Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Noul show Lord of the Dance la București - FOTO-VIDEO

Publicat

pe

Lord of the Dance la Bucuresti pe 13 octombrie 2012
Lord of the Dance la Bucuresti pe 13 octombrie 2012

Celebra trupă de dans Lord of the Dance a revenit la București la câteva zile după premiera mondială la Cluj-Napoca a noului show. Dansatorii irlandezi sunt foarte iubiți în România, dovadă fiind sala aproape plină la prima reprezentație din cele două programate în capitală pe 13 octombrie 2012. Organizatorii Project Events au introdus ulterior în program spectacolul de la ora 16.00, văzând cum cel principal se apropia de sold-out.

Lord of the Dance la Bucuresti pe 13 octombrie 2012

Lord of the Dance la Bucuresti pe 13 octombrie 2012

Vezi galeria foto completă Lord of the Dance

Show-ul Lord of the Dance a fost creat de renumitul coregraf Michael Flatley și este punerea în scenă a unei povești celtice despre lupta dintre bine și rău. Pe scenă apar zeci de dansatori în câte 15 costumații diferite, ilustrând această confruntare prin dans. Planurile acțiunii sunt variate, unele fiind clasice, altele contemporane. Printre personaje se regăsesc "Lord Of The Dance", "Saoirse the Irish Cailín", "Morrighan the Temptress", "Don Dorcha", "The Little Spirit" și "Erin the Goddess".

Lord of the Dance la Bucuresti pe 13 octombrie 2012

Lord of the Dance la Bucuresti pe 13 octombrie 2012

Noul show se desfășoară pe o scenă mai mare față de cea de anul trecut. Cele 21 de momente sunt împărțite și de această dată în două, cu pauză de 20 de minute între ele. O parte dintre acestea au fost modificate față de anul trecut. De exemplu, dansul în costume fluorescente a fost eliminat, acela fiind oricum destul de comercial. Nu s-a schimbat nimic la momentul costumelor sexy și în continuare asistăm la lupta unor unități de comando. Pe lângă schimbările de costumație, show-ul de anul acesta pare să pună accent mai mult pe cântece. Povestea pierde din cursivitate,  firul narativ putând fi urmărit mai ușor în spectacolul din 2011.

Spectacolul Lord of the Dance la Bucuresti pe 13 octombrie 2012 Spectacolul Lord of the Dance la Bucuresti pe 13 octombrie 2012

Finalul spectacolului a fost unul apoteotic, cu toată sala în picioare, în aplauze frenetice binemeritate. Trupa de dans a revenit la bis, lăsându-le celor peste 3000 de spectatori o stare energică, foarte plăcută.

VIDEO: Deschiderea show-ului Lord of the Dance

După despărțirea de magia dansului irlandez, oamenii se puteau consola adulmecând arome de vinuri în inevitabila trecerea prin VINFEST 2012, salonul național de vinuri aflat în desfășurare în foaierul Sălii Palatului. Nimic nu a fost însă mai plin de indignare decât redescoperirea mirosului de mici la ieșire. Din nefericire, mesele de lemn puse fix în capătul scărilor a incomodat fluxul de spectatori. Organizarea în paralel a concertelor și a expozițiilor la Sala Palatului ar trebui evitată.

Poze de la spectacolul Lord of the Dance

Vezi galeria foto completă Lord of the Dance

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Spectacolul Lord of the Dance de la Sala Palatului este SOLD OUT

Spectacolul aniversar Lord of the Dance – 25 Years of Standing Ovations, programat pentru 20 mai la Sala Palatului, este sold out. Proiectul nu se dezice de la tradiția creată în acești ani, acela de a juca în toată lumea cu casa închisă.

Publicat

pe

Lord of the Dance
Lord of the Dance │ FOTO: Lord of the Dance / TJK Live

Pe lângă show-ul de la București, Lord of the Dance - 25 Years of Standing Ovations va avea reprezentații și la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca pe 18 mai și Sepsi Arena din Sf. Gheorghe pe 19 mai.

Lord of the Dance este un concept care s-a bucurat de succes instantaneu, de-a lungul timpului a avut numai spectacole sold-out și a stabilit recorduri pe tot globul. În peste 1000 de locații din 60 de țări, peste 60 de milioane de oameni au admirat spectacolul de dans irlandez de la premieră până acum, fiind astfel una dintre cele mai de succes producții de dans din lume, din toate timpurile. Iar acum, la 25 de ani de la prima reprezentație, 40 din cei mai buni dansatori din lume se reunesc într-un spectacol aniversar special, demn de una dintre cele mai grandioase experiențe de divertisment din lume.

"Pentru un organizator, să vadă că un spectacol este sold out cu ceva vreme înainte este cu siguranță îmbucurător, însă e dificil momentul în care iei contact cu mulți fani sau pasionați de un anumit gen de spectacol și ești nevoit să le spui că nu mai sunt locuri. E un moment oportun să încurajăm oamenii să deprindă obiceiul de a își lua bilete din timp, mai ales când e vorba de un spectacol irepetabil, pe care au ocazia să îl vadă o singură dată, cum este acest show aniversar. Ne pare foarte rău să vedem că sala nu a fost suficientă pentru toți doritorii", au declarat organizatorii Lord of Dance.

Despre Michael Flatley, fondatorul Lord of the Dance

Michael Flatley s-a născut și a crescut în Statele Unite, dar și-a vizitat adesea familia în Irlanda în copilărie, unde s-a îndrăgostit de dansul irlandez. Încurajat de mama și bunica sa, ambele campioane de dans irlandez, Michael a învățat primii pași de dans la vârsta de patru ani. Până în ziua de astăzi, Michael continuă să-și onoreze răposata bunică la fiecare spectacol al trupei Lord of the Dance, lăsând un loc gol din primul rând ca un tribut tăcut adus femeii care a deschis calea succesului său.

După ce a absolvit liceul, Flatley a deschis o școală de dans irlandez, dar s-a simțit rapid neîmplinit, deoarece dorința lui supremă era să execute el însuși mișcările. Astfel, a început să-și construiască o carieră fără precedent ca prim dansator profesionist irlandez, recunoscut la nivel internațional. De la primele sale show-uri în anii 1980 alături de formația tradițională irlandeză de renume mondial, The Chieftains, Flatley a generat entuziasmul global pentru dansul irlandez și a creat un fenomen mondial cu Lord of the Dance.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Pe 20 mai 2023, Lord of the Dance prezintă un show aniversar grandios la București

La 25 de ani de la primul spectacol, Lord of the Dance va susține în România mai multe show-uri în cadrul turneului aniversar "25 Years of Standing Ovations": pe 8 mai (Sala Polivalentă din Cluj-Napoca), pe 19 mai (Sepsi Arena din Sf. Gheorghe) și pe 20 mai (Sala Palatului din București). 

Publicat

pe

Lord of the Dance
Lord of the Dance │ FOTO: Lord of the Dance / TJK Live

Celebra trupă de dans irlandez Lord of the Dance aniversează 25 de ani de la primul spectacol. 40 din cei mai buni dansatori din lume se reunesc într-un spectacol aniversar special, demn de una dintre cele mai grandioase experiențe de divertisment din lume. Legenda vie, Michael Flatley, a lucrat alături de întreaga echipă Lord of the Dance pentru a crea un spectacol uimitor pentru această ediție specială. Drama și povestea cu care spectacolul a ajuns în inimile admiratorilor vor fi expuse în scenă într-un mod unic, exploziv, cu siguranță de neuitat. Elemente din spectacolele trecute de succes în termeni de costume, alături de noi modele, vor fi fuzionate în acest spectacol aniversar într-un mod ingenios.

Turneul „25 Years of Standing Ovations” în România

Turneul 25 Years of Standing Ovations va avea reprezentații în România în luna mai 2023, în 3 orașe:

Prețuri bilete Lord of the Dance, București 2023

Prețurile biletelor pentru spectacolul din București încep de la 99 lei și ajung până la 469 lei, la care se adaugă comisionul pentru emiterea biletelor.

Două categorii de bilete sunt deja sold out, iar celelalte categorii au fost vândute în proporție de 75%. Accesează evenimentul Lord of the Dance din agenda InfoMusic pentru detalii despre achiziția online.

Cunoaște povestea trupei Lord of the Dance

Toată lumea va spune: ‘Nu, nu se poate’. De fiecare dată când aud asta, știu că sunt aproape de succes”, spunea dansatorul irlandez Michael Flatley.

Această filozofie a fost un factor vital în călătoria lui Michael Flatley către Lord of the Dance, călătorie pe care a început-o în 1995, când și-a urmat pasiunea, în ciuda faptului că a fost considerat un visător. Flatley nu s-a oprit ușor și a pus în practică un plan, acela de a crea un spectacol de dans irlandez pentru arene și stadioane, în locul teatrelor tradiționale. Iar fenomenul mondial de astăzi, Lord of the Dance, i-a depășit cu siguranță așteptările inițiale.

Lord of the Dance

Lord of the Dance │ FOTO: Lord of the Dance / TJK Live

Michael Flatley s-a născut și a crescut în Statele Unite, dar și-a vizitat adesea familia în Irlanda în copilărie, unde s-a îndrăgostit ireversibil de dansul irlandez. Încurajat de mama și bunica sa, ambele campioane de dans irlandez, Michael a învățat primii pași de dans la vârsta de patru ani. Până în ziua de astăzi, Michael continuă să-și onoreze răposata bunica la fiecare spectacol al trupei Lord of the Dance, lăsând un loc gol din primul rând ca un tribut tăcut adus femeii care a deschis calea succesului său.

Educația lui Michael în dansul irlandez a continuat și în următorii ani. La vârsta de 11 ani, a fost trimis acasă de la un curs pentru că era prea „bătrân”, dar Michael nu s-a lăsat învins. El a îmbrățișat această provocare, iar la vârsta de 17 ani a devenit primul american care a adus titlul de campion mondial de dans irlandez în Statele Unite. După ce a absolvit liceul, Flatley a deschis o școală de dans irlandez, dar s-a simțit rapid neîmplinit, deoarece dorința lui supremă era să execute el însuși mișcările. Astfel, a început să-și construiască o carieră fără precedent ca prim dansator profesionist irlandez, recunoscut la nivel internațional. De la primele sale show-uri în anii 1980 alături de formația tradițională irlandeză de renume mondial, The Chieftains, Flatley a generat entuziasmul global pentru dansul irlandez.

Dupa ce a atras atentia președintelui Irlandei, Mary Robinson, și a producătorilor de show de dans, Flatley a fost invitat să creeze un moment memorabil, având în prim plan dansul irlandez pentru Eurovision Song Contest din 1994, prinzând astfel viață „Riverdance”.

Acest moment a fost vizualizat de cei 300 milioane de urmăritori ai Eurovisionului, primind ropote de aplauze minute în șir de la cei 4.000 de spectatori din Point Theatre din Dublin.

Ulterior, Flatley a început crearea Lord of the Dance, primul spectacol de dans irlandez bazat în întregime pe viziunea lui unică. După premiera sa la Point Theatre din Dublin în 1996, publicul și criticii nu s-au săturat, descriind spectacolul ca fiind „puternic”, fantastic”, „electrizant”, „magic” și „o priveliște minunată”.

Ce recorduri a atins Lord of the Dance?

Un succes instantaneu, Lord of the Dance a avut numai spectacole sold-out, a primit ovații peste ovații și a stabilit recorduri pe tot globul. În peste 1000 de locații din 60 de țări diferite și pe fiecare continent, 60 de milioane de oameni au admirat spectacolul de dans irlandez de la premieră până acum, fiind astfel una dintre cele mai de succes producții de dans din lume, din toate timpurile. A doborât recorduri de box office în întreaga lume.

Lord of the Dance

Lord of the Dance │ FOTO: Lord of the Dance / TJK Live

În 1998, Lord of the Dance a stabilit un record de 21 de spectacole consecutive la legendara arenă Wembley din Londra, un record care nu a mai fost întrecut de atunci. Vânzările de videoclipuri la nivel mondial au depășit 12 milioane de copii.

„Feet of Flames” a fost primul spectacol care a fost performat vreodată la istoricul „Route of Kings” din Hyde Park din Londra. Acest spectacol a atins noi culmi, deoarece Michael Flatley l-a dus pe stadioane cu o capacitate de 120.000 de locuri, sold-out. „Celtic Tiger” a debutat în 2005 și a marcat începutul unei noi ere a dansului irlandez, care a combinat tradiția cu trendurile internaționale moderne.

Citește în continuare

Trending