Urmărește-ne în Social Media

pop

Lara Fabian la Sala Palatului - Muzica, un manifest al iubirii

În seara de 21 aprilie Sala Palatului a răsunat pe ritmuri de iubire, plină ochi de publicul mult-iubitei cântărețe acum în vârstă de 54 de ani, Lara Fabian. Vizitele ei în România au fost multiple, iar numărul fanilor ei și entuziasmul cu care o primesc în București de fiecare dată impresionează. Lara a cântat printre altele „I will Love Again”, „Je T’Aime” și „Je Suis Malade”, piese de care publicul din România cu siguranță nu este sătul.

Publicat

pe

Lara Fabian la Sala Palatului pe 21 aprilie 2024 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Ne-am întrebat, văzând atâta căldură și numeroase buchete de flori din partea fanilor, ce ingrediente fac un artist să fie atât de iubit. Pentru Lara cu siguranță unul dintre principalele este modul crud și sincer în care exprimă emoții și povești personale prin intermediul muzicii, și felul în care acest lucru devine un manifest pentru ea. Fiecare piesă este însoțită de o poveste iar sentimentul transmis pe scenă atunci când ea vorbește este unul de sinceritate, de transparență, chiar și când e vorba de a vorbi despre suferință.

Muzica, pentru Lara, se transformă dintr-un manifest personal într-un mod de expresie al vocilor mulțimii, un mod de alinare, de vindecare, o caracteristică de care cu siguranță majoritatea muzicienilor de succes și-au dat seama. Publicul adoptă o piesă care le rezonează profund în inimi și o transformă în povestea lor. Așa ne-a povestit chiar despre piesa „Pas Sans Toi”, împărtășind cum a pornit de la o declarație de iubire a ei către o altă persoană iar apoi a devenit o conexiune imensă între toți oamenii care ar exprima același fel de sentimente, iar apoi a devenit o poveste despre conexiunea dintre oameni pe care muzica o aduce.

Lara Fabian la Sala Palatului pe 21 aprilie 2024 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Piesa „La Difference” este din nou una plină de emoție și un mesaj puternic pe care Lara îl pune pe frontispiciul jurământului său de artist, și anume că prin muzică ea dorește să își apere punctul de vedere și să stea neclintită exprimându-și manifestul către iubire și pace. Muzica pentru ea stă în calea oricărui tip de nedreptate. Este o piesă despre durerea adusă în lume de diferențele dintre oameni iar mesajul esențial este că iubirea nu cunoaște diferențe.

Ne mai povestește și despre minunata piesă „Caruso” pe care atât de suav a preluat-o și i-a oferit o interpretare personală mult apreciată de public, că este dedicată poporului Italian, mai precis rădăcinilor familiei sale din Sicilia. Prin această piesă, spune Lara, se transmite spiritul sicilienilor care ne învață despre a trăi viața în același timp cu „ecuanimitate” (o acceptare detașată), cât și cu implicare totală, iar emoția pe care dorește să o transmită redă atât modul în care iubesc cât și cel în care jelesc sicilienii.

Lara Fabian la Sala Palatului pe 21 aprilie 2024 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Un alt ingredient cu siguranță extrem de important pentru succesul Larei Fabian este modul în care lucrează cu echipa ei: eleganța, admirația și lejeritatea cu care pare să curgă interacțiunea între ea și membri trupei transmit un sentiment cald, de familie. Cele trei frumoase ajutoare care i-au susținut partea de backing vocals pe parcursul concertului de la București au adus în mod special un sentiment plăcut de joacă, colaborare și susținere în dinamica cu Lara. Interpreta a avut grijă să le ofere un moment special tuturor membrilor echipei, de la tehnicieni de sunet, lumini, director de spectacol, până la fiecare instrumentist de pe scenă, numindu-i și spunând câteva cuvinte despre fiecare.

Spectacolul a fost unul complet, cu momente sensibile dar și momente pline de veselie și energie, cu momente de solo de la fiecare muzician și cu momente de a cappella din partea Larei. Costumele și luminile au contribuit cu siguranță la atmosfera aparte, precum și fumul care aștepta publicul chiar înainte de începerea concertului.

Lara Fabian la Sala Palatului pe 21 aprilie 2024 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Acest public al Larei Fabian cu siguranță poate primi distincția pentru cel mai fericit public al anului, fiind într-adevăr un spectacol în sine să fim parte din el. Oameni care freamătă de bucurie, chiote și aplauze după fiecare piesă, multe ridicări în picioare foarte naturale, dans și o mulțime de buchete de flori aduse la scenă, pe care Lara le-a primit cu eleganță, unul câte unul.

Spectacolul nu putea fi complet fără momentul de bis, care a adus în punctul culminant piesa reprezentativă a cântăreței, „Je T’aime”, care a dat și numele concertului de altfel. O interpretare care a început a capella, alături de cele trei grații cântărețe care o însoțeau, și s-a încheiat apoteotic, cu susținerea dramatică a instrumentelor din trupă, cu fiori de emoție și public în extaz. Ne-a făcut să ne gândim cât de fascinant poate fi pentru un muzician să găsească moduri noi de a interpreta aceeași piesă timp de peste 20 de ani de carieră, realizând că puterea de creativitate a omului este într-adevăr infinită.

Lara Fabian la Sala Palatului pe 21 aprilie 2024 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Concertul Larei Fabian de la Sala Palatului București a fost organizat cu succes de către echipa Sens Music din Moldova. Următorul concert are loc pe 23 aprilie la Sala Polivalentă din Cluj.

Comentează

Concerte & turnee

Lara Fabian, Al Bano și Romina Power, Havasi, Gheorghe Zamfir se numără printre artiștii care vor cânta la Unforgettable Festival 2024

Între 13 și 15 septembrie, Romexpo va deveni un areal cosmopolit și va găzdui 12 spectacole memorabile, toate într-un singur weekend de poveste. Lara Fabian, Al Bano și Romina Power, Havasi, Gheorghe Zamfir sunt doar câțiva dintre artiștii care vor urca pe scenă, în cadrul unui eveniment de neratat pentru melomani. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Lara Fabian / Gheorghe Zamfir / Al Bano
Lara Fabian / Gheorghe Zamfir / Al Bano

Lara Fabian, Al Bano și Romina Power, Gheorghe Zamfir, Havasi, Julien Dassin, Gipsy Kings, Garou, Daniel Lavoie, Chiara di Bari, Laura Bretan, Monsserat Marti Caballe, Elena Moșuc, Sorin Francu, sub bagheta maeștrilor dirijori: Daniel Jinga, Giora Linenberg, Alterisio Paoletti, alături de Orchestra Operei Naționale București vor încânta publicul la Unforgettable Festival.

Program Unforgettable Festival 2024:

Al Bano și Romina Power vor interpreta pentru prima oara în România acompaniați simfonic toate hiturile lor: "Felicita", "Liberta", "Sharazan", "Sempre Sempre" și multe altele.

Vocea inconfundabila de bariton a lui Garou va încânta publicul cu "Sous le vent", "Gitan", "Que le temps" și multe altele. Mai mult, artistul, alături de prietenii săi, Daniel Lavoie și Chiara di Bari, care au făcut parte din distribuția celebrului musical "Notre-Dame de Paris", vor interpreta melodii celebre precum: "Belle", "Tu vas me detruire", "Le temps des cathedrals" etc.

Vocea Larei Fabian se va auzi din nou la București, de data aceasta la Unforgettable Festival. Pe lângă piesele sale celebre, artista va cânta hit-ul "Belle" alături de Garou, Daniel Lavoie și Julien Dassin.

De asemenea, Julien Dassin va interpreta în manieră simfonică și multimedia celebrele cântece ale legendarului său tată, Joe Dassin: "Et si tu n'existais pas", "Salut", "A toi" etc.

Havasi, unul dintre cei mai apreciați pianiști din lume, de o virtuozitate unică, va transpune spectatorii într-o experiență memorabilă, ca o călătorie într-un carusel al emoțiilor, accentuată de cea mai recentă tehnologie în materie de sunet, scenă, lumini și proiecții video. Din compozițiile sale originale amintim: "The Storm", "The City" sau "Prelude|Age of Heroes".

Gheorghe Zamfir va urca pe scenă cu un recital unic, alături de doi giganți ai scenei mondiale, ce vor fi dezvăluiți în curând de organizatori.

Magnificii Gipsy Kings, într-o colaborare inedită cu Laura Bretan, cu susținere simfonică, vor susține un recital excepțional în care se vor regăsi hit-uri precum "Bamboleo", "Volare", "Baila me" sau "Vamos a bailar".

Toate concertele oferite de Unforgettable Festival vor fi susținute de prestigioasa Orchestră a Operei Naționale București, sub bagheta maeștrilor dirijori de talie mondială: Daniel Jinga, Giora Linenberg și Alterisio Paoletti.

Prețuri bilete Unforgettable Festival 2024:

  • Abonamentele pentru festival se găsesc online, la prețuri ce pornesc de la 592 lei. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.
Citește în continuare

Concerte & turnee

Lara Fabian concertează la București și Cluj-Napoca în aprilie 2024

Lara Fabian, una dintre cele mai emblematice voci ale muzicii contemporane, revine în România cu două spectacole grandioase. În program se vor găsi atât piese noi, cât și hit-uri îndrăgite ca "Je t’aime" și "Je suis malade". Găsești în articol mai multe detalii și informații despre bilete.

Publicat

pe

Poze Concert aniversar Gheorghe Zamfir alături de Lara Fabian, Jose Carreras, Laura Bretan și multi alții pe 15 septembrie 2023 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Lara Fabian va concerta pe 21 aprilie la Sala Palatului din București și pe 23 aprilie la BT Arena din Cluj-Napoca. Evenimentele fac parte din turneul "Je t'aime".

Prețuri bilete concert Lara Fabian

Bilete pentru concertul din București sunt deja disponibile online, la prețuri cuprinse între 200 lei și 550 lei. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, te invităm să accesezi agenda InfoMusic.

Biletele pentru concertul din Cluj-Napoca vor fi disponibile pentru achiziționare în curând.

Lara Fabian sau Lara Crokaert, pe numele său real, s-a născut în Etterbeek (Bruxelles - Belgia) și a început să compună muzică în 1978, după ce a primit de la părinți un pian. În 1986 a înregistrat primul său single, "L’Aziza est en pleurs" atunci având deja în palmares premiul întâi la concursul Le Tremplin de Bruxelles. Doi ani mai târziu a devenit cunoscută la nivel internațional cu piesa "Croire" cu care a reprezentat Luxemburg la Eurovision.

Cariera de 37 de ani a artistei a fost marcată de 15 albume, numeroase piese de succes, concerte sold out și milioane de fani.

Recent, Lara Fabian a încântat publicul bucureștean cu o apariție specială în cadrul unui concert aniversar dedicat maestrului Gheorghe Zamfir. Evenimentul a avut loc pe 15 septembrie pe Stadionul Arcul de Triumf.

Citește în continuare

Trending