Urmărește-ne în Social Media

pop, rap

I Love the ‘90s - Amintiri cu casete - FOTO

Citește impresii de la evenimentul I Love the ‘90s de la Polivalenta de pe 21 decembrie. Urmărește galeriile cu poze și comentariile despre SNAP!, Delia, Animal X, No Mercy, Robin S și C+C Music Factory.

Publicat

pe

SNAP la I Love the 90s

Am pornit către Sala Polivalentă în seara de vineri, 21 decembrie, cu o sete de nostalgie, entuziasmați de ceea ce urma să fie concertul “I love the ‘90s”, o reuniune a câtorva dintre trupele care ne-au marcat copilăria, adolescența sau o perioadă din viață, depinzând de generație. Playlistul i-a inclus pe No Mercy, Snap!, C+C Music Factory, Culture Beat, iar dintre români pe Animal X și Delia de la fosta trupă N&D.

SNAP! la I Love the 90s

SNAP la I Love the 90s

Surpriza a fost să il găsim în postura de prezentator pe Mihai Mitoșeru, cel care pe vremuri era imaginea emisiunii de Bingo, care reprezintă la fel de emblematic ceea ce consumau telespectatorii în anii ’90. Entuziastul prezentator a anunțat o seară deosebită care urma să ne întoarcă în timp și s-a retras, lăsând locul primei trupe, responsabilă de spargerea gheții, cei de la Animal X.

Animal X la I Love the 90s

Serban, alias Hiena, solistul de la Animal X, la I Love the 90s

Serban, alias Hiena, solistul de la Animal X, la I Love the 90s - Sala Polivalenta, 21 decembrie 2012

Noua variantă Animal X a cam rupt farmecul amintirii, deoarece băieții, într-o nouă formulă din care lipsea Șopârlă, au ales să își orchestreze singuri piesele, cu ajutorul instrumentelor, lăsând deoparte negativele electronice născute sub oblăduirea lui Laurențiu Duță, care dădeau, de fapt cea mai mare parte din farmecul lor muzical. Așa că am ascultat o variantă pop-rock a melodiilor Animal X, lipsită și de coregrafiile specifice, ceea ce înseamnă că nu ne-am întors chiar înapoi în timp, ci am asistat la o reactualizare a trupei. Nesatisfăcător, din perspectiva nostalgiei.

Poze cu Animal X la I Love the 90s

Deschideți întreaga galerie foto Animal X

În pauza dintre trupe, care dura mai bine de 15 minute, DJ Antonio asigura încingerea atmosferei, mixând piesele anilor ’90 pentru publicul însetat de dans. Atmosfera era una de success, deși Sala Polivalentă nu era plină și nu mulți stăteau pe scaune, parcă sugera o relaxare și o plăcere în audiția unor piese atât de cunoscute pentru urechi într-un alt cadru decât cel obișnuit, cel de acasă.

Delia Matache la I Love the 90s

Delia Matache la I Love the 90s pe 21 decembrie 2012

Delia Matache la I Love the 90s pe 21 decembrie 2012

A urmat cea de-a doua și ultima apariție românească, Delia Matache de la fosta aclamată trupă N&D. Cântăreața are de altfel o carieră solo bine dezvoltată în ultimii ani, prin urmare nu a fost așa o noutate să o revedem pe scenă. În schimb, colajul de piese din anii ’90 care au consacrat-o pe ea și pe Nick, colegul ei de trupă, au stârnit zâmbete și bucurie în public. Punctul culminant a fost, bineînțeles, piesa “Vino la mine”, care chiar a adus acel sentiment din trecut, însoțit de unul de amuzament pentru constatarea simplității versurilor și a muzicii unor hituri atât de mari, care au isterizat România. Parcă ne doream să îl vedem pe acel bărbat cu lanțuri, cercei și țepi cum vine alături de Delia în pantaloni largi, gri metalizat, și începe să “dea cu rap-ul în ea”. Dar asta nu s-a întâmplat, așa că ne-am mulțumit cu imaginile din videoclipuri care se derulau pe panourile din fundal.

Poze cu Delia la I Love the 90s

 

Deschideți întreaga galerie foto Delia Matache

 

În ceea ce privește trupele străine, pot spune că nu aveam o imagine prea clară a felului în care arătau. În afară de cei de la No Mercy, care aveau grijă să își arate chipurile destul de clar, restul imaginilor erau îmbâcsite de videoclipuri încărcate și coperți de casete intitulate “Hits of the ‘90s” și colorate puternic.

Astfel, au apărut pe scenă îmbătrâniți, dar cu voci la fel de puternice: Robin S, Marty Cintron de la No Mercy, C+C Music Factory și Snap!. Pe lângă hituri precum “Everybody dance now”, “Where do you go?”, sau “Rhythm is a dancer”, concertele au fost în mare parte plictisitoare, poate doar pentru urechile noastre trecute deja prin mult prea multe ca să se mai bucure la fel ca în urmă cu douăzeci de ani. Au fost și momente picante, în care fie Robin S a rămas cântând acapella pentru că îi sărise CD-ul, fie cei de la C+C Music factory ne-au arătat ce tatuaje cu România și-au făcut, toate contribuind la acea imagine de kitsch pe care ne-o amintește într-o anumită măsură muzica anilor ’90.

Robin S la I Love the 90s

Robin S la I Love the 90s pe 21 decembrie 2012 la Sala Polivalenta

Robin S la I Love the 90s

Robin S, pe numele ei adevărat Robin Stone, a devenit celebră odată cu hit-urile "Show Me Love" și "Luv 4 Luv". Deschideți galeria foto Robin S!

No Mercy la I Love the 90s

Marty Cintron de la No Mercy la I Love the 90s pe 21 decembrie 2012

Marty Cintron de la No Mercy la I Love the 90s pe 21 decembrie 2012

Trio-ul No Mercy a fost reprezentat pe 21 decembrie de Marty Cintron. El a devenit cunoscut în 1996 cu hit-urile ”Where Do You Go” (cover după La Bouche) și “Please Don’t Go”. Alături de gemenii Ariel și Gabriel Hernandez, numele lui Marty a intrat galeria muzicii anilor 90. Deschideți galeria foto No Mercy!

C+C Music Factory în formula de la I Love the 90s

Ashlie Luckett alaturi de Freedom Williams de la C&C Music Factory la I Love the 90s la Sala Polivalenta pe 21 decembrie 2012

Ashlie Luckett alaturi de Freedom Williams de la C&C Music Factory la I Love the 90s la Sala Polivalenta pe 21 decembrie 2012

Freedom Williams, solistul ce a cunoscut succesul alături de C+C Music Factory, continuă să concerteze în numele trupei, chiar dacă are dispute pe această temă cu Robert Clivillés, unul dintre cei doi fondatori. Celălalt, David Cole, a murit în 1995, iar de atunci Clivillés a renunțat să mai înregistreze.

Chiar dacă nu mai este membru C+C Music Factory din 1991, Freedom Williams a cântat alături de Ashlie Luckett hiturile ce animau discotecile în urmă cu 20 de ani. Deschideți galeria foto Freedom Williams și Ashlie Luckett!

SNAP! la I Love the 90s

SNAP la I Love the 90s

SNAP la I Love the 90s

Producătorii Luca Anzilotti & Michael Münzing au avut multe de spus prin SNAP! în muzica anilor 90. Chiar dacă rapperul Turbo B nu a fost prezent la Polivalentă, lumea a putut retrăi energicul hit "The Power" în formula curentă cu Penny Ford și Benjamin LoweDeschideți galeria foto SNAP!

Ca și concluzie, astfel de inițiative concertistice sunt, într-adevăr, inspirate, deși cer mult mai multe nume mari care să ia parte la ele. Ce e drept, este foarte greu să mai găsești trupe care să mai activeze după douăzeci de ani și să le aduci în Romania, dar este clar că line-up-ul concertului “I Love the 90s” cerea o diversitate mai mare. Deși DJ Antonio a încercat să umple golurile cu playlistul său, spectatorii aveau replici de genul “Dacă i-ar fi adus pe ăștia…”, referindu-se la Vanilla Ice, House of Pain sau DJ Bobo.

Ideea este oricum lăudabilă, iar dacă nu ați putut participa, puteți măcar să răscoliți prin sertare în căutare de casete vechi pe care sa le reascultați după mulți ani la un casetofon uitat prin debara. Noi am făcut-o și nu am regretat.

Comentează

Concerte & turnee

Electric Castle 2024 a anunțat un nou val de artiști; Paolo Nutini, Sevdaliza, Sean Paul fac parte din lineup

Festivalul Electric Castle își desăvârșește lineup-ul ediției din acest an. Organizatorii au anunțat o serie proaspătă de artiști care vor urca pe scenă cu cele mai tari show-uri. Te invităm să afli mai multe detalii.

Publicat

pe

Paolo Nutini, Fall in Love (Mogosoaia), 4 septembrie 2022 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Electric Castle revine anul acesta cu cea de-a zecea ediție, una aniversară, care va promite concerte de neratat și o atmosferă electrizantă. Evenimentul va avea loc în perioada 17-21 iulie. Organizatorii au completat lineup-ul cu noi artiști, astfel:

 • Sean Paul
 • Paolo Nutini
 • Sevdaliza
 • Kungs
 • L'entourloop
 • Apashe with Brass Orchestra
 • Hernan Cattaneo B2B Sasha
 • Honeyluv
 • Vama
 • Șuie Paparude
 • CTC
 • Delia
 • Andy Purnell
 • BAO G
 • Mel Woods
 • Aris & Edi
 • Azteka
 • Palaye Royale

Aceștia li se adaugă muzicienilor deja anunțați la sfârșitul anului trecut, printre care Massive Attack, Bring Me the Horizon, Queens of the Stone Age și Chase & Status.

Sean Paul este unul dintre cei mai importanți pionieri ai muzicii dancehall. Piesele "Get Busy/Like Glue," "Temperature", "Baby Boy" împreună cu Beyonce, "Rockabye" cu Clean Bandit sau "Cheap Thrills" cu Sia sunt hit-uri de neuitat. În 2004 a câștigat premiul Grammy pentru "Best Reggae Album", în 2005 la American Music Award a câștigat "Best Pop/Rock Male Artist", iar în 2009 a câștigat "Best Reggae Artist" la Soul Train Award. Sean a avut și alte nominalizări la unele dintre cele mai prestigioase gale de premii din muzică.

De-a lungul carierei sale, Sean Paul s-a făcut remarcat drept un artist cu o abordare muzicală unică. Capacitatea sa de a arăta puterea și unitatea în muzică prin diverse colaborări, în mai multe genuri, i-a catapultat cariera în diferite topuri, aducându-i, în același timp, numeroase premii, dar și un fanbase uriaș.

Paolo Nutini este un cântăreț, compozitor și muzician scoțian. Albumul său de debut, "These Streets" (2006), a ajuns pe locul trei în UK Albums Chart. Următorul său disc, "Sunny Side Up" (2009), a debutat pe primul loc în UK Albums Chart. Cinci ani mai târziu, Nutini a lansat al treilea album de studio, "Caustic Love", în aprilie 2014. Materialul a primit recenzii pozitive din partea criticilor muzicali și a debutat pe primul loc în topurile albumelor din Marea Britanie. Cel mai recent album al artistului este "Last Night in the Bittersweet".

Paolo Nutini a concertat pentru prima dată în România în 2022, în cadrul festivalului Fall in Love.

Sevdaliza, pe numele real Sevda Alizadeh, este cântăreață, compozitoare, producătoare și regizoare irano-olandeză. A devenit activă pe scena muzicală în 2014, iar un an mai târziu a lansat două EP-uri, "The Suspended Kid" și "Children of Silk". Primul său album de studio, "ISON", a fost publicat pe 26 aprilie 2017 prin casa ei de discuri, Twisted Elegance. În 2018, a lansat un al treilea EP, "The Calling", urmat de al doilea album de studio, "Shabrang", în 2020.

Mai multe despre muzica Electric Castle 2024:

Electric Castle înseamnă 5 zile de party non-stop, întreținut, anul acesta, de regina muzicii techno, Nina Kravitz, Hernan Cattaneo, un nume important în progressive house, DJ Shadow, maestru în arta de sampling, Kungs, Todd Terje, și mulți alți DJi în premieră în festival. Revin la castel Sasha și Bonobo, producători descoperiți de fanii festivalului la primele ediții și mereu foarte bine primiți aici.

Pentru cei care își iau energia din rock, aventura muzicală va trece prin metal alături de frații Max și Igor Cavalera, fondatorii Sepultura, ce au reînregistrat două dintre albumele "clasice" ale trupei și le vor prezenta live, într-o formulă nouă, Sleaford Mods, probabil cea mai punk trupă din UK la ora actuală, sau garage rock cu Iguana Death Cult și She Wants Revenge. Palaye Royale adaugă un strop de eleganță în line up, cu stilul lor unic, autodefinit ca fashionart-rock.

Ritmuri latino, africane sau orientale își găsesc spațiu pe cele 10 scene ale festivalului și la ediția a 10-a. Fie că vor cânta în spaniolă, precum iLe, câștigătoare a Latin Grammys pentru cel mai bun album urban, în turcă, așa cum o fac Derya Yildirim & Group Șimșek, sau pe ritmuri congoleze, o premieră prin concertul Fulu Miziki, artiștii aduc o importantă contribuție la misiunea festivalului de a promova muzică de calitate din întreaga lume.

Artiștii români rămân în centrul atenției și la ediția a 10-a a festivalului: Subcarpați, Vița de Vie, Coma, Vama, Irina Rimes, Byron, Delia, Șuie Paparude, CTC și alte zeci de nume sunt confirmate de către organizatori.

Prețuri bilete Electric Castle 2024

Abonamentele pentru ediția 2024 a festivalului sunt disponibile online, la prețuri ce pornesc de la 493,02 lei. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

Află când începe cel de-al 16-lea sezon iUmor

Cosmin Natanticu va porni în căutarea celui mai amuzant concurent al celui de-al 16 sezon iUmor, alături de Delia, Bordea și Cheloo, în vreme ce Emi și Cuza vor fi alături de participanți în culisele show-ului.

Publicat

pe

Emi și Cuza, prezentatorii iUmor
Emi și Cuza, prezentatorii iUmor │ FOTO: Antena 1

Cel de-al 16-lea sezon iUmor - O nebunie de comedie va avea premiera duminică, 18 februarie, de la 21:00, la Antena 1 şi pe AntenaPLAY și va aduce în fața celor patru jurați și a telespectatorilor numere de umor din toate colțurile lumii, dar și numeroase surprize, printre care bonusuri atractive și alegerea unui Președinte iUmor.

"După 15 sezoane de iUmor, nu credeam că mă mai poate surprinde ceva, am crezut că se întâmplase cam tot ce se putea întâmpla pe scenă, dar se anunță un sezon surprinzător, cu participanți diverși, din toate ramurile artistice și cu multe momente spumoase. Doar până acum am cunoscut concurenți care au făcut parodii muzicale, oameni care fac show-uri de gimnastică, dar cu un twist funny, avem stand-uperii clasici, avem și povestitori, magicieni, avem un show complet, cu alte cuvinte. Iar filmările sunt în plină desfăşurare!", a spus Emi.

Cuza a adăugat:

"Misiunea mea și a lui Emi, în calitate de prezentatori, va fi una mult mai intensă în acest nou sezon, pentru că vom fi paznicii urnei de vot, iar noi vom fi responsabili cu buna desfășurare a voturilor, ca nu cumva să se fraudeze alegerile iUmor. Avem platou nou, locație nouă, vibe-ul este unul foarte mișto și se conturează o familie frumoasă, aici, la iUmor".

iUmor, singura emisiune TV din România cu peste 2.6 milioane de abonați la canalul de YouTube, aduce, la Antena 1, începând din 18 februarie, de la 21:00, cel mai antrenant spectacol, cu ingrediente pe toate gusturile.

Citește în continuare

Trending