Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Bucureștiul a alimentat cu Linkin Park - VEZI FOTO

Două ore de transă Linkin Park. Ei sunt cei care au secătuit orice rezervă de energie a unui Romexpo entuziasmat până la delir, iar plăcerea a fost de partea noastră. Și cum să nu fie când ni s-a dat de înțeles că totul e pentru noi, printr-un roșu, galben și albastru mare cât pupitrul de control al lui Mike Shinoda. Lăsând asta la o parte, vocile și instrumentalul impecabile.

Publicat

pe

Chester Bennington și Mike Shinoda, Linkin Park la Bucuresti
Chester Bennington și Mike Shinoda, Linkin Park la Bucuresti

Două ore de transă Linkin Park. Ei sunt cei care au secătuit orice rezervă de energie a unui Romexpo entuziasmat până la delir, iar plăcerea a fost de partea noastră. Și cum să nu fie când ni s-a dat de înțeles că totul e pentru noi, printr-un roșu, galben și albastru mare cât pupitrul de control al lui Mike Shinoda. Lăsând asta la o parte, vocile și instrumentalul impecabile. Goodbye Budapest, hellooo Bucharest!

Chester Bennington și Mike Shinoda, Linkin Park la Bucuresti

Chester Bennington și Mike Shinoda, Linkin Park la Bucuresti

Vezi galeria de fotografii de la concertul Linkin Park

Sub auspiciile unui cod galben alertat de meteorologi, concertul a plutit pentru o vreme într-o Arcă a lui Noe, ce în final nu și-a avut sensul. Cerul a fost aproape senin în dreptul centrului expozițional Romexpo, sfidând orice profeție de potop și orice nevoie de pelerine de ploaie, alternativa umbrelelor pe care nu le puteai lua in interior.

Tot o trupă cu 2 vocaliști, COMA în deschidere la Linkin Park

Tot o trupă cu 2 vocaliști, COMA în deschidere la Linkin Park

Vezi galeria de fotografii cu trupa COMA în deschidere la Linkin Park

Phenomenom și Coma au fost cei care au deschis evenimentul. Trupa românească Coma are o structură similară - inclusiv doi vocaliști - și abordează aceleași genuri muzicale combinate ca și americanii. Ei au pregatit terenul pentru Zdob și Zdub, care, la rândul lor, au mărturisit că se simt onorați de prezența celor care au fost și vor urma pe scenă.

Roman Iagupov, solistul Zdob și Zdub în deschidere la Linkin Park

Roman Iagupov, solistul Zdob și Zdub în deschidere la Linkin Park

Vezi galeria de fotografii cu Zdob și Zdub în deschidere la Linkin Park

De la Zdob și Zdub nu ne puteam aștepta decât la ceva autentic, viu și inerent mioritic. Au cântat hore, au spus balade și ne-au dăruit plăcerea de a asculta fuziuni muzicale cum numai lor le ies. Dintre cele mai cunoscute s-au auzit: Videli Noch, DJ Vasile, Țiganii și OZN-ul și Miorița.

Zdob și Zdub a deschis concertul Linkin Park de la Bucuresti

Zdob și Zdub a deschis concertul Linkin Park de la Bucuresti

Momentul urcării pe scenă al celor de la Linkin Park a fost așteptat cu răbufneli întretăiate de chiote la orice mișcare din spatele scenei, cu un ecou ce se prelungea până dincolo de Golden Circle, deși posibilitatea ca cei din spate să fi zărit ceva era minimă.

Chester Bennington și Mike Shinoda, Linkin Park la Bucuresti

Chester Bennington și Mike Shinoda, Linkin Park la Bucuresti

Isteria a început imediat ce Mike Shinoda și Chester Bennington au dat startul cu piesa Faint. O mare de mâini vibra la fiecare acord, în timp ce în față versurile erau rostite la unison.

Primul contact cu publicul a fost făcut de Mike Shinoda care, mulțumind celor prezenți pentru primire, a ținut să puncteze și răbdarea cu care au fost asteptați.

Concertul Linkin Park de la București, 6 iunie 2012

Concertul Linkin Park de la București, 6 iunie 2012

Cu excepția unei mici probleme tehnice, din prima parte a concertului, vocile și instrumentalul celor de la Linkin Park au strălucit în permanență. Chester Bennington și-a lăsat suflul pe scenă pe melodii precum In the End, Crawling, Numb, Somewhere I Belong, Waiting for the End și lista poate continua (vezi setlistul mai jos). Știam că are o voce bună, însă nu credeam că poate cânta la o asemenea intensitate timp de o oră și jumătate, fără a clinti o fărâmă din calitatea prestației. Cu adevărat impresionant!

Linkin Park la București

Linkin Park la București

Publicul a putut asculta și melodii de pe noul album, Living Things, cel de-al cincilea album de studio al trupei după o pauză de doi ani. Lansarea discului va avea loc în Europa pe 25 iunie 2012 în Marea Britanie, iar în America pe 26 iunie.

Ascultă primele două single-uri de pe noul album:

Mike Shinoda, Linkin Park la Bucuresti

Mike Shinoda, Linkin Park la Bucuresti

It’s an honor and a privilege to sing here!”, a exclamat Mike spre sfârșitul concertului, adăugând: ”Thank you guys. You are just awesome!

Înainte de ultimul refren al ultimei piese din setlist - Bleed It Out - băieții de la Linkin Park au strecurat un mic tribut cântând o strofă din Sabotage a celor de la Beastie Boys. Nu au cântat bis, dar au împărțit în schimb pene de chitară și bețe de percuție celor din fața scenei, recompensându-i astfel pe cei mai înflăcărați dintre fani.

Publicul din față la concertul Linkin Park la Bucuresti

Publicul din față la concertul Linkin Park la Bucuresti

Vezi galeria de fotografii de la concertul Linkin Park

Concertul Linkin Park de pe 6 iunie 2012 din parcarea centrului expozițional Romexpo din București a fost organizat de Events. La eveniment au luat parte în jur de 10.000 de spectatori, care au speriat ploaia. Cea mai tare trăire live s-a consumat bineînțeles în aria Golden Circle și Gazon A (pe asfalt de fapt),  la demarcația de Gazon B putându-șe circula în voie. Am întâlnit o organizare exemplară, culminând cu tranzițiile rapide între show-uri, chiar dacă rockerii americani au întârziat puțin față de ce știam ca oră de începere a concertului.

Setlist Linkin Park

București, 6 iunie 2012

 1. Tinfoil Intro
 2. Faint
 3. Papercut
 4. With You
 5. Runaway
 6. Given Up
 7. Blackout
 8. Somewhere I Belong
 9. New Divide
 10. Lies Greed Misery
 11. Points Of Authority
 12. Waiting For The End
 13. Breaking The Habit
 14. Leave Out All The Rest/Shadow Of The Day/Iridescent
 15. The Catalyst
 16. What I've Done
 17. A Place For My Head
 18. One Step Closer
 19. Burn It Down
 20. In The End
 21. Numb
 22. Bleed It Out

 

Comentează

Industria muzicala

Amy Lee, noul solist Linkin Park? Iată cum comentează artista zvonul

În ultima săptămână au apărut pe Internet o serie de zvonuri care o dădeau pe Amy Lee, solista Evanescence ca noul solist de la Linkin Park. Muziciana a simţit nevoia să reacţioneze, după ce fanii au stârnit un iureş online.

Publicat

pe

Concert Evanescence la Arenele Romane din București pe 29 iunie 2017

Teoretic proiectul Linkin Park e în standby, după ce solistul Chester Bennington şi-a luat viaţa în 2017. Discuţii despre un nou solist nu s-au purtat, iar fanii nu sunt convinşi că trupa ar trebui să continue fără Chester. Speculaţii au vorbit despre Oli Sykes de la Bring Me the Horizon ca solist nou sau poate chiar unul dintre fiii lui Chester, mai ales cel care a cântat cu fosta sa trupa Grey Daze.

E vorba despre Jaime Bennington, care are o voce similară cu tatăl său. Sau poate chiar Mike Shinoda ar putea prelua funcţia de solist. Cert e ca trupa nu pare gata să facă ceva în această direcţie. Ei bine Amy Lee a apărut ca propunere de solist în ultima vreme, încât artista a simţit nevoia să ia o poziţie în cadrul unui interviu cu iHeart Radio, filiala din Canada.

Ce e drept zvonurile au precizat doar ca "Linkin Park a recrutat o solistă" şi atât, nu neapărat Amy Lee. Iată spusele lui Amy:

"Acesta este un compliment incredibil. Nu am auzit asta. Nu, nu am fost contactată de LINKIN PARK sau ceva de genul. Dar sunt un mare fan și simt că lumea noastră, fanii noștri, sunt în mare parte aceleași persoane. Este foarte drăguț. Niciodată... Am cântat împreună la concerte? Nu știu dacă EVANESCENCE și LINKIN PARK au fost la un festival împreună sau ceva de genul. Ne-am întâlnit. Am fost în studio în același timp. Când am făcut "Fallen" , am reușit doar să am o conversație sau două cu Chester. A fost foarte drăguț. Dar nu, nu este adevărat. Dar este minunat. Ar trebui să mă întrebe despre asta. Nu am foarte mult timp liber, dar aș putea să fac asta cu jumătate de normă."

Zvonul despre recrutarea unei soliste de către Linkin Park a fost pornit de către solistul Jay Gordon de la trupa ORGY în cadrul unui interviu radio recent. Jay şi-a retras spusele apoi într-o postare apologetică pe Facebook. A spus şi că i-au fost scoase din context cuvintele. În timpul turneului din 2022 cu Halestorm, Lee şi Lzzy Hale au cântat coveruri după Linkin Park, mai precis piesa "Heavy" la fiecare concert.

[https://www.youtube.com/watch?v=WpsmWbx9xIQ]

Citește în continuare

Trending