Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

RECENZIE: TRAVKA - Un Okean de sentimente

Trupa Travka a concertat pe 8 noiembrie 2012 in club The Silver Church. Citeste recenzia concertului si vezi setlistul ce a cuprins si noua piesa Continental.

Publicat

pe

Concert TRAVKA in Silver Church
Concert TRAVKA in Silver Church

Recunosc, aveam aşteptări mari joi seara, gândindu-mă că voi raporta tot ce voi vedea la concertul aniversar din luna mai. Toate aceste idei au pălit, căci sub privirea mea s-a petrecut o renaştere, o reconfirmare a valorii trupei Travka.

Concert TRAVKA in Silver Church pe 8 noiembrie 2012

Concert TRAVKA in Silver Church pe 8 noiembrie 2012

Alături de multe suflete, am fost părtaşa unui act artistic care nu poate fi povestit prea uşor pentru că este posibil ca simplele cuvinte să pălească în faţa unor trăiri/sentimente experimentate într-un moment de graţie. Merită să vă spun că în primele 10 minute de la deschiderea clubului Silver Church, locaţia s-a umplut de oameni, s-a format o coadă impresionantă la intrare, interesul pentru acest concert fiind unul foarte mare.

Momentele în care Travka performează te forţează şi te provoacă să îţi analizezi viaţa, să călătoreşti în trecut pentru a avea o mai bună percepţie asupra viitorului. Solistul George Gâdei reuşeşte să scrie versuri emoţionante şi pasionale pe care apoi le interpretează cu o forţă incredibilă, dezvăluind astfel dramele fiecărui ascultător. Pentru mine, Travka se traduce prin două cuvinte: profunzime şi suflet.

George Gâdei, traind versurile in concertul TRAVKA din Silver Church

George Gâdei, traind versurile in concertul TRAVKA din Silver Church

Bucuria celor 5 de a fi pe scenă a fost fenomenală, în condiţiile în care i-am văzut cât de emotivi şi sensibili erau înainte de a începe concertul. Emoţiile lor s-au dus de la prima piesă, astfel că experienţa a căpătat substanţă şi s-a conturat frumos pe parcursul celor 22 de piese.

Toate melodiile au fost altfel cântate, reîmprospătate, Alexei Ţurcan atrăgând atenţia prin nonşalanţa cu care făcea trecerea dintre chitară şi clape. Una dintre premierele pe care mulţi o aşteptau a fost prezenţa lui Sorin Erhan la bass şi am rămas surprinsă de cât de firesc s-a integrat în trupă, de parcă ar fi fost dintotdeauna parte din aceasta. Basistul a cântat tot timpul cu zâmbetul pe buze şi am fost plăcut impresionată de noua sa abordare a partiturii muzicale, în special la piesa “Cum te simţi?”.

Cristi Chirodea la tobe alaturi de Travka

Cristi Chirodea la tobe alaturi de Travka

Un toboşar frenetic, plin de viaţă, un chitarist care puncta de fiecare dată momentele cheie, un cumul de senzaţii care au reuşit să îi răvăşească pe cei prezenţi. Am observat mulţi oameni care ţineau ochii închişi, fiind probabil transpuşi în noua dimensiune creată de formaţie.

Muzica Travka înseamnă ardere şi renaştere pe o expresivitate a liniilor melodice desăvârşite. Versurile spun poveşti universale de viaţă, fiind poezii cu un farmec inegalabil. Arta nu presupune reţete, de aceea Travka este un fenomen, un soi de manifest sonor şi vizual care nu te poate lăsa “indiferent”.

Structura concertului a avut o complexitate ritmică uimitoare şi o influenţă rusească care poate creea dependenţă pentru cei mai puţin iniţiaţi în tainele sunetelor marca Travka. Oamenii însă au ştiut versurile, au ţinut perfect ritmul şi am fost astfel invitaţi sa privim prin „Okean” în sufletele celor cinci artişti.

Muzica lor vorbeşte despre asumare, contemplare, pierderea vechiului "eu" şi reînnoirea acestuia, fără a uita de trecutul ce ne serveşte drept mărturie că nu am trăit degeaba, deci am învăţat din greşeli.

Concert TRAVKA in Silver Church

Concert TRAVKA in Silver Church pe 8 noiembrie 2012

Vezi galeria de poze Travka in Silver Church

Travka va rămâne o trupă imposibil de uitat, la care mereu mă voi întoarce, căutând răspunsuri în versuri şi sonorităţi incredibile şi pe care întotdeauna o voi preţui cu mult drag şi respect. Am plecat de la concert spunându-mi în gând “Noi ne întâlnim ca să ne împlinim”, acesta fiind un vers din nouă piesă intitulată “Continental” de pe noul album călător al unei trupe memorabile.

Setlist Travka, 8 noiembrie 2012

Alexei Turcan in concert TRAVKA la Silver Church

Alexei Turcan in concert TRAVKA la Silver Church

 1. Aici sunt eu
 2. E cineva în orașul acesta
 3. Ceva mi s-a rupt
 4. Într-un fel
 5. Partea finală
 6. Iubire
 7. Zgârba
 8. Fetele-n lună
 9. Sunt un erou
 10. Călătoare
 11. Apartamentul 77
 12. Urban violent
 13. Venus
 14. Soare răsare
 15. 90
 16. Vreau să simt Praga
 17. Vremea ocheadelor
 18. Ochiul cere lumină
 19. OKEAN
 20. Continental
 21. Cum te simți?
 22. Atenție! Atenție!

PUBLICITATE
Comentează

Trending