Urmărește-ne în Social Media

rock

Pe culmile nostalgiei cu Scorpions la Romexpo

Pe 12 iunie, Scorpions a concertat la Romexpo, în cadrul turneului Crazy World. Trupa ne-a dat din nou o lecție de viață, o lecție de iubire, un concert de neuitat. În deschidere au cântat trupele Salamandra și Compact B, avându-l ca invitat pe Leo Iorga.

Publicat

pe

Concert Scorpions la Romexpo pe 12 iunie 2018 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Se spune că atunci când crești ascultând niște trupe legendare, îți dorești să le revezi live de cât mai multe ori posibil. Așa s-a întâmplat și cu Scorpions. Este al doilea concert al lor la care am cântat și dansat, prețuind fiecare moment alături de ei.

Deschiderea evenimentului a fost realizată de trupa Salamandra, cu un cover cât se poate de potrivit, având în vedere că vremea a fost una destul de călduroasă. Piesa despre care vorbesc este „Summer of '69”, a lui Brian Adams. Însă cover-urile nu s-au oprit aici. Trupa Salamandra a adus și mai multe amintiri frumoase cu piese precum „All Right Now” de la Free sau „Smoke on the Water” de la Deep Purple. Lucia Dumitrescu a urcat și ea pe scenă alături de restul membrilor trupei, interpretând împreună compoziții proprii printre care și cea mai nouă, „Pân' la soare”. Ascultându-i pe ei și știind ce trupă va urma, am simțit că acea seară va fi una a amintirilor muzicale și a nostalgiilor.

În jurul orei 20.00 a urcat pe scenă și trupa Compact, împreună cu Leo Iorga. Am rămas destul de uimită când am văzut câți fani ai trupei se aflau acolo și cum cântau toți la unison. Cred că fiecare dintre ei a retrăit măcar un moment din copilăria lor, când au răsunat piese celebre ca „Trenul pierdut”, „Mă voi întoarce în noapte” sau „Într-o nu știu care seară”. Cu ajutorul lor, am simțit cum s-a făcut o călătorie în timp, în perioada de glorie a rock-ului românesc.

Concert Scorpions la Romexpo pe 12 iunie 2018 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

La puțin timp după ora 21.00, și-a făcut apariția și mult așteptata trupă a serii - Scorpions. Totul a început cu un videoclip animat proiectat pe cele trei ecrane și cu intrarea în plină forță a membrilor pe piesa „Going out with a bang”. Încă de la primele acorduri spectatorii parcă s-au desprins din moleșeala căldurii și i-au acompaniat cu o energie aproape egală.

„Bună seara, București! Ce faci?”, a salutat Klaus Meine și a continuat cu piesa „Is there anybody there?”. Scorpions a pregătit un concert echilibrat. Am trecut de la piese puternice ca „Make It Real” și „ The Zoo”, la momente în care chitariștii ne-au oferit momente unice cu solo-uri memorabile. Virtuozitatea lor inegalabilă ne-a fost încă o dată demonstrată prin piese ca „Top of the Bill” sau „Steamrock Fever”. Bineînțeles că seara a fost completată și de tandrețea baladelor care i-au făcut cunoscuți și iubiți. Astfel, într-o manieră acustică, Scorpions ne-a amintit să iubim prin cele mai frumoase piese din repertoriu - „Follow Your Heart”, „Eye of the Storm” și „Send Me an Angel”. În timpul acestui moment, am văzut o audiență care cânta fiecare vers cu o emoție apăsătoare, care venea efectiv din suflet.

Concert Scorpions la Romexpo pe 12 iunie 2018 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

RECOMANDARE: Vezi galeria de poze de la concertul Scorpions

Nu a lipsit din setlist nici „Wind of Change”, la care Klaus Meine a lăsat publicul să îl acompanieze, în special la refren. Unul dintre momentele serii a fost și tributul adus lui Lemmy de la Motörhead cu piesa „Overkill”. Imagini cu el au fost proiectate pe marile ecrane, în timpul interpretării. Și dacă tot am avut solo-uri de chitară, nu putea să lipsească și cel de tobe al lui Mikkey Dee, un solo care a fost de-a dreptul impresionant.

Finalul concertului a fost de fapt când Scorpions a revenit pe scenă pentru bis-ul cerut cu ardoare de către fani. Astfel, am putut asculta două dintre cele mai frumoase piese, „Still Loving You” și „Rock You Like a Hurricane”. Acestea fiind spuse, Scorpions a încheiat la Romexpo încă un concert memorabil, în ropotele de aplauze ale fanilor veniți să îi asculte.

Concert Scorpions la Romexpo pe 12 iunie 2018 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Muzica celor de la Scorpions nu trebuie doar ascultată, trebuie simțită. Trupa ne-a dat din nou o lecție de viață, o lecție de iubire, un concert de neuitat.

PUBLICITATE
Comentează

Albume noi

Scorpions a lansat albumul "Rock Believer"

Trupa Scorpions a lansat cel de-al 19-lea material de studio, "Rock Believer". Albumul conține 16 piese și a fost produs de trupă, împreună cu Hans-Martin Buff.

Publicat

pe

Concert Scorpions la Romexpo pe 12 iunie 2018 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Binele care se găsește în rău, precum susținea filosoful și profesorul de la Stanford, Paul Watzlawic, a fost subiectul care a stat la baza noului album Scorpions, "Rock Believer". Procesul de creare al acestui material discografic a pornit de la un experiment: "Pentru prima dată, am primit versurile de la Klaus și a trebuit să compun muzica pentru ele", a spus Rudolf Schenker. "Întotdeauna fusese invers până atunci, mai întâi muzica, apoi versurile".

Probabil cel mai important moment în inițiativa înregistrării unui nou album a fost transpus de către Klaus Meine în piesa "Gas In The Tank".

"Înainte să începem să lucrăm la noul album, ne-am întrebat: "Mai este suficientă benzină în rezervor?". Oare mai este posibil ca o trupă, a cărei carieră muzicală va număra cincizeci de ani de la lansarea primului album fenomenal, "Lonesome Crow", până la materialul discografic "Rock Believer", să aibă aceeași forță brută, care este necesară pentru a crea și înregistra atâtea piese noi?

Nu sunt oare de ajuns cele 18 albume până în prezent și nenumăratele premii câștigate pe tot mapamondul pentru acești muzicieni neobosiți? Mai este suficientă "benzină" în rezervor pentru a continua drumul? Unul dintre cântecele noastre oferă răspunsul la toate aceste întrebări: "Let's play it louder play it hard, Laid back and a little dark, Give me a dirty riff my friend, There's gotta be more gas in the tank", a declarat Meine.

Klaus Meine: "Noul material discografic ne surprinde întoarcerea la origini"

Albumul "Rock Believer" include 16 piese, versurile fiecărei melodii în parte redând o mică poveste. Poveștile sunt prezentate într-un mod inedit, îmbinând amprentă inconfundabilă a trupei SCORPIONS de la începutul anilor 1980 cu producții care țin pasul cu trendurile actuale. Resursele inepuizabile de inspirație ale trupei de-a lungul carierei reprezintă o comoară neprețuită, construind o legătură indestructibilă între trecut și prezent. Comentariile lui Klaus Meine referitoare la piesa "Roots In My Boots" pot fi generalizate pentru întregul album:

"Noul material discografic ne surprinde întoarcerea la origini. Noi doar am vrut să readucem la suprafață ADN-ul SCORPIONS originar – linii melodice puternice și riff-uri surprinzătoare. Am încercat să îmbuteliem acel sentiment și să-l aducem în studio, când, în sfârșit, am reușit să cântăm împreună, toți cinci în aceeași încăpere. Mikkey Dee aduce în trupă multă energie și distracție."

Scorpions pleacă în turneu în martie 2022

"Rock Believer", crezul noului album, va fi și motto-ul turneului din 2022. În martie și aprilie 2022, trupa va cânta la Planet Hollywood Resorts & Casino în Las Vegas, iar în iunie va începe turneul în Europa, cu câteva spectacole în Germania, urmate de alte concerte pe tot mapamondul, care urmează să fie anunțate curând.

SCORPIONS este una dintre cele mai importante trupe rock din ultimele decenii. Grupul a înregistrat vânzări de peste 120 de milioane de albume până în prezent, a avut peste 5.000 de concerte și a lansat legendara piesă "Wind Of Change", care a dominat topurile internaționale și care este, și în ziua de astăzi, cel mai bine vândut single la nivel global al unui act muzical german.

Citește în continuare

Muzică nouă

Scorpions a lansat piesa "Shining of your Soul" - AUDIO

The Scorpions continuă lansările săptămânale de single-uri, odată cu apariţia piesei "Shining Of Your Soul", melodie de pe viitorul album, "Rock Believer". Acesta va sosi pe 25 februarie şi a fost deja prefaţat de câteva piese apreciate de public.

Publicat

pe

Coperta album Scorpions Rock Believer
Coperta album Scorpions Rock Believer │ FOTO: Scorpions

"Shining of Your Soul" este teoretic o baladă, deşi are riff-uri destul de dure şi mai apropiate de metal uneori, decât de hard rock sau rock clasic. Albumul "Rock Believer" este la doar o săptămână distanţă de lansare şi a primit deja single-uri precum "Rock Believer", "Peacemaker" şi mai recent "Seventh Sun". Odată cu noul LP discografia trupei germane ajunge la 19 titluri.

Solistul şi compozitorul Klaus Meine a declarat recent pentru un post de radio din Chile următoarele:

Vă puteţi aştepta ca "Rock Believer" să fie un album dedicat tuturor celor care cred în rock, din toată lumea. Când te gândeşti la toate turneele din ultimii 10 ani, după lansarea lui "Return to Forever" din 2015, ei bine era momentul să intrăm din nou în studio, să scriem material nou, să compunem piese noi şi să vedem dacă mai funcţionează creativitatea. Marea ţintă, scopul era să creăm un album rock, să producem un album cu multă atitudine, putere şi să ne axăm pe vremurile bune, dar şi să savurăm muzica şi să ne distrăm cu ea. Şi asta se simte foarte plăcut.

Întreg conceptul din spatele lui "Rock Believer" este de a contrazice expresia "Rock is dead", înlocuind-o cu dovezi că există oameni care cred în rock pe tot Pământul. Formaţia a avut turnee în toată lumea în ultimii 50 de ani, primind o sumedenie de dovezi că spiritul rock e cât se poate de viu. Înregistrările noului disc s-au făcut la Peppermint Park Studios, în Hanovra, Germania, iar mixajul la Hansa Studios, în Berlin.

Michael Ilbert a finalizat mixajul, el având multiple nominalizări Grammy pentru colaborările cu producătorul Max Martin la LP-uri ale lui Taylor Swift şi Katy Perry. Compoziţiile Schenker/Meine constituie scheletul acestui album, care le aduce fanilor 15 piese noi. Ultmul release Scorpions a fost "Born To Touch Your Feelings - Best of Rock Ballds" din 2017, o compilaţie best of, cu câteva noutăţi.

"Return to Forever" a fost ultimul LP compus din noutăţi şi primul cu toboşarul Motorhead Mikkey Dee la percuţie.

Citește în continuare

Muzică nouă

The Scorpions a lansat piesa "Seventh Sun", single înălţător de pe noul album

The Scorpions pare a experimenta cu un sunet diferit pe piesa "Seventh Sun", lansată pe 11 februarie 2022. Acesta este cel mai nou single de pe viitorul album al trupei germane, "Rock Believer", care va sosi pe 25 februarie 2022. Este albumul de studio cu numărul 19 al grupului.

Publicat

pe

Coperta album Scorpions Rock Believer
Coperta album Scorpions Rock Believer │ FOTO: Scorpions

"Seventh Sun" stă sub semnul vocii înălţătoare a solistului Klaus Meine, în vreme ce chitaristul Rudolf Schenker face minuni la chitara sa Flying V. E un misticism şi un mister aparte la această piesă, care inspiră momentul în care băieţii răi intrau în scenă într-un film din anii '80. Pe alocuri are ceva de Pink Floyd. Aminteşte şi de alte hituri Scorpions, precum "Animal Magnetism", "The Zoo" şi "China White".

La început de an 2022 Scorpions a lansat melodia şi clipul "Rock Believer", cu o colecţie de imagini din concertele sale de pe tot globul. Primul single de pe LP a fost "Peacemaker" şi a sosit la final de an 2021. Noul disc va avea 11 piese şi va sosi prin casa de discuri Spinefarm pe 25 februarie.

Iată tracklist-ul lui "Rock Believer":

01. Gas În The Tank
02. Roots In My Boots
03. Knock 'Em Dead
04. Rock Believer
05. Shining Of Your Soul
06. Seventh Sun
07. Hot And Cold
08. When I Lay My Bones To Rest
09. Peacemaker
10. Call Of The Wild
11. When You Know (Where You Come From)
12. Shoot For Your Heart
13. When Tomorrow Comes
14. Unleash The Beast
15. Crossing Borders

Scorpions va porni turneul "Rock Believer" în martie în Las Vegas, unde are programate 9 concerte, în cadrul unei rezidenţe la Hollywood Hotel. Apoi va pleca spre Europa, unde are programate 6 concerte în Franţa şi 6 în Germania, cu Wolfgang Van Halen în deschidere (fiul lui Van Halen) şi trupa sa MAMMOTH WVH. Ultimul album lansat de Scorpions a fost "Return to Forever" din 2015, care includea melodii din anii '80 scoase pentru prima dată din arhivă.

A fost şi ultimul material discografic cu James Kottak la tobe, el fiind apoi înlocuit de Mikkey Dee, fost component Motorhead. Scorpions este activă din anul 1965, fiind una dintre cele mai longevive formaţii rock din lume. Cea mai cunoscută piesă a sa rămâne "Wind of Change", un simbol social şi politic şi unul dintre imnurile căderii Zidului Berlinului. Single-ul a vândut peste 14 milioane de unităţi în toată lumea.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2022 >>
lmmjvsd
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Trending