Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Un Pink Martini la Sala Palatului, vă rog - VEZI FOTO

Pink Martini a concertat pe 26 mai din nou in Romania. Vezi recenzia si galeria de fotografii din cadrul concertului de la Sala Palatului.

Publicat

pe

Pink Martini în concert la București pe 26 mai 2012
Pink Martini în concert la București pe 26 mai 2012

Pink Martini, mini-orchestra americană a revenit în România pentru concertul de la Sala Palatului din Bucureşti, de pe 26 mai.

Fotografii de la concertul Pink Martini

Timp de aproape două ore, publicul ce a umplut până la refuz sala de concert, a fost sedus cu o combinație fermecătoare de musical și world music. Spectacolul a debutat intens, puţin după ora 20.00, cu piesa Amado Mio şi a continuat în aceeaşi notă până la pauză. Thomas Lauderdale, pianistul formaţiei şi carismatica solistă Storm Large au comunicat permanent cu cei 4000 de spectatori în limba română, descriind succint fiecare piesă.

În prima parte a spectacolului, formaţia a trecut prin cele mai cunoscute piese din repertoriul său. Am auzit Quizás Quizás Quizás, Je Ne Veut Pas Travailler, Donde estas Yolanda, interpretată exemplar de Timothy Nishimoto, vocea masculină a trupei, Du Soleil Plein Les Yeux (Eyes Full of Sun) şi Mayonaka No Bossa Nova (Midnight Bossa Nova), două melodii sensibile cântate în duet şi Una notte a Napoli, care a stârnit aplauzele publicului extrem de încântat. Storm Large, dezinvoltă şi foarte prietenoasă a dansat, a aplaudat şi a mulţumit după fiecare piesă, evident, în limba română.

Pink Martini în concert la București pe 26 mai 2012

Pink Martini în concert la București pe 26 mai 2012

Surpriza serii, gustată la intensitate maximă de spectatori, a fost momentul în care pe acorduri aparent orientale, glasul solistei a răsunat în limba română, o melodie ce-a amintit de regretata Maria Tănase. Este vorba de Până când nu te iubeam, un cântec cules de Anton Pann.

După pauza de câteva minute, cei 11 americani au revenit pe scenă şi au pornit avalanşa de acorduri exotice. Melodii în arabă, greacă, rusă şi chiar japoneză au încântat auzul fanilor ce au aplaudat la unison. Storm a declarat că deşi cântă în 14 limbi, româna i se pare cea mai frumoasă şi mai melodioasă, fapt ce a atras după sine mulţumirea fanilor evidenţiată prin aplauze la scenă deschisă.

Seara s-a încheiat cu celebra Never Stop Falling in Love şi cu invitaţia la dans făcută la bis pe ritmurile imprimate de Brazil, o piesă ce a ridicat mulţimea în picioare.

Pink Martini în concert la București pe 26 mai 2012

Pink Martini în concert la București pe 26 mai 2012

Pink Martini a susţinut la Bucureşti un concert demn de numele său, tare, aromat, dulce şi ameţitor în acelaşi timp, un concert total pentru suflet, minte, trup, făcând să tresalte mii de inimi la unison. Evenimentul a fost organizat de Events.

Setlist Pink Martini

Sala Palatului, Bucuresti, 26 mai 2012

 1. Amando mio
 2. Quizas, quizas, quizas
 3. Anna
 4. Sympathique
 5. Donde estas Yolanda?
 6. Du soleil plein les yeux
 7. Mayonaka no bossa nova
 8. Flying squirrel
 9. Până când nu te iubeam
 10. Una notte a napoli
 11. Ohayoo ohio
 12. U plavu zoru
 13. Let's Never Stop Falling in Love
 14. Tuca tuca
 15. Hang on Little Tomato
 16. Uskudar
 17. когда проходит молодость
 18. Malaquena
 19. Brazil

Concerte & turnee

Concertele Pink Martini din București se reprogramează pentru a doua oară consecutiv

Concertele pe care trupa Pink Martini le va susține în București se vor amâna cu încă un an. Având în vedere situația încă incertă cauzată de pandemie și faptul că siguranța publicului și a întregii echipe este prioritară, organizatorii anunță reprogramarea concertelor pentru primăvara anului 2022. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Concert Pink Martini la Sala Palatului pe 1 decembrie 2018 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Spectacolele inițiale de pe data de 30 martie 2020 și 31 martie 2020 nu au putut avea loc ca urmare a ordinului Guvernului din data de 8 martie 2020. Acum, cele două concerte ale îndrăgitei trupe Pink Martini sunt reprogramate din motive de siguranță pentru anul 2022, pe data de de 9 aprilie la Sala Palatului și pe data de 10 aprilie la Fratelli Studios din București.

"La aproape un an de la debutul pandemiei, sentimentele de nesiguranță și neputință sunt încă extrem de acute, în special în ceea ce privește evenimentele de mare anvergură. Siguranța fiecărui spectator și a fiecărui membru al echipei are cea mai mare prioritate pentru noi, ca întotdeauna. Însă, privim cu optimism și încredere spre viitor și sperăm ca emoția generată de inconfundabilele voci Pink Martini să fie cu atât mai puternică și de neuitat cu cât este dificilă așteptarea", a declarat Events, promoterul concertelor Pink Martini din București.

În 2022, Pink Martini se va întoarce în România alături de superba solistă China Forbes, cooptată în orchestră în 1995 de Thomas Lauderdale, fostul său coleg de la Harvard, cu care va compune, mai târziu, multe dintre celebrele piese ale formației, inclusiv "Je ne veux pas travailler".

Inspirându-se din muzica tuturor popoarelor și dorind să includă într-un repertoriu fără reproș toate genurile – de la pop, până la jazz și muzică clasică, Thomas Lauderdale a fondat Pink Martini în 1994. Inițial, pentru a oferi fundaluri muzicale mai frumoase și mult mai potrivite, prin varietatea lor, evenimentelor internaționale ce aveau ca scop strângerile de fonduri pentru cauze precum drepturile civile, locuințe accesibile, mediu, biblioteci, educație sau parcuri.

Douăzeci și cinci de ani mai târziu, cântând în 22 de limbi, Pink Martini sună la fel de bine, proaspăt și puternic, în turneele din întreaga lume, pe scene din săli de operă, săli de concerte, festivaluri de film, muzee și spectacole de modă. În 2014, Pink Martini a fost inclusă atât în binecunoscutul Hollywood Hall of Fame, cât și în Music Hall of Fame din Oregon, orașul în care a luat ființă.

Bilete concert Pink Martini la București

Prețurile biletelor la concertul Pink Martini de la Sala Palatului variază între 120 și 350 lei, în funcție de categoria aleasă, în timp ce biletele pentru evenimentul din Fratelli are un preț standard, de 250 lei. Consultă agenda InfoMusic și cumpără bilete.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2021 >>
lmmjvsd
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Trending

CLOSE
CLOSE