Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Rămâi cu... byron, maeștrii sunetelor melancolice

Vineri, 21 februarie 2014, trupa byron a concertat în clubul The Tube din București, într-un prim act al lansării noului album “Melancolic”. Invitații speciali ai serii au fost cei de la trupa londoneză Vienna in Love.

Publicat

pe

byron în The Tube pe 21 februarie 2014 - primul act al lansării albumului Melancolic
byron în The Tube pe 21 februarie 2014 - primul act al lansării albumului Melancolic

byron a demonstrat încă odată că este una din cele mai iubite trupe din România. O singură cântare de club nu a fost de ajuns pentru programata lansare a discului "Melancolic". Materialul ce cuprinde piesele de pe coloana sonoră a serialului original HBO „Rămâi cu mine” a fost dezvăluit bucureștenilor și în seara următoarea, de data aceasta în Clubul Hermes. Noi i-am ascultat pe 21 februarie în The Tube, în formula curentă ce-i reunește pe Dan Byron (voce, chitara, flaut), 6fingers (voce, clape, chitara), Laszlo Demeter (chitara bas) și Dan Georgescu (tobe). De când am intrat, localul era foarte aglomerat și se umplea din ce în ce mai mult de tineri. Publicul venise îmbrăcat elegant și pregătit pentru o seară specială.

În deschidere, am cunoscut formația londoneză Vienna In Love. Primele acorduri de chitară au dat startul concertului lor puțin după ora 22:00. Eram curioasă de sound și puteam observa în rândul publicului alte fețe la fel de interesate să îi descopere.

Trupa Vienna in Love în premieră la București

Trupa Vienna In Love în premieră la București

Vienna In Love este o trupă londoneză cu rădăcini atât în rock-ul clasic, cât și în cel contemporan, fiind influentați de trupe precum U2, The Cure, Placebo sau The Killers. De când s-au înfiinţat, în 2011, au susţinut turnee în Europa şi S.U.A., deschizând concerte pentru Duran Duran în oraşe ca Barcelona, Lille, Madrid, Londra sau la festivalul Exit din Serbia.

Membrii byron au făcut o bună alegere prin a-i invita la București, cele două formații asemănându-se prin genul muzical. Au adoptat un gen aparte, unul ieșit din tiparele rock-ului cu care ne-am obișnuit. Unii i-au încadrat ca și gen muzical în indie/rock/dance. Într-adevăr, după cum spune și titlul albumului, formația reprezintă un nou icon al muzicii britanice. I-am ascultat interpretând melodii de pe albumul “A Modern British Icon”: "Addiction", "Don't Leave Me Alone Now", "Like Butterflies", "Falling Down", "Won't Come Back Again", "Save Me", "Revolutionaire", "In the dark", "Fallen Empire", "Whatever has collide" (new track).

Poze cu Vienna In Love în concertul din The Tube

 • Vienna In Love la București pe 21 februarie 2014

  Vienna In Love la București pe 21 februarie 2014

 • Vienna In Love la București pe 21 februarie 2014

  Vienna In Love la București pe 21 februarie 2014

 • Vienna In Love la București pe 21 februarie 2014

 • Vienna In Love la București pe 21 februarie 2014
 • Vienna In Love la București pe 21 februarie 2014

Membrii Vienna In Love ne-au vizitat redacția, iar în scurt timp vă vom prezenta pe InfoMusic un interviu cu James Garnett, Victor Cobbs și Branko Stefanovic.

După mai bine de o oră alături de Vienna In Love, au intrat pe scenă cei de la byron la câteva minute după ora 23. Două mici probe de chitară ne-au mai întârziat primele sunete byron-iste. Le-am putea descrie ca art-rock / adult-alternative cu influențe pregnante din alte genuri muzicale ca blues, progressive rock și jazz. Le-am mai putea încadra în intellectual rock. Versurile de pe majoritatea albumelor vorbesc despre condiția omului modern.

Dan Byron și colegii în concertul de lansare a discului Melancolic

Dan Byron și colegii în concertul de lansare a discului Melancolic

Pe parcursul cântării, cei 4 muzicieni au prezentat publicului atât piese din noul lor disc precum "Melancolic" (piesă de generic), "Masă pentru doi", "XX", "1, 2, 3.", "Babă oarbă", cât și melodii de pe albume anterioare precum "A Peaceful Mind", "Zeitgeist", "Blow Up My Tears", "Perfect", "Loosing Control".

Albumul "Melancolic" este diferit de cele cu care ne-a obișnuit până acum, trupa experimentând în profunzime stiluri care în mod obișnuit nu s-ar potrivi unui album original byron. Am ascultat compoziții despre viața de cuplu, iubire și potrivire de caracter. Cei de byron ne-au arătat latura lor melancolică.

Piesele de pe "Melancolic" au fost înregistrate în luna august 2013, cu inginerul de sunet Victor Panfilov. byron a colaborat cu producătorul muzical de la HBO, Adam Balazs, care a coordonat muzica de film și pentru producțiile “The Butterfly Effect 3”, “California Dreaming” sau documentarul “Born and Bred”.

Revenind la concertul din The Tube, Dan Byron și colegii săi au captat atenția publicului printr-o muzică simplă, dar eficientă, cu melodii nu tocmai obișnuite, ci chiar întortochiate, dar care au o muzicalitate excepțională. Trupa deschide noul val de rock autohton.

La începutul spectacolului, solistul și colegii săi au interpretat melodii melancolice, senzuale, arătând o detașare completă pe scenă. La adăugarea unor sunete de flaut, spiritul armonic conduce către un rock progresiv, combinându-se cu momentele de "supărare" ale băieților. Ne-au oferit o seară minunată și le dorim multă putere și inspirație în continuare.

Poze cu byron în concertul din The Tube

 • byron în concertul de lansare a discului Melancolic

 • byron în concertul de lansare a discului Melancolic

 • byron în concertul de lansare a discului Melancolic

 • byron în concertul de lansare a discului Melancolic

Fotografii realizate de Doriana Păunoiu pentru InfoMusic.ro

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Începe sezonul Alternative Brunch: 4 trupe românești, 3 orașe, 12 concerte

Seria de concerte "Alternative Brunch" continuă anul acesta cu 12 show-uri. The Mono Jacks, Robin and the Backstabbers, Grimus și byron concertează la Iași, Bacău și Chișinău.

Publicat

pe

Doru Trăscău (The Mono Jacks)
Doru Trăscău (The Mono Jacks) │ FOTO: Livia Văduva

În perioada 23 iulie - 26 septembrie se va desfășura seria de concerte "Alternative Brunch", dedicată tuturor celor a căror poftă de muzică nu ține cont de oră. Sezonul din acest an înseamnă 12 concerte, susținute de patru trupe, în trei orașe din Republica Moldova și România: Iași, Bacău și Chișinău.

Trupele care vor urca pe scena "Alternative Brunch" sunt The Mono Jacks, Robin and the Backstabbers, Grimus și byron, iar concertele vor avea loc în aer liber, în grădinile locațiilor partenere, la ora brunch-ului. Pe lângă muzica live, participanții se vor putea bucura și de mâncare bună și doza cuvenită de distracție.

"Alternative Brunch e un combo între ceva bun de mâncat și ceva mișto de ascultat. Ne-am dorit niște concerte live, condimentate cu mâncare bună, la care poți să mergi cu întreaga familie fără să-ți faci griji că e prea târziu pentru cel mic sau că nu ai energie pentru o seară de club. În Europa, genul acesta de concerte este o normalitate și vrem să dezvoltăm și în România și Republica Moldova acest concept, pentru că poftă și cerere există. Iar susținerea Comisiei Europene o să ne ajute în acest demers", a declarat Codruț Dumitrescu, manager de proiect al seriei de concerte Alternative Brunch.

Calendarul concertelor "Alternative Brunch":

The Mono Jacks

 • 23 iulie - Chișinău, Artcor
 • 24 iulie - Bacău, Valhalla
 • 25 iulie - Iași, Nish

RATB

 • 06 august - Chișinău, Artcor
 • 07 august - Bacău, Valhalla
 • 08 august - Iași, Nish

Grimus

 • 10 septembrie - Chișinău, Artcor
 • 11 septembrie - Bacău, Valhalla
 • 12 septembrie - Iași, Nish

byron

 • 24 septembrie - Chișinău, Artcor
 • 25 septembrie - Bacău, Valhalla
 • 26 septembrie - Iași, Nish

Proiectul Alternative Brunch este fondat de Overground Music și co-finanțat de Comisia Europeană prin proiectul Music Moves Europe.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Living Rock 2021, singurul festival de alternativ de la mare, are loc în august, pe plaja Tuzla

Muzica alternativă se aude vara aceasta la festivalul Living Rock. În weekendul 20 - 22 august, pe plaja Tuzla vor susține show-uri live trupe ca Vița de Vie, byron și The Mono Jacks.

Publicat

pe

Doru Trăscău (The Mono Jacks)
Doru Trăscău (The Mono Jacks) │ FOTO: Livia Văduva

Pe parcursul celor trei zile ale festivalului Living Rock 2021 vor fi organizate activități în aer liber, pentru toate vârstele: de la acțiuni de ecologizare, tururi prin împrejurimi alături de ghizi și sesiuni de birdwatching pentru iubitorii de păsări, până la zonă de produse handmade, tatuaje, dreaduri și multe alte surprize.

Pe scenă vor urca trupe îndrăgite de rock alternativ precum Vița de Vie, byron, The Mono Jacks, Robin and the Backstabbers și Grimus, iar lista de artiști din line-up urmând să fie completată și alte nume.

"Deși încă ne obișnuim cu noul normal, care ba e utopic, ba distopic, este totuși un moment bun să luăm o pauză binemeritată și să re-experimentăm cum e să fii în primul rând la un concert. Trupele sunt nerăbdătoare să urce pe scenă, publicul abia așteaptă să le asculte, cu toții căutăm alternative pentru vacanța de vară, așa că un festival de alternativ la mare ar fi cea mai bună alegere.

Pe lângă line-up-ul complet alternativ și din scena underground a muzicii românești, Living Rock va fi un altfel de eveniment la mare. Vrem un festival atent cu oamenii din zonă, dar mai ales atent cu locul. Vrem să trăim rock, dar alternativ, așa încât, la plecare, plaja Tuzla să rămână la fel de sălbatică, apa să fie la fel de turcoaz și nisipul la fel de fin", a declarat Ilinca Ghișoiu, reprezentantul Maitreya Events, organizator al festivalului Living Rock.

Acces la festival & camping

Accesul la festival se va face pe bază de abonament pe trei zile, alături de certificatul de vaccinare sau test negativ de Covid, mască și distanțare. Biletele și abonamentele achiziționate anul trecut pentru ediția 2020 rămân valabile pentru ediția 2021.

Persoanele nevaccinate vor primi gratuit un test de Covid la intrare.

Prețuri abonamente la Living Rock:

 • 250 lei (acces pentru 3 zile la toate concertele și activitățile festivalului din perioada 20 - 22 august)
 • 125 lei (oferă access pentru 3 zile la toate concertele și activitățile festivalului din perioada 20 - 22 august persoanelor vaccinate)

Despre Living Rock

Festivalul Living Rock, singurul festival de alternativ de la mare, are ca scop promovarea scenei underground din România și sprijinirea artiștilor din zona de rock alternativ. Construit pe conceptul unic de combinare a rock-ului alternativ cu frumusețea Mării Negre, evenimentul are loc în aer liber, pe plaja Tuzla.

Citește în continuare

Concerte & turnee

În august, Tușnad Gastro Rock Fest 2021 readuce live-ul în fața publicului - Programul festivalului

Muzica live va reveni în offline la final de august, când prima ediție a Tușnad Gastro Rock Fest va aduce pe scenă formații românești emblematice și trupe din noul val al muzicii rock. Evenimentul promite să împletească armonios muzica și gastronomia, în cele trei zile de festival publicul putând participa inclusiv la degustări de vinuri.

Publicat

pe

Cristi Minculescu alături de IRIS în concertul ROCKOLINDE de pe 22 decembrie 2015 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

După luni în care online-ul a compensat pentru lipsa concertelor cu public, vara anului 2021 promite să aducă o revenire la normal. În weekendul 27 - 29 august, la Băile Tușnad, va avea loc prima ediție a Tușnad Gastro Rock Fest, un eveniment cultural organizat sub brandul TUȘNAD GASTRO FEST - #ecofriendlyfestivals (festivaluri prietenoase cu mediul).

Festivalul propune trei zile de concerte dedicate atât noului val din muzica rock, într-un mix de alternativ-rock, industrial-rock, jazz-rock și fusion-rock, cât și nostalgicilor, prin prezența unor trupe emblemă, precum Timpuri Noi, Compact și Iris. Din lineup-ul deja stabilit fac parte și artiști și trupe debutante, cu potențial de dezvoltare, ce vor deschide fiecare seară de festival.

Programul Tușnad Gastro Rock Fest 2021:

Vineri, 27 august 2021

 • 18:00 Ramm-Brand(t)
 • 19:00 Jurjak
 • 20:15 Robin And The Backstabbers
 • 21:30 Luna Amară

Sâmbătă, 28 august 2021

 • 18:00 Teddy Queen
 • 19:00 FusionCore
 • 20:15 Toulouse Lautrec
 • 21:30 Byron

Duminică, 29 august 2021

 • 18:00 Riff
 • 19:00 Timpuri Noi
 • 20:15 COMPACT - Paul Ciuci
 • 21:30 IRIS - Cristi Minculescu, Valter & Boro

Sesiuni de gastronomie și degustare de vinuri la Tușnad Gastro Rock Fest 2021

Festivalul își propune să devină destinația perfecta pentru toți gurmanzii iubitori de rock și natură. Astfel, în zilele de sâmbătă și duminică vor fi organizate câte două sesiuni de gastronomie cu degustare de vineuri pe zi, în intervalele 12:30 – 14:00 și 15:00 – 16:30, în cadrul cărora vor fi prezentate atât preparatele pregătite de maeștrii bucătari locali, cât și diverse sortimente de vin potrivite fiecărui preparat în parte, recomandate de somelierul Robert-Claudiu Bentea.

Bilete la Tușnad Gastro Rock Fest 2021

Prețul unui abonament este 225 lei, iar biletele pentru sesiunile Gastro se achiziționează separat, nefiind incluse în abonamentul/biletele de festival. Prețul unui bilet Gastro + abonament festival este de 260 lei. Biletele sunt disponibile online.

Biletele de o zi vor putea fi achiziționate în apropierea festivalului, în limita locurilor disponibile și în funcție de capacitatea maximă permisă de autorități în contextul pandemiei COVID-19.

Citește în continuare

Trending