Urmărește-ne în Social Media

world music

Mărgineanu la Sala Palatului –  Petrecere, profesionalism, umor și muncă de echipă

Concertul de lansare a noului album Mărgineanu - Fum de Tavernă a avut loc pe 25 februarie la Sala Palatului, în prezența actorilor principali din distribuția serialului Las Fierbinți. Am avut parte de un concert profesionist, garnisit cu umor și cultură populară românească.

Publicat

pe

Concert Mihai Margineanu - Fum de taverna la Sala Palatului pe 25 februarie 2019 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Pe 25 februarie am asistat la sărbătoarea lansării noului album Mărgineanu numit “Fum de tavernă”, într-o atmosferă de bună-dispoziție și muncă de echipă, alături de mare parte din actorii serialului Las Fierbinți.

Am fost plăcut impresionați de echipa de muzicieni de top care îl însoțesc pe Mărgineanu în concertele sale și de spectacolul variat oferit de aceștia pentru o sală aproape plină. Atmosfera între muzicieni pe scenă are capacitatea de a schimba total direcția concertului, iar modul jovial și glumeț de a se juca pe scenă și de a cânta cu pasiune al muzicienilor Cristi Horia (vioară), Michele Vișan (chitară armonie), Nicu Dumitrescu (percuție), Florin Ionescu (tobe) și Vasile Malic (bas), alături de invitatul de renume multitalent Marius Preda și coordonați, desigur, de Mihai Mărgineanu ne-au făcut să ne simțim ca într-o uriașă tavernă unde toți suntem familie.

Este de apreciat când un artist își asumă curajul de a face artă din umor și de a lua lucrurile mai lejer decât majoritatea muzicienilor. Mărgineanu face asta în mod natural și pentru asta publicul îl apreciază. Recunoaște cu umilință și ironie că el nu se pricepe la muzică, dar că i-a plăcut întotdeauna să se joace cu cuvintele. Cariera lui muzicală este una atipică, bazată pe o combinație de folclor și umor, susținută de instrumentiști de renume care vin cu bagaj muzical vast dintr-o varietate de alte genuri muzicale.

Sentimentul de familie a fost dublat și de prezența actorilor principali din serialul Las Fierbinți - Cuzin Toma, Mihai Bobonete, Mihai Dragomir, Ecaterina Ladin - care și-au arătat respectul față de colegul lor Mihai Mărgineanu, prezentând fiecare pentru el câte o melodie ce urma să fie cântată, în aceeași notă umoristică cu care eram obișnuiți.

Concert Mihai Margineanu - Fum de taverna la Sala Palatului pe 25 februarie 2019 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Publicul a fost delectat cu melodii binecunoscute de tavernă precum "Zarița", "Paraschiva", "Mă iubește femeile", melodii de pe albume vechi și de pe albumul nou, majoritatea în aceeași notă de petrecere și ironizare a vieții. Am avut de asemenea parte de un moment un pic mai sentimental, mai adânc decât umorul cu care ne obișnuisem, în care Mihai ne-a prezentat un cântec de suflet cu versuri combinate din două poezii ale lui Marin Sorescu și Mircea Dinescu – "Mai știi cum te strigam?". Am descoperit astfel și o altă latură a lui Mărgineanu, care însoțită de mărturisile sale dintre piese ne făceau din nou să ne bucurăm de sentimentul că suntem toți oameni și trecem prin povești similare. Doar atitudinea față de viață și scena pe care ne desfășurăm sunt diferite.

Concertul a fost una adevărat regal, ajungând la durata de două ore de display neobosit al skillurilor muzicienilor și artiștilor variați ce s-au aflat pe scena Sălii Palatului. Mărgineanu merge mai departe, petrecerea continuă!

Concert Mihai Margineanu - Fum de taverna la Sala Palatului pe 25 februarie 2019 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

RECOMANDARE: Deschide întreaga galerie de poze de la Mihai Mărgineanu - Fum de tavernă la Sala Palatului.

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Goran Bregovic revine la Sala Palatului - Program și reguli de acces

Goran Bregovic & Wedding and Funeral Band revin la Sala Palatului cu un concert programat pentru 25 septembrie 2022. În deschidere vor cânta Mihai Mărgineanu și trupa sa. Află programul și regulile de acces la eveniment.

Publicat

pe

Concert Goran Bregovic la Arenele Romane pe 29 septembrie 2018 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Goran Bregović este unul dintre cei mai cunoscuți și iubiți artiști balcanici, legătura sa cu România fiind foarte strânsă. Cu o carieră de peste 45 de ani, a cucerit cu muzica sa toți ascultătorii de pe întreg mapamondul, colaborând cu artiști ca Iggy Pop, Eugene Hutz (Gogol Bordello) sau Cesaria Evora, compunând chiar pentru filme celebre precum Time of the Gypsies, Arizona Dream și Underground, toate sub regia lui Emir Kusturica. Artistul revine în România cu un concert la Sala Palatului pe 25 septembrie. Pentru o desfășurare cât mai optimă a evenimentului, organizatorii au oferit câteva informații utile. 

Program concert Goran Bregovic:

 • 19:00 - Acces
 • 19:30 - 20:30 - concert Mihai Mărgineanu
 • 21:00 - concert Goran Bregovic

Acces concert Goran Bregovic:

Accesul publicului este permis începând cu ora 19:00, iar spectacolul începe la ora 19:30, astfel sunteți rugați să alocați timp suficient pentru drum, parcare, acces, lăsarea hainelor la garderobă, și orice alte activități ce premerg participarea la spectacol.

Accesul în perimetrul evenimentului este permis pe bază de bilet valid. Accesul publicului după ora de începere a spectacolului, așa cum apare tipărită pe bilet, nu este permis. Ușile de acces în sală se vor închide la ora începerii spectacolului, adică 19:30.

Deținătorii de bilete pot fi controlați la intrarea în locație pentru a se asigura respectarea regulilor anunțate. Spectatorii sunt rugați să păstreze permanent biletele asupra lor. După ce s-a făcut accesul, spectatorii nu mai pot părăsi incinta pentru a se reîntoarce, decât dacă își achiziționează din nou bilet, însă nu după ora de începere a spectacolului, adică 20:00.

Neprezentarea la timp în scopul intrării în sala de spectacole, nu dă dreptul la rambursarea biletului sau la utilizarea sa la o reprezentație ulterioară.

Accesul copiilor la concertul Goran Bregovic

 • Accesul copiilor cu vârste peste 2 ani este permis pe baza de bilet și doar daca aceștia sunt însoțiți de unul dintre părinți, posesor al unui bilet valid.
 • Copiii sub 2 ani beneficiază de acces gratuit, dar trebuie să fie însoțiți de cel puțin un părinte, posesor al unui bilet valid. De asemenea, organizatorii recomandă, pentru a înlătura orice dubii, prezentarea la intrare a unui act doveditor al vârstei copilului (copie).
 • Organizatorii recomandă să aduceți căști speciale pentru protecția auzului copilului. Volumul puternic poate afecta auzul celor mici. De asemenea, sunteți rugați ca pe toată durata spectacolului să îi țineți pe cei mici în brațe.

Este INTERZIS accesul cu:

 • sticle, conserve;
 • mâncare sau băuturi de orice fel;
 • artificii, arme, obiecte periculoase;
 • obiecte cu laser (ex. pointere, brichete cu laser);
 • umbrele (sunteți rugați în caz de ploaie să veniți cu pelerine);
 • aparate foto/video profesionale sau semi-profesionale (cu obiectiv detașabil);
 • aparate de înregistrare audio-video profesionale sau semi-profesionale;
 • animale de companie;
 • persoanele cu probleme de ordin medical trebuie să aibă asupra lor dovezi clare pentru a putea intra la concert cu medicamentele necesare;
 • consumul de droguri sau de alte substanțe ilegale în locația unde se desfășoară evenimentul constituie infracțiune și va fi pedepsită conform prevederilor legale în vigoare.

Bilete concert Goran Bregovic

Prețurile biletelor variază între 94 și 314 lei în funcție de categoria și de perioada de achiziționare. Pentru mai multe detalii despre bilete, consultați agenda InfoMusic.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Mihai Mărgineanu concertează pe 30 iunie în Cluj-Napoca

Mihai Mărgineanu revine pe scenă pentru o reîntâlnire cu publicul din Cluj. Artistul va cânta pe 30 iunie la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca.

Publicat

pe

Concert Mihai Margineanu - Fum de taverna la Sala Palatului pe 25 februarie 2019 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

În acompaniamentul simpaticilor săi instrumentiști, Mihai Mărgineanu va încălzi pe 30 iunie atmosfera de la Casa de Cultură a Studenților din Cluj cu piese precum "Zarița Zanga", "Paraschivo" sau "M-am dus să tai un copac", va aduce zâmbetul pe buzele celor prezenți cu povestiri pline de amuzament, dar și cu refrenele arhicunoscute ale celor mai îndrăgite melodii cum sunt: "Mă iubește femeile", "Gore din Chitila", "Foaie Verde, Foaie Fragă", "Jana era Croitoreasă" sau "Aviația dă senzația".

Prețuri bilete la concertul Mihai Mărgineanu la Cluj-Napoca:

 • Categoria I - 135 lei
 • Categoria II - 110 lei
 • Categoria III - 100 lei
 • Categoria IV - 80 lei
 • Categoria V - 60 lei

Pe ritmuri de folk, pop și rock artistul aduce la viață povești veritabile din muzica tradițională și lăutărească, reușind în același timp să distreze, să ridice la dans și să ofere publicului trăiri și senzații intense. Plin de ironie și autoironie, repertoriul său oferă momentele de relaxare și distracție îndelung așteptate. Mihai Mărgineanu este fără doar și poate un artist care încântă privirile și sufletele tututror românilor, indiferent de vârstă.

Muzica lui Mihai Mărgineanu este inspirată, printre altele, de folclorul urban, alte piese sunt preluări ale unor cântece vechi de pahar, dar Mihai întotdeauna a avut grija să capteze publicul și cu piesele sale proprii. Versurile sunt adeseori explicite, în stilul său caracteristic.

Citește în continuare

Trending