Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Afiș Zilele Bucureștiului 2019INFO CONCERT:
Zilele Bucureștiului 2019: Schiller, Waldeck
INFO CONCERT:
Apocalyptica
INFO CONCERT:
Gala Folk "Om bun" 2019
INFO CONCERT:
Mariza
INFO CONCERT:
Evanescence
INFO CONCERT:
Deep Purple

Rămâi cu... byron, maeștrii sunetelor melancolice

Vineri, 21 februarie 2014, trupa byron a concertat în clubul The Tube din București, într-un prim act al lansării noului album “Melancolic”. Invitații speciali ai serii au fost cei de la trupa londoneză Vienna in Love.
byron în The Tube pe 21 februarie 2014 - primul act al lansării albumului Melancolic

byron în The Tube pe 21 februarie 2014 - primul act al lansării albumului Melancolic

byron a demonstrat încă odată că este una din cele mai iubite trupe din România. O singură cântare de club nu a fost de ajuns pentru programata lansare a discului "Melancolic". Materialul ce cuprinde piesele de pe coloana sonoră a serialului original HBO „Rămâi cu mine” a fost dezvăluit bucureștenilor și în seara următoarea, de data aceasta în Clubul Hermes. Noi i-am ascultat pe 21 februarie în The Tube, în formula curentă ce-i reunește pe Dan Byron (voce, chitara, flaut), 6fingers (voce, clape, chitara), Laszlo Demeter (chitara bas) și Dan Georgescu (tobe). De când am intrat, localul era foarte aglomerat și se umplea din ce în ce mai mult de tineri. Publicul venise îmbrăcat elegant și pregătit pentru o seară specială.

În deschidere, am cunoscut formația londoneză Vienna In Love. Primele acorduri de chitară au dat startul concertului lor puțin după ora 22:00. Eram curioasă de sound și puteam observa în rândul publicului alte fețe la fel de interesate să îi descopere.

Trupa Vienna in Love în premieră la București

Trupa Vienna In Love în premieră la București

Vienna In Love este o trupă londoneză cu rădăcini atât în rock-ul clasic, cât și în cel contemporan, fiind influentați de trupe precum U2, The Cure, Placebo sau The Killers. De când s-au înfiinţat, în 2011, au susţinut turnee în Europa şi S.U.A., deschizând concerte pentru Duran Duran în oraşe ca Barcelona, Lille, Madrid, Londra sau la festivalul Exit din Serbia.

Membrii byron au făcut o bună alegere prin a-i invita la București, cele două formații asemănându-se prin genul muzical. Au adoptat un gen aparte, unul ieșit din tiparele rock-ului cu care ne-am obișnuit. Unii i-au încadrat ca și gen muzical în indie/rock/dance. Într-adevăr, după cum spune și titlul albumului, formația reprezintă un nou icon al muzicii britanice. I-am ascultat interpretând melodii de pe albumul “A Modern British Icon”: "Addiction", "Don't Leave Me Alone Now", "Like Butterflies", "Falling Down", "Won't Come Back Again", "Save Me", "Revolutionaire", "In the dark", "Fallen Empire", "Whatever has collide" (new track).

Poze cu Vienna In Love în concertul din The Tube

Vizionează galeria foto, click pe poze pentru mărire/slideshow

Membrii Vienna In Love ne-au vizitat redacția, iar în scurt timp vă vom prezenta pe InfoMusic un interviu cu James Garnett, Victor Cobbs și Branko Stefanovic.

După mai bine de o oră alături de Vienna In Love, au intrat pe scenă cei de la byron la câteva minute după ora 23. Două mici probe de chitară ne-au mai întârziat primele sunete byron-iste. Le-am putea descrie ca art-rock / adult-alternative cu influențe pregnante din alte genuri muzicale ca blues, progressive rock și jazz. Le-am mai putea încadra în intellectual rock. Versurile de pe majoritatea albumelor vorbesc despre condiția omului modern.

Dan Byron și colegii în concertul de lansare a discului Melancolic

Dan Byron și colegii în concertul de lansare a discului Melancolic

Pe parcursul cântării, cei 4 muzicieni au prezentat publicului atât piese din noul lor disc precum "Melancolic" (piesă de generic), "Masă pentru doi", "XX", "1, 2, 3.", "Babă oarbă", cât și melodii de pe albume anterioare precum "A Peaceful Mind", "Zeitgeist", "Blow Up My Tears", "Perfect", "Loosing Control".

Albumul "Melancolic" este diferit de cele cu care ne-a obișnuit până acum, trupa experimentând în profunzime stiluri care în mod obișnuit nu s-ar potrivi unui album original byron. Am ascultat compoziții despre viața de cuplu, iubire și potrivire de caracter. Cei de byron ne-au arătat latura lor melancolică.

Piesele de pe "Melancolic" au fost înregistrate în luna august 2013, cu inginerul de sunet Victor Panfilov. byron a colaborat cu producătorul muzical de la HBO, Adam Balazs, care a coordonat muzica de film și pentru producțiile “The Butterfly Effect 3”, “California Dreaming” sau documentarul “Born and Bred”.

Revenind la concertul din The Tube, Dan Byron și colegii săi au captat atenția publicului printr-o muzică simplă, dar eficientă, cu melodii nu tocmai obișnuite, ci chiar întortochiate, dar care au o muzicalitate excepțională. Trupa deschide noul val de rock autohton.

La începutul spectacolului, solistul și colegii săi au interpretat melodii melancolice, senzuale, arătând o detașare completă pe scenă. La adăugarea unor sunete de flaut, spiritul armonic conduce către un rock progresiv, combinându-se cu momentele de "supărare" ale băieților. Ne-au oferit o seară minunată și le dorim multă putere și inspirație în continuare.

Poze cu byron în concertul din The Tube

Vizionează galeria foto, click pe poze pentru mărire/slideshow

Fotografii realizate de Doriana Păunoiu pentru InfoMusic.ro

Doriana Păunoiu este Colaborator la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE