Urmărește-ne în Social Media

rock

Nightwish a adus poveştile Nordului la Bucureşti

Nightwish au revenit la Bucureşti şi au susţinut un concert la Romexpo, în data de 10 decembrie 2015. Finlandezii se află în turneul internaţional "Endless Forms Most Beautiful", prin care îşi promovează albumul cu acelaşi nume.

Publicat

pe

Floor Jansen (Nightwish) în concert la Romexpo pe 10 decembrie 2015 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

În seara de 10 decembrie, scena de la Romexpo a fost „invadată” de trei trupe de vikingi, sosite tocmai din Nordul Europei, pentru a-i energiza pe bucureșteni. Amorphis și Arch Enemy au pregătit publicul, pentru sosirea celor de la Nightwish, care au urcat pe scenă în jurul orei 21.

Amorphis a început să prindă drag de țara noastră, trupa revenind pentru a doua oară în acest an în București. Finlandezii au fost headlinerii festivalului Metalhead Meeting 2015, care s-a desfășurat în luna iunie, iar acum s-au întors pentru a deschide concertul Nightwish, dar și pentru a-și promova piesele de pe noul album „Under the Red Cloud”. Cu Amorphis ne vom reîntâlni și pe 3 aprilie 2016.

Concert Amorphis la București pe 10 decembrie 2015

RECOMANDARE: Vezi galeria de poze de la concertul Amorphis

Au stârnit „strigătul de luptă” cu piese precum „Death of a King” și „The Four Ones Wise” și au făcut ca pletele să se agite în întuneric, timp de mai bine de jumătate de oră. Înainte de a părăsi scena, nordicii l-au chemat pe bunul lor prieten - Marco Hietala, basistul Nightwish, alături de care au interpretat piesa „House of Sleep”.

Trupa Arch Enemy și-a început atacul muzical, fiind condusă de Alissa White-Gluz, care a cucerit privirile cu un outfit desprins dintr-un film de aventură. Debordând de energie, solista a fost foarte comunicativă cu cei din public... Alissa a sărit, a dansat, a fluturat steaguri și i-a încurajat pe spectatori să strige alături de ea și să se alăture în „luptă”. A doua chemare la război a fost făcută prin intermediul piesei „War Eternal”, aceasta fiind urmată apoi de cântece precum „You Will Know My Name” și „No Gods, No Masters”, care au zguduit scena.

Solista Alissa White-Gluz în concert Arch Enemy la Bucuresti pe 10 decembrie 2015

Solista Alissa White-Gluz în concert Arch Enemy la Bucuresti pe 10 decembrie 2015 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

RECOMANDARE: Vezi galeria de poze de la concertul Arch Enemy

În jurul orei 21, aşteptarea a luat sfârşit, iar în faţa publicului au apărut vikingii de la Nightwish, însoţiţi de Floor Jansen, noua lor solistă. Dacă trupele din deschidere ne-au purtat pe un câmp de luptă, alături de Nightwish am călătorit spre tărâmuri necunoscute. "Shudder before the beautiful" a fost primul basm muzical din show-ul pregătit de finlandezi.

Nightwish în concert la București pe 10 decembrie 2015

Nightwish în concert la București pe 10 decembrie 2015 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

RECOMANDARE: Vezi galeria de poze de la concertul Nightwish

Făpturi sculptate din lemn au îmbrăcat scena, iar întregul decor te putea duce cu gândul la Stăpânul Inelelor. Imaginile feerice de pe fundal şi sunetul magic al cimpoiului au creat un cadru de poveste, în care am fost ţinuţi captivi, uitând pentru o clipă de faptul că ne aflam la Romexpo.

Cele mai aşteptate piese ale serii au fost vechile hituri, compuse în perioada în care Tarja făcea parte din trupă. Însă acum Floor este vocea formaţiei, iar aceasta ne-a demonstrat că piese precum "Stargazers", "Nemo" şi "Wishmaster" pot fi la fel de hipnotizante chiar şi sub forma unei alte interpretări.

Floor Jansen (Nightwish) în concert la Romexpo pe 10 decembrie 2015

Floor Jansen (Nightwish) în concert la Romexpo pe 10 decembrie 2015 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Publicul s-a împărţit în trei categorii, fiecare având o solistă preferată, însă cei mai mulţi au fost de partea Tarjei şi au considerat că Floor nu o poate egala. Într-adevăr există diferenţe mari între cele două artiste, iar aici am putea include stilul vestimentar, atitudinea, mişcarea scenică şi vocea. Tarja Turunen a impresionat dintotdeauna prin eleganţă, originalitate şi nobleţe, în schimb Floor Jansen cucereşte scena cu o voce şi o personalitate puternică, dovedind că istoria Nightwish poate continua şi în 2015.

Marco i-a sfătuit pe toţi cei care iubesc pe cineva, să sărute acea persoană, atâta timp cât buzele lor sunt încă roşii, iar acesta a fost indiciul pentru ce avea să urmeze. Floor s-a retras pentru câteva momente, iar scena a fost cucerită de Marco şi Tuomas, care au vrăjit inimile spectatoarelor cu piesa "While your lips are still red".

Floor, Marco, Tuomas, Emppu, Kai şi Troy au dovedit ce înseamnă "The Greatest Show on Earth", şi au adus în România, cele mai frumoase cântece de pe ultimul lor album - "Endless Forms Most Beautiful", dar şi hituri mai vechi, toate contopite într-un basm nordic. Vocea suavă a lui Floor, privirea rece a lui Marco, cimpoiul vesel al lui Troy şi magia clapelor lui Tuomas au fost elementele care au creat o noapte de vis la Romexpo.

Nightwish a încheiat show-ul fără a se mai întoarce pentru bis, iar publicul nu a vrut să plece din faţa scenei timp de câteva minute, în speranţa că trupa va reveni. Însă finlandezii nu s-au mai întors şi au plecat fluturând steagul Bulgariei. Trupa a renunţat la efectele pirotehnice folosite în timpul concertului,  din respect pentru victimele tragediei din Colectiv.  Iar cu ocazia sosirii în România, Nightwish i-a vizitat pe Alex şi Nicoll Şerban, doi fraţi răniţi în incendiul din club, ei fiind internaţi la spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti.

PUBLICITATE
Un comentariu

Concerte & turnee

Nightwish la București în 2022 - Program și reguli de acces

Pe 1 august 2022, Nightwish revine în România. Trupa va concerta la Romexpo, în București, ca parte a turneului ."HUMAN. :II: NATURE.". În deschidere va urca pe scenă Mister Misery, o formație din Suedia de melodic alternative metal, cu influențe de industrial. Consultă programul și regulile de acces.

Publicat

pe

Concert aniversar Nightwish 20 de ani la București 2018

Concertul are loc în Parcarea C de la Romexpo. Accesul se va face prin Intrarea C , din Bulevardul Expozitiei, începând cu ora 18:30, iar concertele încep de la ora 19:30. După deschiderea porților puteți sosi la orice oră doriți pentru a vedea trupele favorite. Evenimentul are loc în aer liber.

Este interzis accesul cu:

 • sticle, conserve;
 • mâncare sau băuturi de orice fel;
 • artificii, arme, obiecte periculoase;
 • obiecte cu laser (ex. pointere, brichete cu laser);
 • umbrele (vă rugăm în caz că se anunță ploaie să veniți cu pelerine);
 • aparate foto/video profesionale sau semi-profesionale (cu obiectiv detașabil);
 • aparate de înregistrare audio-video profesionale sau semi-profesionale;
 • animale de companie;
 • persoanele cu probleme de ordin medical trebuie să aibă asupra lor dovezi clare pentru a putea intra la concert cu medicamentele necesare.

Organizatorii NU vor stoca si NU vor păzi obiectele prezentate în lista de mai sus pe durata evenimentului. La intrarea în perimetrul evenimentului, toti participanții vor fi percheziționați de către agenții de securitate.

Organizatorii informează publicul participant că spectacolele includ lumini puternice ce pot afecta persoanele epileptice. La Romexpo va fi prezent un medic care poate oferi Primul Ajutor în caz de nevoie.

Programul evenimentului:

 • OPEN DOORS 18:30
 • Mister Misery 19:30-20:30
 • Nighwish 21:00-...

Accesul copiilor:

 • Copiii sub 7 ani au acces gratuit însoțiți de un adult posesor de bilet valid.
 • Accesul minorilor sub 14 ani se face doar pe bază de bilet și doar dacă aceștia sunt însoțiți de către un adult posesor de bilet valid.
 • Organizatorii nu recomandă prezența la concert a copiilor fără căști de protecție. Zgomotul foarte puternic poate dauna auzului celor mici.

Categorii de bilete și brățări:

Accesul în spațiul de eveniment va fi permis unei singure persoane pe baza biletului valid, o singură dată. Biletul în baza căruia se va face accesul va trebui păstrat pe toată durata concertului.

Părăsirea perimetrului de concert, după validarea biletului de acces, va fi strict interzisă. Persoanele care doresc să părăsească zona de eveniment o pot face, dar la ieșire brățara le va fi ruptă și dacă doresc să intre din nou, vor trebui să-și cumpere alte bilete.

Posesorii de bilete la categoriile VIP, Wish Masters (A) si Elvenpaths (B) vor primi la acces brățări speciale ce le permit accesul în zona în care au bilete. Brățările trebuie păstrate la mână, exact așa cum au fost puse, pe toata durata concertului. Brățările nu sunt transmisibile și nu trebuie deteriorate pe întreaga perioadă a evenimentului. Posesorii de bilete la Islanders (C) nu vor primi brățara la acces.

 • Categoria VIP - aproape de scenă, pe platforma la înălțime, cu locuri la canapele și bar separat
 • Wish Masters (A) - în picioare, în fața scenei; posesorii de biletele la Wish Masters (A) au voie și în categoriile Elvenpaths (B) și Islanders (C).
 • Elvenpaths (B) - în picioare în spatele categoriei Wish Masters (A). Posesorii de bilete la categoria Elvenpaths (B) nu au voie sa intre la categoria Wish Masters (A), dar au voie la categoria Islanders (C).
 • Islanders (C) - în picioare, în spatele categoriei Elvenpaths (B) . Posesorii de bilete la categoria C nu au voie să intre la nicio altă categorie.

Bilete la concertul Nightwish:

Presale:

 • Wishmasters - 349 lei
 • Elvenpaths - 259 lei
 • Islanders - 169 lei

La acces:

 • Wishmasters - 370 lei
 • Elvenpaths - 280 lei
 • Islanders - 190 lei

*La prețul tuturor biletelor comandate în presale se adaugă comisionul de emitere bilet de 15 lei.

Citește în continuare

Trending