Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Bromania / MicutzuMicutzu și BRomania au deschis o agenție de stand-up comedy Shakira și Gerard PiqueShakira și Gerard Pique ne scot la restaurant în Barcelona dacă donăm pentru o cauză nobilă Irina Rimes la The Artist Awards 2020Irina Rimes întâmpină 2021 cu albumul "Acasă", fanii dedicați ascultă prima piesă înainte de lansare Delia în reclama la centrul de testare COVID OK MedicalReclama cu Delia la teste Covid a fost interzisă la TV Eurovision 2021În 2021, Eurovision va fi de neclintit. Finala și semifinalele au datele stabilite Marco Hietala: "Părăsesc trupa Nightwish și mă retrag din viața publică"

Korn - după 20 de ani, concert în premieră la București

Au trecut 20 de ani de când și-a făcut Korn apariția pe scena muzicii metal. În turneul lor aniversar, americanii au concertat în premieră la București. Citește impresiile de la evenimentul de la Arenele Romane.

Concert KoRn la Arenele Romane din București pe 3 august 2015 (foto: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro)

Publicul de la București a avut parte de o încălzire ca la carte. Seara a fost deschisă de Implant pentru Refuz pe care nu i-am mai văzut demult live. Sună la fel de bine și sunt la fel de energici precum ni-i aminteam. Vizita la București a timișorenilor marchează pentru IPR încheierea turnuelui național de promovare a celui mai recent disc al trupei - Cartography - un album mult așteptat de către fani (mult însemnând aici aproximativ 6 ani). După atâtă așteptare și 7000 de euro strânși cu ajutorul unei campanii de crowdfunding de succes, albumul sună bine și anticipăm tot mai multe apariții Implant pentru Refuz pe scena muzicală românească.

Concert Implant pentru refuz în deschidere pentru KoRn la București pe 3 august 2015

Concert Implant pentru refuz în deschidere pentru KoRn la București pe 3 august 2015 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Imediat după, a urcat pe scena formația Point Blank. Macedonenii nu sunt străini în România, grupul bucurându-se de un număr mare de fani. Primele rânduri de spectatori săreau în asonanță cu piesele lor hardcore. Trupa a recunoscut în repetate rânduri că muzica celor de la Korn le-a infuențat mult stilul și că energia transmisă prin versuri i-a motivat să compună în stilul de acum. Cu toate că au fost înconjurați în program de trupe românești consacrate, macedonenii au părăsit scena în ropote de aplauze.

Vizionează galeria foto, click pe poze pentru mărire/slideshow

Despre Coma nu avem de spus decât ce am spus și până acum. Băieții sunt plini de energie, fiecare concert de-al lor e un adevărat show. Probabil că aduce a clișeu, dar este adevărul. Rețeta de succes nu este dată de producția, luminile sau fumigenele sau de decorul de pe scenă. Singurele lucruri care fac momentul special sunt tonusul băieților, comunicarea excelentă cu publicul și bineînțeles muzica.

Vizionează galeria foto, click pe poze pentru mărire/slideshow

RECOMANDARE: Vezi galeria foto de la concertul Coma

Setlist-ul scurt a conținut și piesele cele mai îndrăgite de pe primul album Stai și În mine în șoaptă, dar și cele mai recente single-uri de care publicul s-a bucurat în egală măsură. Coma are ceva de oferit oricărui fan - și celor care sar în moshpit, și celor romantici; și celor care trăiesc beat-urile și celor care mistuie versurile. "Formația Coma de la București" nu dezamăgește niciodată.

Concert Coma în deschidere pentru KoRn la Arenele Romane din București pe 3 august 2015

Concert Coma în deschidere pentru KoRn la Arenele Romane din București pe 3 august 2015 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

În final, după atâta deschidere, au urcat pe scenă americanii de la Korn. Are you ready? Suntem pregătiți cam de 20 de ani. Premiera din București a sărbătorit aniversarea lansarii albumului de debut al trupei cu un setlist ce a cuprins toate piesele incluse pe acest disc. Deși Korn a mai concertat în România în 2010 în cadrul festivalului Peninsula, prima vizită la București s-a potrivit de minune cu interpretarea integrală a albumului lor de debut. Albumul, lansat pe 11 octombrie 1994, a avut vânzări totale de peste 10 milioane de copii și i-a consacrat pe cei de la Korn drept premergători ai nu-metalului.

Jonathan Davis în concert KoRn la Arenele Romane din București pe 3 august 2015

Jonathan Davis în concert KoRn la Arenele Romane din București pe 3 august 2015 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Probabil că mulți prezenți la Arenele Romane nu știau că solistul Jonathan Davis este foarte retras când vine vorba de interacțiunea cu publicul și lasă piesele să vorbească de la sine. Adevărul este că dacă interpretezi piese atât de intime și de expresive precum Daddy, cuvintele în plus sunt de prisos.

Vizionează galeria foto, click pe poze pentru mărire/slideshow

RECOMANDARE: Vezi galeria foto de la concertul Korn

Alături de Godsmack, concertul Korn a fost cel mai așteptat și mai bine primit de rockerii români care și-au scos în oraș tricourile negre, lanțurile și brățările purtate peste tot la începutul anilor 2000. A fost o seară superbă.

Setlist concert Korn București, 3 august 2015:

 1. Blind
 2. Ball Tongue
 3. Need To
 4. Clown
 5. Divine
 6. Faget
 7. Shoots and Ladders
 8. Predictable
 9. Fake
 10. Lies
 11. Helmet in the Bush
 12. Daddy

Bis:

 1. Falling Away from Me
 2. Here to Stay
 3. Coming Undone
 4. Freak on a Leash

Korn a concertat în formula obișnuită de la plecarea toboșarului Silveria în 2006: Jonathan Davis (voce, cimpoi), James ‘Munky’ Shaffer (chitară), Brian ‘Head’ Welch (chitară, backing vocals), Reginald ‘Fieldy’ Arvizu (bas) și Ray Luzier (tobe, percuție).

Rux Boga este Colaborator la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE