Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Massive Attack la București - show de trip-hop cu mesajele politice și sociale

Britanicii de la Massive Attack au susținut pe 24 iulie un concert la Arenele Romane. Show-ul s-a bazat pe cunoscute piese ce i-au încântat pe fani, dar și pe o serie de mesaje politice și civice proiectate pe un ecran imens.

Publicat

pe

Massive Attack la Arenele Romane │ FOTO: Stefan Sandu / InfoMusic.ro

Massive Attack a concertat pentru a treia oară la București, după vizitele anterioare din 2008 și 2010. Membrii formației au urcat pe scenă puțin după ora 21:30, după deschiderea făcută de Young Fathers. Elementul care a atras cel mai mult atenția publicului și a creat reacții a fost succesiunea de mesaje politice, sociale și civice, care s-au derulat pe ecranul imens din spatele scenei. Trupa britanică e cunoscută pentru mesajele de protest și acțiunile de solidaritate cu victimele opresiunilor din întreaga lume.

Citate din Hitler, Trump, Göring, întrebări existențiale, titluri din ziare, mesaje despre Guvernul României, Catedrala Mântuirii Neamului, cazul Colectiv, dar și vorbe ironice la adresa unor personaje precum Lindsay Lohan, Ruby, Florin Salam sau Oana Zăvoranu sunt doar câteva dintre detaliile vizuale ce au completat concertul Massive Attack.

Spectacolul vizual a mai avut parte de imagini cu oameni prinși în război, steaguri, înșiruiri de cifre precum a la "Matrix" etc. Publicul a fost însă atins de mesajele care au descris situația din România.

"Campania #Fără Penali câștigă teren în România", "Rectificare bugetară: Primăria alocă încă 10 milioane pentru Catedrala Neamului", "Comisia Europeană amenință din nou România", "Statul român a scăpat de dosarul de la Colectiv", "Viorica Dăncilă: nu văd niciun motiv să demisionez", "Economia crește, țara se golește", "Scapă Elena Udrea?", "Noapte ca hoții", "Gabriela Firea a aprobat mitingul diasporei", "Noua lege în justiție: avocatul la același nivel cu procurorul", "Casele a mii de oameni afectate de inundații", "3500 de școli din România se încălzesc cu lemn" sunt doar câteva exemple de mesaje ce au rulat pe ecran.

Oamenii au reacționat la fiecare mesaj pe care l-au citit. Au pufnit, au râs, au huiduit, iar în pauza dinainte de bis au scandat împotriva PSD. Au fost și spectatori care au considerat că mesajele respective au fost într-o doză prea mare.

Concertul Massive Attack de la București, organizat de Phoenix Entertainment, a fost militant, puternic, electrizant. Muzica trupei continuă să incite, să ajungă în cele mai îndepărtate cotloane ale minții și să răsune acolo obsedant. A hipnotizat publicul bucureștean și l-a făcut să fredoneze și să se miște în ritmuri trip-hop. Dar Massive Attack au făcut mai mult de atât; au evidențiat aspecte ale vieții românilor și le-a făcut mai palpabile. Prin mesaje pe un ecran imens, prin muzică, prin prezența lor pe scenă, prin prezența noastră cu ceilalți și cu noi înșine.

Massive Attack la Arenele Romane │ FOTO: Stefan Sandu / InfoMusic.ro

Cu o bogată istorie muzicală, începută în urmă cu 30 de ani, Massive Attack este, fără doar și poate, un etalon al muzicii trip hop. Trupa a vândut de-a lungul carierei peste 11 milioane de discuri, având totodată în palmares un Brit Award, două MTV Europe Music Awards şi două Q Awards. Formația are în discografie 5 albume, cel mai recent, ”Heligoland”, fiind lansat în 2010. Pe discul "Mezzanine", apărut în 1998, este inclus hitul "Teardrop", interpretat vocal de Cocteau Twin Elizabeth Fraser și inclus ulterior pe coloana sonoră a popularului serial ”House M.D.”. Pe acest album se află și piesa ”Angel”, descrisă de Daddy G drept ”ceva măreț”, dincolo de orice alt aspect al vieții membrilor trupei.

Galerie foto de la concertul Massive Attack (foto: Ștefan Sandu / InfoMusic.ro)

  • Massive Attack la Arenele Romane

  • Massive Attack la Arenele Romane

  • Massive Attack la Arenele Romane

  • Massive Attack la Arenele Romane

  • Massive Attack la Arenele Romane

  • Massive Attack la Arenele Romane

  • Massive Attack la Arenele Romane

  • Massive Attack la Arenele Romane

  • Massive Attack la Arenele Romane

PUBLICITATE
Comentează

Trending