Cele mai așteptate concerte în România și recomandări2018: Cele mai importante concerte în România Dolores O'Riordan în deschiderea concrtului The Cranberries de la Romexpo, Bucuresti pe 11 octombrie 2012Dolores O’Riordan, solista The Cranberries, a murit la 46 de ani INFO CONCERT:
Mariza
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2018
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2018
INFO CONCERT:
David Garrett
INFO CONCERT:
Judas Priest - Firepower
Revoluția Prețurilor vine cu până la 60% reducere. E momentul să vânezi ofertele, mâine poate fi mai scump!

Lord of the Dance - Trăire cu cadență irlandeză (FOTO)

60 de milioane de oameni din 60 de țări au vizionat până acum spectacolul “Lord of the Dance” creat de Michael Flatley în 1996. Sala Palatului din București a mai... Continuare »
Lord of the Dance (Bucuresti, 5.11.2011) Foto: infomusic.ro

60 de milioane de oameni din 60 de țări au vizionat până acum spectacolul “Lord of the Dance” creat de Michael Flatley în 1996. Sala Palatului din București a mai adăugat 8000 de spectatori pe 5 noiembrie 2011. Am fost privitori și ascultători la punerea în scenă a variantei actualizate a poveștii clasice cu înfruntarea dintre Bine și Rău.

Lord of the Dance (Bucuresti, 5.11.2011) Foto: infomusic.ro

Am surprins pentru voi fiecare secvență în cel puțin o fotografie în galeria de la sfârșitul articolului.

Show-ul a revenit în România cu elemente și costume noi, am spune pe de o parte mai atrăgătoare, pe de altă parte, mai comerciale, satisfăcând un public mai larg. Pe scurt, am primit un mix de clasic și contemporan, asistând la o combinație de dans excelent executat și melodii celtice. Iubitorii cadențelor irlandeze au primit ceea ce-au căutat.

Conform poveștii, spiridușul călător în timp încearcă să-l protejeze pe Lordul Dansului în provocările lui Don Dorcha, Lordul Întunericului. Printre ajustările la prezentul 2011: spiridușul aduce mai mult a clovn, iar forțele răului par mai degrabă trupe anti-tero.

Lord of the Dance (Bucuresti, 5.11.2011) Foto: infomusic.ro

Dansatoarele își pierd costumele la un moment dat (momentul “Breakout”), rămânând în costume de baie spre surprinderea unor spectatori căzuți în visare. Asociem fotografiei actuale de mai sus un clip din 2006. Evoluția modei e evidentă.

Spectacolul lui Flatley s-a transformat mult de-a lungul celor 15 ani. Show-ul e dus peste hotare de către două trupe de dansatori. La București a fost prezentă echipa ce evoluează de obicei în America, cealaltă fiind prinsă cu spectacole în Germania. Spectacolul a cuprins două acte cu pauză de 20 de minute. Dansurile au fost întrerupte de câteva ori fie de o cântăreață cu voce de soprană, fie de un duet de violoniste (“Strings of Fire”). În felul acesta, dansatorii par neobosiți, nivelul execuției rămâne constant.

  • Actul 1: Cry of the Celts / Suil a Ruin / Celtic Dream / The Warriors / Gypsy / Strings of Fire / Breakout / Warlords / The Lord of the Dance
  • Actul 2: Spirit of the New World / Fiery Nights / The Lament / Siamsa / Our Wedding Day / Stolen Kiss / Nightmare / The Duel / Victory / Planet Ireland

Conceput, scris, produs și coregrafiat de către Michael Flatley, “Lord of the Dance” a avut premiera la The Point Theatre din Dublin pe 2 iulie 1996. Valoarea cumulată a biletelor vândute în ultimii 11 ani depășește 500 de milioane de dolari. Chiar dacă estimarea precede reprezentațiile din România, judecând după revenirile în țară, aglomerația din sală și publicul pestriț (de la copii la seniori, de la haine simple la vestimentații elegante) “Lord of the Dance” are priză (și) în Carpați.

Dintre cele două spectacole programate pe 5 noiembrie 2011, l-am urmărit pe primul. E posibil ca cel de-al doilea să fi fost chiar mai bun, devreme ce dansatorii profesioniști nu dădeau semne de oboseală nici după 2 ore. Cu siguranță, Project Events a marcat un nou succes de casă.

Cât despre Michael Flatley (acum în spatele cortinei), a rămas în formă. O dovedește revenirea sa în spectacol, urmăriți următorul video preluat de pe canalul său de YouTube.

Fotografii de la spectacolul Lord of the Dance, Sala Palatului, București

Ionut Paraschiv este Project Manager la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE