Cele mai așteptate concerte în România și recomandări2018: Cele mai importante concerte în România Dolores O'Riordan în deschiderea concrtului The Cranberries de la Romexpo, Bucuresti pe 11 octombrie 2012Dolores O’Riordan, solista The Cranberries, a murit la 46 de ani INFO CONCERT:
Mariza
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2018
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2018
INFO CONCERT:
David Garrett
INFO CONCERT:
Judas Priest - Firepower
Revoluția Prețurilor vine cu până la 60% reducere. E momentul să vânezi ofertele, mâine poate fi mai scump!

Lucian Ban & Elevation Quartet, feeling american live la Arcub

Pentru iubitorii jazzului, şi în special pentru cei care se bucură de reprezentaţii live, concertul Elevation Quartet de la Sala Arcub de pe 13 noiembrie 2011, a fost în mod... Continuare »
Lucian Ban & Elevation, live, 13.11.2011, Bucureşti

Pentru iubitorii jazzului, şi în special pentru cei care se bucură de reprezentaţii live, concertul Elevation Quartet de la Sala Arcub de pe 13 noiembrie 2011, a fost în mod cert o seară reuşită, trupa redând o atmosferă specific New Yorkeză în inima Bucureştiului.

Lucian Ban & Elevation, live, 13.11.2011, Bucureşti

Deşi nu putem spune cu exactitate cum se simte jazzul la el acasă, neavând încă ocazia să ne fie încântate urechile pe acele meleaguri, credem că putem mirosi o astfel de atmosferă, oferită de o cântare intimă şi de calitate, asemănătoare poate cu reprezentaţiile legendare de la Blue Note Jazz New York. Duminică seară la Arcub a fost în mod cert una dintre acele cântări.

Fără să ne lase să aşteptăm, Lucian Ban a venit pe scenă, şi-a exprimat bucuria faţă de prezenţa în România, a prezentat membrii trupei şi a dat drumul muzicii. Ce-i drept, ce s-a întamplat pe scenă nu prea poate fi descris prin cuvinte, decât poate printr-o încercare de caracterizare a stilului muzical, care poate fi categorisit drept un jazz avangardist sau un free jazz cu influenţe post bop, putând primi şi alte atribute, în funcţie de piesă. Tot ce s-a întâmplat în rest a fost un amalgam de tehnică şi pasiune care a rezultat într-o audiţie concentrată şi intensă.

Lucian Ban & Elevation în concert la Bucureşti

Lucian Ban (pian), Abraham Burton (saxofon tenor), Brad Jones (chitară bas) şi Derrek Phillips (tobe) şi-au demonstrat calităţile prin numeroase momente de solo, dar mai ales prin simbioza tehnicilor instrumentale dobândite după mulţi ani de exerciţiu în compania altor muzicieni de excepţie precum Ornette Coleman, Marc Ribot, John Zorn, Jason Moran, Charlier Hunter, Sam Newsome sau Wynton Marsalis.

Seara s-a încheiat cu un bis care a urcat în intensitate treptat, către un punct culminant, aducând o ultimă impresie de satisfacţie publicului, acesta mulţumind muzicienilor cu aplauze pe măsura meritelor.

Pe Lucian Ban îl mai puteţi asculta în Romania la Cluj, pe 4 decembrie, în formula “The Romanian-American Jazz Orchestra”, alături de Sam Newsome, Joe Bowie, Eric Revis, Nasheet Waits, Cristian Soleanu şi Cătălin Milea.


Flavia Cioceanu este Redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE