeles, din cauza împărțirii neinspirate a gazonului, spectatorii aflați în zona “Normal circle” simțindu-se de parcă erau cu totul în afara concertului. Înghesuiala mare era în partea dreapta, deoarece de acolo se putea vedea, cât de cât scena, zonele de centru și din stânga fiind dominate de ecranele masive. În pauzele dintre reprezentațiile trupelor, terasele cu băuturi răcoritoare, mici și chioșcurile de unde se procurau jetoane au devenit adevărate locuri de tortură. Dacă nu era căldura mare și setea pe măsură, cred că mulți ar fi renunțat la cozile de zeci de metri. Pe lângă cei ce-au îndurat setea stând la rând, alți spectatori au fost privați de mâncare. Vegetarienii nu au avut nicio opțiune culinară, în condițiile în care nu au access dincolo de porțile festivalului cu alimente proprii. Redăm astfel, nemulțumiri primite pe telefonul InfoMusic sau prin mesaje Facebook.

Psychogod în concert la Rock The City pe 28 iulie 2013

Psychogod în concert la Rock The City pe 28 iulie 2013

Vezi galeria foto Psychogod

Cei care au spart gheata în cea de-a doua zi de Rock the City au fost tinerii de la Psychogod. Deși sunt pe piața heavy metal de doar trei ani, agenda lor este destul de încărcată, susținând concerte și adunând fani la orice ieșire în public. Schimbările din trupă (Cristina - voce, Andrei - tobe și Dragoș - bas au părăsit band-ul la începutul acestui an) nu i-a descurajat pe ceilalți, ci i-a determinat să meargă înainte și să se pregătească de noi albume, “Alone” să nu rămână singurul material discografic.

Spectatori la concertul White Walls - Rock The City pe 28 iulie 2013

Spectatori la concertul White Walls - Rock The City pe 28 iulie 2013

Vezi galeria foto White Walls

Băieții de la White Walls din Constanța au urmat în program. Chiar dacă au fost nelipsiți de la festivaluri în ultima vreme, au fost și spectatori la Romexpo care i-au descoperit abia acum. Cu siguranță s-au bucurat reciproc de cunoștință. Cât despre fani, ei știu deja mai multe. Pe o căldură de te topea la propriu, și-au făcut apariția pe scenă americanii de la Trivium. Ei s-au gândit că pe așa o caniculă este indicat să ne spună “Watch the world burn”. Le-au reamintit spectatorilor piese de pe cel de-al doilea album al lor, "Ascendancy", lansat în 2005 și care s-a bucurat într-adevăr de un real succes. Să nu vă gândiți că de atunci n-au mai pus nimic pe piață. Ultimul lor material discografic, "In waves", a atins sufletele rockerilor în 2011.

TRIVIUM în concert la Rock The City 2013

TRIVIUM în concert la Rock The City 2013

Vezi galeria foto TRIVIUM

Pe aceeași lungime de undă s-au aflat și cei de la Bullet for My Valentine, care au adus la Rock the City piese de pe cel de-al doilea lor album "Scream Aim Fire" (2008). La activ, ei mai au un album lansat în urmă cu trei ani, "Fever", care le-a adus un loc trei în Billboard 200. Dar toate aceste trupe care au evoluat la “aparate” n-au făcut decât să sporească nerăbdarea miilor de perechi de ochi care doreau să vadă spectacolul incendiar marca Rammstein.

Bullet For My Valentine în concert la Rock The City pe 28 iulie 2013

Bullet For My Valentine în concert la Rock The City pe 28 iulie 2013

Vezi galeria foto Bullet for my Valentine

De multe ori am spus că nemții știu să facă show, dar din păcate, la noi ei nu se prea pot desfășura așa cum își doresc, trebuind să respecte unele norme de securitate în ceea ce privește “jocul cu focul”. Chiar și așa, flăcările și artificiile au fost parte integrantă a reprezentației lor care a picurat în boxe piese fără nicio nevoie de prezentare: Keine Lust (Ich habe keine Lust mich nicht zu hassen/Hab' keine Lust mich anzufassen/Ich hätte Lust zu onanieren/Hab' keine Lust es zu probieren), Ich tu dir weh, Asche zu Asche, Feuer frei!, Mein Teil, Ohne dich, Benzine, Du riechst so gut sau Du Hast, ale căror versuri sunt mai cunoscute decât cele din Luceafărul lui Eminescu. N-au lipsit nici Ich will, Links 2-3-4 sau Mein Herz brennt, ultima aruncată de pe scenă, la bis.

Rammstein in concert la Rock The City pe 28 iulie 2013

Rammstein in concert la Rock The City pe 28 iulie 2013

Oricât de cunoscute ar fi piesele lor, ori de câte ori le urmărești în vreun concert, poveștile din spatele și prezentarea de pe scenă sunt inedite și mereu noi, astfel încât nu te poți plictisi cu piese de acum zece ani. Pentru a le face și mai actuale, condimentează spectacolul cu flăcări și artificii și, de ce nu, cu o partida mimată de sex. Totul spre deliciul publicului obișnuit cu nemții excentrici. Din păcate pentru unii, multe elemente apreciate în 2010 la Sonisphere au lipsit. Orice am spune, nu avem ce să le reproșăm celor de la Rammstein. Au încheiat Rock the City într-un mod specific numai lor. S-au străduit să spună cuvinte în limba română, au fost reali pe scenă, au transmis ceea ce trebuia să dea. La căderea cortinei au lăsat zeci de mii de inimi pline... de rock adevărat.

Rammstein in concert la Rock The City pe 28 iulie 2013

Rammstein in concert la Rock The City pe 28 iulie 2013

Vezi galeria foto Rammstein la Rock The City 2013

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Bullet For My Valentine lansează piesa "Omen", primul single de pe viitorul LP Deluxe

Metaliştii galezi de la Bullet for My Valenine au lansat o piesă nouă numită "Omen" fix când se împlineau 3 ani de la concertul lor în România. Noul track este doar unul dintre cele 5 pregătite pentru o variantă Deluxe a albumului "Bullet For My Valentine", lansat în 2021.

Publicat

pe

Coperta album Bullet for My Valentine Deluxe 2022
Coperta album Bullet for My Valentine Deluxe 2022 │ FOTO: BFMV

"Omen" are acele mixaje şi elemente electronice care amintesc de nu metal-ul începutului anilor 2000. Se îmbină cu elemente de metalcore şi porţiuni mai "curate". Ediţia deluxe a albumului "Bullet for My Valentine" se va lansa pe 8 iulie 2022 prin Spinefarm Records şi Search & Destroy. Va include 4 piese complet noi, dar şi "Stitches", melodie care fusese disponibilă doar pe ediţia japoneză a albumului trecut.

În afară de CD şi release digital vom avea un vinil lansat pe 11 noiembrie. Iată cum arată tracklist-ul pentru "Bullet For My Valentine (Deluxe Edition)":

01. Părăsite
02. Knives
03. My Reverie
04. No Happy Ever After
05. Can't Escape The Waves
06. Bastards
07. Rainbow Veins
08. Shatter
09. Paralysed
10. Death By a Thousand Cuts
11. Omen (deluxe edition bonus track)
12. Stitches (deluxe edition bonus track)
13. No More Tears (deluxe edition bonus track)
14. Step Out From The Inside (deluxe edition bonus track)
15. This Means War (deluxe edition bonus track)

Solistul BFMV Matt Tuck a dezvăluit în decembrie 2021 că au rămas 6 piese din sesiunea de înregistrări a ultimului album. Ele erau parte din procesul de scriere şi compoziţie a acelui material şi era păcat să fie păstrate pentru un LP lansat peste 2-3 ani, când poate că starea trupei se va fi schimbat. Unele dintre ele totuşi păreau prea experimentale la momentul lansării şi a fost aleasă o lansare separată, pe un LP Deluxe.

Ultimul album a fost considerat mai dur decât penultimul, "Gravity" din 2018, care a fost ceva mai melancolic şi experimental. Odată cu sosirea acelui material discografic trupa galeză a depăşit 1 miliard de stream-uri în Statele Unite, confirmând că e un nume greu în metal-ul alternativ. În 2021 trupa a lansat single-urile "Knives", "Parasite", "Shatter" şi "Rainbow Veins". Acu formaţia se pregăteşte pentru o primăvară şi vară plină de concerte în Europa, din Malta până la Rock Im Park în Germania şi din Finlanda până în Belgia.

Grupul a fost în România în aprilie 2019 pentru un concert la Arenele Romane, care a găzduit un public surprinzător de tânăr.

Citește în continuare

Albume noi

Rammstein dezvăluie detalii despre noul album "Zeit" - TRACKLIST

Rammstein ne-a oferit deja un single nou în martie 2022, "Zeit", iar odată cu el a sosit şi vestea despre un nou album. El poartă tot numele "Zeit" şi acum a fost detaliat de metaliştii din Germania. Avem şi data de lansare şi un tracklist, dar şi artwork.

Publicat

pe

Coperta album Rammstein Zeit
Coperta album Rammstein Zeit │ FOTO: Bryan Adams

Cel mai inedit aspect la noul album nu e faptul că a fost gata în 2 ani, ci faptul că de artwork şi fotografii oficiale s-a ocupat muzicianul Bryan Adams, care e şi fotograf. Cât despre noul album, "Zeit" va fi lansat pe 29 aprilie 2022 şi a primit un preview la început de martie prin piesa titulară. Ultimul disc Rammstein a fost cel intitulat cu numele trupei, apărut în 2019.

Rammstein ne-a obişnuit în ultimii ani cu pauze foarte mari între albume, ba chiar de un deceniu. "Zeit" este albumul de studio cu numărul 8 al formaţiei din Berlin. Ea este compusă în acest moment din solistul Till Lindemann, chitaristul Paul Landers, chitaristul Richard Z. Kruspe, în vreme ce la clape se află Flake. Oliver Riedel este basistul, iar Christoph Schneider e toboşarul.

"Zeit" va sosi în multiple formaruturi: CD cu digipack şi cărticică de 20 de pagini, CD ediţie specială cu digipack cu 6 panouri, plus carte de 56 de pagini, plus vinil dublu LP de 180 de pagini. Evident, se va lansa şi în format digital. Trupa a petrecut 2 ani lucrând la cele 11 piese, pe care le găsiţi în tracklist-ul de mai jos:

1. Armee Der Tristen
2. Zeit
3. Schwarz
4. Giftig
5. Zick Zack
6. OK
7. Meine Tränen
8. Angst
9. Dicke Titten
10. Lügen
11. Adieu

Till and co au colaborat din nou cu producătorul din Berlin Olsen Involtini, iar albumul a fost înregistrat la celebra La Fabrique Studios în Saint-Remy-de-Provence, Franţa. Grupul german are de gând să lanseze 3 variante de "Zeit". Ediţia B Sides va include un aranjament meditativ şi atmosferic, neo clasic, în colaborare cu islandezul Olafur Arnalds. Va exista şi o ediţie cu remixuri realizate de producătorul electro Robot Koch.

Rammstein pregăteşte şi un turneu european în cadrul căruia îşi va promova noul LP.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< aug. 2022 >>
lmmjvsd
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Trending