Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

RECENZIE: Învață de la Partizan, live-ul din Manual - POZE

Trupa Partizan a încheiat prima parte a turneului de promovare "Manualul e manual", după ce a concertat prin 14 orașe. Ceea ce a început pe 24 octombrie la București s-a încheiat tot în capitală. Pe 5 decembrie Adrian Pleșca "Artan" la voce, Răzvan Moldovan "Suedezu" la chitară, Andrei Bărbulescu la tobe și Adrian Borțun la bas ne-au oferit o lecție de live fără inhibiții, ca între vechi prieteni.

Publicat

pe

Artan în concertul Partizan din Control de pe 5 decembrie 2013
Artan în concertul Partizan din Control de pe 5 decembrie 2013 │ FOTO: Mihai Anghel / InfoMusic.ro

Inevitabil am făcut o comparație între cele două concerte din capitală. La o lună și jumătate distanță, concertul de Control a arătat rodajul după turneul de toamnă. A fost și un context diferit - cu mai multă promovare, sunetul mai bun, iar publicul mai numeros și cunoscător. Cu hipsterii plecați la Woodkid, Controlul a fost cucerit de rockerii cu ștate vechi, ce și-au descătușat energia prin pogo (în limitele locului) și chiar stage diving. Lucrurile s-au încins destul de tare,  la un moment dat Suedezu' domolind spiritele cu un cover după Nine Inch Nails. Piesa "Hurt" compusă de  Trent Reznor (relansată de Johnny Cash în ultima parte a vieții) nu figura în setlistul original, dar a avut darul de a stabiliza audiența. Coverul a fost de data aceasta electric, în trecut el fiind interpretat doar la chitara acustică.

Răzvan Moldovan în timpul concertului Partizan din Control - 5 decembrie 2013

Răzvan Moldovan în timpul concertului Partizan din Control - 5 decembrie 2013

Sala Berlin din Control s-a umplut, dar fără a se crea înghesuială. Puteai să mergi în fața scenei pentru piesele favorite sau să te retragi în spatele amatorilor de pogo. Probabil toată lumea a rămas cu imaginea spectatorului extra-energizat care a urcat de numeroase ori pe scenă alături de Partizan pentru a se arunca mereu încrezător în brațele susținătorilor săi din primele rânduri. A fost o stare generală de bine, alimentată de muzica preferată, de comunicarea prietenească dintre membrii trupei și spectatori, de umorul plin de aluzii ce învăluie toată discografia Partizan.

Încă de la început, Artan, Suedezu', Borțun și celălalt Andrei de la tobe ne-au arătat că n-au nicio problemă. În acest sens, melodia "N-avem probleme cu formația" a deschis concertul după o mică așteptare. Înainte să urce pe scenă, membrii trupei au socializat puțin cu cei din sală, încă o motiv ce mă făcea să cred că lucrurile aveau să sune foarte familiar. Majoritatea celor prezenți s-au dezlănțuit pe muzica Partizanilor, doar autocontrolul limitându-i pe unii la datul din cap pe refren sau în ritm.

Trupa Partizan in concert in Club Control pe 5 decembrie 2013

Trupa Partizan in concert in Club Control pe 5 decembrie 2013

Artan și Suedezu' ne-au oferit la bis interpretarea aparte a piesei "Păpușea masculină", cei doi rămânând la bustul gol. A fost încă o dovadă că spiritul le e liber și la 50+, mesajul firesc, iar dăruirea pentru muzică este totală. Evident, cadrul ni s-a întipărit pe retină, cu Artan într-un fizic refăcut după o cură de slăbire. Cei care și-l amintesc din perioada cu ceva kilograme în plus au fost la fel de șocați văzându-l, ca și cum l-ar fi zărit pe Iggy Pop îmbrăcat. Evident, a fost un moment plin de expresivitate în ton cu mesajul piesei: "Și dacă fetele mă plac / Woo haa! / Mă plac pentru ce am în cap / Woo haa! / Sunt o păpușe masculină / Woo haa!  / Și mi se spune sex mașină!" Concertul s-a terminat cu poza de final lăsându-mi versurile "We like disco / We like the disco sound" în minte. Și le-aș fi fredonat până acasă, dacă nu mi-aș fi întârziat plecarea din Control.

Poza de final: Trupa Partizan in concert in Club Control pe 5 decembrie 2013

Poza de final: Trupa Partizan in concert in Club Control pe 5 decembrie 2013

Partizan i-a avut ca invitați pe Adi Despot și Dan Byron. Solistul de la Vița de Vie a cântat "Dușmănia", iar Dan Byron i-a însoțit la "Perfect" - o piesă relansată de byron în 2011, dând titlul albumului de atunci.

Dan Byron verificând identitatea lui Artan în timpul concertului Partizan

Dan Byron verificând identitatea lui Artan în timpul concertului Partizan

Setlist Partizan, Control, 5 decembrie 2013

 1. N-avem probleme cu formația
 2. Dușmănia (feat. Adi Despot)
 3. Drumul spre lumină
 4. Becule
 5. Banii
 6. Nu e loc
 7. Pornesc primu' de la stop
 8. Dă-ne doamne și mai mult
 9. Manualul e manual
 10. Mii de scuze
 11. Șah
 12. Am doar sentimentul
 13. Albele furtuni
 14. Deplasarea obiectelor
 15. Android leontin
 16. Păsări de noapte
 17. Perfect (feat. Dan Byron)
 18. Sălăjan Sălăjan
  Bis:
 19. Fata mea
 20. Păpușea masculină

Poze de la concertul Partizan din Club Control

 • Trupa Partizan in concert in Club Control pe 5 decembrie 2013

 • Trupa Partizan in concert in Club Control pe 5 decembrie 2013

 • Trupa Partizan in concert in Club Control pe 5 decembrie 2013

 • Răzvan Moldovan în timpul concertului Partizan din Control - 5 decembrie 2013

  Răzvan Moldovan în timpul concertului Partizan din Control - 5 decembrie 2013

 • Trupa Partizan in concert in Club Control pe 5 decembrie 2013

 • Trupa Partizan in concert in Club Control pe 5 decembrie 2013

 • Trupa Partizan in concert in Club Control pe 5 decembrie 2013

 • Răzvan Moldovan în timpul concertului Partizan din Control - 5 decembrie 2013

Poze realizate de Mihai "Max" Anghel pentru InfoMusic. Vezi toată galeria de fotografii de la concertul Partizan. Urmărește și interviul video acordat de membrii Partizan în noiembrie 2013.

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Focus in The Park 2022 ale loc în luna august; Vezi lineup-ul

Focus in The Park revine în 2022 cu o nouă ediție. Festivalul va avea loc în parcul Sub Arini din Sibiu, având confirmați în lineup artiști și trupe precum Irina Rimes, Subcarpați, Omul cu șobolani și Partizan. Organizatorii promit "cel mai frumos Focus in the Park de până acum".

Publicat

pe

MC Bean, Subcarpati, Red Bull SoundClash 2019
MC Bean, Subcarpati, Red Bull SoundClash 2019 │ FOTO: Mihnea Ratte

Focus in The Park, "festivalul pentru un stil de viață alternativ", va avea loc anul acesta în perioada 24 - 28 august. Organizatorii au stabilit deja lineup-ul final, gândit pentru a satisface orice iubitor de muzică alterantivă. Ca de obicei, intrarea la evenimentul din Sibiu este liberă.

"Anul acesta ne vedem în parcul Sub Arini cu artiști unul și unul, la cel mai frumos Focus in the Park de până acum", au transmis organizatorii.

Lineup-ul Focus in The Park 2022:

Pe scenă vor urca:

 • Subcarpați
 • Irina Rimes
 • Șuie Paparude
 • Partizan
 • Omul cu șobolani
 • Basska
 • byron cu Filarmonica de Stat Sibiu
 • Moonlight Breakfast
 • Jazzybit

La eveniment vor cânta și artiști locali precum: onenightstand, Wildchild Band, The Noise, Crocodile Paradox și Charlie Fălămaș.

Muzica nu se va opri niciodată pentru că la butoane vor fi: Vlad Dobrescu, Yardie Flo, DjDark, FunkyDrop, Coralie de Gonzaga, Lowelt, Disconnected, Tutzi, Mate, Ioana și Kiki.

Despre Focus in The Park

Focus in the Park este un eveniment dedicat muzicii alternative, jazz și contemporane. Dincolo de asta, organizatorii invită publicul la o experiență mai complexă, care îmbină perfect muzica cu activitățile în aer liber și gastronomia.

Prima ediție a festivalului Focus in The Park a avut loc în 2018. Publicul s-a putut bucura de Street Food in the Park, Picnic in the Park și Craft Beer in the Park, din lineup făcând parte trupe ca Șuie Paparude, The Mono Jacks și Coma.

Citește în continuare

Concerte & turnee

VUNK, Partizan și KUMM concertează în cadrul SOS Cultura - Programul evenimentului

Prima ediție a evenimentului "SOS Cultura- Susținem, Sprijinim, Stimulăm inițiativa privată în cultură" găzduiește la Sala Gloria din București spectacole de teatru și concerte ale unor trupe precum VUNK, Partizan și KUMM. Intrarea este gratuită.

Publicat

pe

Partizan la Femei pe Matasari pe 29 mai 2022 │ FOTO: Alex Vlad Covaci/InfoMusic.ro

În perioada 20 - 24 iunie 2022 are loc prima ediție a evenimentului "SOS Cultura- Susținem, Sprijinim, Stimulăm inițiativa privată în cultura", dedicat operatorilor din domeniul cultural creativ din Sectorul 3 al Capitalei. Evenimentul va cuprinde o serie de concerte, piese de teatru, spectacole de dans și expoziții la sala Gloria (Strada Bucovina nr 6) si paneluri, mese rotunde și workshop-uri la Casa Eliad (Bulevardul Mircea Vodă 5). Accesul este gratuit în baza invitației generate prin iabilet.ro.

Evenimentul "SOS Cultura - Susținem, Sprijinim, Stimulăm inițiativa privata în cultură" va găzdui la Sala Gloria din București spectacole de teatru, dans și concerte, printre trupele anunțate numărându-se Partizan, Kumm, Vunk, Dimitri's Bats.

Program SOS Cultura:

Luni, 20 iunie

 • Ora 19.30 - Eine kleine Nachtmusik- un spectacol de dans de Gigi Căciuleanu
 • Ora 21.00 - concert Partizan

Marți, 21 iunie

 • Ora 19.30 - Alina Manole & Raul Kusak- Joia Păcătoșilor
 • Ora 21:00 - The Sunset Limited- un spectacol de teatru produs de unteatru

Miercuri, 22 iunie

 • Ora 19.30 – concert Marius Matache trio
 • Ora 21.00 – Proof- un spectacol de teatru produs de unteatru

Joi, 23 iunie

 • Ora 19.30 - concert Iordache
 • Ora 21.00 - concert KUMM

Vineri, 24 iunie

 • Ora 19.30 - concert Dimitri's Bats
 • Ora 21.00 - concert Vunk

Expoziții, paneluri și workshop-uri la SOS Cultura

În foaierul Sălii Gloria va exista o expozitie cu lucrările artistului vizual Sergiu Mitrofan (clăparul trupei byron) constând în grafică de afișe și coperte de albume, dar și shadowboxes. Sergiu Mitrofan a folosit diverse tehnici în crearea operelor sale: mozaic, vitralii, embosare, colaj etc.

La Casa Eliad, acolo unde vor avea loc panelurile și workshop-urile conferintei, va exista o expozitie a fotografului Cristian Sutu. Expozitia "Portret de Superheroy" va prezenta portretele unor copii ucrainieni emigrati in Romania si povestile acestora.

"SOS Cultura - Susținem, Sprijinim, Stimulăm inițiativa privata în cultură" se va desfășura pe 3 paliere: dialog, sprijin și organizarea unor manifestări cultural-artistice conexe. Evenimentul va găzdui întâlniri și paneluri cu participarea reprezentanţilor din partea autorităţilor locale, a operatorilor din diferite domenii culturale și reprezentanţi din alte domenii de activitate care, prin specificul lor, au legătură, influenţează sau sunt influenţate de sectorul cultural-creativ. Printre speakeri se numără:

 • Nona Șerbănescu (Arthub), Iulia Popovici (Observator Cultural), Laura Coroianu (AROC), Doru Trăscău (The Mono Jacks), Anamaria Hâncu (Saga Festival), Anca Lupeș (Mastering the Music Business), Ana Niculescu (Cărturești), Dan Fințescu (Kiss FM), Sorin Enus (Europa Creativa), Dan Byron (byron), Codruț Dumitrescu (Overground Music) și mulți alții.

Despre SOS Cultura

Evenimentul "SOS Cultura - Susținem, Sprijinim, Stimulăm inițiativa privată în cultură" este organizat de Primăria Sectorului 3 prin Asociația Star Education și își propune susținerea operatorilor din domeniul cultural-creativ, prezentarea unor exemple de proiecte culturale de succes din sectorul 3, aducerea laolaltă a tuturor celor care activează în domeniile culturale și creative și stimularea colaborărilor între sectoare.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Partizan concertează în Club Control pe 7 mai, după o pauză de 3 ani

Formația Partizan revine pe scenă în formula consacrată, după revenirea lui Artan. Pe 7 mai, trupa va concerta în Club Control.

Publicat

pe

Artan în concertul Partizan din Control de pe 5 decembrie 2013
Artan în concertul Partizan din Control de pe 5 decembrie 2013 │ FOTO: Mihai Anghel / InfoMusic.ro

După o pauză de 3 ani, formația Partizan va susține un concert în Control Club din București (Str. Constantin Mille, nr. 4), în formula consacrată, cu Artan la voce. Concertul va avea loc sâmbătă, pe data de 7 mai, de la ora 20:00. În deschidere va cânta formația Coven Clash.

Bilete la concertul Partizan din Control:

 • Acces General - 60 lei

Partizan este un produs 100% românesc şi reprezintă suflul natural al străzii bucureştene. Partizanii se feresc de tot ce înseamnă satiră sau critică la adresa oamenilor obişnuiţi. Ei aduc situaţii din dimensiunea reală şi le transpun în una ştiinţifico-fantastică. Partizan creează un univers paralel în care ne regăsim cu toţii. Ei sunt acei puţini artişti cu carieră solidă care au evitat soluţiile facile şi au stat departe de compromisuri.

Partizan a înregistrat până în prezent două albume, un disc single și trei videoclipuri. Piese precum "Fata mea", "Păpușea masculină" sau "Banii" sunt doar o parte din ceea ce am ascultat la Partizan. "Fata mea" a fost unul dintre hit-urile anului 2002. Piesa muzicală de excepție "Manualul", lansat în toamna anului 2013 a fost foarte bine primit de public, de posturile de radio şi de critica avizată din industria muzicală autohtonă, impresionând prin orchestraţii, creativitatea sound-ului, tonuri şi interpretarea artistică.

Partizan înseamnă:

 • Artan: voce
 • Suedezu': voce & chitară
 • Adrian: bass
 • Andrei: tobe
Citește în continuare

Trending