Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Concurenții care au trecut de cel de-al doilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor 2020: Ce concurenți au trecut mai departe după cel de-al doilea episod Trupa Super 4 la X Factor 2020 - captură ecranSuper 4 sunt italienii care au venit să cucerească X Factor România 2020 - VIDEO South Park prezintă "The Pandemic Special"South Park va lansa un episod de o oră despre COVID-19 - TRAILER Videoclip Madonna Swae Lee CraveMadonna își va regiza propriul film biografic Bucharest - One Heart. One StoryiMapp Bucharest 2020 se ține online, în cadrul proiectului Bucharest - One Heart. One Story Tudor Chirilă - E și treaba meaTudor Chirilă la debutul anului școlar 2020: "Practicile și atmosfera din școli nu sunt propice actului de învățare"

Parov Stelar la București - O poveste cu mai mult jazz, mai multă căutare

Vineri, 16 iunie, Parov Stelar a revenit în București însoțit de trupa sa pentru promovarea celui mai nou album, “The Burning Spider”. Pe scena de la Arenele Romane i-au fost alături Golan, Wax Tailor și Oktopus.

Concert Parov Stelar - The Burning Spider Tour la Arenele Romane pe 16 iunie 2017

Oricare dintre trupele amintite - Golan, Wax Tailor sau Oktopus - ar fi putut umple cu ușurință amfiteatrul de la Arenele Romane. Dar împreună cu Parov Stelar s-a creat atmosfera aceea de eveniment pe care nu vrei să-l ratezi. Iar publicul a fost pe măsură.

RECOMANDARE: Urmărește galeria foto Wax Tailor

Show-ul Parov Stelar este plin de energie. Luminile și proiecțiile delimitează scena și creează noi perspective. Marcus Füreder este mereu în mijloc, în centru, la pupitrul hiper-înălțat, coordonând ca un păpușar spectacolul. Instrumentele deschid povestea: o trompetă, un trombon, un saxofon, urmate de prezența inconfundabilă a lui Cleo Panther, solista proiectului Parov Stelar.

Cleo Panther salută publicul. În această seară e un pic răcită. Dar nu contează. Își aruncă sacoul și rămâne doar într-o ținută minusculă de pin-up girl. Pălăria neagră cu boruri largi e nelipsită. Corpul ei nu pierde nicio notă, dansează alături de public, dansează alături de muzicieni. Vocea ei cu o ușoară tentă de blues se amestecă cu beat-urile electronice. Noul album e altfel. Nu altfel cu totul. Swing-ul este acolo. Publicul îl simte și dansează pe rimul său. Dar se simte și o urmă de melancolie. Mai mult blues, mai mult jazz, mai multă căutare.

Concert Parov Stelar - The Burning Spider Tour la Arenele Romane pe 16 iunie 2017

Marcus Füreder experimentează. Se întoarce la istoria muzicii, la muzica Insulelor Virgine Americane. De aici vine și numele albumului, de la procesul care arde, arde paianjănul, arde plasa de așteptări care s-a construit în jurul său și eliberează creativitatea, eliberează noul gen muzical.

Concert Parov Stelar - The Burning Spider Tour la Arenele Romane pe 16 iunie 2017

RECOMANDARE: Urmărește galeria foto Parov Stelar

Michael Wittner, basistul, are un solo de excepție pe scenă. Arenele Romane se cufundă în tăcere în timp ce sunetele basului învăluie publicul, doar ca acesta să tresară mai târziu trezit de saxofon, trompetă și trombon. Instrumentele de suflat formează un trio plin de viață, care nu doar își acordează sunetele, ci și mișcările de dans.

Concert Parov Stelar - The Burning Spider Tour la Arenele Romane pe 16 iunie 2017

În fața scenei, în gradene, publicul nu poate sta pe loc. Ritmul intră pe sub piele și se sare, se dansează, se mișcă brațe și se ondulează corpuri. Noul album este primit prin dans de mulțimea care încă de dinainte să se termine concertul așteaptă deja următoarea reîntoarcere.

Concert Parov Stelar - The Burning Spider Tour la Arenele Romane pe 16 iunie 2017

Romina Stan este Colaborator la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE