Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

RECENZIE: Prima zi de Summer Well 2014 - FOTO

Summer Well... Acest festival de poveste şi-a deschis porţile anul acesta cu şi mai mare entuziasm şi voie bună faţă de anii precedenţi. Prima zi a celei de-a patra ediții a fost una a surprizelor şi a confirmărilor muzicale, unde am descoperit un public mai mult decât eclectic.

Publicat

pe

Concert John Newman la Summer Well 2014
Concert John Newman la Summer Well 2014 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

E firesc ca atunci când vorbeşti de un festival îndelung aşteptat să ai speranţe şi atunci când ele prind contur în faţa ta, să înţelegi că esti în cel mai potrivit loc pentru sufletul tău. Nu m-am aşteptat însă să fie un festival de-a dreptul sold out, unde a te mişca printre oameni echivalează cu un sport extrem. Oameni mulţi, extrem de mulţi, unii care veniseră strict pentru a face act de prezenţă  un fel de eveniment monden la scară mai redusă), alţii pentru a comenta ţinute şi alte lucruri prozaice, însă o mare parte pentru a vedea exclusiv show-urile programate. Consider că highlight-ul serii a fost John Newman alături de band-ul său, însă nici celelalte nume nu s-au lăsat mai prejos.

Concert Prides la Summer Well 2014

Concert Prides la Summer Well 2014 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Cu puţin după ora 17.00, Prides a intrat pe scenă, cu uşoare emoţii pe care cei trei membrii au reuşit să le facă faţă. Acest band scoţian de synthpop format chiar anul trecut, a excelat pe partea live, interpretând cu aplomb piesele aflate pe EP-ul "The Seeds You Sow", dar şi cover-ul "Time After Time".

Click pentru a vedea galeria foto Prides

Chloe Howl a reprezentat o surpriză live plăcută, mai ales atunci când am observat în jurul meu oameni cunoscători ai pieselor tinerei interpretate britanice. La cei 19 ani ai săi, artista a punctat un comportament sigur pe sine, în timp ce band-ul oferea o notă pregnantă de rock tuturor pieselor.

Concert Chloe Howl la Summer Well 2014

Concert Chloe Howl la Summer Well 2014 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Momentul "This Song's Not About You" mi-a confirmat că am în faţă o solistă despre care se vor scrie multe în anii următori, potenţialul fiind imens. A dansat şi a filtrat cu aparatele de fotografiat în timp ce povestea în tonuri pop pasaje din propria existenţă. ("It's not me that you think you need / It's not me cause we have torn apart /Let me go cause I need to breath / I won't be screwed in your paper heart.")

Poze de la concertul Chloe Howl

 • Concert Chloe Howl la Summer Well 2014

 • Concert Chloe Howl la Summer Well 2014

 • Concert Chloe Howl la Summer Well 2014

 • Concert Chloe Howl la Summer Well 2014

 • Concert Chloe Howl la Summer Well 2014

Click pentru a vedea toată galeria foto Chloe Howl

The 1975 a fost un band care a reuşit să stârnească şi mai tare publicul şi în special, fetele, solistul Matt Healy având într-adevăr look-ul şi prestanţa unui star rock. Muzical vorbind, am avut de câteva ori senzaţia că ascult la nesfârşit aceeaşi linie melodică şi piesă, dar probabil că deja trupa din Manchester şi-a dobândit un stil de care nu poţi să te dezici vreo secundă. Un mix de indie rock, pop şi ceva elemente din new-wave m-au bucurat în special în momentul pieselor "Heart Out", "Chocolate" şi "You".

Concert The 1975 la Summer Well 2014

Concert The 1975 la Summer Well 2014 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Click pentru a vedea galeria foto The 1975

John Newman... orice cuvinte din nou pălesc. Acum doi ani, când descopeream varianta acustică a piesei "Cheating" am ştiut că omul din spatele monitorului va ajunge mare. Cu o carismă fenomenală, cu o voce inconfundabilă, tânărul englez a ştiut să facă magie pe scena de la Summer Well.

Concert John Newman la Summer Well 2014

Concert John Newman la Summer Well 2014 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

M-a bucurat atât de tare prin show-ul său pus la punct, prin momentele de dans când aducea cu Michael Jackson, cu dăruirea pe care nu mulţi o au în timpul unui show live. M-a linişit şi întristat în momentele "Goodnight Goodbye" şi "Out Of My Head", pentru ca mai apoi să creioneze cu graţia unui Apollo învăluit de lumini clipe de bucurie şi speranţă prin "Not Giving In" şi "Love Me Again", piesele pe care publicul a explodat într-o manieră feerică neaşteptată. Backing-ul vocal a punctat de fiecare dată la capitolul sensibilitate, pentru ca band-ul să ducă tot show-ul în zona de rock conceptual, bine dozat prin riff-uri de chitară ameţitoare şi o secţie ritmică obsedantă. John a vorbit puţin cu publicul şi amintit cum oamenii îşi iau biletele din timp, aşteptând luni întregi ca festivalul să se înfăptuiască sub ochii lor. Un artist complex, John Newman a excelat din orice punct de vedere ai analiza. colorând numeroase stări sufleteşti, universale, dar în acelaşi timp atât de personale.

Poze de la concertul lui John Newman

 • Concert John Newman la Summer Well 2014

 • Concert John Newman la Summer Well 2014

 • Concert John Newman la Summer Well 2014

 • Concert John Newman la Summer Well 2014

 • Concert John Newman la Summer Well 2014

 • Concert John Newman la Summer Well 2014

  Concert John Newman la Summer Well 2014

 • Concert John Newman la Summer Well 2014

Click pentru a vedea toată galeria foto John Newman

Bastille a fost o trupa mult aşteptată şi iubită de public, astfel încât apariţia componentilor a stârnit rumoare şi aplauze în mod constant. Cu un sound aliniat muzicii actuale, fără o voce puternică, dar cu multe efecte electronice, formaţia a jonglat cu numeroase stări de la melancolie până la momente fericire eliberatoare prezente în hit-urile "Thing We Lost In The Fire", "Of The Night" sau "Pompeii". Balade pop şi sonorităţile forte in extenso au asigurat un setlist bine dozat şi frumos construit.

Concert Bastille la Summer Well 2014

Concert Bastille la Summer Well 2014 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Click pentru a vedea toată galeria foto Bastille

Lucrurile vor prinde un contur mult mai puternic în cea de-a doua zi, cu  un public mult mai numeros. The National, Miles Kane şi Placebo sunt numele îndelung aşteptate care vor puncta esenţa muzicii adevărate... once again.

Festivalul Summer Well este organizat de Livada pe Domeniul Știrbey din Buftea. Prima zi a celei de-a patra ediții a reunit peste 13000 de spectatori.

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Alan Walker, Tiësto și Salvatore Ganacci vin la SAGA Music Festival 2021

Iubitorii de muzică EDM și tehno se pot bucura de experiența SAGA Festival cu un line-up complex ce include peste 50 de artiști cunoscuți. Evenimentul va avea loc în perioada 10-12 septembrie în Parcul Izvor din București. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Poster SAGA Festival 2021
Poster SAGA Festival 2021 │ FOTO: PR

După un an atipic, marcat de pandemie, care a ținut pe loc o lume întreagă, iubitorii de muzică EDM și tehno se pot bucura de experiența SAGA Festival la București cu un line-up complex ce include peste 50 de artiști de muzică electronică. Într-o perioadă esențială pentru sectorul cultural, fondatorii SAGA dezvăluie acum nume faimoase ce vor fi prezente pe scenele festivalului.

Linep-ul SAGA Festival 2021

Scena principală:

 • Pe scena principală SAGA Festival vor urca Alan Walker, Clean Bandit (DJ Set), Don Diablo, John Newman, Mike Williams, Morten, Nervo, Regard, Salvatore Ganacci, Sigala, Tiësto, Timmy Trumpet, Topic, Vini Vici, W&W.

Scena tehno/house:

 • Pentru scena tehno/house, confirmările sunt Adam Beyer, ADIN, Amelie Lens, ANNA, ARTBAT, Baggi, Carl Cox, Chris Liebing, Deborah de Luca, Denis Sulta, Dubfire, Eli Brown, Enrico Sangiuliano, Fisher, Franky Rizardo, Hot Since 82, Joris Voorn, Joyhauser, Kölsch, Maceo Plex, Mathame, Meduza, Monika Kruse, Reinier Zonneveld (Live), Solardo, Sonny Fodera, Spartaque, Umek.

Artiști români:

 • De asemenea, DJi de prestigiu din România se alătură SAGA Music Festival: Adrian Eftimie, Andre Rizo, DJ Andi, Dobrikan, Gino Manzotti & Maxx, Mahony, Manuel Riva, Mario Persic, No Parachute, Optick, Popovici, Rosario Internullo și Vanotek.

Orașul va prinde viață în septembrie, când fanii muzicii electronice din peste 40 de țări și 6 continente vor petrece un weekend plin de muzică, iubire și unitate. Festivalul este un concept unic ca rezultat al colaborării între doi dintre cei mai mari organizatori de evenimente din lume. Pentru ALDA și Insomniac, Saga Music Festival reprezintă începutul unui nou capitol pe piața festivalurilor din România.

Bilete SAGA Festival 2021 în Parcul Izvor:

 • Abonamentele pentru SAGA Festival pot fi achiziționate la prețul special de 299 de lei pentru câteva ore. Ulterior, prețul acestora va deveni 399 de lei, iar în ultima etapă, prețul acestora va fi de 499 de lei.
 • Abonamentele VIP vor costa 799 de lei până pe 3 iunie, apoi 899 de lei și 999 de lei în ultima etapă.
Citește în continuare

Trending

CLOSE
CLOSE