Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

La mulţi ani, IRIS! - VEZI FOTO-VIDEO

Publicat

pe

Pe 22 iunie, Piaţa Constituţiei a răsunat pe acordurile unei voci inconfundabile şi a unei trupe ce-a scris un capitol substanţial în rock-ul românesc, IRIS - o legendă, o moştenire, o parte din fiecare iubitor de muzică rock. În 1977 o mână de tineri entuziaşti se întâlneau şi puneau bazele unei formaţii ce astăzi după 3 decenii şi jumătate a demonstrat din nou, de parcă mai era nevoie, că mai are încă multe lucruri de zis în muzica românească.

IRIS - 35 de ani - aniversati in fata Casei Poporului

IRIS - 35 de ani - aniversati in fata Casei Poporului

Vezi o serie de fotografii surprinse la concertul IRIS 35 de ani

Felicia Filip alături de IRIS la aniversarea a 35 de ani

Felicia Filip alături de IRIS la aniversarea a 35 de ani

Concertul IRIS a început în jurul orei 20.20, aşa cum a fost anunţat, pe muzica preferată a tuturor artiştilor, cea dată de mii de palme ce se mişcă la unison. Setlistul serii a împletit într-o manieră foarte reuşită hituri vechi cu piese de pe noul album, Iris 35 de ani, lansat cu ocazia acestui concert.

Show-ul a fost împărţit în două, în prima parte s-a trecut prin Frumuseţea ta, Doar amintirea, Vino pentru totdeauna şi noile Inocenţa ta, Vis cu stele şi Revelaţie (incluse pe noul material), Mătase albă şi Saray.

Momentul special a venit pe ritmurile super piesei De vei pleca, pe care vocea lui Cristi Minculescu a fost completată de cea a sopranei Felicia Filip ce-a susţinut astfel o demonstraţie a calităţilor sale vocale. Am auzit evident şi melodia O lume doar a lor, primul single lansat de pe acest nou material, de data acesta fără Puya. Colaborarea cu solistul de rap a avut deopotrivă ecouri pozitive cât și critici din partea fanilor consecvenți.

Nelu Dumitrecu a bătut tobele senzațional, solo-ul său e memorabil

Nelu Dumitrecu a bătut tobele senzațional, solo-ul său e memorabil

Partea secundă a început puţin după lăsarea serii cu o proiecţie ce a trecut în revistă cele mai importante momente Iris din cei 35 de ani dedicaţi muzicii. Nelu Dumitrescu şi bateria sa au restabilit atmosfera muzicală puţin destinsă de amintirile proiectate, printr-un solo impresionant de tobe de aproape 10 minute, show-ul reintrând în starea de rock pe ritmurile pieselor Demagogi, Dulce şi amar, Nimeni nu mai plânge, Cat aş vrea să zbor, Trenul fără naş şi un nou moment intens pe piesa Baby cântată exemplar alături de celebra soprană.

VIDEO: IRIS 35 de ani - Nelu Dumitrescu - Solo de tobe

Pentru bis rockerii au revenit pe scenă după minute în şir în care publicul a scandat, a aplaudat şi a bătut în podea, cu Somn Bizar, Floare de Iris şi Strada ta. Aniversarea s-a încheiat cu o explozie de artificii.

IRIS 25 de ani - Imagine din spatele scenei

IRIS 25 de ani - Imagine din spatele scenei

SETLIST IRIS 35 de ani

Prima parte

 • Frumusețea ta
 • Doar amintirea
 • Vino pentru totdeauna
 • Inocența ta
 • Vis cu stele
 • Mătase albă
 • Saray
 • De vei pleca
 • Revelație
 • O lume doar a lor
 • Demagogi
 • Dulce și amar
 • Cine mă strigă
 • (potpuriu acustic)

Partea a doua

 • Nimeni nu mai plânge
 • Cei ce vor fi
 • Baby
 • (solo-ul de tobe al lui Nelu Dumitrescu)
 • Casino
 • Trenul fără naș
 • Cât aș vrea să zbor
 • Maxima
 • Pe ape
 • Doamna în negru
 • Somn bizar
 • Strada ta
 • Floare de Iris

VIDEO: IRIS & Felicia Filip - De vei pleca

Deşi au trecut de mult de prima tinereţe, cei 5 "irişi" au dat clasă multor trupe cu mult mai tinere, arătând cum se susţine un concert adevărat - 3 ore de muzică fără pauză, efecte luminoase, proiecţii, un public fidel ce-a cântat în acelaşi glas piese ce le-a rămas în suflet şi ropote de aplauze la scenă deschisă.

Fotografie din public la IRIS 35 de ani

Fotografie din public la IRIS 35 de ani

Vezi o serie de fotografii surprinse la concertul IRIS 35 de ani

Dincolo de super show-ul muzical, în privința organizării, cei însetați s-au confruntat cu cozi inexplicabile de peste 30 de minute. În ciuda celor 34 de grade - temperatura de la începerea show-ului, cele două laterale cu băuturi și hot-dogi s-au dovedit ineficiente. Mai mult, cantitatea de bere și Pepsi nu a satisfăcut cererea, mulți dintre cei așezați la coadă sfârșit prin a plăti un jeton de 6 lei pentru un pahar de apă plată.

Concerte & turnee

În august, Tușnad Gastro Rock Fest 2021 readuce live-ul în fața publicului - Programul festivalului

Muzica live va reveni în offline la final de august, când prima ediție a Tușnad Gastro Rock Fest va aduce pe scenă formații românești emblematice și trupe din noul val al muzicii rock. Evenimentul promite să împletească armonios muzica și gastronomia, în cele trei zile de festival publicul putând participa inclusiv la degustări de vinuri.

Publicat

pe

Cristi Minculescu alături de IRIS în concertul ROCKOLINDE de pe 22 decembrie 2015 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

După luni în care online-ul a compensat pentru lipsa concertelor cu public, vara anului 2021 promite să aducă o revenire la normal. În weekendul 27 - 29 august, la Băile Tușnad, va avea loc prima ediție a Tușnad Gastro Rock Fest, un eveniment cultural organizat sub brandul TUȘNAD GASTRO FEST - #ecofriendlyfestivals (festivaluri prietenoase cu mediul).

Festivalul propune trei zile de concerte dedicate atât noului val din muzica rock, într-un mix de alternativ-rock, industrial-rock, jazz-rock și fusion-rock, cât și nostalgicilor, prin prezența unor trupe emblemă, precum Timpuri Noi, Compact și Iris. Din lineup-ul deja stabilit fac parte și artiști și trupe debutante, cu potențial de dezvoltare, ce vor deschide fiecare seară de festival.

Programul Tușnad Gastro Rock Fest 2021:

Vineri, 27 august 2021

 • 18:00 Ramm-Brand(t)
 • 19:00 Jurjak
 • 20:15 Robin And The Backstabbers
 • 21:30 Luna Amară

Sâmbătă, 28 august 2021

 • 18:00 Teddy Queen
 • 19:00 FusionCore
 • 20:15 Toulouse Lautrec
 • 21:30 Byron

Duminică, 29 august 2021

 • 18:00 Riff
 • 19:00 Timpuri Noi
 • 20:15 COMPACT - Paul Ciuci
 • 21:30 IRIS - Cristi Minculescu, Valter & Boro

Sesiuni de gastronomie și degustare de vinuri la Tușnad Gastro Rock Fest 2021

Festivalul își propune să devină destinația perfecta pentru toți gurmanzii iubitori de rock și natură. Astfel, în zilele de sâmbătă și duminică vor fi organizate câte două sesiuni de gastronomie cu degustare de vineuri pe zi, în intervalele 12:30 – 14:00 și 15:00 – 16:30, în cadrul cărora vor fi prezentate atât preparatele pregătite de maeștrii bucătari locali, cât și diverse sortimente de vin potrivite fiecărui preparat în parte, recomandate de somelierul Robert-Claudiu Bentea.

Bilete la Tușnad Gastro Rock Fest 2021

Prețul unui abonament este 225 lei, iar biletele pentru sesiunile Gastro se achiziționează separat, nefiind incluse în abonamentul/biletele de festival. Prețul unui bilet Gastro + abonament festival este de 260 lei. Biletele sunt disponibile online.

Biletele de o zi vor putea fi achiziționate în apropierea festivalului, în limita locurilor disponibile și în funcție de capacitatea maximă permisă de autorități în contextul pandemiei COVID-19.

Citește în continuare

Industria muzicala

Delia, Smiley, Inna şi zeci de alţi artişti solicită Guvernului ajutor de stat

În ultimele 24 de ore o bună parte din artiştii de top din România au luat poziţie cu privire la măsurile luate de Guvern pentru a ajuta segmentul cultural. Peste 90 de artişti locali au transmis o scrisoare deschisă premierului Ludovic Orban, prin care solicită ajutor de la Guvern. Scrisoarea o citiţi în articol, alături de lista de artişti implicaţi.

Publicat

pe

Inna la Neversea 2019 - Prima zi │ FOTO: Neversea

Perioada pandemiei a fost problematică pentru numeroase segmente, inclusiv pentru artişti. Aceştia şi-au anulat concertele, apariţiile la festivaluri şi veniturile lor au fost reduse mult sau chiar au devenit zero. Concertele online sau cu distanţare socială nu au fost de ajuns pentru a îi susţine.

Scrisoarea deschisă este adresată vicepremierului Raluca Turcan, primului ministru Ludovic Orban şi ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu şi a fost postată pe conturile de pe reţelele de socializare ale artistlor. De precizat că Raluca Turcan s-a întâlnit cu reprezentanţi ai teatrelor, organizatorilor de concerte şi alte altor segmente culturale, pentru a pune la plan o modalitate de a susţine domeniul. Cu o săptămână în urmă vicepremierul a lansat o nouă schemă de ajutor pentru domeniul cultural, alături de Ministerul Culturii şi Primarul Capitalei.

Bugetul alocat a fost de 100 de milioane de euro. Venea în sprijinul librăriilor, editurilor, festivalurilor şi organizatorilor de evenimente. Artiştii au considerat totuşi că au fost ignoraţi, astfel au compus următoarea scrisoare deschisă:

Am luat la cunoştinţă că Ministerul Culturii, cu sprijinul Guvernului României, a elaborat un proiect de schemă de ajutor de stat pentru a veni în sprijinul sectorului cultural, ale cărui activităţi au fost sistate pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Însă am constatat cu surprindere că artiştii nu sunt incluşi în planul Guvernului. Citind cele cinci măsuri vizate în schema de ajutor de stat am observat că acestea se adresează doar operatorilor culturali, organizatorilor de festivaluri şi evenimente culturale, organizatorilor de evenimente muzicale şi stand-up comedy, vânzătorilor de bilete, librarilor şi editorilor, artiştii nefiind incluşi în niciuna dintre aceste măsuri.

Considerăm că existenţa sectorului cultural depinde nu doar de organizatorii de evenimente, ci mai ales de artişti. Vă rugăm să includeţi în schema de ajutor de stat şi această entitate ca beneficiar eligibil al sumelor destinate ajutorării sectorului cultural.

Scrisoarea este semnată de următorii artişti:

Adda, Alb Negru, Alessia, Alexia, Ami, Amna, Anda Adam, Andreea Bănică, Antonia, Alex Mladin, Bella Santiago, Bere Gratis, Bogdan Gridan, Bogdan Medvedi, Carla's Dreams, Cargo, Cezar Guna, Compact, Connect-R, Cristina Vasiu, Dara, Datina, Debu, Delia, Delia Rus, Diana Brescan, Direcţia 5, DJ Project, Doddy, Edward Maya, Edward Sanda, Ellianne, EMMA, Etno, Fidas, Florin Ristei, Florian Rus, Friends, Gabriel Huiban, Gipsy Casual, Gloria & Balkan, Gran Error, Holograf, Hevito, Ho-ra, Horia Brenciu, Hvnds, Inna, Iris - Cristi Minculescu, Valter & Boro, Iris - Nelu Dumitrescu, Ionică Moroşanu, Jo, Jerry-Co, Kempes, Lavinia Goste, Lora, Loredana, Marius Zorilă, Manuel Riva, Mark Stam, Matteo, Maximilian, Mellinna, Misha, Misha Miller, Mr. Vik, Narcotic Sound, Olivia Addams, Paula Seling, Puya, Ro-Mania, Roxana Nemeş, Roxen, Ruby, Sasha Lopez, Shift, Sickotoy, Smiley, Sonny Flame, Spike, Sylvia by dj Rynno, Ştefan Bănică, Tavi Clonda, The Motans, Tobi Ibitoye, Trooper, Vama, Viky Red/ Pax, Voltaj, Vunk, wrs, 3 Sud Est, 6teen.

Aşteptăm acum o reacţie din partea autorităţilor.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2021 >>
lmmjvsd
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Trending

CLOSE
CLOSE