Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Laura Bretan intervievată de InfoMusic pe 3 decembrie 2019Cu gândul la 2020, Laura Bretan vorbește despre majorat, viitorul album și un turneu extins INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2020
INFO CONCERT:
Summer Well 2020
INFO CONCERT:
Avishai Cohen
INFO CONCERT:
Celine Dion
INFO CONCERT:
Postmodern Jukebox

Richard Clayderman - Nostalgie şi romantism din Paris

Richard Clayderman, unul dintre cei mai mari pianişti ai momentului, a revenit la Bucureşti pentru susținerea unui nou concert la Sala Palatului pe 26 martie 2015. Show-ul pregătit s-a numit „From Paris with love” – un titlu destul de sugestiv pentru ce a urmat să se întâmple pe scenă.

Concert Richard Clayderman la Sala Palatului din București pe 26 martie 2015 (foto: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro)

Richard Clayderman a intrat pe scenă încurajat de un ropot de aplauze din partea celor din sală, schiţând un zâmbet larg şi plin de entuziasm. Deşi a încercat să converseze cu cei prezenţi în limba engleză, s-a scuzat afirmând că nu se descurcă foarte bine cu aceasta și că preferă să vorbească în limba franceză, lucru care a stârnit pentru o clipă amuzamentul tuturor. Încă de la primele atingeri nostalgice ale clapelor, publicul a fost învăluit într-o atmosferă de basm, lăsându-se purtat dintr-o lume într-alta, de către cel supranumit „Prince of Romance”.

Concert Richard Clayderman la Sala Palatului din București pe 26 martie 2015

Concert Richard Clayderman la Sala Palatului din București pe 26 martie 2015 (Foto: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro)

RECOMANDARE: Vezi galeria de poze de la concert

Printre melodiile interpretate s-au numărat „Corazon de Nino”, „Adagio” din opera Spartacus de Aram Khachaturian, „Ballade pour Adelline”, „Montagues and Capulets” - din Romeo şi Julieta, dar şi un cover al piesei „You Raise Me Up”, care i-a emoţionat pe spectatori. Un alt moment muzical de excepţie a fost cel dedicat lui Stevie Wonder şi a cuprins piese precum „I Just Called To Say I Love You”, „My Cherie Amour”, „Isn’t She Lovely”, „Supertition”, „You Are The Sunshine Of My Life” şi „I wish”.

Monica Petrică alături de Richard Clayderman pe 26 martie 2015 - From Paris with Love

Monica Petrică alături de Richard Clayderman pe 26 martie 2015 - From Paris with Love (Foto: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro)

Una dintre primele surprize pe care Richard le-a pregătit spectatorilor a fost prezenţa minunată a balerinei românce, Monica Petrică. Aceasta şi-a făcut apariţia într-o rochie vaporoasă, de culoare albă şi a acaparat scena cu o serie de mişcări tandre şi graţioase, în timp ce pianistul interpreta celebra melodie „Ballade pour Adeline”. Însă acesta nu a fost singurul moment în care publicul a putut-o admira pe Monica, balerina având încă trei apariţii pe parcursul concertului, urmând să încheie show-ul alături de Richard Clayderman.

Se pare că Richard a păstrat tradiţia şi l-a readus pe scena din România pe percuţionistul Daniel Ciampolini, care a venit în faţa publicului cu un instrument deosebit şi rar întâlnit, hang-ul, care a atras imediat fascinaţia tuturor.

Concert Richard Clayderman la Sala Palatului din București pe 26 martie 2015

Concert Richard Clayderman la Sala Palatului din București pe 26 martie 2015 (Foto: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro)

Pianistul le-a oferit şi câteva cadouri celor prezenţi - partituri, batiste şi autografe, care au ajuns în special în mâinile copiilor, care l-au asaltat pe artist la marginea scenei.

O altă surpriză a serii a fost cererea în căsătorie, pe care un tânăr din public, i-a adresat-o iubitei sale, chiar în timpul pauzei de concert. Profund emoţionată şi încurajată de aplauzele celor din sală, tânăra a acceptat să îi devină soţie.

Decorul a fost de asemenea unul din punctele forte ale show-ului, deoarece a adus pe scena de la Sala Palatului o parte dintre simbolurile Parisului, mai exact Turnul Eiffel, Arcul de Triumf, o poartă de intrare la metrou, dar şi o cafenea cu specific franţuzesc.

Concert Richard Clayderman la Sala Palatului din București pe 26 martie 2015

Concert Richard Clayderman la Sala Palatului din București pe 26 martie 2015 (Foto: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro)

Concertul lui Richard Clayderman s-a terminat cu un bis, după care pianistul s-a retras într-un ropot de aplauze. Nu doar bucureștenii l-au putut revedea live, dar și cei din Timișoara (27 martie) și din Cluj-Napoca (28 martie), unde Clayderman a susţinut acelaşi show. Spectacolul „From Paris with Love” a fost prezentat în premieră mondială în România.

Miruna Haican este Ex-Reporter la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
RECOMANDARE:Cumpără un disc cu Richard Clayderman

album-richard-clayderman-golden-hitsalbum-richard-clayderman-romantiquealbum-richard-clayderman-bestof-ballade-pour-adeline

CLOSE
CLOSE