Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Roxette - Crash! Boom! Bang! și ploaie torențială în București

Cel de-al doilea concert susținut de Roxette în capitala României a avut loc “în ciuda sorților” sau poate împotriva voinței zeilor care au dezlănțuit potopul în București cu o oră înainte ca suedezii să urce pe scenă. Concertul a făcut parte din turneul XXX - 30th Anniversary Tour, citește impresiile noastre.

Publicat

pe

Concert Roxette la Arenele Romane pe 17 mai 2015 │ FOTO: Alex Chelba

Trupa locală The Amsterdams a fost singura căreia vremea i-a permis să cânte în deschidere. Programul mai prevedea și un recital Eskobar, însă suedezii nu au mai putut cânta din cauza ploii torențiale, care a dat bătăi de cap serioase echipei tehnice, împingând ora concertului Roxette spre ora 22.

Concert The Amsterdams in deschidere pentru Roxette pe 17 mai 2015

Concert The Amsterdams in deschidere pentru Roxette pe 17 mai 2015 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Vezi galeria de poze de la concertul The Amsterdams

Au fost momente în care soarta concertului Roxette a fost incertă, iar mulți dintre spectatori au plecat în timpul grindinei. Cei care au renunțat au avut de-a face însă și cu aglomerația și panica din coridorul de acces în Arene, pe care o parte din public l-a blocat ferindu-se de ploaie. Chiar și uzi până la piele, peste 3000 de fani au rămas să-și urmărească live idolii anilor 80-90.

Până la urmă, ploaia a făcut seara încă și mai interesantă și memorabilă, ca pentru un concert ce aniversa cei 30 de ani de carieră Roxette. Fără a lungi discuția despre vreme, voi începe cu o concluzie: recitalul s-a ridicat la înălțimea așteptărilor, după cum era și normal în cazul Roxette - o mașinărie pop care timp de 30 de ani a scos hituri unul după altul.

Concert Roxette la Arenele Romane pe 17 mai 2015

Marie Fredriksson și Per Gessle în concertul Roxette de pe 17 mai 2015 │ FOTO: Alex Chelba

Vezi galeria de poze de la concertul Roxette

După cum Per Gessle a promis încă de la început, concertul a fost compus în exclusivitate din cele mai cunoscute cântece ale trupei. Timpul nu a fost suficient pentru a epuiza tot repertoriul de hituri.

Având în vedere densitatea mare de piese îndrăgite, ar fi fost imposibil ca Roxette să dezamăgească chiar și dacă artiștii nu ar fi fost în cea mai bună formă. Rațional vorbind, era de așteptat ca trecerea timpului să lase urme. Oare, cine nu a avut o strângere de inimă când a văzut-o pe Marie intrând pe scenă cu mers nesigur, susținută de un membru al echipei muzicale și așezându-se cu greutate pe scaunul plasat pe scenă special pentru ea?

Marie Fredriksson în concertul Roxette de la Arenele Romane, pe 17 mai 2015

Marie Fredriksson în concertul Roxette de la Arenele Romane, pe 17 mai 2015 │ FOTO: Alex Chelba

E greu de asimilat cum fata cu strungăreață, care dansa în colanți multicolori pe capota mașinii roșii din "Joyride" apare acum în carne și oase ca o prezență statică și discretă. Același look platinat și androgin, dar o privire uneori obosită, absentă. Un zâmbet cald și cuceritor, dar fără binecunoscuta expresie ștrengărească și plină de vervă pe față.

Când vezi cum zeii din videoclipurile copilăriei tale s-au transformat și ei în oameni, e imposibil să nu te gândești cât de repede trece timpul, pentru că dacă ei nu sunt invincibili, noi cum putem fi?

În costumul complet alb și cu mâna sprijinită regal de un suport special adus pentru acest scop, Marie Fredriksson era în disonanță cu energia și dinamismul lui Per Gessle care se plimba peste tot pe scenă cu chitara de gât și un zâmbet copilăresc pe față.

Concert Roxette la Arenele Romane pe 17 mai 2015

Concert Roxette la Arenele Romane pe 17 mai 2015 │ FOTO: Alex Chelba

Concertul a început în forta cu piesa "Sleeping in My Car", și a continuat cu "Spending My Time", "Fading Like A Flower", "Crash!Boom! Bang!", "How Do You Do!", "Dressed For Success", "Dangerous", și încă au lipsit multe piese de referință ca "Run To You" sau "Wish I Could Fly". Pe măsură ce hiturile se derulau și publicul se dezmorțea, ochii lui Marie sclipeau mai tare, vocea ei devenea mai sigură și zâmbetul mai larg.

Marie Fredriksson (Roxette) la Arenele Romane, pe 17 mai 2015

Marie Fredriksson (Roxette) la Arenele Romane, pe 17 mai 2015 │ FOTO: Alex Chelba

Chiar dacă toți instrumentiștii de pe scenă erau de vârstă medie - pe unul dintre ei Per chiar l-a descris ca ”the typical middle age guy” - pe scenă simțeai un aer de tinerețe și good vibes.

"Cântecul ăsta l-am compus iarna, în preajma Crăciunului", a spus Per Gessle, în deschiderea piesei "It Must Have Been Love", care a apărut și pe coloana sonoră a filmului "Pretty Woman".

Per Gessle (Roxette) la Arenele Romane pe 17 mai 2015

Per Gessle (Roxette) la Arenele Romane pe 17 mai 2015 │ FOTO: Alex Chelba

Unul din momentele frumoase ale serii a fost un solo al chitaristului Christoffer Lundquist, care a cântat un fragment din Andrii Popa (Phoenix), în uralele publicului.

Christoffer Lundquist - Concert Roxette la Arenele Romane pe 17 mai 2015

Christoffer Lundquist - Concert Roxette la Arenele Romane pe 17 mai 2015 │ FOTO: Alex Chelba

"Joyride" a încheiat recitalul trupei, care a lăsat "Listen To Your Heart" și "The Look" pentru bis, iar muzicienii au făcut plecăciunea finală în fața publicului. Marie și Per au părăsit scena ultimii, cu promisiunea că se vor întoarce pentru un nou "Joyride".

"I Don’t Wanna Get Hurt", dar îndrăznesc să sper că va mai fi încă un "Crash! Boom! Bang!" marca Roxette în București. Aceeași speranță și pentru aceia cărora vremea nefastă le-a zădărnicit planurile în duminica de 17 mai 2015.

Concert Roxette la Arenele Romane pe 17 mai 2015

Concert Roxette la Arenele Romane pe 17 mai 2015 │ FOTO: Alex Chelba

PUBLICITATE
Comentează

PROMO

Descoperă laptopul pentru creatori ASUS Zenbook Pro 14 OLED

Trending