Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 INFO CONCERT:
Kimbra
Afiș Zilele Bucureștiului 2019INFO CONCERT:
Zilele Bucureștiului 2019: Schiller, Waldeck
INFO CONCERT:
Apocalyptica
INFO CONCERT:
Gala Folk "Om bun" 2019
INFO CONCERT:
Mariza
INFO CONCERT:
Evanescence

I Love the ‘90s - Amintiri cu casete - FOTO

Citește impresii de la evenimentul I Love the ‘90s de la Polivalenta de pe 21 decembrie. Urmărește galeriile cu poze și comentariile despre SNAP!, Delia, Animal X, No Mercy, Robin S și C+C Music Factory.

SNAP la I Love the 90s

Am pornit către Sala Polivalentă în seara de vineri, 21 decembrie, cu o sete de nostalgie, entuziasmați de ceea ce urma să fie concertul “I love the ‘90s”, o reuniune a câtorva dintre trupele care ne-au marcat copilăria, adolescența sau o perioadă din viață, depinzând de generație. Playlistul i-a inclus pe No Mercy, Snap!, C+C Music Factory, Culture Beat, iar dintre români pe Animal X și Delia de la fosta trupă N&D.

SNAP! la I Love the 90s

SNAP la I Love the 90s

Surpriza a fost să il găsim în postura de prezentator pe Mihai Mitoșeru, cel care pe vremuri era imaginea emisiunii de Bingo, care reprezintă la fel de emblematic ceea ce consumau telespectatorii în anii ’90. Entuziastul prezentator a anunțat o seară deosebită care urma să ne întoarcă în timp și s-a retras, lăsând locul primei trupe, responsabilă de spargerea gheții, cei de la Animal X.

Animal X la I Love the 90s

Serban, alias Hiena, solistul de la Animal X,  la I Love the 90s

Serban, alias Hiena, solistul de la Animal X, la I Love the 90s - Sala Polivalenta, 21 decembrie 2012

Noua variantă Animal X a cam rupt farmecul amintirii, deoarece băieții, într-o nouă formulă din care lipsea Șopârlă, au ales să își orchestreze singuri piesele, cu ajutorul instrumentelor, lăsând deoparte negativele electronice născute sub oblăduirea lui Laurențiu Duță, care dădeau, de fapt cea mai mare parte din farmecul lor muzical. Așa că am ascultat o variantă pop-rock a melodiilor Animal X, lipsită și de coregrafiile specifice, ceea ce înseamnă că nu ne-am întors chiar înapoi în timp, ci am asistat la o reactualizare a trupei. Nesatisfăcător, din perspectiva nostalgiei.

Poze cu Animal X la I Love the 90s

Vizionează galeria foto, click pe poze pentru mărire/slideshow

Deschideți întreaga galerie foto Animal X

În pauza dintre trupe, care dura mai bine de 15 minute, DJ Antonio asigura încingerea atmosferei, mixând piesele anilor ’90 pentru publicul însetat de dans. Atmosfera era una de success, deși Sala Polivalentă nu era plină și nu mulți stăteau pe scaune, parcă sugera o relaxare și o plăcere în audiția unor piese atât de cunoscute pentru urechi într-un alt cadru decât cel obișnuit, cel de acasă.

Delia Matache la I Love the 90s

Delia Matache la I Love the 90s pe 21 decembrie 2012

Delia Matache la I Love the 90s pe 21 decembrie 2012

A urmat cea de-a doua și ultima apariție românească, Delia Matache de la fosta aclamată trupă N&D. Cântăreața are de altfel o carieră solo bine dezvoltată în ultimii ani, prin urmare nu a fost așa o noutate să o revedem pe scenă. În schimb, colajul de piese din anii ’90 care au consacrat-o pe ea și pe Nick, colegul ei de trupă, au stârnit zâmbete și bucurie în public. Punctul culminant a fost, bineînțeles, piesa “Vino la mine”, care chiar a adus acel sentiment din trecut, însoțit de unul de amuzament pentru constatarea simplității versurilor și a muzicii unor hituri atât de mari, care au isterizat România. Parcă ne doream să îl vedem pe acel bărbat cu lanțuri, cercei și țepi cum vine alături de Delia în pantaloni largi, gri metalizat, și începe să “dea cu rap-ul în ea”. Dar asta nu s-a întâmplat, așa că ne-am mulțumit cu imaginile din videoclipuri care se derulau pe panourile din fundal.

Poze cu Delia la I Love the 90s

Vizionează galeria foto, click pe poze pentru mărire/slideshow

 

Deschideți întreaga galerie foto Delia Matache

 

În ceea ce privește trupele străine, pot spune că nu aveam o imagine prea clară a felului în care arătau. În afară de cei de la No Mercy, care aveau grijă să își arate chipurile destul de clar, restul imaginilor erau îmbâcsite de videoclipuri încărcate și coperți de casete intitulate “Hits of the ‘90s” și colorate puternic.

Astfel, au apărut pe scenă îmbătrâniți, dar cu voci la fel de puternice: Robin S, Marty Cintron de la No Mercy, C+C Music Factory și Snap!. Pe lângă hituri precum “Everybody dance now”, “Where do you go?”, sau “Rhythm is a dancer”, concertele au fost în mare parte plictisitoare, poate doar pentru urechile noastre trecute deja prin mult prea multe ca să se mai bucure la fel ca în urmă cu douăzeci de ani. Au fost și momente picante, în care fie Robin S a rămas cântând acapella pentru că îi sărise CD-ul, fie cei de la C+C Music factory ne-au arătat ce tatuaje cu România și-au făcut, toate contribuind la acea imagine de kitsch pe care ne-o amintește într-o anumită măsură muzica anilor ’90.

Robin S la I Love the 90s

Robin S la I Love the 90s pe 21 decembrie 2012 la Sala Polivalenta

Robin S la I Love the 90s

Robin S, pe numele ei adevărat Robin Stone, a devenit celebră odată cu hit-urile "Show Me Love" și "Luv 4 Luv". Deschideți galeria foto Robin S!

No Mercy la I Love the 90s

Marty Cintron de la No Mercy la I Love the 90s pe 21 decembrie 2012

Marty Cintron de la No Mercy la I Love the 90s pe 21 decembrie 2012

Trio-ul No Mercy a fost reprezentat pe 21 decembrie de Marty Cintron. El a devenit cunoscut în 1996 cu hit-urile ”Where Do You Go” (cover după La Bouche) și “Please Don’t Go”. Alături de gemenii Ariel și Gabriel Hernandez, numele lui Marty a intrat galeria muzicii anilor 90. Deschideți galeria foto No Mercy!

C+C Music Factory în formula de la I Love the 90s

Ashlie Luckett alaturi de Freedom Williams de la C&C Music Factory la I Love the 90s la Sala Polivalenta pe 21 decembrie 2012

Ashlie Luckett alaturi de Freedom Williams de la C&C Music Factory la I Love the 90s la Sala Polivalenta pe 21 decembrie 2012

Freedom Williams, solistul ce a cunoscut succesul alături de C+C Music Factory, continuă să concerteze în numele trupei, chiar dacă are dispute pe această temă cu Robert Clivillés, unul dintre cei doi fondatori. Celălalt, David Cole, a murit în 1995, iar de atunci Clivillés a renunțat să mai înregistreze.

Chiar dacă nu mai este membru C+C Music Factory din 1991, Freedom Williams a cântat alături de Ashlie Luckett hiturile ce animau discotecile în urmă cu 20 de ani. Deschideți galeria foto Freedom Williams și Ashlie Luckett!

SNAP! la I Love the 90s

SNAP la I Love the 90s

SNAP la I Love the 90s

Producătorii Luca Anzilotti & Michael Münzing au avut multe de spus prin SNAP! în muzica anilor 90. Chiar dacă rapperul Turbo B nu a fost prezent la Polivalentă, lumea a putut retrăi energicul hit "The Power" în formula curentă cu Penny Ford și Benjamin LoweDeschideți galeria foto SNAP!

Ca și concluzie, astfel de inițiative concertistice sunt, într-adevăr, inspirate, deși cer mult mai multe nume mari care să ia parte la ele. Ce e drept, este foarte greu să mai găsești trupe care să mai activeze după douăzeci de ani și să le aduci în Romania, dar este clar că line-up-ul concertului “I Love the 90s” cerea o diversitate mai mare. Deși DJ Antonio a încercat să umple golurile cu playlistul său, spectatorii aveau replici de genul “Dacă i-ar fi adus pe ăștia…”, referindu-se la Vanilla Ice, House of Pain sau DJ Bobo.

Ideea este oricum lăudabilă, iar dacă nu ați putut participa, puteți măcar să răscoliți prin sertare în căutare de casete vechi pe care sa le reascultați după mulți ani la un casetofon uitat prin debara. Noi am făcut-o și nu am regretat.

Flavia Cioceanu este Redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE