Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

RECENZIE: Prima zi de Summer Well 2014 - FOTO

Summer Well... Acest festival de poveste şi-a deschis porţile anul acesta cu şi mai mare entuziasm şi voie bună faţă de anii precedenţi. Prima zi a celei de-a patra ediții a fost una a surprizelor şi a confirmărilor muzicale, unde am descoperit un public mai mult decât eclectic.

Publicat

pe

Concert John Newman la Summer Well 2014
Concert John Newman la Summer Well 2014 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

E firesc ca atunci când vorbeşti de un festival îndelung aşteptat să ai speranţe şi atunci când ele prind contur în faţa ta, să înţelegi că esti în cel mai potrivit loc pentru sufletul tău. Nu m-am aşteptat însă să fie un festival de-a dreptul sold out, unde a te mişca printre oameni echivalează cu un sport extrem. Oameni mulţi, extrem de mulţi, unii care veniseră strict pentru a face act de prezenţă  un fel de eveniment monden la scară mai redusă), alţii pentru a comenta ţinute şi alte lucruri prozaice, însă o mare parte pentru a vedea exclusiv show-urile programate. Consider că highlight-ul serii a fost John Newman alături de band-ul său, însă nici celelalte nume nu s-au lăsat mai prejos.

Concert Prides la Summer Well 2014

Concert Prides la Summer Well 2014 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Cu puţin după ora 17.00, Prides a intrat pe scenă, cu uşoare emoţii pe care cei trei membrii au reuşit să le facă faţă. Acest band scoţian de synthpop format chiar anul trecut, a excelat pe partea live, interpretând cu aplomb piesele aflate pe EP-ul "The Seeds You Sow", dar şi cover-ul "Time After Time".

Click pentru a vedea galeria foto Prides

Chloe Howl a reprezentat o surpriză live plăcută, mai ales atunci când am observat în jurul meu oameni cunoscători ai pieselor tinerei interpretate britanice. La cei 19 ani ai săi, artista a punctat un comportament sigur pe sine, în timp ce band-ul oferea o notă pregnantă de rock tuturor pieselor.

Concert Chloe Howl la Summer Well 2014

Concert Chloe Howl la Summer Well 2014 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Momentul "This Song's Not About You" mi-a confirmat că am în faţă o solistă despre care se vor scrie multe în anii următori, potenţialul fiind imens. A dansat şi a filtrat cu aparatele de fotografiat în timp ce povestea în tonuri pop pasaje din propria existenţă. ("It's not me that you think you need / It's not me cause we have torn apart /Let me go cause I need to breath / I won't be screwed in your paper heart.")

Poze de la concertul Chloe Howl

 • Concert Chloe Howl la Summer Well 2014

 • Concert Chloe Howl la Summer Well 2014

 • Concert Chloe Howl la Summer Well 2014

 • Concert Chloe Howl la Summer Well 2014

 • Concert Chloe Howl la Summer Well 2014

Click pentru a vedea toată galeria foto Chloe Howl

The 1975 a fost un band care a reuşit să stârnească şi mai tare publicul şi în special, fetele, solistul Matt Healy având într-adevăr look-ul şi prestanţa unui star rock. Muzical vorbind, am avut de câteva ori senzaţia că ascult la nesfârşit aceeaşi linie melodică şi piesă, dar probabil că deja trupa din Manchester şi-a dobândit un stil de care nu poţi să te dezici vreo secundă. Un mix de indie rock, pop şi ceva elemente din new-wave m-au bucurat în special în momentul pieselor "Heart Out", "Chocolate" şi "You".

Concert The 1975 la Summer Well 2014

Concert The 1975 la Summer Well 2014 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Click pentru a vedea galeria foto The 1975

John Newman... orice cuvinte din nou pălesc. Acum doi ani, când descopeream varianta acustică a piesei "Cheating" am ştiut că omul din spatele monitorului va ajunge mare. Cu o carismă fenomenală, cu o voce inconfundabilă, tânărul englez a ştiut să facă magie pe scena de la Summer Well.

Concert John Newman la Summer Well 2014

Concert John Newman la Summer Well 2014 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

M-a bucurat atât de tare prin show-ul său pus la punct, prin momentele de dans când aducea cu Michael Jackson, cu dăruirea pe care nu mulţi o au în timpul unui show live. M-a linişit şi întristat în momentele "Goodnight Goodbye" şi "Out Of My Head", pentru ca mai apoi să creioneze cu graţia unui Apollo învăluit de lumini clipe de bucurie şi speranţă prin "Not Giving In" şi "Love Me Again", piesele pe care publicul a explodat într-o manieră feerică neaşteptată. Backing-ul vocal a punctat de fiecare dată la capitolul sensibilitate, pentru ca band-ul să ducă tot show-ul în zona de rock conceptual, bine dozat prin riff-uri de chitară ameţitoare şi o secţie ritmică obsedantă. John a vorbit puţin cu publicul şi amintit cum oamenii îşi iau biletele din timp, aşteptând luni întregi ca festivalul să se înfăptuiască sub ochii lor. Un artist complex, John Newman a excelat din orice punct de vedere ai analiza. colorând numeroase stări sufleteşti, universale, dar în acelaşi timp atât de personale.

Poze de la concertul lui John Newman

 • Concert John Newman la Summer Well 2014

 • Concert John Newman la Summer Well 2014

 • Concert John Newman la Summer Well 2014

 • Concert John Newman la Summer Well 2014

 • Concert John Newman la Summer Well 2014

 • Concert John Newman la Summer Well 2014

  Concert John Newman la Summer Well 2014

 • Concert John Newman la Summer Well 2014

Click pentru a vedea toată galeria foto John Newman

Bastille a fost o trupa mult aşteptată şi iubită de public, astfel încât apariţia componentilor a stârnit rumoare şi aplauze în mod constant. Cu un sound aliniat muzicii actuale, fără o voce puternică, dar cu multe efecte electronice, formaţia a jonglat cu numeroase stări de la melancolie până la momente fericire eliberatoare prezente în hit-urile "Thing We Lost In The Fire", "Of The Night" sau "Pompeii". Balade pop şi sonorităţile forte in extenso au asigurat un setlist bine dozat şi frumos construit.

Concert Bastille la Summer Well 2014

Concert Bastille la Summer Well 2014 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Click pentru a vedea toată galeria foto Bastille

Lucrurile vor prinde un contur mult mai puternic în cea de-a doua zi, cu  un public mult mai numeros. The National, Miles Kane şi Placebo sunt numele îndelung aşteptate care vor puncta esenţa muzicii adevărate... once again.

Festivalul Summer Well este organizat de Livada pe Domeniul Știrbey din Buftea. Prima zi a celei de-a patra ediții a reunit peste 13000 de spectatori.

Muzică nouă

Bastille lansează piesa ritmată "Thelma + Louise", imn de escapism - AUDIO

Luna şi lansarea de single pentru Bastille, care ne surpinde plăcut cu un debut de piesă la mijloc de săptămână. Noul track se numeşte "Thelma + Louise", e prietenos cu radio-ul şi sună a melodie de reclamă, în care multe persoane dansează sincron. Se ascultă în articol.

Publicat

pe

Coperta single Bastille Thelma + Louise
Coperta single Bastille Thelma + Louise │ FOTO: Bastille

Odată cu debutul lui "Thelma + Louise", a sosit şi un videoclip cu o interpretare live a acestui track, de la "Future Inc HQ", continuând oarecum tema futuristă a ultimelor single-uri plus videoclipuri Bastille. Ce impresie îmi lasă melodia? Un soi de Maroon 5 în faza pop, doar că trecut pe accentul britanic. Piesa e surprinzător de cuprinzătoare, în ciuda celor 2 minute şi un pic de note muzicale aruncate spre urechea ta.

Debutul a fost realizat în cadrul emisiunii BBC Radio 1 "Future Sounds", chiar de către invitatul special Yungblud. Solistul Bastille Dan Smith a explicat că a compus "scheletul" piesei via Zoom în perioada de lockdown, alături de alte 2 track-uri. Toate 3 se vor găsi pe viitorul album al formaţiei. Aşa cum arată şi numele acestui single, el îşi trage inspiraţia din filmul clasic din 1991 "Thelma + Louise", definitoriu pentru eroinele feminine gata să moară pentru un ideal, ca libertate, escapism şi dorinţa eternă de evadare.

Dan a pornit de la ideea de a aduce un tribut filmului, dar şi feminismului şi escapismului. Vrea ca ascultătorii să se simtă eliberaţi de cătuşe şi limitări când ascultă versurile şi muzica sa. Smith a compus "Thelma + Louise" alături de Rami Yacoub, un producător şi muzician suedez stabilit în State. Aparent are un CV impresionant de compoziţii şi o să mai auzim de el. A lucrat cu Britney Spears, chiar la "Hit Me Baby One More Time", dar şi cu Bastille şi Yungblud, plus Lady Gaga pe ultimul album. În iunie 2021 Bastille a lansat piesa "Distorted Light Beam" (cu un clip stil "Black Mirror"), urmată de intensul "Give Me the Future", în iulie, care vine cu un sound futurist.

Bastille are un loc special în inima ascultătorului de muzică din România, trupa apărând de 2 ori la Summer Well, în 2014 şi 2018. I-am văzut şi la UNTOLD în 2019. În 2020 formaţia a lansat melodia "Survivin'", cu un lyric video colorat.

Citește în continuare

Muzică nouă

Bastille a lansat piesa "Give Me The Future", cu un vibe puternic SF

Bastille ne-a șocat prin începutul piesei "Give Me the Future", care amintește puțin de creațiile lui Phil Collins. În special combinația de percuție cu efectele vocale duc cu gândul la legendarele sale melodii. Noul single se ascultă în articol.

Publicat

pe

Dan Smith - Bastille la SummerWell 2018 │ FOTO: Ștefan Sandu / InfoMusic.ro

"Give Me the Future" continuă abordarea futuristă a melodiilor Bastille, lucru reflectat inclusiv în videoclipul "Distorted Light Beam", lansat în iunie 2021. Atunci trăiam o experiență în stil "Black Mirror" într-un univers în care toți se refugiau în realitatea virtuală. Acum în acest track ascultam versuri despre fascinația pentru viitor, pentru incert și incomplet, pentru "dragoste nesfârșită pe care o vreau mai mult".

Pe lângă surpriza de la început de track, avem și una la final: viorile care intră perfect peste vocea lui Dan Smith, solistul Bastille. De altfel artistul a declarat următoarele despre noua compoziție:

"Give Me the Future" este o melodie despre conectarea la posibilități nesfârșite. La propriu, se simte că totul este la îndemăna pentru a fi luat, cu toate gusturile servite. Sunetele de naveta spațială de la început? Suntem noi, care aterizam de urgenta în viitor.

Realitatea în care trăim în acest moment era science fiction-ul al unei perioade deloc îndepărtate. Priviti un film că "Minority Report". Tehnologia de acolo părea atât de îndepărtată, o fantezie, dar este aici, am trecut deja de ea. Daca v-ar fi zis cineva asta acum 20 de ani când a ieșit filmul... ați fi ras. Sau ați fi fost îngroziți.

Noua piesă a fost deja integrată în campania brandului Keep "Life Electrified", cu spoturi online și televizate care promovează automobilele electrice Jeep. Imaginea invocată aici dă senzația de "Blade Runner" și peisaje distopice privite de pe un zgârie nori din sticlă și metal, deasupra unui oraș robotizat și desensibilizat.

În 2020 Bastille a mai lansat piesele "survivin'", iar alte single-uri din ultimii ani sunt "Another Place", colaborare cu Alessia Cara, dar și "Bad Decisions". Bastille a cântat în Romania de 2 ori în ultimii ani, cu o participare la UNTOLD în 2019 și una la Summer Well 2018.

Acea participare venea pe fondul mega hitului "Happier", colaborare cu DJ Marshmello.

Citește în continuare

Muzică nouă

David Guetta şi John Newman prezintă imnul verii 2021, "If You Really Love Me (How Will I Know)"

David Guetta, omul cu care mulţi români şi-au început anul 2021, după acel show spectaculos difuzat de Revelion vine acum cu un imn al verii acestui an. E vorba despre un remix al piesei lui Whitney Houston "How Will I Know". Celebrul DJ nu este singur pe acest track, colaborând cu John NewMan şi MistaJam.

Publicat

pe

Lyric Video David Guetta John Newman How Will I Know
Lyric Video David Guetta John Newman How Will I Know │ FOTO: David Guetta

Noul single este un imn tipic de "summer house" inspirat de track-ul lui Whitney Houston. "If You Really Love Me (How Will I Know)" are un pian tipic house, combinat cu percuţie discretă şi o voce a lui John Newman care îi imprimă romantism şi visare. Guetta vine cu acest release după ce a fost numit din nou "DJ-ul anului" de către celebra publicaţie DJ Mag. Este şi unul dintre cei mai ascultaţi artişti de pe Spotify, fiind constant în top 10 în ultimii ani. Asta pentru că e un nume pe care poţi conta să scoată hituri anual, ba chiar trimestrial.

Iată ce a declarat David Guetta despre acest single:

Cine poate rezista la chorusul unei piese clasice precum "How Will I Know"? Plin de melodii piano house old school, această piesă are strălucirea soarelui pe tot parcursul său. Colaborarea cu MistaJam şi John Newman a generat piesa verii lui 2021 pentru mine.

Whitney Houston lansa melodia originală în 1985 (pe primul său albun), iar la 36 de ani mai târziu primeşte un "twist" dansabil la Ibiza. Ultimul hit al lui David Guetta a fost "Bed", colaborare cu Joel Corry şi Raye, iar tot în 2021 a fost lansat şi "Heartbreak", alături de Galantis şi Little Mix Anthem. Tot în această perioadă a debutat şi "Impossible" cu Morten, dar şi "Imanbek" cu Rita Ora. Nu uităm nici de colaborarea cu Sia pe "Floating Through Space".

Revenind la noul single, MistaJam este unul dintre cei mai prolifici beatmakeri din Marea Britanie şi are propria emisiune la BBC RAdio 1, "Dance Anthems", unde descoperă şi promovează viitoare hit-uri din muzica electronică.

John Newman este una dintre marile voci britanice ale momentului, stând sus în topuri cu hitul "Love Me Again", pe care l-am auzit cântat de artist şi la Summer Well 2014. Colaborarea sa cu Calvin Harris, "Blame It" are peste 750 de milioane de vizualizări pe YouTube şi este unul dintre cele mai jucate track-uri din jocul de dans Ubisoft "Just Dance". A mai fost şi la Neversea 2018 alături de Modestep şi Alan Walker.

Citește în continuare

Trending