Urmărește-ne în Social Media

pop, rock

Liber la muzică în True Club cu FreeStay

Cum am petrecut o seară cu coveruri și atmosferă live în True Club alături de trupa FreeStay a lui Florin Ristei. Impresii de la concertul de pe 5 ianuarie.

Publicat

pe

Trupa FreeStay în True Club pe 5 ianuarie 2012
Trupa FreeStay în True Club pe 5 ianuarie 2012 │ FOTO: Maria B, True Club www.facebook.com

Începutul de an vine cu acea relaxare inocentă și stare de entuziasm ale oricărui start (restart), indiferent cum am percepe individual convenționalitatea calendarului. Pe fondul acestei liniști aparente, am mers vineri seara în True Club, urmând ideea că muzica live din sufragerie - în al cărui target mă includeam - va fi un stimul pozitiv abordării în forță a unui nou an plin de concerte.

True Social Club e pus în valoare de o ambianță caldă - se simte aerul unei întâlniri cu prietenii în living - și de publicul ce îi coboară treptele. Descoperi oameni ca și tine, iubitori de muzică cu ritm, refren și amintiri - indiferent de anul lansării. Cred că vârsta celor ce vin în True Club nici nu contează, liantul lor stă în gustul pentru muzica plină (cred că plină e mai potrivit decât bună), plăcerea dialogului și decența dobândită în primii 7 ani de viață. Așezat confortabil într-un astfel de public ce umplea True Club, pe la miezul nopții intram în rezonanță pe coveruri știute în compania prietenilor și plăcerea berii.

Trupa FreeStay în True Club pe 5 ianuarie 2012

Trupa FreeStay în True Club pe 5 ianuarie 2012 │ FOTO: Maria B, True Club www.facebook.com

Sunt printre cei ce-și amintesc blondinul ce-i striga numele colegei "Dana", chiar dacă despre trupa lui de atunci ("Amicii") nu-mi mai regăsesc nicio altă amintire. Florin Ristei, fost coleg de cântec cu Dana, are acum o altă trupă - "FreeStay", după ce vreo 7 ani a cântat în "Marfar" fără trecere prin vreo gară mai cunoscută. În 2012, Florin alături de noii săi colegi, au făcut legătura între hitul anilor 2000 și provocarea unui nou început. FreeStay a lansat videoclipul "Ea a fost DANA", concentrându-se pe un sound rock și fete care vor acum altceva.

FreeStay este înainte de toate o trupă live, recomandată oricărui eveniment cu public pestriț, care îi reunește pe Florin Ristei (voce), Șerban Niculae (clape, voce), Alin Teodorescu (clape), Alin Ilieș (chitară), Mihai Togănel (bass) și Vladimir Grafu (tobe). Sunt așadar 6 oameni ajutați și de un laptop cu sample-uri, care reușesc să-ți ofere sunetul plin, ce te face să plonjezi în trăirea unui cover-hit fără să-i percepi efectele clonării. Urmărindu-i pe băieți, mi-am zis: auzi un sound complet, sună așa cum îl vreau, știu că nu-i vedeta lui pe scenă și nu am nicio problemă cu asta.

Îmi place cum sună Florin Ristei (25 de ani) și apreciez deinvoltura sa în fața spectatorilor. Are pregătirea de live-uri, abilitățile de entertainer, zâmbetul permanent și vorbirea pe repede înainte - atât de repede că nu poți concepe câte ți-a zis în 3 secunde.

Trupa FreeStay în True Club pe 5 ianuarie 2012

Trupa FreeStay în True Club pe 5 ianuarie 2012 │ FOTO: Maria B, True Club www.facebook.com

Selecția hiturilor este prima întoarcere a cheii în succesului unei seri de coveruri, iar FreeStay a știut să facă alegerile potrivite dintr-un spațiu de hituri cu anii pe abcisă, genurile muzicale pe ordonată și interpretarea pe înălțime. Pătrunși în acest sistem de coordonate am gustat mai întâi "Easy (Faith No More)", "Two Princes" (Spin Doctors), "Fairytale" (Alexander Rybak), "The Lazy Song" (Bruno Mars), "It's Not Usual" (Tom Jones), "I'm A Beliver" (Smash Mounth), "Crazy" (Gnarls Barkley) și așa mai departe. Spun mai întâi pentru că programul FreeStay a cuprins trei părți ce ne-au ținut live până după ora 2 noaptea.

La "Fairytale", Florin și-a ridicat vioara și a cântat precum Alexander Rybak. Piesa câștigătoarea la Eurovision în 2009 nu e deloc simplă. Solistul de la FreeStay s-a descurcat bine și tare aș vrea să îi văd evoluând cu piese proprii în perioada următoare. Dacă melodia "Ea a fost DANA" a fost transpusă pe un sound rock și a suferind actualizări de versificație.

Trupa FreeStay în True Club pe 5 ianuarie 2012

Trupa FreeStay în True Club pe 5 ianuarie 2012 │ FOTO: Maria B, True Club www.facebook.com

Cea de-a doua parte a cântării a început cu o melodie scrisă pentru FreeStay de Florin impreuna cu Alexandru Matei de la Jukebox. Piesa se numeste "Criminal Mind". Florin Ristei a făcut o interpretare excelentă cu "Don't Stop Me" (Quuen) și m-a uimit iarăși cu "Grace Kelly" - provocarea vocală de la Mika. Hiturile vechi "Got My Mind Set On You" (George Harrison) și "Go Johnny, Go" (Chuck Berry) ne-au reamintit că ne aflam la o seară de coveruri, de unde îmi pare bine că nu am ratat nimic, vorba celor de la Aerosmith, păstrați pentru final - "I Don't Wanna Miss a Thing". În încheiere trebuie să evidențiez conlucrarea celor 6 membri ai trupei în reușita serii. Am înțeles de ce au nevoie de două clape, le-am sesizat jocurile de scenă, câteva scăpări voite (sau poate nu) - care au condus împreună la acea stare live căutată și de mine în seara de 5 ianuarie, la intrare în Centrul vechi, pe colț la True Club.

VIDEOCLIP FreeStay - Ea a fost DANA

Trupa FreeStay a fost formată de Florin Ristei chiar de ziua sa, pe 29 august 2012, iar acum pregătește lansarea celui de-al doilea single. Îi vom urmări cu interes pe cei 6 membri "liberi" și vă vom ține la curent cu evoluția lor.

PUBLICITATE
Comentează

Emisiuni radio-tv

Finala sezonului 17 "Te Cunosc de Undeva" ne-a adus câştigători talentaţi şi o transformare de musical a echipei

Pe 9 iulie 2022 Antena 1 a difuzat finala sezonului 17 al emisiunii "Te Cunosc de Undeva", în care s-a schimbat juriul. Andreea Bălan a plecat în America Express alături de Andreea Antonescu şi a fost înlocuită de Mihai Petre. Câştigătorii îi aflaţi în rândurile următoare, unde vedeţi şi cele mai tari momente ale serii.

Publicat

pe

Te Cunosc de Undeva Finala Sezonului 17
Te Cunosc de Undeva Finala Sezonului 17 │ FOTO: Antena 1

Încă de la începutul serii am văzut că la masa venise un jurat noi, în locul Andreei Bălan, celebrul coregraf Mihai Petre. Era cunoscut şi că jurat Dancing on Ice, a fost jurat şi la finala iUmor şi îl ştim şi din sezoanele de jurat la Românii au Talent. Cele patru cupluri de concurenţi care au ajuns în finală au fost Emi & Cuza, Carmen Chindriş şi Romică Ţociu, Ilona Brezoianu şi Florin Ristei şi Alexia Ţalavutis şi Dima Trofim.

Punctajul lor a început de la zero, iar cele 4 echipe de finalişti au primit puncte de la juraţii Te Cunosc de Undeva!, dar şi de la echipele care nu au intrat în marea finală, plus de la publicul prezent în sală. Deşi era finala, toate cele 8 echipe au pregătit câte un moment special, ba chiar au făcut şi un moment la comun, inspirat de filmul musical "The Greatest Showman".

Seara a început cu un show semnat Anisia Gafton şi Ionuţ Rusu, care au interpretat plini de viaţă hitul lui PSY, "Gangnam Style". Ionuţ Rusu a părut născut pentru asta, iar interpretările ar fi trecut mai departe inclusiv la un concurs de talente muzicale.

A intrat în scenă apoi prima echipă finalistă, formată din Ilona Brezoianu şi Florin Ristei, care au interpretat "The Prayer", piesa lui Celine Dion şi Andrea Bocelli. A fost un moment emoţionant, cu coregrafie minimă, cu orchestra pe scenă şi cu o profunzime şi emoţie deosebită. Italiana lui Ristei a fost impecabilă.

Am revenit pe plaiurile mioritice, cu Maria Buză şi Paula Chirilă, care au intrat în pielea a două legende ale muzicii populare: Maria Lătărețu şi Maria Dragomiroiu. Taraful George Pătraşcu le-a acompaniat şi a făcut momentul unul autentic. S-au încins hore pe scenă şi în public şi momentul a fost foarte apreciat de Pepe şi de concurenţii rivali.

Apoi a venit rândul unui alt cuplu de finalişti, Alexia şi Dima, care au interpretat hitul regretatului Meat Loaf, "I Would Do Anything For Love". Au pus în scena momentul ca în videoclipul legendar, iar Alexia a devenit Patti Russo. Sincronizarea vocilor nu a fost perfectă, dar Dima a fost o "bestie" convingătoare.

Au urmat Jazzy Jo şi Zarug, care ne-au dus în vacanţă prin hitul "Boys Boys Boys" de la Sabrina. Mihai Petre a părut a îşi aminti de perioada când era la modă piesa şi a intrat pe ritm. Fustele de un mov orbitor ale concurenţilor au rămas pe retina privitorilor. Voia bună nu a lipsit şi vibe-ul de petrecere la piscină.

Al treilea moment pregătit de finalişti a fost cel al lui Romică Ţociu şi Carmen Chindriş. Ei au devenit Ștefan Bănică şi Andra cu piesa "Prosop". Romică a fost convingător cu vocea şi frazarea sa, iar chimia celor doi a fost excelentă. Un moment rock 'n roll reuşit.

Chiar dacă nu s-au calificat în finală, surorile Odagiu au pregătit un moment special, interpretând piesa "Bella Ciao", cu un moment inspirat de "Casa de Papel". Au şocat machiajele tip “Two Face” ale celor două surori şi modul în care au făcut piesă din una înălţătoare mai degrabă una cu tentă întunecată. Au fost acompaniate de Mahala Rai Banda.

Cum se întâmplă des la "Te Cunosc de Undeva", ultimii au fost cei dintâi, iar Emi şi Cuza s-au transformat în Robbie Williams, interpretând piesa "My Way". O melodie legendară a lui Frank Sinatra, care a trecut şi prin ograda "Sex Pistols", ajungând şi la Robbie. Interpretarea a fost aici una sensibilă, cu acompaniament orchestral. Până la urmă vocea şi crescendo-ul excelent al băieţilor i-a dus spre câştigarea marii finale a sezonului 17, în aplauzele juriului. Aurelian Temişan s-a ridicat în picioare şi toţi concurenţii au fost cuceriţi de moment.

În timp ce publicul vota, Pepe şi concurenţii emisiunii au avut un moment special din musicalul "The Greatest Showman". Emi şi Cuza au fost declaraţi câştigători ai sezonului 17, ei donând premiul de 15.000 de euro pentru o cauză nobilă.

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

Semifinala sezonului 17 "Te Cunosc de Undeva" a trimis 4 cupluri în marea finală; Urmăreşte cele mai bune momente

Pe 2 iulie 2022 Antena 1 a transmis semifinala show-ului de transfomari "Te Cunosc de Undeva", ajuns la sezonul 17. A fost şi ultimul episod din acest sezon cu Andreea Bălan ca jurat, aceasta urmând să plece în "America Express" şi să fie înlocuită de Mihai Petre în finală. Cine s-a calificat în finală şi care au fost cele mai tari transformări aflaţi mai jos.

Publicat

pe

Semfinala sezonul 17 Te Cunosc de Undeva
Semfinala sezonul 17 Te Cunosc de Undeva │ FOTO: Antena 1

Semifinala "Te Cunosc de Undeva" sezonul 17 a debutat cu duelul dintre Emi & Cuza şi Alexia & Dima, pentru a stabili prima echipă finalistă. Concurenţii au interpretat momentul lor favorit din emisiune, melodia în chineză pentru Emi şi Cuza şi respectiv "Thriller" al lui Michael Jackson în cazul Alexiei şi lui Dima. Juriul a apreciat originalitatea şi a mers pe Emi şi Cuza în finală, cu 3 voturi la 1. Andreea Bălan a apreciat mai mult coregrafia complexă din "Thriller".

Momentul pregătit de Emi şi Cuza pentru semifinală nu a fost punctat, iar publicul prezent în sală a putut să voteze în timpul transformării lor.

Apoi am revenit la formatul normal şi au păşit pe scenă surorile Ana şi Monica Odagiu, pentru a interpreta un număr inspirat de musical-ul "Chicago", mai precis "All That Jazz". Am văzut şi că repetiţiile au fost istovitoare, iar Aurelian Temişan era familiarizat cu acest număr, făcând parte din distribuţia variantei româneşti de "Chicago".

Următorul număr a fost unul rock, iar Paula Chirilă şi Maria Buză s-au transformt în Feli şi Floarea Calotă, interpretând piesa "Constantine" într-o variantă cu chitară puternică. De altfel Maria Buză a şi rămas în personaj, devenind Floarea Calotă pe tot parcursul emisiunii şi având schimburi de replici amuzante cu juraţii.

Romică Ţociu şi Carmen Chindriş au urmat, devenind Tom Jones şi Helene Fischer şi reinterpretând hitul "Sex Bomb". Cei de la machiaj au făcut o treabă deosebit de bună în cazul lui Romica, el devenind aproape de nerecunoscut şi leit Tom Jones.

Zarug şi Jazzy Jo s-au transformat în Maria Tănase şi au citat o atitudine de rebel a artistei, în vreme ce Ilona Brezoianu şi Florin Ristei ne-au dus direct în epoca lui "Grease", cu coregrafii de nota 10, apreciate de Cristi Iacob şi Andreea Bălan.

Alexia şi Dima au revenit pe scenă cu imnul îndrăgostiţilor din "Dirty Dancing", "Time of My Life", realizând chiar şi celebrul salt care implică o încredere oarbă a cuplului. Juriul a sesizat câteva gesturi şi mişcări speciale şi cei doi au fost "prinşi" că au făcut dansuri la viaţa lor.

Ultima transformare a serii a fost una grea, Ionuţ Rusu devenind Cristi Minculescu şi Anisia Gafton devenind Felicia Filip pentru un moment special "De vei pleca". Ionuţ Rusu a păstrat stilul de a vorbi al rockstar-ului şi după număr, iar Anisia Gafton a surprins în rolul sopranei.

Juraţii au avut o misiune grea, acordând puncte de la 5 la 11, deoarece au fost doar 7 echipe în semifinală.

Ce echipe au intrat în finală?

În finală s-au calificat 4 echipe: Emi & Cuza, Ilona & Ristei, Alexia & Dima şi Romică Ţociu & Carmen Chindriş. Pe 9 iulie aflăm cine va câştiga marea finală, dar şi premiul de 15.000 de euro, care va fi donat în scop caritabil. Show-ul se vede pe Antena 1 de la ora 20:00.

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

Semifinala "Te cunosc de undeva" aduce reguli noi

Semifinala sezonului 17 "Te cunosc de undeva" va fi difuzată de Antena 1 sâmbătă, pe 2 iulie. În această etapă apar reguli noi, menite să ofere publicului șansa de a-și susține favoriții.

Publicat

pe

Ilona Brezoianu și Florin Ristei la Te cunosc de undeva 2022
Ilona Brezoianu și Florin Ristei la Te cunosc de undeva 2022 │ FOTO: Antena 1

Semifinala "Te cunosc de undeva" 2022, careare va fi difuzată sâmbătă, de la ora 20:00, va debuta cu un duel între echipele Alexia & Dima și Emi & Cuza, care au fiecare câte două gale câștigate. Cele două cupluri de concurenți şi-au ales cele mai bune momente din galele de până acum, iar câștigătorul duelului va intra direct în marea finală. Confruntarea va fi jurizată exclusiv de către juriul Te cunosc de undeva!.

O nouă regulă în semifinala "Te cunosc de undeva" - Publicul are un cuvânt de spus

Clasamentul general de puncte este esențial pentru cuplurile participante, deoarece în lupta către un loc în marea finală, se pleacă cu punctele deja adunate pe parcursul celor opt ediții, la care se vor adăuga punctele adunate în semifinală. Toate echipele au șanse pentru marea finală deoarece, pentru prima oară, și publicul își va vota echipa favorită. Votul publicului ar putea să fie cel care să răstoarne clasamentul.

La finalul ediției, primele trei cupluri care au acumulat cele mai multe puncte, alături de echipa care va câștiga duelul, vor intra în marea finală și în cursa pentru premiul cel mare de 15.000€, care va fi donat în scop caritabil. În această ediție și din partea ruletei concurenții au avut parte de o surpriză. Năstrușnica ruleta a ales pentru fiecare concurent o melodie, dintre propunerile venite chiar din partea lor.

Ilona Brezoianu: "Dacă Ristei nu putea, mă retrăgeam din concurs!"

Repetițiile "Te cunosc de undeva" și antrenamentele intense de canto de până acum au fortaț-o pe Ilona Brezoianu să ia o pauză vocală înaintea semifinalei. Antrenoarea Crina Mardare nu a ezitat să sară în ajutorul echipei, pentru ca piesa pe care o vor interpreta în cea mai nouă ediție să iasă bine.

"Sunt într-o pauză vocală, dar nu pot să mă abțin să nu vorbesc. Am primit bomboane de gât de la doamna Crina", a declarat Ilona Brezoianu răgușită.

Pauza vocală a colegei a fost ocazia perfectă pentru ca Florin Ristei să își arate calitățile vocale excepționale, reușind astfel să urce până la cea mai înaltă notă.

"Dacă Ristei nu putea, mă retrăgeam din concurs!", a spus Ilona amuzată.

Cum se vor descurca cei doi cu provocarea primită de la năstrușnica ruletă și dacă vor putea să intre cu adevărat în pielea personajelor, telespectatorii Te cunosc de undeva! vor putea afla urmărind semifinala sezonului 17.

 

Citește în continuare

Trending