Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019"Smoke on the Water" în 2020, prin ochii lui Ian Gillan (Deep Purple) Paul McCartneyPaul McCartney a dat în judecată The Beatles pentru a salva muzica trupei Elissa, cântăreață libaneză a cărei casă a fost distrusă de explozia din BeirutExplozia din Beirut declanșează reacții puternice printre artiști: "Nu-mi pot stăpâni furia" Neil Young live în Ziggodome Amsterdam, 2019Neil Young îl dă în judecată pe Donald Trump Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019Deep Purple nu are de gând să iasă prea curând la pensie Adrian Despot: "Vița de Vie - În corzi e cea mai bună producție a unui concert live în România"

Nightwish a adus poveştile Nordului la Bucureşti

Nightwish au revenit la Bucureşti şi au susţinut un concert la Romexpo, în data de 10 decembrie 2015. Finlandezii se află în turneul internaţional "Endless Forms Most Beautiful", prin care îşi promovează albumul cu acelaşi nume.

Floor Jansen (Nightwish) în concert la Romexpo pe 10 decembrie 2015 (foto: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro)

În seara de 10 decembrie, scena de la Romexpo a fost „invadată” de trei trupe de vikingi, sosite tocmai din Nordul Europei, pentru a-i energiza pe bucureșteni. Amorphis și Arch Enemy au pregătit publicul, pentru sosirea celor de la Nightwish, care au urcat pe scenă în jurul orei 21.

Amorphis a început să prindă drag de țara noastră, trupa revenind pentru a doua oară în acest an în București. Finlandezii au fost headlinerii festivalului Metalhead Meeting 2015, care s-a desfășurat în luna iunie, iar acum s-au întors pentru a deschide concertul Nightwish, dar și pentru a-și promova piesele de pe noul album „Under the Red Cloud”. Cu Amorphis ne vom reîntâlni și pe 3 aprilie 2016.

Concert Amorphis la București pe 10 decembrie 2015

RECOMANDARE: Vezi galeria de poze de la concertul Amorphis

Au stârnit „strigătul de luptă” cu piese precum „Death of a King” și „The Four Ones Wise” și au făcut ca pletele să se agite în întuneric, timp de mai bine de jumătate de oră. Înainte de a părăsi scena, nordicii l-au chemat pe bunul lor prieten - Marco Hietala, basistul Nightwish, alături de care au interpretat piesa „House of Sleep”.

Trupa Arch Enemy și-a început atacul muzical, fiind condusă de Alissa White-Gluz, care a cucerit privirile cu un outfit desprins dintr-un film de aventură. Debordând de energie, solista a fost foarte comunicativă cu cei din public... Alissa a sărit, a dansat, a fluturat steaguri și i-a încurajat pe spectatori să strige alături de ea și să se alăture în „luptă”. A doua chemare la război a fost făcută prin intermediul piesei „War Eternal”, aceasta fiind urmată apoi de cântece precum „You Will Know My Name” și „No Gods, No Masters”, care au zguduit scena.

Solista Alissa White-Gluz în concert Arch Enemy la Bucuresti pe 10 decembrie 2015

Solista Alissa White-Gluz în concert Arch Enemy la Bucuresti pe 10 decembrie 2015 (Foto: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro)

RECOMANDARE: Vezi galeria de poze de la concertul Arch Enemy

În jurul orei 21, aşteptarea a luat sfârşit, iar în faţa publicului au apărut vikingii de la Nightwish, însoţiţi de Floor Jansen, noua lor solistă. Dacă trupele din deschidere ne-au purtat pe un câmp de luptă, alături de Nightwish am călătorit spre tărâmuri necunoscute. "Shudder before the beautiful" a fost primul basm muzical din show-ul pregătit de finlandezi.

Nightwish în concert la București pe 10 decembrie 2015

Nightwish în concert la București pe 10 decembrie 2015 (Foto: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro)

RECOMANDARE: Vezi galeria de poze de la concertul Nightwish

Făpturi sculptate din lemn au îmbrăcat scena, iar întregul decor te putea duce cu gândul la Stăpânul Inelelor. Imaginile feerice de pe fundal şi sunetul magic al cimpoiului au creat un cadru de poveste, în care am fost ţinuţi captivi, uitând pentru o clipă de faptul că ne aflam la Romexpo.

Cele mai aşteptate piese ale serii au fost vechile hituri, compuse în perioada în care Tarja făcea parte din trupă. Însă acum Floor este vocea formaţiei, iar aceasta ne-a demonstrat că piese precum "Stargazers", "Nemo" şi "Wishmaster" pot fi la fel de hipnotizante chiar şi sub forma unei alte interpretări.

Floor Jansen (Nightwish) în concert la Romexpo pe 10 decembrie 2015

Floor Jansen (Nightwish) în concert la Romexpo pe 10 decembrie 2015 (Foto: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro)

Publicul s-a împărţit în trei categorii, fiecare având o solistă preferată, însă cei mai mulţi au fost de partea Tarjei şi au considerat că Floor nu o poate egala. Într-adevăr există diferenţe mari între cele două artiste, iar aici am putea include stilul vestimentar, atitudinea, mişcarea scenică şi vocea. Tarja Turunen a impresionat dintotdeauna prin eleganţă, originalitate şi nobleţe, în schimb Floor Jansen cucereşte scena cu o voce şi o personalitate puternică, dovedind că istoria Nightwish poate continua şi în 2015.

Marco i-a sfătuit pe toţi cei care iubesc pe cineva, să sărute acea persoană, atâta timp cât buzele lor sunt încă roşii, iar acesta a fost indiciul pentru ce avea să urmeze. Floor s-a retras pentru câteva momente, iar scena a fost cucerită de Marco şi Tuomas, care au vrăjit inimile spectatoarelor cu piesa "While your lips are still red".

Floor, Marco, Tuomas, Emppu, Kai şi Troy au dovedit ce înseamnă "The Greatest Show on Earth", şi au adus în România, cele mai frumoase cântece de pe ultimul lor album - "Endless Forms Most Beautiful", dar şi hituri mai vechi, toate contopite într-un basm nordic. Vocea suavă a lui Floor, privirea rece a lui Marco, cimpoiul vesel al lui Troy şi magia clapelor lui Tuomas au fost elementele care au creat o noapte de vis la Romexpo.

Nightwish a încheiat show-ul fără a se mai întoarce pentru bis, iar publicul nu a vrut să plece din faţa scenei timp de câteva minute, în speranţa că trupa va reveni. Însă finlandezii nu s-au mai întors şi au plecat fluturând steagul Bulgariei. Trupa a renunţat la efectele pirotehnice folosite în timpul concertului,  din respect pentru victimele tragediei din Colectiv.  Iar cu ocazia sosirii în România, Nightwish i-a vizitat pe Alex şi Nicoll Şerban, doi fraţi răniţi în incendiul din club, ei fiind internaţi la spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti.

Miruna Haican este Ex-Reporter la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE