Urmărește-ne în Social Media

jazz

Luiza Zan Trio - "Tenderly", forță și tandrețe

Luiza Zan și-a început anul concertistic 2019 alături de partenerii săi de trio Gyárfás Istvàn (chitară) și Berkes Balàzs (contrabas) chiar pe 14 februarie cu un concert dedicat lui Nat King Cole. Vă invităm să citiți impresii de la eveniment.

Publicat

pe

Luiza Zan în concert la ARCUB pe 14 februarie 2019 │ FOTO: Catalin Oancea / InfoMusic.ro

Prezența simpatică a Luizei Zan încălzește publicul de jazz din România în anul în care se împlinesc 100 de ani de la nașterea maestrului Nat King Cole, cu o serie de concerte dedicate lui. Deschiderea acestei seri a avut loc chiar de Ziua Îndrăgostiților la Sala Mare de la ARCUB, cu concertul intitulat "Tenderly".

Atmosfera relaxată și prietenească dintre membrii trioului - Luiza Zan (voce), Gyárfás Istvàn (chitară) și Berkes Balàzs (contrabas) - aduce mereu la concertele lor bunăstare și sentimentul de a asculta muzică echivalent cu o ședință de masaj sau terapie. De data asta a fost vorba despre tandrețe și joaca de-a iubirea - în această direcție ne-a invitat la contemplare suita de piese alese de Luiza pentru seara de 14 februarie 2019.

Deși ne-a repetat în numeroase rânduri că ea nu crede în sărbătoarea de Valentine's, Luiza a avut grijă să facă glumițe și dedicații pe tot parcursul serii. Piese tandre, precum "L-O-V-E", "Let's Fall In Love" sau "My Funny Valentine", le-au fost dedicate fie celor care au spus pentru prima dată "te iubesc" în seara concertului, fie bunicilor Luizei care își sărbătoreau aniversarea nunții pe 14 februarie.

Luiza Zan în concert la ARCUB pe 14 februarie 2019 │ FOTO: Catalin Oancea / InfoMusic.ro

RECOMANDARE: Urmăriți galeria de poze de la concertul Luizei Zan

Tandrețea a fost îmbinată cu puterea, blandețea intercalată cu impactul prin abordarea vocală a Luizei Zan și acompaniamentul celor doi instrumentiști. Modul în care solista își folosește vocea este într-adevăr unul holistic, creativ, multi-fațetat. Privind-o ne putem imagina cum croiește spații și experiențe noi prin vocea și corpul său, prin modul în care le folosește pe amândouă ca pe un instrument muzical viu care poate scoate sunete extrem de complexe și diferite unele de celelalte.

În afară de piesele Nat King Cole, Luiza ne-a onorat și cu o surpriză din compozițiile proprii: poezia "Lacul" de Mihai Eminescu tradusă în limba engleză și interpretată muzical după inspirație proprie, o piesă care nu a fost încă înregistrată, ci doar cântată live.

Concertul a avut loc cu casa închisă, iar următorul concert al Luizei, care va avea loc la Sala Radio alături de Big Bandul Radio, pe 21 februarie, de asemenea este aproape de a deveni sold-out. Grăbiți-vă dacă vă place Nat King Cole și dacă doriți să vă bucurați de tandrețea și forța emanată de Luiza.

PUBLICITATE
Comentează

Trending