Urmărește-ne în Social Media

pop, r&b

Lara Fabian - o voce și un public de inimi

Sala Palatului a revărsat cu ocazia primului concert susținut în România de Lara Fabian. Cântăreața belgiană a cântat la București în seara de sâmbătă, 17 martie 2012, în primul din cele două evenimente sold out organizate de Project Events.

Publicat

pe

Lara Fabian în concert la București (Sala Palatului, 17.03.2012)
Lara Fabian în concert la București (Sala Palatului, 17.03.2012)

Publicul numeros a demonstrat că artista este foarte iubită și apreciată în România. Fan Clubul local i-a organizat o surpriză pentru momentul interpretării celebrei melodii „Je t'aime”. De fiecare dată, piesa este cântată la unison cu spectatorii, fapt repetat și la Sala Palatului. Membrii Fan Clubului au tipărit și au plasat pe fiecare loc din sală versurile melodiei “Je T'aime”, iar pe verso era imprimată o inimă și mesajul “Tu nous as manqué” (Ne-ai lipsit). Inimile tipărite au fost ridicate în aer de întreaga sală, Lara primind cu emoție marea de inimi.

Mesajul fanilor din România pentru Lara Fabian

Mesajul fanilor din România pentru Lara Fabian

Spectatorii și Lara Fabian au fost în rezonanță pe întreaga durată a concertului început la ora 20.00. Acompaniată de trei instrumentiști (Rami Osservaser la chitară, Rony Iwryn - percuție și Giora Linenberg la pian) artista a cântat 14 melodii plus încă două la bis. Vă prezentăm la sfârșitul articolului înregistrarea melodiei ce a deschis recitalul.

Lara și-a prezentat melodiile, povestind de cele mai multe ori câte o întâmplare. După “La différence”, a urmat “Dou You Know (Where you're going to)”. Înaintea piesei din repertoriul Dianei Ross, Lara a vorbit despre femeile importante din viața fiecăruia și i-a dedicat melodia celei ce a reprezentat un reper pentru ea.

Lara Fabian în concert la București

Lara Fabian în deschiderea concertului de la București

Lara Fabian a interpretat și “Soleil Soleil”, melodie cântată de Nana Mouskouri  și inclusă pe ultimul disc TLFM (Toutes les femmes en moi) din 2009. Artista a povestit o amintire de la vârsta de 8 ani, când a mers la un concert Nana Mouskouri  și i-a dăruit acesteia un buchet de flori. Mouskouri s-a oprit atunci din cântat și a îmbrățișat-o pe micuța Lara. La finalul melodiei “Soleil Soleil”, Lara Fabian a primit la rândul ei un prim buchet de flori.

Cum aproape fiecare melodie s-a bucurat de câte o scurtă introducere, Lara Fabian a reușit să stabilească dincolo de muzică o comunicare directă cu publicul. Vorbind despre nemurire și reîncarnare, artista a mărturisit că vrea să creadă că oamenii se întorc sub o altă formă pentru a deveni mai buni. Melodia ce a urmat - „Immortelle” a primit aplauze prelungite. În aceeași notă a urmat “Angel”,  artista glumind, spunând că sticla de pe pian conține apă, în contextul în care vorbise despre existența îngerilor.

Lara Fabian concertând la București

Lara Fabian concertând la București

La sfârșitul piesei, o fetiță din public a urcat pe scenă pentru a-i dărui flori, solista întrebând-o  în limba engleză cum o cheamă. Micuța a fost emoționată, lăsând tuturor impresia că nu a înțeles întrebarea. Cântăreața a întrebat sala care e traducerea în română, dar fata a răspuns în engleză “my name is Bianca”, atrăgând aplauzele spectatorilor.

Lara Fabian a cântat apoi “Always” , melodie compusă pentru Jocurile Olimpice de iarnă din Asia din 2011. Versurile piesei  vorbesc despre oameni ca formând un suflet comun, din aceeași esență, (“under the same sky  ... we are one soul”), iar Lara a vorbit despre modul în acțiunile unei persoane pot avea efect în viața alteia.

Fanii din România au întâmpinat-o cu multă căldură pe Lara Fabian

Fanii din România au întâmpinat-o cu multă căldură pe Lara Fabian

Solo-ul percuționistului Rony Iwryn a încântat publicul numeros de la Sala Palatului. Acesta a cântat la un sistem format din două ligheane cu apă. Efectele sonore captate de microfon au acompaniat următoarea melodie cântată în spaniolă.

Spre sfârșitul serii, Lara a cântat în premieră melodia “The Secret”, compusă de pianistul Giora Linenberg, pe care l-a întâlnit la Ierusalim. Artista a scris versurile melodiei. Lara Fabian și-a prezentat la superlativ intrumentiștii, mulțumindu-i în special pianistului Giora pentru melodiile compuse, atât de bine potrivite felului ei de a cânta.

Pe lângă momentul electrizant numit „Je t'aime”, publicul a încercat să o acompanieze și  pe refrenul melodiei “Je suis Malade”. Sala s-a oprit după al doilea vers, însă artista a repetat refrenul, iar fanii din sală s-au putut face auziți:  Je suis malade complètement malade/ Comme quand ma mère sortait le soir/ Et qu'elle me laissait seul avec mon désespoir

Lara Fabian a semnat un autograf la sfârșitul primului ei concert la București

Lara Fabian a semnat un autograf la sfârșitul primului ei concert la București

Lara Fabian a revenit la bis pentru două melodii. A dedicat spectatorilor ultima piesă. Chiar dacă aceasta fusese scrisă pentru o persoană specială în urmă cu 22 de ani, în timp adresantul a devenit publicul. Lara a mărturisit că publicul și interacțiunea cu el dau sens vieții sale. De altfel, acest lucru a fost ilustrat prin puternica legătură creată între solistă și cei peste 4000 de spectatori prezenți la Sala Palatului.

Click pentru galeria de fotografii de la concertul Lara Fabian

PUBLICITATE
Un comentariu

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2022 >>
lmmjvsd
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Trending