Urmărește-ne în Social Media

rock

Gentlemanul thrash metalului, Dave Mustaine lovește din nou - RECENZIE

Recenzia concertului Megadeth de la Arenele Romane de pe 22 mai. Poze cu Dave Mustaine în deschiderea turneului Super Collider. Impresii de la concert.

Publicat

pe

Dave Mustaine - Megadeth a început turneul de promovare Super Collider cu un concert la Arenele Romane pe 22 mai 2013

S-au spus multe despre Mustaine în ultimii ani... că nu prea mai are "vână", că vocea nu mai e aceeași, că inspirația nu mai strălucește. Cu toate acestea, nu a fost nici o gură rea care să-l poate acuza că nu este un showman desăvârșit. Nu există concert Megadeth, indiferent de problemele organizatorice, la care lumea să nu se isterizeze încă de la prima melodie – poate o fi ritmul îndrăcit, poate o fi magnetismul pe care-l emană vocalul sau poate o fi la mijloc magia neagră cu care Dave Mustaine a cochetat în tinerețile sale de rocker...

Vezi toată galeria de poze Megadeth la Arenele Romane

Recunosc, m-am dus înarmată cu mari așteptări la concertul de la Arenele Romane, ce avea să deschidă un nou turneu de promovare. Single-ul "Kingmaker" mi-a adus aminte de vechiul stil Megadeth - cu ruperile de ritm, riff-urile îndrăcite de chitară și cu vocea lui Dave care-ți face pielea-găină, îți clocotește sângele în vene și te face să sari de pe scaun dansând ca un nebun. Un stil care părea dacă nu defunct, cel puțin "spălăcit" pe ultimul lor album, "Thirteen".

Albumul nou, "Super Collider" este așteptat pe piață în prima săptămână a lui iunie. Față de single-ul care îi dă numele  și care nu se ridică, cel puțin în varianta de studio, la nivelul altor piese semnate Megadeth, ca "Symphony of Destruction" de exemplu, "Kingmaker" este un statement al veteranilor thrash metal-ului. Cu versuri care te fac să-ți pui neuronii la treabă și cu o orchestrație care face orice fan al trupei să danseze spasmodic prin casă, "Kingmaker" merită să intre în topul pieselor Megadeth, alături de titluri celebre precum "Sweating Bullets" sau "Symphony of Destruction".

Dave Mustaine - Megadeth a început turneul de promovare Super Collider cu un concert la Arenele Romane pe 22 mai 2013

Dave Mustaine - Megadeth în concert la Arenele Romane

Precum spuneam, m-am dus la concert cu mari așteptări de la trupă și, ca de fiecare dată de altfel, mi-au dat ceea mi-am dorit. Dave Mustaine, gentlemanul thrash metalului, a intrat relaxat pe scenă ca și cum s-ar fi plimbat prin parc în cămașa lui albă călcată impecabil. În loc de bună seara, s-a auzit deodată: „Lost in a dream/Nothing is what it seems...”, primele versuri din "Trust", melodia pe care tot "poporul" strâns la Arenele Romane a cântat-o cu frenezie alături de Dave. A urmat o piesă pe care orice rocker din orice colț al lumii o cunoaște, "Hangar 18", și multe alte melodii de pe albumul "Countdown To Extinction" (1992).

Dar highlight-ul serii a fost proaspătul single, "Super Collider", cel pe care aproape l-am "mătrășit" câteva rânduri mai sus, dar care în varianta live este cu totul altceva. În concert are sarea și piperul unui single Megadeth de succes: o interpretare de mare clasă și adrenalină pură. Din păcate, noua melodie "Kingmaker" nu a figurat în setlist, cu toate că o așteptam cu sufletul la gură…

Megadeth a început turneul de promovare Super Collider cu un concert la Arenele Romane pe 22 mai 2013

Megadeth a început turneul de promovare Super Collider cu un concert la Arenele Romane pe 22 mai 2013

O altă surpriză a acestei seri a fost prezența în număr impresionant a fanilor trupei, incinta Arenelor Romane fiind la propriu înecată de oameni. În jur de 4000 de oameni au asistat la cel de-al patrulea concert al trupei în România. M-am bucurat să văd prezente toate generațiile de fani Megadeth - pe cei care au asistat în adolescență la nașterea Megadeth, pe la jumătatea anilor 80, pe cei ca mine, care i-au descoperit 15 ani mai târziu, tot prin adolescențe zbuciumate, dar și pe fanii din noul val de adolescenți care cântau la unison cu vocalul textele tuturor melodiilor de căpătâi ale trupei, dar și pe cele mai noi ca haioasa "Public Enemy No. 1".

Nu ne mai rămâne decât să numărăm cu nerăbdare zilele rămase până la lansarea albumului "Super Collider", care promite și un featuring cu celebrul vocal Disturbed, David Draiman. Între timp, urmăriți cele două interviuri video acordate de membrii Megadeth site-ului nostru: cel cu Shawn Drover și Chris Broderick și unul exclusiv cu solistul Dave Mustaine înregistrat chiar înainte de a urca pe scenă.

Setlist concert Megadeth la București:

 • Trust
 • Hangar 18
 • Public Enemy No. 1
 • She-Wolf
 • Skin O' My Teeth
 • Countdown to Extinction
 • Architecture of Aggression
 • Sweating Bullets
 • Ashes In Your Mouth
 • A Tout Le Monde
 • Whose Life (Is It Anyways?)
 • Dawn Patrol
 • Poison Was The Cure
 • Super Collider
 • Symphony Of Destruction
 • Peace Sells

Bis:

 • Holy Wars... The Punishment Due

Galerie de poze de la concertul MEGADETH


Vezi toată galeria de poze Megadeth la Arenele Romane

PUBLICITATE
Comentează

Trending