Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

OCS: Marea Căutare e personală, chiar dacă s-a lansat în Colectiv

Albumul OCS "Marea Căutare" a fost lansat pe 11 octombrie 2013 în cadrul unui concert organizat în Club Colectiv. Citește impresii de la eveniment și parcurge galeria foto cu Omul cu Șobolani.

Publicat

pe

Omul cu sobolani in concertul de lansare a albumului Marea Cautare in Colectiv pe 11 octombrie 2013

De când m-am mutat în București, pentru mine și cel mai mic drum se transformă într-o mare căutare. Mă pierd constant, cu perseverență, voit sau nevoit, prin autobuze, prin metrou, pe străzi. Așa că vineri seara, pe 11 octombrie, mi-am propus să văd concertul trupei Omul cu șobolani, titlul noului album fiind prea pe sufletul meu: "Marea Căutare".

Seara începea promițător - un adevărat “treasure hunt” pentru găsirea celui mai nou bastion cultural, Club Colectiv, în fosta fabrică Pionierul. Evident, m-am rătăcit. Dar nu am fost singura. S-au rătăcit și taximetriștii și doi tipi cu dreaduri și cu beri în mână, până și câțiva fotografi. Experimentam albumul, încă înainte să îl auzim live.

Am intrat. Înăuntru - un public nișat, artsy, cu ochelari cu rame mari, cardigane corecte, tricouri cu imprimeuri psihedelice și păr aranjat futurist. De pe pereți rânjeau fioros măști tradiționale – din acele care alungă spiritele rele. “Cine visează și lasă, karma o să-l pedepsească” – pe piesa “Visule” a început blestemul sau poate doar ritualul de trecere al Cristinei Grama care a prezentat, în deschidere, colecția “România Underground”. Un art video în care apăreau tipe cu părul mov, în geci de piele, plimbând prin oraș geamantane cu înfricoșătoarele măști. Cool stuff.

Băieții de la OCS s-au lăsat așteptați. Nu găsiseră poate nici ei locația :) Publicul a început să scandeze “o-ce-se, o-ce-se”. Acronimul suna atât de bine, atât de simplu încât vocea mulțimii prindea și mai mare amploare. Au urcat pe scenă. Mov, verde, albastru, luminile îi învăluiau. Zâmbeau. Un intro lung, lung rău. Tobele acelea îți intrau în adâncul corpului și îți băteau pulsul.

Omul cu sobolani in concertul de lansare a albumului Marea Cautare in Colectiv pe 11 octombrie 2013

Omul cu sobolani in concertul de lansare a albumului Marea Cautare in Colectiv pe 11 octombrie 2013

Albumul numărul opt... mă simt destul de bătrân”, a spus Dan Amariei, solistul, purtând barbă și ochelari cu rame albe. O cămașă neagră îi ieșea răzleață din blugi, iar firele căștilor roșii se asortau cu brățara inscripționată cu logo-ul “colectiv”. Brățările noastre erau verzi.

Mama voastră de visători, mă faceți să trag cu praștia-n nori!”, a strigat Dan mulțimii care era cu mâinile pe sus, urmărind ritmurile “Baloanelor de săpun”. La ora 00:00, în dar celor care se sărutau cu patos prin colțurile întunecate ale clubului, a început piesa “Hiroshima” – “toate astea-s datorită ție!”. “Ni se pregătește ceva”, “Ridică-te și mergi în mâini”, “Etajul 28” – noul album are un sound personal, cu forță extraordinară ce face publicul să vibreze.

Pe melodia “Am ce dau” li s-a alăturat violoncelista Corina Ciuplea. Brunetă, cu părul lung, mică de statură și îmbrăcata în negru, Corina arăta ca “the perfect geek”. În timp ce arcușul îi aluneca pe corzile violoncelului, cânta alături de ei versurile. Mi-a plăcut.

Omul cu sobolani in concertul de lansare a albumului Marea Cautare in Colectiv pe 11 octombrie 2013

Omul cu sobolani in concertul de lansare a albumului Marea Cautare in Colectiv pe 11 octombrie 2013

Concertul s-a încheiat simetric, cu același sound lung, prea lung. Cercul s-a închis. Dar publicul le scanda numele, parcă era în transă. Așa că s-au întors la bis și au mai cântat încă odată piesele “Caută” și “Am ce dau”. “Ne naștem goi, murim eroi”. Într-adevăr, o mare căutare. Dan Amariei (voce) cu o amuletă la gât, Nicolae Amara (chitară) cu ciocul lui sfidător, Mihnea Dobrotă (tobe) cu un tatuaj mare pe brațul stâng și Radu Andrei (bas) cu vârtejul din partea dreaptă care, deși era tuns scurt, îi dădea bătăi de cap, au cântat seara trecută piesele albumului “Marea Căutare”. Nu le-au respectat ordinea, dar ce mai contează când “cauți în tine”.

Poze de la concertul OCS - Marea Căutare

Vezi toată galeria foto Omul cu șobolani - live în Colectiv. Urmărește cum au prezentat membrii OCS piesele de pe Marea Căutare într-un material video de la conferința ce a precedat concertul.

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Alternosfera, The Mono Jacks, Vița de Vie și mulți alții cântă la Danube Rock Sounds 2022

Ajuns deja o tradiție pentru iubitorii de muzică din Galați, Danube Rock Sounds revine pe plaja Dunărea. Unele dintre cele mai iubite trupe de rock vor urca pe scena festivalului. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

The Mono Jacks / Vița de Vie
The Mono Jacks / Vița de Vie │ FOTO: InfoMusic

Între 16 și 18 septembrie, pe Plaja Dunărea din Galați, va avea loc festivalul Danube Rock Sounds, ajuns la a opta ediție. În cele trei zile de festival, publicul din Galați îi va putea asculta live pe: Alternosfera, The Mono Jacks, Vița de Vie, Trooper, Robin and the Backstabbers, Omul cu Șobolani, Bogdan Simion și Lăutarii de Mătase, Domino, Implant pentru Refuz, Mihail, The Schnitzels, Dimitri’s Bats, Pinholes, Dl. Goe, Hvnds, Melting Dice.

Acces Danube Rock Sounds 2022:

Concertele vor începe zilnic de la ora 18:30, iar accesul publicului se va face începând cu ora 17:30.

Program Danube Rock Sounds 2022

Vineri, 16 septembrie

 • Melting Dice
 • Pinholes
 • Mihail
 • Omul cu șobolani
 • Vița de Vie

Sâmbătă, 17 septembrie

 • Hvnds
 • Dimitri’s Bats
 • Implant pentru Refuz
 • Robin and the Backstabbers
 • The Mono Jacks
 • Bogdan Simion și Lăutarii de Mătase

Duminică, 18 septembrie

 • Dl Goe
 • The Schnitzels
 • Domino
 • Trooper
 • Alternosfera

Bilete Danube Rock Sounds 2022:

Abonamentele și biletele pentru festival se pot achiziționa online, la prețuri cuprinse între 230 de lei și 99 de lei. Elevii și studenții își pot cumpăra abonamente cu reducere, valabile exclusiv cu un act doveditor la intrarea în festival, la prețul de 190 de lei. Pentru mai multe detalii despre bilete, consultă agenda InfoMusic.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Focus in The Park 2022 ale loc în luna august; Vezi lineup-ul

Focus in The Park revine în 2022 cu o nouă ediție. Festivalul va avea loc în parcul Sub Arini din Sibiu, având confirmați în lineup artiști și trupe precum Irina Rimes, Subcarpați, Omul cu șobolani și Partizan. Organizatorii promit "cel mai frumos Focus in the Park de până acum".

Publicat

pe

MC Bean, Subcarpati, Red Bull SoundClash 2019
MC Bean, Subcarpati, Red Bull SoundClash 2019 │ FOTO: Mihnea Ratte

Focus in The Park, "festivalul pentru un stil de viață alternativ", va avea loc anul acesta în perioada 24 - 28 august. Organizatorii au stabilit deja lineup-ul final, gândit pentru a satisface orice iubitor de muzică alterantivă. Ca de obicei, intrarea la evenimentul din Sibiu este liberă.

"Anul acesta ne vedem în parcul Sub Arini cu artiști unul și unul, la cel mai frumos Focus in the Park de până acum", au transmis organizatorii.

Lineup-ul Focus in The Park 2022:

Pe scenă vor urca:

 • Subcarpați
 • Irina Rimes
 • Șuie Paparude
 • Partizan
 • Omul cu șobolani
 • Basska
 • byron cu Filarmonica de Stat Sibiu
 • Moonlight Breakfast
 • Jazzybit

La eveniment vor cânta și artiști locali precum: onenightstand, Wildchild Band, The Noise, Crocodile Paradox și Charlie Fălămaș.

Muzica nu se va opri niciodată pentru că la butoane vor fi: Vlad Dobrescu, Yardie Flo, DjDark, FunkyDrop, Coralie de Gonzaga, Lowelt, Disconnected, Tutzi, Mate, Ioana și Kiki.

Despre Focus in The Park

Focus in the Park este un eveniment dedicat muzicii alternative, jazz și contemporane. Dincolo de asta, organizatorii invită publicul la o experiență mai complexă, care îmbină perfect muzica cu activitățile în aer liber și gastronomia.

Prima ediție a festivalului Focus in The Park a avut loc în 2018. Publicul s-a putut bucura de Street Food in the Park, Picnic in the Park și Craft Beer in the Park, din lineup făcând parte trupe ca Șuie Paparude, The Mono Jacks și Coma.

Citește în continuare

Trending