Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Afiș Zilele Bucureștiului 2019INFO CONCERT:
Zilele Bucureștiului 2019: Schiller, Waldeck
INFO CONCERT:
Apocalyptica
INFO CONCERT:
Gala Folk "Om bun" 2019
INFO CONCERT:
Mariza
INFO CONCERT:
Evanescence
INFO CONCERT:
Deep Purple

Horia Brenciu: Show spectaculos de patru ore la Sala Palatului

Impresii de la concertul sustinut de Horia Brenciu pe data de 30 martie la Sala Palatului.
Concert Horia Brenciu la Sala Palatului (martie 2013)

Concert Horia Brenciu la Sala Palatului (martie 2013) (foto: Vlad Pîrîu / iConcert.ro)

Sâmbătă seara am lăsat orice fel de problemă la ușa Sălii Palatului și am pășit într-o călătorie alături de Horia Brenciu și orchestra sa. Într-o sală plină până la refuz cu oameni de toate vârstele, artistul și-a făcut apariția în mijlocul publicului, dând startul spectacolui cu piesa "Dancing on the Ceiling". A urmat apoi un mix, unde baza a fost piesa proprie "Funky Party", în combinație cu "Papa Was A Rolling Stone", "Vino inapoi" (interpretare comică a chitaristului și clăparului), "Dă-mi nopțile înapoi", "Ani de liceu", "Un copac cu flori", "Bunica bate toba", momentul fiind similar unei serbări școlare.

Concert Horia Brenciu la Sala Palatului (martie 2013)

Concert Horia Brenciu la Sala Palatului (martie 2013) (Foto: Vlad Pîrîu / iConcert.ro)

A început apoi un nou moment interactiv, unde am ascultat piesa "La, la, la" în totalitate, iar la preluarea "Pepita" din repertoriul Bosquito, Horia a coborât din nou printre spectatori și a dansat alături de Andra, aflată și ea la concert. Corina Chiriac a fost unul dintre invitații speciali și a reușit să creeze o atmosferă nostalgică cu melodii precum "Ne cunoaștem din vedere", "Ce mică-i vacanța mare", "Opriți timpul" și "Strada Speranței". Horia a făcut apel la o poveste de dragoste din trecutul său, dansând și cântând alături de solistă.

Horia Brenciu și Corina Chiriac la Sala Palatului

Horia Brenciu și Corina Chiriac la Sala Palatului (Foto: Vlad Pîrîu / iConcert.ro)

Au existat două momente inedite, când Iuliana Pușchilă a cântat alături de profesorul său de la Vocea României piesa "Vocea ta" și altul în care Horia Brenciu l-a sunat pe Dan Bittman, fredonând amândoi refrenul melodiei "Dincolo de nori". Horia a ținut să îi transmită public solistului Holograf că nu trebuie niciodată să se lase de muzică pentru că vocea lui sună mai bine decât oricând.

A urmat în program un set acustic, unde invitatul de marcă a fost Mircea Baniciu, momentul semănând cu atmosfera creată într-o tabară montană. Nu a lipsit piesa "Eșarfă în dar", pe care Mircea a interpretat-o singur, clipa fiind una de un sentimentalism pur.

"Septembrie luni" a fost melodia care de fapt ne-a relevat că nu chiar totul a fost planificat, piesa fiind interpretată in extenso, beneficiind de un dans contemporan bine ales. "Daca ai ști" a culminat la capitolul emoții, Horia Brenciu fiind destul de tulburat în momentul când a prezentat piesa și mai ales atunci când a cântat-o cu o emoție netrucată. A amintit de campania "Dăruiește viață" și de necesitatea unor maternități mai bine echipate din punct de vedere tehnic, invitându-i pe cei prezenți să i se alăture demersului de a salva copii născuți prematur.

Concert Horia Brenciu la Sala Palatului (martie 2013)

Concert Horia Brenciu la Sala Palatului (martie 2013) (Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro)

Au apărut apoi pe scenă foștii săi elevi de la Vocea României care au interpretat fragmente scurte: Laurian Manta, Ovidiu Lazăr, Maria Cojocaru, Vlad Simion, cel din urmă ținând piept cu brio uraganului Brenciu. În uralele unei săli arhipline, Julie Mayaya și-a făcut apariția și a demonstrat, dacă mai era nevoie, de ce este una dintre cele mai bune voci nu doar din România. Cu mixul de început dintre "I Gotta Feeling" și "Something's Got a Hold On Me", Julie a cântat solo, doar cu pian, piesa "Je t'aime", impresionând audiența care și-a potolit orice fel de gest în timpul respectiv. Alături de Horia, a intepretat duetul dintre ei "Kiss On My Lips" , piesa fiind una într-adevăr foarte reușită, punând în valoare timbrele celor doi artiști.

Au fost interpretate piese de pe noul album "40", printre care și "Who's your daddy", alături de foștii participanți ai show-ului TV.

Cel mai frumos și bine realizat moment a fost din punctul nostru de vedere piesa "With A Little Help From My Friends", care s-a dorit tribut pentru unii dintre cei mai valoroși artiști ai României: Gheorghe Dinică, Teo Peter, Florian Pittiș, Irina Petrescu, Şerban Ionescu, Iurie Darie, Mălina Olinescu, Adrian Pintea și Laura Stoica. Fetele din backing-vocals au strălucit și o oferit o greutate incredibilă piesei, orchestra fiind și ea la mare înălțime.

Nu au lipsit alte două piese din repertoriul semnat Horia Brenciu ("Cine ești tu" și "La radio"), iar la un moment dat a fost  demonstrat faptul că solistul este cu adevărat dirijorul orchestrei sale (moment comic în care componenții și-au folosit abilitățile vocale pentru a interpreta gama Do major). Pe tot parcursul spectacolului, instrumentiștii au avut partituri în care au cântat cu vocea.

Concert Horia Brenciu la Sala Palatului (martie 2013)

Concert Horia Brenciu la Sala Palatului (martie 2013) (Foto: Vlad Pîrîu / iConcert.ro)

Au existat însă clipe care nu s-au dovedit atât de amuzante pentru toată lumea, precum medley-ul cu piese actuale marca Connect-r, Corina, Loredana și Smiley sau cel în care Codruț Kegheș (Dezbrăcatul) a intepretat partituri de operă. Nu a lipsit bis-ul, care a constat în mai multe refrene de melodii precum "Strada ta" (Iris), "Umbre pe cer" (Holograf), "O portocală" (Anda Călugăreanu), "Tu, eu și-o umbrelă" (Dan Spătaru), "Găsește-mi loc în inima ta" (Ştefan Bănică) sau "Truli". A intepretat și Julie Mayaya alături de Andreea din orchestra HB o piesă Vaya Con Dios, finalul aparținând lui Horia cu piesa lui celebră "Fac ce-mi spune inima".

Concert Horia Brenciu la Sala Palatului (martie 2013)

Concert Horia Brenciu la Sala Palatului (martie 2013) (Foto: Horia Brenciu www.facebook.com)

Deconectarea a fost una eficientă pentru că nu am simțit cum trec minutele dintr-un show care a fost total. Cu o echipă excepțională, un tehnic de invidiat și o orchestră bine dirijată de Horia Brenciu, spectacolul a fost bine gândit și regizat până în cel mai mic punct. Artistul a mărturisit că a pregătit cele patru spectacole timp de șase luni, lucru care s-a văzut și simțit, toate piesele fiind bine dozate și studiate. Poate că accentul a fost prea mult pus pe melodii internaționale celebre, care oricum au fost interpretate parțial, devenind totul o înlănțuire de momente comice de cele mai multe ori și cu prea puțin substrat afectiv. În concluzie, merită să îl vedeți pe Horia Brenciu în concert. Entertainerul este la înălțime în show-urile sale și își mulțumește fanii pe deplin.

VIDEO LIVE HORIA BRENCIU - "Who's your daddy"

Lavinia Fusu este Redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE