Urmărește-ne în Social Media

rock

Nightwish a adus poveştile Nordului la Bucureşti

Nightwish au revenit la Bucureşti şi au susţinut un concert la Romexpo, în data de 10 decembrie 2015. Finlandezii se află în turneul internaţional "Endless Forms Most Beautiful", prin care îşi promovează albumul cu acelaşi nume.

Publicat

pe

Floor Jansen (Nightwish) în concert la Romexpo pe 10 decembrie 2015 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

În seara de 10 decembrie, scena de la Romexpo a fost „invadată” de trei trupe de vikingi, sosite tocmai din Nordul Europei, pentru a-i energiza pe bucureșteni. Amorphis și Arch Enemy au pregătit publicul, pentru sosirea celor de la Nightwish, care au urcat pe scenă în jurul orei 21.

Amorphis a început să prindă drag de țara noastră, trupa revenind pentru a doua oară în acest an în București. Finlandezii au fost headlinerii festivalului Metalhead Meeting 2015, care s-a desfășurat în luna iunie, iar acum s-au întors pentru a deschide concertul Nightwish, dar și pentru a-și promova piesele de pe noul album „Under the Red Cloud”. Cu Amorphis ne vom reîntâlni și pe 3 aprilie 2016.

Concert Amorphis la București pe 10 decembrie 2015

RECOMANDARE: Vezi galeria de poze de la concertul Amorphis

Au stârnit „strigătul de luptă” cu piese precum „Death of a King” și „The Four Ones Wise” și au făcut ca pletele să se agite în întuneric, timp de mai bine de jumătate de oră. Înainte de a părăsi scena, nordicii l-au chemat pe bunul lor prieten - Marco Hietala, basistul Nightwish, alături de care au interpretat piesa „House of Sleep”.

Trupa Arch Enemy și-a început atacul muzical, fiind condusă de Alissa White-Gluz, care a cucerit privirile cu un outfit desprins dintr-un film de aventură. Debordând de energie, solista a fost foarte comunicativă cu cei din public... Alissa a sărit, a dansat, a fluturat steaguri și i-a încurajat pe spectatori să strige alături de ea și să se alăture în „luptă”. A doua chemare la război a fost făcută prin intermediul piesei „War Eternal”, aceasta fiind urmată apoi de cântece precum „You Will Know My Name” și „No Gods, No Masters”, care au zguduit scena.

Solista Alissa White-Gluz în concert Arch Enemy la Bucuresti pe 10 decembrie 2015

Solista Alissa White-Gluz în concert Arch Enemy la Bucuresti pe 10 decembrie 2015 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

RECOMANDARE: Vezi galeria de poze de la concertul Arch Enemy

În jurul orei 21, aşteptarea a luat sfârşit, iar în faţa publicului au apărut vikingii de la Nightwish, însoţiţi de Floor Jansen, noua lor solistă. Dacă trupele din deschidere ne-au purtat pe un câmp de luptă, alături de Nightwish am călătorit spre tărâmuri necunoscute. "Shudder before the beautiful" a fost primul basm muzical din show-ul pregătit de finlandezi.

Nightwish în concert la București pe 10 decembrie 2015

Nightwish în concert la București pe 10 decembrie 2015 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

RECOMANDARE: Vezi galeria de poze de la concertul Nightwish

Făpturi sculptate din lemn au îmbrăcat scena, iar întregul decor te putea duce cu gândul la Stăpânul Inelelor. Imaginile feerice de pe fundal şi sunetul magic al cimpoiului au creat un cadru de poveste, în care am fost ţinuţi captivi, uitând pentru o clipă de faptul că ne aflam la Romexpo.

Cele mai aşteptate piese ale serii au fost vechile hituri, compuse în perioada în care Tarja făcea parte din trupă. Însă acum Floor este vocea formaţiei, iar aceasta ne-a demonstrat că piese precum "Stargazers", "Nemo" şi "Wishmaster" pot fi la fel de hipnotizante chiar şi sub forma unei alte interpretări.

Floor Jansen (Nightwish) în concert la Romexpo pe 10 decembrie 2015

Floor Jansen (Nightwish) în concert la Romexpo pe 10 decembrie 2015 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Publicul s-a împărţit în trei categorii, fiecare având o solistă preferată, însă cei mai mulţi au fost de partea Tarjei şi au considerat că Floor nu o poate egala. Într-adevăr există diferenţe mari între cele două artiste, iar aici am putea include stilul vestimentar, atitudinea, mişcarea scenică şi vocea. Tarja Turunen a impresionat dintotdeauna prin eleganţă, originalitate şi nobleţe, în schimb Floor Jansen cucereşte scena cu o voce şi o personalitate puternică, dovedind că istoria Nightwish poate continua şi în 2015.

Marco i-a sfătuit pe toţi cei care iubesc pe cineva, să sărute acea persoană, atâta timp cât buzele lor sunt încă roşii, iar acesta a fost indiciul pentru ce avea să urmeze. Floor s-a retras pentru câteva momente, iar scena a fost cucerită de Marco şi Tuomas, care au vrăjit inimile spectatoarelor cu piesa "While your lips are still red".

Floor, Marco, Tuomas, Emppu, Kai şi Troy au dovedit ce înseamnă "The Greatest Show on Earth", şi au adus în România, cele mai frumoase cântece de pe ultimul lor album - "Endless Forms Most Beautiful", dar şi hituri mai vechi, toate contopite într-un basm nordic. Vocea suavă a lui Floor, privirea rece a lui Marco, cimpoiul vesel al lui Troy şi magia clapelor lui Tuomas au fost elementele care au creat o noapte de vis la Romexpo.

Nightwish a încheiat show-ul fără a se mai întoarce pentru bis, iar publicul nu a vrut să plece din faţa scenei timp de câteva minute, în speranţa că trupa va reveni. Însă finlandezii nu s-au mai întors şi au plecat fluturând steagul Bulgariei. Trupa a renunţat la efectele pirotehnice folosite în timpul concertului,  din respect pentru victimele tragediei din Colectiv.  Iar cu ocazia sosirii în România, Nightwish i-a vizitat pe Alex şi Nicoll Şerban, doi fraţi răniţi în incendiul din club, ei fiind internaţi la spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti.

PUBLICITATE
Un comentariu

Industria muzicala

Nightwish își va încheia activitatea dacă un membru cheie pleacă din trupă

Nightwish își continuă în prezent activitatea, în ciuda plecării lui Marco Hietala. Există însă și factori care atârnă mai greu în luarea deciziei de a dizolva formația. Dacă un membru cheie ar pleca, atunci Tuomas Holopainen ar ști că acela este sfârșitul.

Publicat

pe

Concert aniversar Nightwish 20 de ani la București 2018

Marco Hietala a părăsit trupa Nightwish în ianuarie 2021, însă asta nu i-a determinat pe colegii lui să pună punct activității formației. Decizia de a continua este oarecum controversată, mai ales că Tuomas Holopainen declara în 2019 că Nightwish se va destrăma dacă mai pleacă vreun membru. Întrebat recent de Metal Hammer cum comentează această schimbare de atitudine, Tuomas a replicat că s-a răzgândit, dar că totul va lua sfârșit dacă Floor Jansen se hotărăște, la rândul ei, să plece.

"Asta simțeam în 2019 și asta am simțit și când a plecat Marco. Îmi retrag cuvintele când ne referim la situația asta.

Dar dacă ar pleca Floor [Jansen, vocalista], aia ar fi, ăla ar fi finalul trupei Nightwish. Cu siguranță, 100%", a răspuns Tuomas.

Tuomas Holopainen: "Dacă Nighthwish se destramă, a fost o călătorie grozavă, o aventură minunată, care a ținut 25 de ani"

Mergând pe ipoteza destrămării, Tuomas a fost întrebat cum s-ar simți dacă Nightwish și-ar încheia activitatea definitiv.

"Dacă Nighthwish se destramă, a fost o călătorie grozavă, o aventură minunată, care a ținut 25 de ani. Va trebui să mă gândesc la un alt proiect", a răspuns liderul și fondatorul Nightwish, părând să fi zăbovit deja asupra acestei idei.

Floor Jensen a devenit vocalista formației Nightwish în 2012, ea înlocuind-o pe Anette Olzon, care, la rândul ei, a preluat ștatefa de la Tarja Turunen, concediată de formație în octombrie 2005. În acest context, e dificil de crezut că plecarea lui Jensen ar fi, cu adevărat, indispensabilă.

Până la noi reevaluări, povestea Nightwish continuă. Trupa a lansat în aprilie 2020 albumul "Human. :II: Nature", pe care l-a promovat în cadrul unui eveniment inedit, "An Evening With Nightwish In a Virtual World". Concertul VR a avut loc în martie 2021, formația reluând concertele clasice în luna iulie. Turneul de promovare a albumului "Human. :II: Nature" a debutat pe 28 iulie, urmând să se încheie în octombrie 2022. Marko Hietala va fi înlocuit de un muzician care va însoți trupa exclusiv în concerte, poziția de basist rămânând momentan neocupată.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Tarja Turunen concertează în 2022 la București și Cluj-Napoca

Tarja Turunen revine în România. Pe 18 și 19 octombrie, fosta vocalistă Nightwish va concerta la București, respectiv Cluj-Napoca. Show-urile anunțate pentru 2022 fac parte din turneul de promovare a albumului "In The Raw".

Publicat

pe

Tarja Turunen in concert la Bucuresti

Luna octombrie a anului 2022 o va readuce pe Tarja Turunen în fața publicului din România. "Raw Tour", început în septembrie 2019 și întrerupt din cauza pandemiei de COVID-19, a fost reluat anul acesta, pentru 2022 fiind planificate două concerte în țara noastră. Pe 18 octombrie, Tarja va concerta la Arenele Romane din București, iar pe 19 octombrie la Form Space din Cluj-Napoca. În cadrul acestor evenimente va fi promovat cel mai recent album solo al artistei, "In the Raw", disc lansat în august 2019 și aclamat de criticii de profil. ""In The Raw" ne amintește cât de bun poate fi metalul simfonic: interpretări vocale executate la perfecție, compoziție muzicală versatilă, aranjamente gândite în detaliu, muzicieni extrem de talentați și producție excelentă", notează Gary Hernandez de la "Metal Temple", acesta fiind doar unul dintre criticii care au apreciat acest material.

Bilete la concertele Tarja Turunen de la București și Cluj-Napoca:

  • Biletele pentru concertele din octombrie 2022 pot fi achiziționate online. Aici găsiți detalii privind prețurile biletelor pentru concertul de la București. Pentru informații legate de show-ul de la Cluj-Napoca, consultați Agenda InfoMusic.

Tarja Turunen este una dintre vocile scenei metal care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Se numără printre cele mai cunoscute soprane ale lumii, statut pe care l-a câștigat atât prin colaborarea cu trupa Nightwish, cât și datorită carierei solo.

După aproape un deceniu alături de Nightwish, carismatica artistă a pornit un proiect solo care s-a bucurat de succes la nivel internațional. A urcat pe scenele celor mai mari festivaluri din lume, iar în cei peste 15 ani de carieră solo a lansat cinci albume de studio, cel mai recent, "In the Raw", fiind lansat în 2019.

În cadrul materialelor lansate a colaborat cu artițti importanți ai scenei metal, precum Bjorn Strid de la Soilwork, Cristina Scabbia de la Lacuna Coil, Tommy Karevik de la Kamelot, Alissa White-Gluz de la Arch Enemy, Joe Satriani sau Mike Terrana.

Citește în continuare

Trending