Urmărește-ne în Social Media

pop, rock

Concertul Direcția 5 de Ziua Femeii - Între romantism și rock 'n' roll

După cum le este obiceiul, membrii trupei Direcția 5 au susținut un concert dedicat femeilor de ziua lor, pe 8 martie, intitulat "Cel mai frumos cadou", umplând din nou Sala Palatului. Publicul s-a bucurat de romantismul specific formației, dar și de momentele veritabile de rock, datorate în special vocalistului Toni Șeicărescu.

Publicat

pe

Concert Direcția 5 la Sala Palatului pe 8 martie 2016 │ FOTO: Andrei Zidaroiu / InfoMusic.ro

Deja de mai bine de 20 de ani aflați în peisajul muzical românesc, cei de la Direcția 5 și-au stabilit stilul propriu de a compune si de a susține concerte, așa că pentru cei care i-au admirat și urmărit de-a lungul anilor cu siguranță este ușor să identifice ingredientele care alcătuiesc rețeta de succes a conceptului Direcția 5. În seara de 8 martie la Sala Palatului, această rețetă și-a dovedit din nou eficiența și a încântat o sală plină de oameni receptivi și călduroși.

Concert Direcția 5 la Sala Palatului pe 8 martie 2016

Concert Direcția 5 la Sala Palatului pe 8 martie 2016 │ FOTO: Andrei Zidaroiu / InfoMusic.ro

În ce constă această rețetă, vă întrebați? Ei bine, după felul în care am observat eu trupa de-a lungul anilor și concertele la care am luat parte, ingredientele principale sunt următoarele: compozițiile muzicale romantice amestecate cu compoziții dinamice; versurile poetice, pozitive și încărcate de iubire; vocea lui Cristi Enache; stilul muzical de balade rock presărat cu solo-uri de chitară sau tobe, prezențele feminine invitate deseori să colaboreze pentru diferite piese, și nu în ultimul rând, prezența și vocea lui Toni Șeicărescu.

Concertul de pe 8 martie, intitulat "Cel mai frumos cadou", după numele unei piese de pe cel mai recent album al trupei "Te iubesc", a inclus toate aceste ingrediente, plus câteva picanterii care s-au adăugat pachetului.

Concert Direcția 5 la Sala Palatului pe 8 martie 2016

Concert Direcția 5 la Sala Palatului pe 8 martie 2016 │ FOTO: Andrei Zidaroiu / InfoMusic.ro

Dacă ar fi să o luăm metodic, am putut observa clara împărțire a concertului în două părți: prima parte alcătuită din piese de pe cel mai recent album Direcția 5, o parte domoală, cu compoziții de dragoste liniștite, în care publicul s-a acomodat cu atmosfera și și-a amintit ce înseamnă Direcția 5, și o parte a doua care a dat voie publicului să se bucure de piese vechi și mult-iubite precum "Dacă ai ști" sau "Și ce dacă" și să se dinamizeze de trei ori mai mult decât în prima parte.

Concert Direcția 5 la Sala Palatului pe 8 martie 2016

Concert Direcția 5 la Sala Palatului pe 8 martie 2016 │ FOTO: Andrei Zidaroiu / InfoMusic.ro

Invitatele care au făcut parte din acest concert au adus un aport deosebit de culoare și dinamică întregii seri, începând de la Alina, "prințesa rock'n'rollului", așa cum a prezentat-o în repetate rânduri Marian Ionescu, vocea suavă și rezonantă care i-a însoțit pe Cristi și Toni aproape pe tot parcursul concertului, până la Nicoleta Nucă și Lidia Buble, care s-au alăturat și ele serii, bucurând publicul cu vocile lor.

Concert Direcția 5 la Sala Palatului pe 8 martie 2016

Concert Direcția 5 la Sala Palatului pe 8 martie 2016 │ FOTO: Andrei Zidaroiu / InfoMusic.ro

Felul în care reușesc cei de la Direcția 5 să îmbine baladele pop-rock cu stilul rock'n'roll este cu siguranță unul de succes și apreciat de publicul român, așa cum am constatat și în seara de 8 martie. Momentul în care Toni Șeicărescu a ales să se întoarcă în trupă și să se alăture ca vocalist lui Cristi Enache a fost cu siguranță unul foarte inspirat. Cei doi reușesc sa aducă un echilibru muzical unic în peisajul românesc: Cristi Enache cu vocea sa romantică, masculină și curgătoare, iar Toni Șeicărescu cu stilul său puternic, specific unui solist rock'n'roll. Au fost câteva momente în care m-am simțit ca și cum m-aș afla în public la un concert Manowar, și nu Direcția 5. Toate laudele pentru asta!

Concert Direcția 5 la Sala Palatului pe 8 martie 2016

Concert Direcția 5 la Sala Palatului pe 8 martie 2016 │ FOTO: Andrei Zidaroiu / InfoMusic.ro

În rest, concertul a mai fost condimentat de câteva detalii, cum ar fi glumele seci și stilul de a prezenta trupa al lui Marian Ionescu, veșnicii pantaloni de piele și ochelari de soare ai lui Cristi Enache, publicul ridicat în picioare să danseze și, nu în ultimul rând, copiii care au umplut scena la finalul concertului.

La finalul concertului, după un bis care a venit chiar înainte ca publicul să îl ceară, am rămas observând mulțimea cum se disipă și atmosfera cum se stinge, mulțumind în gând pentru un spectacol reușit și având ideea ca atunci când o trupă reușește să găsească o rețetă de succes, poate să o aplice zeci de ani, iar publicul va fi mereu acolo să îi asculte. Așa este și cazul pentru Direcția 5, care anul acesta împlinesc 25 de ani de existență și cu siguranță îi vom mai vedea pe scene cu sălile pline ani buni de acum încolo. Felicitări și mulțumiri!

Concert Direcția 5 la Sala Palatului pe 8 martie 2016

Concert Direcția 5 la Sala Palatului pe 8 martie 2016 │ FOTO: Andrei Zidaroiu / InfoMusic.ro

PUBLICITATE
Comentează

Emisiuni radio-tv

Anda Adam și Nicoleta Nucă vor participa la noul sezon "Bravo, ai stil! Celebrities"

"Bravo, ai stil! Celebrities” revine în această toamnă cu cel de-al șaptelea sezon, iar Anda Adam și Nicoleta Nucă sunt primele concurente care se vor lupta pentru titlul de cea mai stilată femeie din România. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Anda Adam ("Gloanțe oarbe") / Nicoleta Nucă ("Fata din oglindă")
Anda Adam ("Gloanțe oarbe") / Nicoleta Nucă ("Fata din oglindă") │ FOTO: captură YouTube

Cele două cântărețe au acceptat provocarea noului sezon "Bravo, ai stil! Celebrities", emisiune ce va începe în toamnă, la Kanal D. Anda și Nicoleta vor demonstra că se pricep și la modă, nu doar la muzică. Concursul va fi completat de încă șapte concurente. În total, cele nouă vedete vor trebui să treacă cu brio de provocările lansate de jurați.

"Abia aștept să înceapă această nouă provocare pentru mine! Este o <<ieșire>> din zona mea de confort, unde voi învăța cu siguranță multe...Sper că îmi veți fi alături și în această aventură și mă voi bucura de susținerea voastră", a scris Nicoleta Nucă pe pagina sa de Instagram.

Story Instagram Nicoleta Nucă

Story Instagram Nicoleta Nucă │ FOTO: Nicoleta Nucă

Anteriorul sezon "Bravo, ai stil! Celebrities" a fost câștigat de Alexandra Ungureanu. Cântăreața a demonstrat perseverență și implicare și s-a făcut remarcată printr-o evoluție surprinzătoare, clasându-se încă de la început în fruntea clasamentului.

"Bravo, ai stil!" a debutat în 2016, devenind rapid una dintre cele mai vizionate emisiuni din România. Show-ul urmărește o serie de concurente care prezintă diverse stiluri pe tot parcursul săptămânii și sunt jurizate pentru creativitatea ținutelor. În ultimele sezoane, Raluca Bădulescu, Maurice Munteanu și Cătălin Botezatu au ocupat scaunele juriului.

Despre Anda Adam și Nicoleta Nucă

Anda Adam este una dintre cele mai cunoscute și apreciate artiste din România, În cei peste 20 de ani de carieră, cântăreața a lansat piese precum "Selecta" feat. Alex Velea, "Dacă ar fi", Nu te-am uitat" feat R.A.C.L.A., "Amo" sau "Gloanțe oarbe".

Nicoleta Nucă a lansat primul single imediat după participarea la X Factor, iar "Nu sunt" a fost un adevărat succes, cu peste 28 de milioane de vizualizări pe YouTube. Au urmat piese precum "Liniștea", "Inima mea", "Castele de nisip", "Amintiri", "Când pleci", "N-am pierdut nimic", "Tot mai rar", iar în aprilie 2020 a lansat "Protest", o piesă cu un mesaj puternic de dragoste. În vară, Nicoleta a colaborat cu Pasha Parfeni pentru "Lasă-mă", un single despre importanța dorului într-o relație de lungă durată. Printre cele mai recente piese lansate de artistă se numără "Ultima Oară" și "Fata din oglindă".

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

Asia Express 2021: Antena 1 a dezvăluit concurenții și prezentatorii

Publicat

pe

Asia Express (Logo)
Asia Express (Logo) │ FOTO: Antena 1

Au fost anunțate cele 9 perechi de concurenți care vor participa la Asia Express 2021, reality show-ul plin de provocări și adrenalină, organizat și difuzat de Antena 1. Filmările vor demara în luna mai, tema celui de-al patrulea sezon fiind "Drumul Împăraților".

Traseul va începe în Turcia, continuând în Georgia și Azerbaijan, două țări implicate recent într-o confruntare militară. Alte destinații vor fi anunțate ulterior, situația internațională sanitară și un eventual teasing limitând informațiile disponibile momentan. Despre condițiile noului concurs poți afla mai multe din acest articol anterior.

Concurenții Asia Express 2021:

  • Connect-R și Shift
  • Mihai și Elwira Petre
  • Lidia Bluble și sora ei, Estera
  • Patrizia Paglieri și fiul ei, Francy
  • Cosmin Natanticu și soția lui Eliza
  • Alexandra Ungureanu și mama ei
  • Cuza și Emy de la Noaptea Târziu
  • Adriana Trandafir și fiica ei, Maria Speranța
  • Lorelei și Zarug (cunoscuți în social media)

Irina Fodor (care a înlocuit-o pe Gina Pistol și la "Chefi la cuțite"), Oase (câștigător al sezonului #2) și actorul Marius Damian sunt prezentatorii noului sezon. Ultimul dintre ei este povestitorul care va introduce fiecare loc cu informații specifice interesante.

Lidia Buble a declarat:

“O viață am așteptat o astfel de oportunitate... să pot să-mi spun povestea și într-un alt context. Sunt extrem de competitivă, dar habar n-am cum am sa fac față când adaug stresul și epuizarea. Vin să câștig și să-mi arăt că pot mai mult. Noi suntem 11 frați. Cât o echipă de fotbal:)... am ales-o însă pe Esty, pentru că împreună suntem Double Bubble Trouble”.

Cu siguranță, pandemia Covid19 va complica foarte mult atât desfășurarea probelor, cât și urmarea unui traseu planificat, evoluția situației sanitare putând complica, restricționa și bloca filmările pe neașteptate. Principala misiune a concurenților, aceea de a găsi cazare gratuită noaptea, va fi și mai dificilă în condiții de distanțare socială și cu o atitudine mai precaută a localnicilor.

Citește în continuare

Trending