Urmărește-ne în Social Media

pop, rap

I Love the ‘90s - Amintiri cu casete - FOTO

Citește impresii de la evenimentul I Love the ‘90s de la Polivalenta de pe 21 decembrie. Urmărește galeriile cu poze și comentariile despre SNAP!, Delia, Animal X, No Mercy, Robin S și C+C Music Factory.

Publicat

pe

SNAP la I Love the 90s

Am pornit către Sala Polivalentă în seara de vineri, 21 decembrie, cu o sete de nostalgie, entuziasmați de ceea ce urma să fie concertul “I love the ‘90s”, o reuniune a câtorva dintre trupele care ne-au marcat copilăria, adolescența sau o perioadă din viață, depinzând de generație. Playlistul i-a inclus pe No Mercy, Snap!, C+C Music Factory, Culture Beat, iar dintre români pe Animal X și Delia de la fosta trupă N&D.

SNAP! la I Love the 90s

SNAP la I Love the 90s

Surpriza a fost să il găsim în postura de prezentator pe Mihai Mitoșeru, cel care pe vremuri era imaginea emisiunii de Bingo, care reprezintă la fel de emblematic ceea ce consumau telespectatorii în anii ’90. Entuziastul prezentator a anunțat o seară deosebită care urma să ne întoarcă în timp și s-a retras, lăsând locul primei trupe, responsabilă de spargerea gheții, cei de la Animal X.

Animal X la I Love the 90s

Serban, alias Hiena, solistul de la Animal X,  la I Love the 90s

Serban, alias Hiena, solistul de la Animal X, la I Love the 90s - Sala Polivalenta, 21 decembrie 2012

Noua variantă Animal X a cam rupt farmecul amintirii, deoarece băieții, într-o nouă formulă din care lipsea Șopârlă, au ales să își orchestreze singuri piesele, cu ajutorul instrumentelor, lăsând deoparte negativele electronice născute sub oblăduirea lui Laurențiu Duță, care dădeau, de fapt cea mai mare parte din farmecul lor muzical. Așa că am ascultat o variantă pop-rock a melodiilor Animal X, lipsită și de coregrafiile specifice, ceea ce înseamnă că nu ne-am întors chiar înapoi în timp, ci am asistat la o reactualizare a trupei. Nesatisfăcător, din perspectiva nostalgiei.

Poze cu Animal X la I Love the 90s

Deschideți întreaga galerie foto Animal X

În pauza dintre trupe, care dura mai bine de 15 minute, DJ Antonio asigura încingerea atmosferei, mixând piesele anilor ’90 pentru publicul însetat de dans. Atmosfera era una de success, deși Sala Polivalentă nu era plină și nu mulți stăteau pe scaune, parcă sugera o relaxare și o plăcere în audiția unor piese atât de cunoscute pentru urechi într-un alt cadru decât cel obișnuit, cel de acasă.

Delia Matache la I Love the 90s

Delia Matache la I Love the 90s pe 21 decembrie 2012

Delia Matache la I Love the 90s pe 21 decembrie 2012

A urmat cea de-a doua și ultima apariție românească, Delia Matache de la fosta aclamată trupă N&D. Cântăreața are de altfel o carieră solo bine dezvoltată în ultimii ani, prin urmare nu a fost așa o noutate să o revedem pe scenă. În schimb, colajul de piese din anii ’90 care au consacrat-o pe ea și pe Nick, colegul ei de trupă, au stârnit zâmbete și bucurie în public. Punctul culminant a fost, bineînțeles, piesa “Vino la mine”, care chiar a adus acel sentiment din trecut, însoțit de unul de amuzament pentru constatarea simplității versurilor și a muzicii unor hituri atât de mari, care au isterizat România. Parcă ne doream să îl vedem pe acel bărbat cu lanțuri, cercei și țepi cum vine alături de Delia în pantaloni largi, gri metalizat, și începe să “dea cu rap-ul în ea”. Dar asta nu s-a întâmplat, așa că ne-am mulțumit cu imaginile din videoclipuri care se derulau pe panourile din fundal.

Poze cu Delia la I Love the 90s

 

Deschideți întreaga galerie foto Delia Matache

 

În ceea ce privește trupele străine, pot spune că nu aveam o imagine prea clară a felului în care arătau. În afară de cei de la No Mercy, care aveau grijă să își arate chipurile destul de clar, restul imaginilor erau îmbâcsite de videoclipuri încărcate și coperți de casete intitulate “Hits of the ‘90s” și colorate puternic.

Astfel, au apărut pe scenă îmbătrâniți, dar cu voci la fel de puternice: Robin S, Marty Cintron de la No Mercy, C+C Music Factory și Snap!. Pe lângă hituri precum “Everybody dance now”, “Where do you go?”, sau “Rhythm is a dancer”, concertele au fost în mare parte plictisitoare, poate doar pentru urechile noastre trecute deja prin mult prea multe ca să se mai bucure la fel ca în urmă cu douăzeci de ani. Au fost și momente picante, în care fie Robin S a rămas cântând acapella pentru că îi sărise CD-ul, fie cei de la C+C Music factory ne-au arătat ce tatuaje cu România și-au făcut, toate contribuind la acea imagine de kitsch pe care ne-o amintește într-o anumită măsură muzica anilor ’90.

Robin S la I Love the 90s

Robin S la I Love the 90s pe 21 decembrie 2012 la Sala Polivalenta

Robin S la I Love the 90s

Robin S, pe numele ei adevărat Robin Stone, a devenit celebră odată cu hit-urile "Show Me Love" și "Luv 4 Luv". Deschideți galeria foto Robin S!

No Mercy la I Love the 90s

Marty Cintron de la No Mercy la I Love the 90s pe 21 decembrie 2012

Marty Cintron de la No Mercy la I Love the 90s pe 21 decembrie 2012

Trio-ul No Mercy a fost reprezentat pe 21 decembrie de Marty Cintron. El a devenit cunoscut în 1996 cu hit-urile ”Where Do You Go” (cover după La Bouche) și “Please Don’t Go”. Alături de gemenii Ariel și Gabriel Hernandez, numele lui Marty a intrat galeria muzicii anilor 90. Deschideți galeria foto No Mercy!

C+C Music Factory în formula de la I Love the 90s

Ashlie Luckett alaturi de Freedom Williams de la C&C Music Factory la I Love the 90s la Sala Polivalenta pe 21 decembrie 2012

Ashlie Luckett alaturi de Freedom Williams de la C&C Music Factory la I Love the 90s la Sala Polivalenta pe 21 decembrie 2012

Freedom Williams, solistul ce a cunoscut succesul alături de C+C Music Factory, continuă să concerteze în numele trupei, chiar dacă are dispute pe această temă cu Robert Clivillés, unul dintre cei doi fondatori. Celălalt, David Cole, a murit în 1995, iar de atunci Clivillés a renunțat să mai înregistreze.

Chiar dacă nu mai este membru C+C Music Factory din 1991, Freedom Williams a cântat alături de Ashlie Luckett hiturile ce animau discotecile în urmă cu 20 de ani. Deschideți galeria foto Freedom Williams și Ashlie Luckett!

SNAP! la I Love the 90s

SNAP la I Love the 90s

SNAP la I Love the 90s

Producătorii Luca Anzilotti & Michael Münzing au avut multe de spus prin SNAP! în muzica anilor 90. Chiar dacă rapperul Turbo B nu a fost prezent la Polivalentă, lumea a putut retrăi energicul hit "The Power" în formula curentă cu Penny Ford și Benjamin LoweDeschideți galeria foto SNAP!

Ca și concluzie, astfel de inițiative concertistice sunt, într-adevăr, inspirate, deși cer mult mai multe nume mari care să ia parte la ele. Ce e drept, este foarte greu să mai găsești trupe care să mai activeze după douăzeci de ani și să le aduci în Romania, dar este clar că line-up-ul concertului “I Love the 90s” cerea o diversitate mai mare. Deși DJ Antonio a încercat să umple golurile cu playlistul său, spectatorii aveau replici de genul “Dacă i-ar fi adus pe ăștia…”, referindu-se la Vanilla Ice, House of Pain sau DJ Bobo.

Ideea este oricum lăudabilă, iar dacă nu ați putut participa, puteți măcar să răscoliți prin sertare în căutare de casete vechi pe care sa le reascultați după mulți ani la un casetofon uitat prin debara. Noi am făcut-o și nu am regretat.

PUBLICITATE
Comentează

Emisiuni radio-tv

Andreea Raicu i-a cucerit pe jurații iUmor cu cel mai cuminte roast - VIDEO

Andreea Raicu s-a numărat printre invitații speciali ai emisiunii iUmor. Vedeta a pregătit un număr de roast, dar "răutățile" rostite au fost îmbrăcate în jovialitate și delicatețe. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Andreea Raicu la iUmor
Andreea Raicu la iUmor │ FOTO: Antena 1

Andreea Raicu a fost o prezență diafană și feminină pe scena de la iUmor, în contrast cu motivul participării la această emisiune. Vedeta a impresionat de cum a pășit pe scenă. Andreea a purtat o rochie arginte, încărcată de paiete. Rochia scurtă i-a pus în evidență picioarele lungi și tonifiate, aspect gândit special pentru Mihai Bendeac.

"Mi-am tăiat rochia în culise pentru că am înțeles că n-ai văzut niciun picior gol astăzi. Am zis să îți fac o bucurie, așa, de început", a spus Andreea.

Andreea Raicu a spus că nu e obișnuită să spună răutăți și nu crede că este potrivită pentru acest rol. Cu toate acestea, comentariile acide au început să își facă apariția.

"Dacă eram întruchiparea succesului în forma pură, Mihai, m-aș fi întâlnit cu tine și ți-aș fi spus: <<Salut, Mihai, nu cred că ne-am cunoscut>>".

Andreea nu i-a uitat nici pe cei doi prezentatori ai emisiunii, Dan Badea și Șerban Copoț. Pe cel din urmă, Andreea l-a comparat cu Andreea Bălan, adăugând că: "De cântat, dansează extraordinar".

"Eu mă ocup de dezvoltare personală și mă gândesc că ar fi trebuit să mă ocup și de Dan Badea despre care nu cred că s-a dezvoltat personal prea mult".

VIDEO: Andreea Raicu la iUmor:

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

Anna Lesko i-a "frământat" și hipnotizat pe jurații de la iUmor - VIDEO

Anna Lesko a bifat o apariție plină de senzualitate pe scena de la iUmor. Cântăreața a încercat să îl ispitească pe Mihai Bendeac. Te invităm să urmărești momentul.

Publicat

pe

Anna Lesko la iUmor
Anna Lesko la iUmor │ FOTO: Antena 1

Îmbrăcată într-o rochie strălucitoare, ce îi lăsa la vedere abdomenul lucrat, și frământând senzual un aluat, Anna Lesko a creat un moment ce va rămâne multă vreme în mintea juraților, în special a lui Mihai Bendeac. Prezența cântăreței fusese, oricum, o doleanță pe care producătorii emisiunii i-au făcut-o actorului. Acesta declarase în repetate rânduri că își dorește să o vadă pe Lesko față în față.

De la dorință la realitate a fost doar un pas, dar Mihai Bendeac s-a pierdut complet când a avut-o în fața ochilor pe Anna. Reacția lui a fost savuros comentată de colegii din platoul emisiunii.

"Bună seara! Lungă a fost așteptarea. Doamne, Mihai...Of...M-am tot gândit și m-am tot gândit când am să vin la iUmor. Mi-am propus să fac glume. M-am uitat, între timp, în oglindă și m-am gândit la Mihai Bendeac. Mă gândeam la Mihai și în tot acel răstimp realizam ceva. Nu are rost să dau tot materialul acela bun, ăla prețios pentru că oricum nu poate fi atent în condițiile în care e foarte, foarte îngrijorat de saliva care i se scurge pe cămașă", a început Anna, invitata încercând, apoi, să îl atragă în jocul său pe Bendeac.

Juratul a rămas siderat la vorbele Annei și la felul în care se exprima. Spre deosebire de Bendeac, Cheloo și Delia au rămas cu capul pe umeri și au "jurizat" întemeiat momentul.

"Anna Lesko la iUmor: dramă, senzualitate, încărcătură emoțională. Diva frământă cocă, diva miaună, diva zâmbește, diva atrage", a comentat Cheloo.

Rapperul a încercat să îl convingă pe Mihai să intre în jocul Annei, să dea curs inițiativei pe care cântăreața a propus-o. La fel și Delia. Cu toate acestea, Mihai a rămas stăpân pe situație.

"El nu a cunoscut tiparul ăsta până acum. Pentru el, a fost șocant. Ce nu cunoști, te sperie. Femeia asta știe ce înseamnă să fii femeie cu adevărat. Lui nu-i plac femeile care știu ce înseamnă să fii femeie. Lui îi plac femeile extrem de vulnerabile, de neștiutoare, de neajutorate", a fost de părere Delia.

După numeroase vorbe dulci, Anna Lesko și-a terminat numărul și s-a dus lângă Mihai, dar juratul iUmor s-a ridicat de pe scaun și a ieșit din platou. Acesta a mărturisit:

"Frate, sunt extraordinar de timid. Nimeni nu mă crede că sunt fabulos de timid. Nu suport momentele în care toată lumea dă imbold femeii să fie stăpână pe situație. Eu cred că un bărbat care lasă o secundă controlul din mână nu e bărbat. Nu suport ca o femeie să aibă controlul. Nu există în istorie o femeie care să fie atrasă de un bărbat pe care cel puțin o secundă l-a controlat".

VIDEO: Anna Lesko la iUmor:

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

Mihai Bendeac: "Roast-ul lui Cuza a fost unul dintre cele mai bune roast-uri de la iUmor"

O nouă ediție iUmor a găzduit o suită de invitați speciali care au luat la "roast" personaje din showbiz-ul românesc. Printre acestea se numără Cuza de la Noaptea Târziu care a avut de spus vorbe acide la adresa celor din online, dar și a juraților emisiunii.

Publicat

pe

Cuza la iUmor
Cuza la iUmor │ FOTO: Antena 1

Cuza nu s-a abținut din a taxa nume din mediul online, cântăreți, vloggeri sau chiar formatul emisiunii iUmor. Glume, răutăți și observații fine au făcut ca numărul lui Cuza de la iUmor să fie apreciat atât de telespectatori, cât și de jurați.

"Mă bucur să particip la al zecelea sezon iUmor. Acest Iliescu al emisiunilor. iUmor a decăzut atât de rău încât face Selly show să pară emisiune. Uneori e atât de proastă emisiunea încât televizoarele inteligente se opresc. Apar unii concurenți de am impresia că ați pus mâna pe listele de pe OTV", a început Cuza momentul de roast.

Selly, liderul trupei 5GANG, a fost personajul care a primit una dintre cele mai "colorate" remarci din partea lui Cuza. Invitatul emisiunii a ironizat statutul pe care Selly îl prezintă publicului din România, precum și versurile piesei "SOS" a trupei 5GANG care, la momentul redactării acestui articol, are peste 39 de milioane de vizualizări.

"Hai să vorbim despre cei care sunt pe val acum. Spre exemplu, Selly, acest vlogger, muzician, producător, activist, ministru, președinte, prezentator TV, profesor de vlog, antreprenor și pronunțător de aproape toate litere din alfabet. Singurul om care nu-și poate pronunța singur corect numele. E supărat pe educația românească că nu l-a învățat să pronunțe <<l>> și <<r>>. E clar un activist pentru educație. Stau drept dovadă versurile: <<Dau șut, bară, gol, 1-0, Gică Hagi/În club ochii pe mine, paparazzi, totul magic/Am chemat-o la hotel și Uberul i-a dat cancel/A adormit studentă și s-a trezit influencer>>. Aceste versuri au educat peste 38 de milioane de copii. Practic, Selly își face imposibilă misiunea de educare a României și apoi tot el se plânge de ea".

Cuza a luat în vizor alte nume din industria muzicală românească: cuplul Deliric - INNA:

"Un cuplu care îmi place foarte tare și e viral în momentul de față e format din Deliric și INNA. Le stă super bine împreună. Îl apreciez foarte tare pe Deliric, se vede că e îndrăgostit de INNA. Îmi place că știe să nu îmbine profesionalul cu personalul, așa că atunci când are nevoie de o voce bună pe piese o cheamă pe Irina Rimes".

Cuza a spus răutăți și despre BRomania, Dorian Popa, Mikey Hash, Tequila, Ionuț Rusu, Cristina Almășan sau Andra Gogan. Bineînțeles, nici jurații emisiunii nu au fost uitați. În ciuda comentariilor veninoase, Mihai Bendeac s-a declarat cucerit de numărul lui Cuza:

"Și-a scris singur textul dacă nu mă înșel. Roast-ul lui Cuza a fost unul dintre cele mai bune roast-uri de la iUmor. Vreodată!"

VIDEO: Roast Cuza la iUmor

Citește în continuare

Trending

CLOSE
CLOSE