Urmărește-ne în Social Media

pop, rock

Michael Bolton, voce, carismă și profesionalism într-un concert sold-out

În seara de 16 mai Michael Bolton a livrat publicului de la Sala Palatului un show impecabil. Ne bucurăm că am avut ocazia de a-l reasculta și îi mulțumim pentru o prestație live admirabilă, ce nu a trădat nicio clipă cei 60 de ani împliniți.

Publicat

pe

Michael Bolton in concert la Sala Palatului pe 16 mai 2013
Michael Bolton in concert la Sala Palatului pe 16 mai 2013

Profesionalismul, deși e uneori o noțiune abstractă la noi în contextul organizării de evenimente, încă există și se găsesc în continuare artiști care au bunăvoința să ne arate ce înseamnă un concert pus la punct. În seara de 16 mai, Michael Bolton a livrat publicului de la Sala Palatului un show impecabil. O voce neschimbată, un umor neforțat, carismă și o echipă de instrumentiști demnă de aplaudat - acestea au fost elementele care au reușit să ridice în picioare cele peste 4000 de persoane prezente la concert. Unii erau, într-adevăr, deja în picioare pentru că unele bilete cu loc s-au vândut de două ori. Însă ce mai contează asta, când Michael Bolton e pe scenă? Oamenii ar trebui să fie fericiți că îl pot vedea pentru a treia oară în România. Și l-au văzut. Ba mai mult, spre sfârșitul show-ului unii dintre cei care s-au strâns în fața scenei au avut chiar ocazia de a da mâna cu el. Ne bucurăm că am avut oportunitatea de a-l reasculta și îi mulțumim pentru o prestație live admirabilă, ce nu a trădat nicio clipă cei 60 de ani împliniți.

Michael Bolton in concert la Sala Palatului pe 16 mai 2013

Michael Bolton in concert la Sala Palatului pe 16 mai 2013

Așa cum mulți știu deja, Michael Bolton este mai mult decât un interpret. Lăsând la o parte timbrul său distinctiv și lejeritatea cu care poate urca și coborî în registre, Michael Bolton este un compozitor excepțional, actor și chiar producător de film. Cu alte cuvinte, un artist complet ale cărui prestații live împrumută câte puțin din fiecare experință acumulată, așa cum s-a putut observa și la concertul de la Sala Palatului.

În deschidere au cântat Diana Matei și Taraful Cleante, care în loc de bună seara au ținut să insiste pe "Mai aveți puțină răbdare" și "Hai să nu o lungim foarte, foarte mult". Au anticipat probabil că dacă nu se vor încadra în cele 20 de minute desemnate de organizatori nu vor putea să-și încheie prestația. Ceea ce s-a și întâmplat, Diana Matei rămânând cu microfonul în mână, dar fără sunet, în timp ce interpreta o piesă de-a Mihaelei Runceanu. După o pauză necesară pregătirii scenei, Michael Bolton și-a salutat publicul în jurul orei 21:00 fără un sfert.

"Mulțumesc! București, România, mulțumesc! E grozav să fiu din nou aici. Sunt înapoi în București pentru a cincea, a șasea oară? Vă mulțumesc mult că ați venit să mă vedeți. În primul rând observ că avem o sală plină și vă mulțumesc pentru asta. Vă încurajez să faceți cât de multă gălăgie puteți. Știu că la anumite evenimente vi se spune să nu faceți poze, însă noi vă încurajăm să faceți cât de multe poze vreți. Puteți folosi telefoanele, camerele, orice. Încercați doar să mă prindeți în cele mai flatante ipostaze. (...) Vă voi cânta primul single de pe albumul "Timeless". Din moment ce știți piesa simțiți-vă liberi să cântați strofele, refrenul, solo-ul de chitară... Orice doriți, vreau doar să vă implicați. Maestro!"

Michael Bolton in concert la Sala Palatului pe 16 mai 2013

Michael Bolton in concert la Sala Palatului pe 16 mai 2013

Vezi galeria completă de fotografii de la concertul Michael Bolton, Sala Palatului, 16 mai 2013

Acesta a fost discursul ce a întâmpinat o sală plină ochi. A urmat apoi un setlist care a curs șnur, trecând spectatorii prin mai multe genuri muzicale și perioade de timp. De la pop la rock și de la piese de pe ultimul album la melodii vintage, știute și îndrăgite de publicul larg. Am putut asculta astfel "To Love Somebody", "Hope It's Too Late", "You Don't Know Me", "Ain't No Mountain High Enough" și nu în ultimul rând "When A Man Loves A Woman". Cu scurte introduceri ale fiecărei piese în parte, Michael Bolton a purtat publicul prin arhiva unui portofoliu muzical acumulat în aproape 4 decenii de carieră.

"Mi-am dat seama că nu pot cânta în duet singur" a fost replica prin care Michael Bolton a invitat-o pe scenă pe Kelly Levesque, o tânără artistă cunoscută pentru colaborările cu David Foster, Diane Warren și the Neptunes, precum și pentru o serie de reclame înregistrate la Casa Albă  - "The White House Presents Motown" - alături de Stevie Wonder, Jamie Foxx, John Legend, Seal, Sheryl Crow și Președintele Obama. De la primele versuri, Kelly a stârnit ropote de aplauze, vocea sa puternică și atingerea la milimetru a fiecărei note muzicale, oricât de înalte, reușind să câștige atenția și simpatia celor din sală.

Pe parcursul întregului concert Michael Bolton a prestat cu o precizie de metronom. Vocea sa caldă, puternică și neinfluențată de trecerea anilor a ținut publicul în priză de la început până la sfârșit, pauzele scurte dintre piese dictând un ton alert al spectacolui și dând impresia unei program artistic calculat la minut. Acesta lucru însă nu a deranjat, fiind de altfel o dovadă a profesionalismului acumulat în ani și ani de prestații live susținute în întreaga lume.

Michael Bolton in concert la Sala Palatului pe 16 mai 2013

Michael Bolton in concert la Sala Palatului pe 16 mai 2013

Fără doar și poate, momentul cel mai așteptat al serii a fost cel al interpretării piesei "When A Man Loves A Woman". Spre încântarea celor din primele rânduri, Michael Bolton a coborât de pe scenă, interpretând aproape întreaga melodie alături de publicul aflat în față. Așa cum era de așteptat, mulți s-au ridicat de pe scaune pentru a veni mai aproape de artist și a-i face poze, după cum au fost încurajați la începutul spectacolului. Setlistul a inclus și o piesă în limba italiană - "Nessun Dorma" - pe care Michael Bolton a dedicat-o regretatului Luciano Pavarotti, "cel mai bun tenor al tuturor timpurilor".

La bis o parte dintre cei de pe scaune s-au ridicat și s-au strâns în fața scenei, cei mai norocoși reușind chiar să-i strângă mâna lui Michael. Spectacolul s-a încheiat în jurul orei 23:00 fără un sfert, sala golindu-se treptat, fără ca lumea să se înghesuie spre ieșire. Deși publicul a cântat foarte puțin alături de Michael Bolton, aplauzele la scenă deschisă nu au lipsit, artistul mulțumind la final pentru "o audiență grozavă". Nu ne-ar mira, așadar, să-l reauzim la București, luând în considerare că la 60 de ani cântă în continuare ca la 30.

Setlist concert Michael Bolton, Sala Palatului, 16 mai 2013

 1. To Love Somebody
 2. Dock  of The Bay
 3. Said I Love You
 4. Hope It's Too Late
 5. You Don't Know Me
 6. Sweet Home Chicago
 7. You And I (Kelly Levesque + Michael Bolton)
 8. To Make You Feel My Love (Kelly Levesque + Michael Bolton)
 9. How Am I Supposed To Live Without You (Kelly Levesque + Michael Bolton)
 10. Ain't No Mountain High Enough (Kelly Levesque + Michael Bolton)
 11. The Prayer
 12. Nessun Dorma
 13. Medley - Kelly Levesque (You're Not Making Love Anymore / I Found Someone / Forever)
 14. You Are So Beautiful
 15. When A Man Loves A Woman
 16. How Can We Be Lovers
 17. Steel Bars
 18. Time, Love and Tenderness

Trending