Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Roxen și DJ Maxx la filmările videoclipului "Parte din tine"Roxen și DJ Project lansează videoclipul "Parte din tine", în care artista joacă rolul muzei Noel Gallagher's High Flying Birds It's a Beautiful WorldUn nou album Oasis e în lucru. Noel Gallagher îl înregistrează fără Liam Juriu "Românii au talent" 2021"Românii au talent" promite un show la dublu; emisiunea revine cu 2 ediții pe săptămână Britney Spears în trailer-ul noului documentar realizat de The New York TimesBritney Spears și controlul exercitat de tatăl artistei asupra vieții sale au devenit subiectul unui documentar - TRAILER Katy Perry la concertul de celebrare a inaugurării lui Joe BidenKaty Perry, Bruce Springsteen, Bon Jovi și Foo Fighters au cântat la evenimentul de inaugurare a mandatului lui Joe Biden - VIDEO Jennifer Lopez la învestirea lui Joe BidenJennifer Lopez a cântat la învestirea lui Joe Biden, emoționând publicul cu un mesaj în spaniolă - VIDEO

RECENZIE: Accept în Chaos Venue - teroare teutonică

Citeste recenzia concertului ACCEPT din Chaos Venue, Bucuresti. Pe 22 octombrie, Mark Tornillo, Peter Baltes si Wolf Hoffmann au sustinut un concert de zile mari.
ACCEPT in concert in club Chaos pe 21 octombrie 2012

ACCEPT in concert in club Chaos pe 21 octombrie 2012

Pentru neiniţiaţi, Accept ar putea fi considerată încă o trupă de succes a anilor ’80 care, prin despărţirea de vocea iniţială (Udo Dirkschneider), şi-a pierdut farmecul şi strălucirea de odinioară. Nimic mai fals: cooptarea solistului Mark Tornillo (ex-TT Quick) s-a dovedit a fi o alegere mai mult decât inspirată, cele două albume scoase în noua componenţă – Blood of The Nations (2010) şi Stalingrad (2012) – putând fi folosite drept exemple pentru cum ar trebui să sune metalul clasic în zilele noastre.

ACCEPT in concert in club Chaos pe 22 octombrie 2012

ACCEPT in concert in club Chaos pe 21 octombrie 2012

Şi, ca orice trupă cu o asemenea experienţă vastă, Accept nu dezamăgesc nici când vine vorba de prestaţiile live. Lucru demonstrat şi în 2010 la Sonishpere, însă mai ales duminica trecută, în cadrul concertului ţinut în Chaos Venue (fostul Jukebox).

Aria în deschidere

Am mai spus-o: nu înţeleg dorinţa organizatorilor de astfel de concerte să facă experimente cu trupe de deschidere care nu au nicio legătura cu genul practicat de headliner. A fost şi cazul formaţiei Aria, aleasă să deschidă pentru veteranii de la Accept. Publicul venit pentru heavy metal-ul old-school a fost nevoit să suporte aproximativ trei sferturi de oră de… să-i zicem metal alternativ, destul de anost, lipsit de strălucirea pe care o astfel de ocazie ar fi trebuit să o confere.

Membrii trupei păreau la rândul lor timoraţi, deloc ajutaţi de reacţia descuranjantă venită din partea audienţei. Excepţia a făcut-o (din nou) basistul Alex Pascu (Thunderstorm, Goodbye to Gravity), poate singura persoană de pe scenă dispusă să facă show în adevăratul sens al cuvântului. Păcat că muzica propriu-zisă nu prea l-a ajutat.

Accept - nou şi clasic într-un singur pachet

Subtitlul de mai sus caracterizează perfect prestaţia celor de la Accept: am avut parte de melodii de pe ultimul album (Stalingrad, Hung, Drawn and Quartered, Hellfire, Shadow Soldiers), de hituri de pe Blood of The Nations (Bucket Full of Hate, No Shelter, Pandemic, Teutonic Terror), dar şi de piesele clasice, pe care cei mai “experimentaţi” şi le aduc aminte din perioada Udo Dirkschneider (Restless and Wild, Princess of the Dawn, Fast as a Shark, Metal Heart sau Balls to the Wall).

ACCEPT in concert in club Chaos pe 22 octombrie 2012

ACCEPT in concert in club Chaos pe 22 octombrie 2012

Vezi toată galeria de poze Accept in Chaos Venue

În total s-au cântat fix două ore, într-o manieră de-a dreptul entuziasmantă. Mark Tornillo a fost într-o formă de zile mari, reproducând melodiile recente aproape ca pe înregistrările de studio. Nici publicul nu s-a lăsat mai prejos, aducându-şi aportul la aproape toate refrenele clasice Accept (nici nu e dificil atunci când ai linii de voce atât de bine concepute şi uşor de reprodus).

În ciuda solo-urilor extinse ale chitaristului Wolf Hoffmann, pentru mine vedeta serii a fost basistul Peter Baltes, care, pe lângă energia şi prezenţa scenică de care a dat dovadă, a beneficiat şi de cel mai bun sunet live de bass pe care l-am auzit în viaţa mea. De altfel, întreaga sonorizare merită lăudată, atât instrumentaţia cât şi vocile auzindu-se foarte clar.

ACCEPT in concert in club Chaos pe 22 octombrie 2012

ACCEPT in Chaos Venue

Per total, am avut parte de un concert de excepţie cu o trupă, care, în ciuda vârstei, poate da clasa “tinereilor” din ziua de azi. De asemenea, prin prestaţia lor live şi nu numai, Accept a demonstrat încă o dată că metalul clasic mai are un cuvânt greu de spus, în ciuda tuturor cârcotaşilor care se grăbesc să-i prevestească dispariţia.

Setlist Accept, 21 octombrie 2012, Chaos Venue

 • Hung, Drawn and Quartered
 • Hellfire
 • Restless and Wild
 • Losers and Winners
 • Stalingrad
 • Breaker
 • Bucket Full of Hate
 • Monsterman
 • Shadow Soldiers
 • Neon Nights
 • Bulletproof
 • Aiming High
 • Princess of the Dawn
 • Up to the Limit
 • No Shelter
 • Pandemic
 • Fast as a Shark

Bis:

 • Metal Heart
 • Teutonic Terror
 • Balls to the Wall

Poze de la concertul Accept

Vizionează galeria foto, click pe poze pentru mărire/slideshow

Vezi toată galeria de poze Accept in Chaos Venue

Cosmin Aioniță este Reporter colaborator la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE