Urmărește-ne în Social Media

rock

Iron Maiden - o moștenire a heavy metal-ului

Nu este nevoie de o introducere pentru trupa care a încheiat cea de-a doua zi de festival Rock the City 2016. Legenda vie a heavy metal-ului, Iron Maiden, a urcat pe scena din Piața Constituției, în fața a mai bine de 18.000 de spectatori. InfoMusic a fost la acest concert. Iată câteva impresii.

Publicat

pe

Concert Iron Maiden la Rock The City 2016 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

O scenă parcă desprinsă din jungla amazoniană, un altar mayaș cu torțe, trei chitariști virtuoși, un toboșar, un basist și un vocalist care și-a făcut apariția asemeni unui zeu, astfel au fost întâmpinați fanii Iron Maiden.

În jurul orei 20.45, când și soarele dădea să apună, ecranele de lângă podium derulau scene dintr-o junglă, iar apoi faimosul avion Ed Force One a fost făcut să zboare de către o mână gigantică. O deschidere am putea spune cu mult elan după pauza dintre concertul trupei The Raven Age și cel care avea să înceapă. Încă de la apariția lui Bruce Dickinson și auzul primelor acorduri, publicul a izbucnit în ropote de aplauze și urale. A fost asemeni unui început glorios, odată cu primele versuri ale piesei „If Eternity Should Fail”. Contactul cu spectatorii a fost realizat extrem de repede, solistul întrebând de starea lor de spirit din acel moment.

Concert Iron Maiden la Rock The City 2016

Concert Iron Maiden la Rock The City 2016 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

„Ce mai faceți voi, aici, în București? Am auzit că acesta ar fi ultimul concert aici (în Piața Constituției). Va trebui să găsim un alt loc unde să mergem atunci. Vom cânta câteva piese de pe Book of Souls, dar și câteva mai vechi. Văd aici mulți oameni bătrâni. De exemplu și eu sunt bătrân, dar nu voi folosi acest cuvânt pentru că în spatele meu se află și altcineva mai bătrân ca mine. Dar văd printre voi și alții mai tineri, foarte tineri. Aș putea să numesc acest lucru, moștenire”, declară solistul după cea de-a doua piesă.

Lucrurile încep să decurgă cu multă energie și pasiune. Am văzut o adevărată conexiune între trupă și public, asemeni unei legături mai puternice decât cea de sânge. Era o legătură prin muzică pe care foarte greu o puteai rupe. Se simțea în fiecare por, în fiecare riff de chitară, în comunicarea dintre cei șase membrii și toate acele persoane care îi ascultau cu sufletul la gură.

Nu erau doar români cei care se bucurau să vadă zeii heavy metal-ului. Însuși Dickinson a arătat publicului un steag grecesc al fanilor veniți tocmai din Grecia ca să-i vadă. Fani din Turcia, Serbia, Bulgaria, toți s-au alăturat românilor în această zi specială.

Concert Iron Maiden la Rock The City 2016

Concert Iron Maiden la Rock The City 2016 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

La „Red and the Black”, publicul a fost în extaz la auzul solo-urilor de chitare. Urale și ropote de aplauze s-au auzit la unison. I-a urmat un alt apogeu când primele acorduri ale piesei „The Trooper” au început. Dickinson, după ce a cântat îmbrăcat într-un hanorac negru și pantaloni crem ca un aventurier, a revenit pe scenă cu un sacou din uniforma englezească și, bineînțeles, fluturând steagul britanic. În spatele lui, faimoasa imagine cu Eddie în uniformă domina fundalul scenei.

Spiritul actoricesc nu l-a lăsat nici în această seară pe Dickinson. Acesta a purtat și o mască care îl făcea să arate ca un băștinaș, iar apoi o căciulă cu fața unei maimuțe. Eddie nu a fost uitat nicio secundă, aceasta apărând pe fundal în ipostaze deja cunoscute, ca băștinaș sau cu o inimă în mână.

Concert Iron Maiden la Rock The City 2016

Concert Iron Maiden la Rock The City 2016 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

„Ce seară excepțională. Câți oameni sunt aici! Sunt aici oameni din Grecia, din Bulgaria, asta înseamnă că sunt oameni și din România. Și ce istorie minunată ați avut voi, grecii, ce mitologie. Aici, cineva s-a gândit să contruiască o clădire hidoasă, dar a cărui eră a fost sfârșită. În spatele meu este o parte din civilizația mayașă, o civilizație magică și legendară. Însă, noi nu suntem aici să vorbim despre asta. Suntem aici pentru muzică, viață, dragoste, fericire și bere. Aceasta este povestea „Book of Souls,”, introduce vocalistul

În timpul interpretării, își face apariția pe scenă o persoană costumată în Eddie, care nu obosește să se dueleze cu membrii trupei. Într-un final, vocalistul îi scoate inima din piept și stropește publicul cu ea.

Dacă Dickinson ne-a uimit cu energia lui, nici chitariștii nu s-au lăsat mai prejos. Au avut o conexiune continuă, își vorbeau din acorduri, nu doar din priviri. Însuși Janick Gers în timpul piesei „Iron Maiden” învârte chitara în diverse moduri și ajunge să o arunce de mai bine de două ori în aer și de fiecare dată, să o prindă. Toboșarul, la rândul lui, ține pasul cu ei cu multă măiestrie, de parcă vârsta de 64 de ani, pe care Dickinson a menționat că o are, ar fi doar un număr. Poate că așa și este. Că legendele nu au vârstă.

Concert Iron Maiden la Rock The City 2016

Concert Iron Maiden la Rock The City 2016 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Bis-ul, care nu s-a lăsat așteptat prea mult, a început cu piesa „Number of the Beast”. Pentru ca decorul să fie complet, în acest timp, apăruse pe scenă și bustul așa numitei „bestii” din adâncurile Iadului.

„Oamenii din fiecare colț al lumii ar trebui să trăiască în pace. Asta este pentru voi! Noi iubim muzica, iubim viața, iubim berea. Asta este pentru voi, frații noștri de sânge!”

Publicul a fost incredibil de entuziasmat pe tot parcursul concertului. Nu a fost piesă la care trupa și spectatorii să nu fi fuzionat și să nu fi devenit un tot unitar. Poate că lucrurile ar fi fost cu adevărat perfecte dacă pe tot parcursul concertului ar fi fost sonorizarea mai bună și nu ar mai fi fost problemele de la microfon, de altfel ușor de sesizat.

Concert Iron Maiden la Rock The City 2016

Concert Iron Maiden la Rock The City 2016 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Cu toate astea, fanii au trăit muzica. La final, toboșarul a declarat cât de mult iubește acest public și că abia așteaptă să ne revedem.

În Piața Constituției, într-o zi călduroasă de iulie, 18.000 de suflete au scris alături de Iron Maiden un nou capitol în cartea de legendă.

Setlist Concert Iron Maiden

 1. If Eternity Should Fail
 2. Speed of Light
 3. Children of the Damned
 4. Tears of a Clownâ
 5. The Red and the Black
 6. The Trooper
 7. Powerslave
 8. Death or Glory
 9. The Book of Souls
 10. Hallowed Be Thy Name
 11. Fear of the Dark
 12. Iron Maiden

Bis:

 1. The Number of the Beast
 2. Blood Brothers
 3. Wasted Years

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Iron Maiden la București în mai 2022 - Program și reguli de acces

Iron Maiden revine la București pe 26 mai 2022. Consultă programul și regulile de acces comunicate de organizatori.

Publicat

pe

Bruce Dickinson
Bruce Dickinson │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Legendara trupă britanică Iron Maiden revine primăvara aceasta în România pentru a promova albumul "Senjutsu". Evenimentul va avea loc pe 26 mai  la Romexpo, în aer liber. În deschidere va cânta trupa germană Lord Of The Lost.

Programul concertului Iron Maiden de la București:

 • Open Doors - 18:00
 • Lord of the Lost - 19:30-20:20
 • Iron Maiden - 20:50-22:50

*Guest list-ul este valabil 90 de minute de la deschiderea porților.

Reguli de acces la concertul Iron Maiden de la București:

Este interzis accesul cu:

 • sticle, conserve;
 • mâncare sau băuturi de orice fel;
 • artificii, arme, obiecte periculoase;
 • obiecte cu laser (ex. pointere, brichete cu laser);
 • umbrele (va rugam in caz ca se anunta ploaie sa veniti cu pelerine);
 • aparate foto/video profesionale sau semi-profesionale (cu obiectiv detasabil);
 • aparate de înregistrare audio-video profesionale sau semi-profesionale;
 • animale de companie;
 • persoanele cu probleme de ordin medical trebuie să aibă asupra lor dovezi clare pentru a putea intra la concert cu medicamentele necesare.

*Organizatorii NU vor stoca și NU vor păzi obiectelor prezentate în lista de mai sus pe durata evenimentului.

*La intrarea în perimetrul evenimentului, toți participanții vor fi perchezitionați de către agenții de securitate.

*Organizatorii informează publicul participant că spectacolele includ lumini puternice ce pot afecta persoanele epileptice.

*La Romexpo va fi prezent un medic care poate oferi Primul Ajutor în caz de nevoie.

Accesul copiilor:

 • Copiii sub 2 ani au acces gratuit însoțiți de un adult posesor de bilet valabil.
 • Accesul minorilor sub 14 ani se face doar pe bază de bilet si doar dacă aceștia sunt însoțiți de către un adult posesor de bilet valid.
 • Organizatorii nu recomandă prezența la concert a copiilor fără căști de protecție. Zgomotul foarte puternic poate dăuna auzului celor mici.

Categorii de bilete și brățări:

Accesul în spatiul de eveniment va fi permis unei singure persoane pe baza biletului valid, o singură dată. Biletul în baza căruia se va face accesul va trebui păstrat pe toată durata concertului.

Părăsirea perimetrului de concert, după validarea biletului de acces, va fi strict interzisă. Persoanele care doresc să părăseasca zona de eveniment o pot face, dar la ieșire brățara le va fi ruptă și dacă doresc să intre din nou, vor trebui să-și cumpere alte bilete.

Toți posesorii de bilete vor primi la acces brățări speciale, ce le permit accesul în zona în care au bilete. Brățările trebuie păstrate la mână, exact ața cum au fost puse, pe toata durata concertului. Brățările nu sunt transmisibile și nu trebuie deteriorate pe întreaga perioadă a evenimentului.

 • Categoria Aces High - în picioare, în fața scenei; posesorii de biletele la categoria The Beasts nu au acces la categoria Aces High, dar au acces la categoria Troopers
 • Categoria The Beasts - în picioare, în spatele categoriei Aces High. Posesorii de bilete la categoria The Beasta nu au voie să intre la categoria Aces High, dar au voie la categoria Troopers.
 • Categoria Troopers - în picioare, în spatele categoriei The Beasts . Posesorii de bilete la categoria Troopers nu au voie să intre la nicio alta categorie.

Bilete la concertul Iron Maiden din 2022:

Presale:

 • Aces High - 449 lei
 • The Beasts - 369 lei
 • Troopers - 289 lei

La intrarea la concert:

 • Aces High - 480 lei
 • The Beasts - 400 lei
 • Troopers - 320 lei
Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< aug. 2022 >>
lmmjvsd
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Trending