Urmărește-ne în Social Media

pop, rap

I Love the ‘90s - Amintiri cu casete - FOTO

Citește impresii de la evenimentul I Love the ‘90s de la Polivalenta de pe 21 decembrie. Urmărește galeriile cu poze și comentariile despre SNAP!, Delia, Animal X, No Mercy, Robin S și C+C Music Factory.

Publicat

pe

SNAP la I Love the 90s

Am pornit către Sala Polivalentă în seara de vineri, 21 decembrie, cu o sete de nostalgie, entuziasmați de ceea ce urma să fie concertul “I love the ‘90s”, o reuniune a câtorva dintre trupele care ne-au marcat copilăria, adolescența sau o perioadă din viață, depinzând de generație. Playlistul i-a inclus pe No Mercy, Snap!, C+C Music Factory, Culture Beat, iar dintre români pe Animal X și Delia de la fosta trupă N&D.

SNAP! la I Love the 90s

SNAP la I Love the 90s

Surpriza a fost să il găsim în postura de prezentator pe Mihai Mitoșeru, cel care pe vremuri era imaginea emisiunii de Bingo, care reprezintă la fel de emblematic ceea ce consumau telespectatorii în anii ’90. Entuziastul prezentator a anunțat o seară deosebită care urma să ne întoarcă în timp și s-a retras, lăsând locul primei trupe, responsabilă de spargerea gheții, cei de la Animal X.

Animal X la I Love the 90s

Serban, alias Hiena, solistul de la Animal X, la I Love the 90s

Serban, alias Hiena, solistul de la Animal X, la I Love the 90s - Sala Polivalenta, 21 decembrie 2012

Noua variantă Animal X a cam rupt farmecul amintirii, deoarece băieții, într-o nouă formulă din care lipsea Șopârlă, au ales să își orchestreze singuri piesele, cu ajutorul instrumentelor, lăsând deoparte negativele electronice născute sub oblăduirea lui Laurențiu Duță, care dădeau, de fapt cea mai mare parte din farmecul lor muzical. Așa că am ascultat o variantă pop-rock a melodiilor Animal X, lipsită și de coregrafiile specifice, ceea ce înseamnă că nu ne-am întors chiar înapoi în timp, ci am asistat la o reactualizare a trupei. Nesatisfăcător, din perspectiva nostalgiei.

Poze cu Animal X la I Love the 90s

Deschideți întreaga galerie foto Animal X

În pauza dintre trupe, care dura mai bine de 15 minute, DJ Antonio asigura încingerea atmosferei, mixând piesele anilor ’90 pentru publicul însetat de dans. Atmosfera era una de success, deși Sala Polivalentă nu era plină și nu mulți stăteau pe scaune, parcă sugera o relaxare și o plăcere în audiția unor piese atât de cunoscute pentru urechi într-un alt cadru decât cel obișnuit, cel de acasă.

Delia Matache la I Love the 90s

Delia Matache la I Love the 90s pe 21 decembrie 2012

Delia Matache la I Love the 90s pe 21 decembrie 2012

A urmat cea de-a doua și ultima apariție românească, Delia Matache de la fosta aclamată trupă N&D. Cântăreața are de altfel o carieră solo bine dezvoltată în ultimii ani, prin urmare nu a fost așa o noutate să o revedem pe scenă. În schimb, colajul de piese din anii ’90 care au consacrat-o pe ea și pe Nick, colegul ei de trupă, au stârnit zâmbete și bucurie în public. Punctul culminant a fost, bineînțeles, piesa “Vino la mine”, care chiar a adus acel sentiment din trecut, însoțit de unul de amuzament pentru constatarea simplității versurilor și a muzicii unor hituri atât de mari, care au isterizat România. Parcă ne doream să îl vedem pe acel bărbat cu lanțuri, cercei și țepi cum vine alături de Delia în pantaloni largi, gri metalizat, și începe să “dea cu rap-ul în ea”. Dar asta nu s-a întâmplat, așa că ne-am mulțumit cu imaginile din videoclipuri care se derulau pe panourile din fundal.

Poze cu Delia la I Love the 90s

 

Deschideți întreaga galerie foto Delia Matache

 

În ceea ce privește trupele străine, pot spune că nu aveam o imagine prea clară a felului în care arătau. În afară de cei de la No Mercy, care aveau grijă să își arate chipurile destul de clar, restul imaginilor erau îmbâcsite de videoclipuri încărcate și coperți de casete intitulate “Hits of the ‘90s” și colorate puternic.

Astfel, au apărut pe scenă îmbătrâniți, dar cu voci la fel de puternice: Robin S, Marty Cintron de la No Mercy, C+C Music Factory și Snap!. Pe lângă hituri precum “Everybody dance now”, “Where do you go?”, sau “Rhythm is a dancer”, concertele au fost în mare parte plictisitoare, poate doar pentru urechile noastre trecute deja prin mult prea multe ca să se mai bucure la fel ca în urmă cu douăzeci de ani. Au fost și momente picante, în care fie Robin S a rămas cântând acapella pentru că îi sărise CD-ul, fie cei de la C+C Music factory ne-au arătat ce tatuaje cu România și-au făcut, toate contribuind la acea imagine de kitsch pe care ne-o amintește într-o anumită măsură muzica anilor ’90.

Robin S la I Love the 90s

Robin S la I Love the 90s pe 21 decembrie 2012 la Sala Polivalenta

Robin S la I Love the 90s

Robin S, pe numele ei adevărat Robin Stone, a devenit celebră odată cu hit-urile "Show Me Love" și "Luv 4 Luv". Deschideți galeria foto Robin S!

No Mercy la I Love the 90s

Marty Cintron de la No Mercy la I Love the 90s pe 21 decembrie 2012

Marty Cintron de la No Mercy la I Love the 90s pe 21 decembrie 2012

Trio-ul No Mercy a fost reprezentat pe 21 decembrie de Marty Cintron. El a devenit cunoscut în 1996 cu hit-urile ”Where Do You Go” (cover după La Bouche) și “Please Don’t Go”. Alături de gemenii Ariel și Gabriel Hernandez, numele lui Marty a intrat galeria muzicii anilor 90. Deschideți galeria foto No Mercy!

C+C Music Factory în formula de la I Love the 90s

Ashlie Luckett alaturi de Freedom Williams de la C&C Music Factory la I Love the 90s la Sala Polivalenta pe 21 decembrie 2012

Ashlie Luckett alaturi de Freedom Williams de la C&C Music Factory la I Love the 90s la Sala Polivalenta pe 21 decembrie 2012

Freedom Williams, solistul ce a cunoscut succesul alături de C+C Music Factory, continuă să concerteze în numele trupei, chiar dacă are dispute pe această temă cu Robert Clivillés, unul dintre cei doi fondatori. Celălalt, David Cole, a murit în 1995, iar de atunci Clivillés a renunțat să mai înregistreze.

Chiar dacă nu mai este membru C+C Music Factory din 1991, Freedom Williams a cântat alături de Ashlie Luckett hiturile ce animau discotecile în urmă cu 20 de ani. Deschideți galeria foto Freedom Williams și Ashlie Luckett!

SNAP! la I Love the 90s

SNAP la I Love the 90s

SNAP la I Love the 90s

Producătorii Luca Anzilotti & Michael Münzing au avut multe de spus prin SNAP! în muzica anilor 90. Chiar dacă rapperul Turbo B nu a fost prezent la Polivalentă, lumea a putut retrăi energicul hit "The Power" în formula curentă cu Penny Ford și Benjamin LoweDeschideți galeria foto SNAP!

Ca și concluzie, astfel de inițiative concertistice sunt, într-adevăr, inspirate, deși cer mult mai multe nume mari care să ia parte la ele. Ce e drept, este foarte greu să mai găsești trupe care să mai activeze după douăzeci de ani și să le aduci în Romania, dar este clar că line-up-ul concertului “I Love the 90s” cerea o diversitate mai mare. Deși DJ Antonio a încercat să umple golurile cu playlistul său, spectatorii aveau replici de genul “Dacă i-ar fi adus pe ăștia…”, referindu-se la Vanilla Ice, House of Pain sau DJ Bobo.

Ideea este oricum lăudabilă, iar dacă nu ați putut participa, puteți măcar să răscoliți prin sertare în căutare de casete vechi pe care sa le reascultați după mulți ani la un casetofon uitat prin debara. Noi am făcut-o și nu am regretat.

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Delia cântă la Kimaro Festival 2022; Vezi programul pe zile și ore

Kimaro Festival revine în 2022 cu cea de-a treia ediție. În cadrul evenimentului vor concerta artiști și trupe românești ca Delia, Spike, 3 Sud Est și Timpuri noi. Intrarea la festival este liberă.

Publicat

pe

Delia la Neversea 2022
Delia la Neversea 2022 │ FOTO: Neversea

Kimaro Festival 2022 se va desfășura în weekend-ul 12 - 14 august, în Parcarea Plajei Modern din Constanța. Evenimentul este dedicat muzicii românești, din lineup făcând parte doar artiști și trupe autohtone.

Sărbătoarea muzicii românești de la Marea Neagră începe vineri, 12 august, cu Magic Sunsets, al cărei line-up va fi un îmbietor și compus din: 3 Sud Est, Bere Gratis și Holograf. Seara Kiss Energy va avea loc sâmbătă, 13 august, când pe scenă vor urca artiști români ale căror concerte sunt întotdeauna spectaculoase și pline de energie: Spike, Antonia, Delia și Voltaj. Duminică, 14 august, Lupu’ cel Rău, Bucovina, Bosquito și Timpuri Noi urcă pe scenă pentru show-uri de neuitat sub semnul Rock Nights. Mai jos găsiți programul pe zile și ore.

Programul pe zile și ore la Kimaro Festival 2022

Vineri - Magic Sunsets

 • 18:00 Open doors
 • 18:30 Warm up cu DJ Bogdan Popoviciu
 • 20:00-20:30 3 Sud Est

Change Over

 • 20:40-21:30 Bere Gratis

Change Over

 • 21:40 Holograf
 • 22:35 Afterparty cu DJ Bogdan Popoviciu

Sâmbătă - Kiss Energy

 • 17:00 Open doors
 • 17:20 Warm up cu DJ Bogdan Popoviciu
 • 18:00 Bad & Boujee
 • 19:00-19:40 Delia

Change Over

 • 19:50-20:30 Antonia

Change Over

 • 20:40-21:20 Spike

Change Over

 • 21:30-22:20 Voltaj
 • 22:25 Afterparty cu DJ Bogdan Popoviciu (scena Lenovo)

Duminică - Rock Nights

 • 18:00 Open doors
 • 18:30 Warm up DJ Bogdan Popoviciu
 • 20:00-20:50 Lupul cel Rau

Change Over

 • 21:00-21:50 Timpuri Noi

Change Over

 • 22:00-22:50 Bucovina
 • 22:55 Afterparty DJ Bogdan Popoviciu

Bilete VIP la Kimaro Festival 2022:

Intrarea la eveniment este liberă. Se pot achiziționa, totuși, bilete sau abonamente VIP, care îţi permit să fii mai aproape de scenă şi de artiştii preferaţi.

Platforma VIP este un spațiu construit special, care permite spectatorilor să vadă concertele de la înălțime. De asemenea, de pe Platforma VIP beneficiezi și de bar propriu și canapele, plus alte surprize.

 • VIP - Acces 1 zi - 103,71 lei
 • VIP - Abonament - 208,47 lei
Citește în continuare

Concerte & turnee

Neversea 2022 a atras un număr record de participanți

Cea de-a patra ediție Neversea a adunat peste 260.000 de oameni, care s-au bucurat în cele 4 zile și 4 nopți de festival de peste 150 de artiști naționali și internaționali de renume. Astfel, Neversea 2022 stabilește un nou record, fiind ediția cu cel mai mare număr de participanți de până acum.

Publicat

pe

Neversea 2022
Neversea 2022 │ FOTO: Neversea

Ediția din 2022 a Neversea a fost marcată de emoția revederii dintre public și artiști, după 2 ani de pauză, astfel explicându-se și numărul record de participanți de peste 260.000. Ediția precedentă, cea din 2019, ajungea la 240.000 de festivalieri.

Cum a fost în cea de-a 4-a zi la Neversea 2022

Duminică, ultima zi a Neversea a fost unică pentru cei peste 63.000 de participanți care au venit la malul Mării Negre din toate colțurile lumii să se bucure de cea de-a patra ediție a festivalului.
Cunoscutul rapper TYGA a stârnit zeci de mii de aplauze când a urcat pe mainstage și i-a impresionat pe fani atunci când a coborât de mai multe ori de pe scenă pentru a-i saluta și a da mâna cu ei.

Înainte de încheierea show-ului, mai multe tinere au avut ocazia să urce cu el pe scenă și să danseze alături de el în fața mulțimii. Zeci de mii de fani au cântat în cor celebrul refren al piesei Ayy Macarena și nu numai.

Timmy Trumpet: "Te iubesc, România"

Cu o energie incredibilă și însoțit de o trompetă, Timmy Trumpet a fost extrem de entuziasmat de fanii care au venit să îl vadă. Ca de fiecare dată, artistul a dansat pe scenă, a sărit de pe pupitru și a făcut un adevărat show.

Timmy Trumpet la Neversea 2022

Timmy Trumpet la Neversea 2022 │ FOTO: Neversea

La un moment dat, Timmy Trumpet a remixat legendara piesă Just the two of us, cântată de Bill Withers și Grover Washington Jr., și i-a anunțat pe fani că este proaspăt căsătorit și i-a invitat să danseze împreună. Soția sa Anette, de origine maghiară, a urcat apoi pe mainstage și a salutat mulțimea. Artistul australian și-a încheiat show-ul cu o declarație de dragoste față de fanii festivalului: "Te iubesc, România".

Celebrul DJ duo Dimitri Vegas & Like Mike, aflați în top 5 în clasamentul Top 100 DJ realizat de revista DJ Mag, a încins publicul care a avut ocazia să trăiască unul dintre cele mai frumoase "Crowd Control".

Tujamo a închis ediția Neversea din acest an cu un show live, fără un setlist prestabilit. A mărturisit că i-a fost dor de publicul Neversea și s-a ghidat după energia acestuia, pentru a pune muzică live.

Delia a fost headliner la Neversea 2022

Headlineri ai festivalului Neversea, Delia și trupa sa au cântat alături de public piese vechi și noi. Energia de festival a fost ridicată și de fetele de la NERVO care, timp de 15 minute, au urcat pe scenă alături de Alexandra Stan.

Delia la Neversea 2022

Delia la Neversea 2022 │ FOTO: Neversea

ONE TRUE SINGER (RARESH, ADI, ERIKA, ISAC) au făcut parte din line-up-ul mainstage-ului Neversea în cea de-a patra și ultima zi

Și în ultima zi de festival, scena The Ark a fost locul preferat de fanii hip-hop, rap, trap, dubstep sau breakbeat. Unul dintre cei mai așteptați artiști a fost rapper-ul român Oscar. Rapperul român Ian a fost artistul cu care publicul a cântat aproape toate piesele în cor. Culese din Cartier, Krewella și Dirtyphonics au urcat pe scena The Ark în ultima zi a festivalului Neversea.

Mahony a revenit la festivalul Neversea și a deschis scena Temple, pe care apoi au urcat Jamie Jones și Richy Ahmed, care au făcut show-uri incredibile și i-au purtat pe iubitorii de house, deep house, tech house și techno în călătorii muzicale unice.

La scena Oasis, Maya, Chris Hype, Sasha Lopez, Hiddn, Albwho, DJ Andi, Rosario Internullo, Korolova și Alex Kennon, artiștii invitați în ultima zi a festivalului Neversea, au creat, la rândul lor, mix-ul perfect de house, deep și tech house.

Cele mai impresionante momente de la Neversea 2022

Prima zi de Neversea a venit cu Alesso, care a fost prezent pe mainstage chiar de ziua sa de naștere, 7 iulie, și a fost sărbătorit de zeci de mii de fani veniți din întreaga lume.

Unul dintre cei mai așteptați artiști la Neversea 2022, artistul american KSHMR a cucerit și de această dată publicul și a continuat tradiția de a include în show-ul său o piesă în limba română. De data aceasta a ales ,,Dragostea din Tei” de la O-zone.

În a doua noapte de festival, DJ-ul și producătorul olandez Don Diablo s-a bucurat să revină pe scena principală de la malul Mării Negre. Maestrul future house a mixat piese clasice și producții din noul său album ,"Forever". La final, artistul a pus o piesă nelansată încă ,,Baby” și a generat o energie incredibilă în public. Don Diablo a purtat pe umeri drapelul României, iar show-ul l-a încheiat cu declarația: "Neversea, mi-a fost atât de dor de tine!".

Black Eyed Peas a mulțumit României pentru susținerea arătată Ucrainei

În a treia zi de Neversea, legendara trupă Black Eyed Peas a făcut senzație sâmbătă seară pe scena principală a festivalului Neversea. Will.i.am, solistul trupei, și-a mărturisit recunoștința pentru România și pentru faptul că țara noastră și-a deschis brațele pentru Ucraina.

Pe lângă muzică bună, fanii s-au distrat și cu diverse activități interactive din festival, sporturi pe apă și un hub de beauty unic Designers’ Nest, unde au fost prezenți designeri români, artiști de make-up și hairstyle.

Cea de-a patra ediție Neversea a adunat peste 260.000 de oameni, care s-au bucurat în cele 4 zile și 4 nopți de festival de peste 150 de artiști naționali și internaționali de renume. Danny Avila, Alesso, KSHMR, Ummet Ozcan, Tchami, Parov Stelar, ZHU, Don Diablo, Nicky Romero, Quintino, Black Eyed Peas, Tyga, Alan Walker, W&W, Timmy Trumpet, Dimitri Vegas&Like Mike, Nervo, Brennan Heart, Steve Aoki, Tujamo, Azteck, Madeon și B Jones au fost headlinerii care au făcut senzație pe The Island of Dreams.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Lineup-ul complet al ediției din 2022 a festivalului NEVERSEA

Organizatorii Neversea au anunțat lineup-ul complet pentru ediția din 2022 a festivalului. Pe scenele Neversea vor urca peste 150 de artiști din peste 20 țări din Europa, SUA, America de Sud și Egipt.

Publicat

pe

Timp de 4 zile și 4 nopți, între 7 și 10 iulie, zeci de mii de oameni vor trăi cea mai frumoasă poveste de la malul Mării Negre, cu apusuri și răsărituri deosebite pe plajă, cu artiști și DJ-i din întreaga lume, care aduc în România genuri, stiluri muzicale și culturi diferite de pe mapamond.

Tyga, headliner la Neversea 2022

Rapperul fenomen Tyga este cap de afiș în această vară la cea de-a patra ediție Neversea și vine pe mainstage cu un concert special. DJ-ul și producătorul spaniol Danny Avila revine în iulie la malul mării cu un show electrizant. Lista DJ-ilor de pe mainstage este completată de Arias, DJ Dark & Mentol, Madeon (DJ Set), Manuel Riva și Partydul Kiss FM & WRS (Special Guest).

Tyga este unul dintre cei mai urmăriți și ascultați rapperi din lume. În vârstă de 32 de ani, artistul american are zeci de milioane de fani pe rețelele sociale și sute de milioane de ascultări pe platformele de streaming. Situat în top 10 chart-uri mondiale, Tyga are în palmares Discul de Platină și Discul de Aur pentru vânzări record și o nominalizare la Grammy. La MTV Music Awards a fost selectat la categoriile: Best US Act, Favorite Rap/Hip-Hop Artist, World's Best Male Artist și World's Best Entertainer of the Year.

În 2022, Tyga a avut o colaborare cu Doja Cat, care s-a materializat în single-ul "Freaky Deaky". În mai puțin de trei luni de la lansare, piesa a depășit 100 de milioane de vizualizări și ascultări pe platformele de streaming. În această vară, fanii Neversea se vor bucura live de muzica lui Tyga și de spectacolul pe care îl pregătește la mare.

Cine mai urcă pe mainstage la Neversea 2022

Tot pe scena principală vor urca și artiști români de top precum Delia, Carla’s Dreams, Smiley și The Motans. Trio-ul fenomen de la One True Singer, format din Rareș, Adi și Erika Isac, vine pentru prima oară în această vară la festivalul Neversea.

Programul pe zile va fi dezvăluit în curând. Până atunci, artiștii naționali și internaționali care vor urca pe cea mai mare scenă a festivalului sunt: Alan Walker, Alesso, Alexandra Stan, Arias, Azteck, B Jones, Black Eyed Peas, Brennan Heart, Carla’s Dreams, Danny Avila, Delia, Dimitri Vegas & Like Mike, DJ Dark & Mentol, Don Diablo, KSHMR, Madeon DJ Set, Manuel Riva, NERVO, Nicky Romero, One True Singer (Rareș, Adi, Erika Isac), Parov Stelar, Partydul Kiss FM & WRS (Special Guest), Quintino, Smiley, Steve Aoki, Tchami, The Motans, Timmy Trumpet, Tujamo, Tyga, Ummet Ozcan, W&W și ZHU.

Fiecare scenă a festivalului Neversea are propriul concept și vine cu genuri muzicale diverse de la techno, house, deep house, tech house, la chill, ambientale, tribale, rap, trap, hip-hop, trip-hop, dubstep, drum & bass și liquid.

Lineup Neversea 2022 - Artiștii de pe scena Temple

Scena Temple este casa genului techno și tech house și găzduiește artiști în premieră precum Paul Kalkbrenner sau Amelie Lens. Pe această scenă vor mai urca Arapu, Cezar B2B Praslea, Jamie Jones, Mahony, Milo Spykers, Nina Kraviz, Priku, Raresh, Richy Ahmed, Sit și Sublee B2B Cap.

Fenomenul românesc de trap va fi prezent pe scena The Ark cu Ian, Yny Sebi, AlbertNbN, Arkanian x Arael x Zannidache, Oscar, Zo, Phunk B, Rava, Marko Glass ft. Bvcovia, Nane, Connect-R & Johny Romano. Tot aici se va auzi dubstep de la Borgore și DJ Shiver, și drum & bass și liquid de la Dirtyphonics, DJ Wicked și Netsky. Pe scena The Ark vor cânta și rapperul bbno$, care vine pentru prima oară la festivalul Neversea, și mulți alți artiști români printre care Culese din Cartier și Grasu XXL.

Lineup Neversea 2022 - Artiștii de pe scena Daydreaming

Scena Daydreaming, locul de unde fanii pot admira răsăriturile perfecte, îi aduce pe Audiofly, Christian Loffler, Day Dreamers (Marwan, Dub FX & Mr Woodnote), HVOB, Hernan Cattaneo, Hot Oasis, Kerala Dust, Lee Burridge, Marwan, Oliver Kolektzi, Sebastian Leger și mulți alții.

Lineup Neversea 2022 - Artiștii de pe scena Oasis

Pe scena Oasis urcă DJ români și internaționali apreciați din lumea tech house și deep house, printre care Claptone, Anna Tur, Kasia, Korolova, Le Twins, Ferreck Dawn, Moonsound, Pascal Junior, Paul Damixie, Rosario Internullo. Lista întreagă de artiști este disponibilă aici.

Activități la Neversea 2022

În festival vor exista și alte music spots și activări interactive ale partenerilor, zone instagramabile, fashion corners cu branduri românești, zone de make-up, hairstyle și tatuaje. 50 de vendori vor fi prezenți cu o varietate de mâncăruri, de la pizza la paste, burger, noodles, sushi, mâncare mexicană, mâncare columbiană, hummus, fructe de mare, shaorma, hot dog, sandviciuri, mâncare vegană, clătite, vafe sau înghețată.

Cea de-a patra ediție Neversea are loc între 7 și 10 iulie în Constanța. Fanii pot cumpăra bilete de o zi sau abonamente pentru cele 4 zile și 4 nopți de festival.

Citește în continuare

Trending