Urmărește-ne în Social Media

pop, rock

Concertul Direcția 5 de Ziua Femeii - Între romantism și rock 'n' roll

După cum le este obiceiul, membrii trupei Direcția 5 au susținut un concert dedicat femeilor de ziua lor, pe 8 martie, intitulat "Cel mai frumos cadou", umplând din nou Sala Palatului. Publicul s-a bucurat de romantismul specific formației, dar și de momentele veritabile de rock, datorate în special vocalistului Toni Șeicărescu.

Publicat

pe

Concert Direcția 5 la Sala Palatului pe 8 martie 2016 │ FOTO: Andrei Zidaroiu / InfoMusic.ro

Deja de mai bine de 20 de ani aflați în peisajul muzical românesc, cei de la Direcția 5 și-au stabilit stilul propriu de a compune si de a susține concerte, așa că pentru cei care i-au admirat și urmărit de-a lungul anilor cu siguranță este ușor să identifice ingredientele care alcătuiesc rețeta de succes a conceptului Direcția 5. În seara de 8 martie la Sala Palatului, această rețetă și-a dovedit din nou eficiența și a încântat o sală plină de oameni receptivi și călduroși.

Concert Direcția 5 la Sala Palatului pe 8 martie 2016

Concert Direcția 5 la Sala Palatului pe 8 martie 2016 │ FOTO: Andrei Zidaroiu / InfoMusic.ro

În ce constă această rețetă, vă întrebați? Ei bine, după felul în care am observat eu trupa de-a lungul anilor și concertele la care am luat parte, ingredientele principale sunt următoarele: compozițiile muzicale romantice amestecate cu compoziții dinamice; versurile poetice, pozitive și încărcate de iubire; vocea lui Cristi Enache; stilul muzical de balade rock presărat cu solo-uri de chitară sau tobe, prezențele feminine invitate deseori să colaboreze pentru diferite piese, și nu în ultimul rând, prezența și vocea lui Toni Șeicărescu.

Concertul de pe 8 martie, intitulat "Cel mai frumos cadou", după numele unei piese de pe cel mai recent album al trupei "Te iubesc", a inclus toate aceste ingrediente, plus câteva picanterii care s-au adăugat pachetului.

Concert Direcția 5 la Sala Palatului pe 8 martie 2016

Concert Direcția 5 la Sala Palatului pe 8 martie 2016 │ FOTO: Andrei Zidaroiu / InfoMusic.ro

Dacă ar fi să o luăm metodic, am putut observa clara împărțire a concertului în două părți: prima parte alcătuită din piese de pe cel mai recent album Direcția 5, o parte domoală, cu compoziții de dragoste liniștite, în care publicul s-a acomodat cu atmosfera și și-a amintit ce înseamnă Direcția 5, și o parte a doua care a dat voie publicului să se bucure de piese vechi și mult-iubite precum "Dacă ai ști" sau "Și ce dacă" și să se dinamizeze de trei ori mai mult decât în prima parte.

Concert Direcția 5 la Sala Palatului pe 8 martie 2016

Concert Direcția 5 la Sala Palatului pe 8 martie 2016 │ FOTO: Andrei Zidaroiu / InfoMusic.ro

Invitatele care au făcut parte din acest concert au adus un aport deosebit de culoare și dinamică întregii seri, începând de la Alina, "prințesa rock'n'rollului", așa cum a prezentat-o în repetate rânduri Marian Ionescu, vocea suavă și rezonantă care i-a însoțit pe Cristi și Toni aproape pe tot parcursul concertului, până la Nicoleta Nucă și Lidia Buble, care s-au alăturat și ele serii, bucurând publicul cu vocile lor.

Concert Direcția 5 la Sala Palatului pe 8 martie 2016

Concert Direcția 5 la Sala Palatului pe 8 martie 2016 │ FOTO: Andrei Zidaroiu / InfoMusic.ro

Felul în care reușesc cei de la Direcția 5 să îmbine baladele pop-rock cu stilul rock'n'roll este cu siguranță unul de succes și apreciat de publicul român, așa cum am constatat și în seara de 8 martie. Momentul în care Toni Șeicărescu a ales să se întoarcă în trupă și să se alăture ca vocalist lui Cristi Enache a fost cu siguranță unul foarte inspirat. Cei doi reușesc sa aducă un echilibru muzical unic în peisajul românesc: Cristi Enache cu vocea sa romantică, masculină și curgătoare, iar Toni Șeicărescu cu stilul său puternic, specific unui solist rock'n'roll. Au fost câteva momente în care m-am simțit ca și cum m-aș afla în public la un concert Manowar, și nu Direcția 5. Toate laudele pentru asta!

Concert Direcția 5 la Sala Palatului pe 8 martie 2016

Concert Direcția 5 la Sala Palatului pe 8 martie 2016 │ FOTO: Andrei Zidaroiu / InfoMusic.ro

În rest, concertul a mai fost condimentat de câteva detalii, cum ar fi glumele seci și stilul de a prezenta trupa al lui Marian Ionescu, veșnicii pantaloni de piele și ochelari de soare ai lui Cristi Enache, publicul ridicat în picioare să danseze și, nu în ultimul rând, copiii care au umplut scena la finalul concertului.

La finalul concertului, după un bis care a venit chiar înainte ca publicul să îl ceară, am rămas observând mulțimea cum se disipă și atmosfera cum se stinge, mulțumind în gând pentru un spectacol reușit și având ideea ca atunci când o trupă reușește să găsească o rețetă de succes, poate să o aplice zeci de ani, iar publicul va fi mereu acolo să îi asculte. Așa este și cazul pentru Direcția 5, care anul acesta împlinesc 25 de ani de existență și cu siguranță îi vom mai vedea pe scene cu sălile pline ani buni de acum încolo. Felicitări și mulțumiri!

Concert Direcția 5 la Sala Palatului pe 8 martie 2016

Concert Direcția 5 la Sala Palatului pe 8 martie 2016 │ FOTO: Andrei Zidaroiu / InfoMusic.ro

PUBLICITATE
Comentează

Lifestyle

Lidia Buble: "Răzvan a fost marea dragoste pentru mine". La "Întrebarea mesei rotunde", artista a vorbit fără perdea

Lidia Buble a fost invitată la ”Întrebarea mesei rotunde”, show-ul online prezentat de Marius Manole, care le pune pe vedete în fața unora dintre cele mai incomode întrebări și feluri de mâncare. În această emisiune, artista a vorbit deschis despre relația ei cu Răzvan Simion.

Publicat

pe

Videoclip Lidia buble Jay Maly Costi La Luna
Videoclip Lidia buble Jay Maly Costi La Luna │ FOTO: Alex Ceausu

Lidia Buble a acceptat invitația în emisiunea "Întrebarea mesei rotunde" și a declarat din prima clipă că va fi extrem de sinceră, mărturisind nu îi poate refuza nimic lui Marius Manole. "Faci ce vrei din mine", i-a spus Lidia lui Marius încă de la începutul show-ului.

Felurile de mâncare din care Lidia a trebuit să aleagă au fost neașteptate: pastă din insecte, viermi uscați, borș cu lapte sau mațe crude. În acest context, pentru a evita să deguste aceste "delicatese", provocările au devenit mult mai la îndemână.

Ce întrebări a primit Lidia Buble de la Marius Manole

Prima întrebare a zilei a pus-o pe Lidia în fața unei alegeri foarte dificile: care este vedeta feminină din România în fața căreia nu ar putea rezista dacă i-ar face avansuri?. Artista a răspuns provocării și a explicat că acea persoană este, pentru ea, "cosmică".

Încă de la despărțirea de fostul iubit, Răzvan, toată lumea a fost curioasă să afle ce s-a întâmplat între cei doi și cum s-au dus atât de rapid toate sentimentele pe care spuneau că le au. În cadrul emisiunii, artista a vorbit deschis despre acest subiect. Vizibil emoționată, Lidia a declarat: "Sunt de părere că marea dragoste există o dată în viață. Eu cred că Răzvan a fost marea mea dragoste. N-a fost ușor, dar între noi s-a consumat". Artista e de părere că relația cu Răzvan continuă, dar în alt mod, oferind detalii în cadrul emisiunii.

La "Întrebarea mesei rotunde", Lidia a vorbit a vorbit și despre mesaje neașteptate primite de la fani, video-uri de la bărbați și pasiunea ei pentru haine. Marius Manole a dezvăluit, de asemenea, cu cine și-ar petrece ultima noapte de dragoste.

Emisiunea "Întrebarea mesei rotunde" este inspirată de formatul "Spill Your Guts or Fill Your Guts".

VIDEO: Lidia Buble la "Întrebarea mesei rotunde", cu Marius Manole

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

VIDEO: Urmărește Marea Unire ZU 2020 (evenimentul integral)

Marea Unire Zu 2020 a adus peste 30 de artiști îndrăgiți pe scena de la Romexpo. Loredana, Lidia Buble, Fuego, Alina Eremia, Connect-R și Nico sunt doar câteva dintre numele ce s-au regăsit în lineup-ul evenimentului, disponibil acum integral online. Pe 30 noiembrie și 1 decembrie, recitalurile s-au ținut lanț, însumând peste 3 ore de muzică live.

Publicat

pe

Marea Unire Zu 2020
Marea Unire Zu 2020 │ FOTO: Capturi YouTube

Radio Zu a organizat în plină pandemie cel mai mare concert de Ziua Națională a României. Ajuns la cea de-a 10-a ediție, evenimentul anual Marea Unire ZU s-a transformat într-un program ca de Revelion, desfășurat pe parcursul a două zile, pe 30 noiembrie și 1 decembrie. Toate recitalurile au fost filmate în condiții de maximă securitate, respectându-se regulile de combatere a pandemiei de COVID-19.

Artiștii care au urcat pe scena de la Romexpo au interpetat în mare parte cover-uri, care mai de care mai inedite. Lidia Buble a interpretat piesa "Mai rămâi și nu pleca", a Aurei Urziceanu, dar și cântecul "Of, inimioară" (Luminița Dobrescu), în duet cu Fuego. Trupa Proconsul a susținut două momente emoționante, alături de Raluka și Alexandra Stan, iar Connect-R a cântat alături de Nico piesele "Mulțumesc, iubită mamă" și "Dacă dragostea dispare".

Loredana a fost, de asemenea, o prezență efervescență pe scenă, pregătind pentru Marea Unire Zu 2020 un recital de aproape 12 minute cu muzică populară din toate zonele țării. Vlăduța Lupău și Rapsozii Maramureșului au adus și ei pe scena Zu muzica tradițională românească, Veta Biriș susținând un emoționant recital cu melodii patriotice.

Alina Eremia a călcat pedala rock, realizând un mash-up impresionant de piese de la Vița de Vie, Zdob și Zdub și Holograf, The Motans a întâlnit-o pe "Fata din vis" a trupei Compact, iar Alexandra Stan, Cornel Ilie și Liviu Teodorescu au transmis un mesaj puternic interpretând piesa "Oameni".

Din lineup-ul evenimentului au făcut parte și Ana Baniciu, Mira, Nicole Cherry, Raluka, Puya, JO, Florian Rus, Pepe, Mario Fresh, Speak și Ștefania. Întregul eveniment, cu toate recitalurile, dar și cu intervențiile dintre momentele artistice, poate fi urmărit mai jos.

VIDEO: Marea Unire ZU 2020 (Partea I, 30 noiembrie)

VIDEO: Marea Unire ZU 2020 (Partea a II-a, 1 decembrie)

Marea Unire ZU 2020 a fost organizat în conformitate cu toate normele privind prevenirea și controlul transmiterii infecției SARS-COV-2 în contextul pandemiei de COVID-19. Momentele artistice au fost filmate la Romexpo, în condiții de maximă securitate.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Cine cântă la Marea Unire Zu 2020 - Lista completă a artiștilor

Marea Unire Zu 2020, evenimentul ce va marca sărbătoarea Sfântului Andrei, dar și Ziua Națională a României, va aduce în fața publicului artiști îndrăgiți din muzica românească, precum Lidia Buble, Cornel Ilie, Alina Eremia și The Motans. Concertele vor putea fi urmărite la Antena 1, pe 30 noiembrie și 1 decembrie.

Publicat

pe

Cornel Ilie și Lidia Buble la Radio Zu
Cornel Ilie și Lidia Buble la Radio Zu │ FOTO: Captură YouTube

Marea Unire Zu din 2020 îi va aduce pe aceeași scenă pe mulți dintre artiștii îndrăgiți din România. Vor participa peste 30 de cântăreți și trupe, de la nume sonore din zona pop, ca Alina Eremia, The Motans, Smiley, Feli, Lidia Buble, Jo și Alexandra Stan, la artiști și trupe pop-rock precum Cornel Ilie și Proconsul, sau rapperi ca Spike și Puya.

Publicul va putea urmări toate recitalurile pe 30 noiembrie și 1 decembrie, de la 23:15, pe Antena 1. Va exista și opțiunea de a asculta interpretările la Radio Zu, întregul eveniment urmând a fi transmis pe toate frecvențele. În online, concertele vor putea fi urmărite pe pagina de Facebook Radio Zu sau pe Visual Radio (radiozu.ro/live).

Artiștii confirmați la Marea Unire Zu 2020 - Lista completă

  • POP: The Motans, Alina Eremia, Smiley, Feli, Andia, Lidia Buble, Nicole Cherry, Raluka, Mira, Liviu Teodorescu, Alexandra Stan, JO, Ana Baniciu, Florian Rus, Mario Fresh, Connect-R
  • POP-ROCK: Cornel Ilie, Proconsul
  • FOLK: Tudor Gheorghe
  • POPULARĂ: Vlăduța Lupău, Veta Biriș
  • LATINO-POP: Pepe
  • MUZICĂ LĂUTĂREASCĂ: Azur, Proiectul Balkanic, Pindu, Ștefania, Eric Dobriceanu
  • RAP: Spike, Puya, Speak
  • MUZICĂ UȘOARĂ: Nico, Fuego

Smiley și Feli vor fi invitați și la Morning Zu, pe 1 Decembrie. Cei doi vor putea fi ascultați pe radio după ora 8:00.

Marea Unire Zu va merge în 2020 pe aceeași idee ca și în anii trecuți: unirea generațiilor și a genurilor muzicale. Astfel, Cornel Ilie, Alexandra Stan și Liviu Teodorescu au pregăti un cover inedit al piesei "Oameni", de Aurelian Andreescu. Publicul va putea urmări acest moment pe 30 noiembrie.

Marea Unire ZU 2020 este organizat în conformitate cu toate normele privind prevenirea și controlul transmiterii infecției SARS-COV-2 în contextul pandemiei de COVID-19. Momentele artistice au fost deja filmate la Romexpo, în condiții de maximă securitate.

Citește în continuare

Trending

CLOSE
CLOSE