Urmărește-ne în Social Media

rock

The Hollywood Vampires - petrecere în stil american la Romexpo

Pe 6 iunie 2016 am petrecut în stil american alături de The Hollywood Vampires la Romexpo. Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry, Matt Sorum și Robert DeLeo au readus la viață piese celebre ale legendelor care nu mai sunt printre noi. Vă invităm să citiți în continuare câteva impresii de la eveniment.

Publicat

pe

Concert The Hollywood Vampires la București pe 6 iunie 2016 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Spirit, The Who, The Jimmy Hendrix Experience, The Beatles ori Led Zeppelin...? Dacă vi s-ar pune această întrebare, ați putea alege? Nu, bineînțeles că nu, motiv pentru care Johnny Depp, Alice Cooper, Joe Perry, Matt Sorum (ex-Guns N’Roses) și Robert DeLeo (Stone Temple Pilots) pe scurt Hollywood Vampires, i-au adus pe toti, pe înserat, pe scena de la Romexpo, într-un concert plin de culoare și artificii.

Înainte ca rockerii vampiri să intre pe scenă, publicul a fost încălzit de trupa românească Robin and the Backstabbers (Andrei Robin Proca, ShakeHeartbreak, Norman Bates, Oigăn, Dragonul Roșu și TRădanu) cu piese deja emblematice precum „Sat după sat”, „SPNZRTR” sau „Soare cu dinți”.

Robin and the Backstabbers în concert la Romexpo pe 6 iunie 2016

Robin and the Backstabbers în concert la Romexpo pe 6 iunie 2016 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

RECOMANDARE: Vezi galeria completă cu Robin and the Backstabbers

Nu au decât un an de când au urcat pe scenă în această formulă și deja se mândresc cu un album și multe concerte. Evident, notorietatea fiecărui membru a avut un cuvânt de spus în toată această ecuație, însă ideea de a readuce în prim-plan muzica rockerilor din perioada anilor '70 nu poate fi decât primită cu brațele deschise de adevărații cunoscători ai muzicii de acum aproape 40 de ani.

Concert The Hollywood Vampires la București pe 6 iunie 2016

Concert The Hollywood Vampires la București pe 6 iunie 2016 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

RECOMANDARE: Vezi galeria completă cu Hollywood Vampires

„În seara asta vă vrem urechile. Mai târziu, vă vom dori gâturile”, ne-a avertizat Alice Cooper.

Ce poate fi mai frumos decât să asculți Rise the Dead, I Got a Line on You, Pinball Wizzard, My Generation sau Manic Depression într-o interpretare a lui Alice Cooper. Poate că pe alocuri vocea lui nu mai este aceeași pe care în anii '90 o auzeam în piesele House Of Fire sau Poison, care ne-a întipărit în minte primele acorduri rock și care ne-a făcut să îndrăgim acest stil, însă trebuie să recunoaștem că spectacolul și verva lui sunt la cote înalte. La cei aproape 70 de ani, titanul Cooper, la fel de excentric și de nonconformist, încă poate domina scena și poate câștiga publicul, ceea ce contează extrem de mult pentru un artist.

Concert The Hollywood Vampires la București pe 6 iunie 2016

Concert The Hollywood Vampires la București pe 6 iunie 2016 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Pe parcursul celor 19 piese pe care le-a interpretat în concertul de aseară, Alice Cooper a reușit să-i facă pe toți cei prezenți să trăiască la maximum fiecare vers, fiecare notă. Iar emoția creată a fost fantastică, mai ales când piese precum Come Together a celor de la The Beatles sau Whole Lotta Love, care le-a adus celor de la Led Zeppelin primul disc de aur, au ajuns exact unde trebuiau, adică la inimile rockerilor pentru care numele Fleetwood Mac, Aerosmith sau Motörhead înseamnă ceva.

Concert The Hollywood Vampires la București pe 6 iunie 2016

Concert The Hollywood Vampires la București pe 6 iunie 2016 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Dar nu doar Alice Cooper a fost vinovat de tot spectacolul de aseară, pentru că și Johhny Depp, pe care toate femeile l-au admirat și aplaudat îndelung, a avut un cuvânt, mă rog, o notă, de spus, în toată povestea vampirilor. Cu ceva experiență în mânuirea chitarei, pe care a descoperit-o la vârsta de 12 ani, Depp, care aseară a purtat chiar o ie românească, și-a arătat o nouă față și a demonstrat, încă o dată, că scena, fie ea a unui film sau a unui concert, îi aparține în totalitate. Din playlistul serii, a făcut parte și piesa compusă de actor, As Bad as I Am. Aplauzele celor din public și tortul pe care l-a primit la sfârșitul concertului au fost, pentru el, poate cel mai frumos cadou de ziua lui, 9 iunie, când va împlini 53 de ani. Din întregul peisaj nici al treilea titan nu s-a lăsat mai prejos.

Joe Perry a oferit un adevărat show pentru cei prezenți. Chitaristul Aerosmith a zdrobit o chitară pe scenă și și-a demonstrat talentul vocal în momentul în care a cântat piesa Stop Messing Around.

Concert The Hollywood Vampires la București pe 6 iunie 2016

Concert The Hollywood Vampires la București pe 6 iunie 2016 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Cât privește revenirea lor într-un nou concert, după cum a zis Alice Cooper la final, ei au de gând să se întoarcă în România, tărâmul vampirilor și al vârcolacilor.

Evenimentul de pe 6 iunie 2016 a fost organizat de Phoenix Entertainment și a atras în jur de 8000 de oameni, preponderent rockeri, dar și fani ai celebrului actor. Ploaia de dinainte de concert a întârziat programul cu o jumătatea de oră. Totodată, majoritatea spectatorilor au venit la concert după ora 19.00, formând o coadă record la singura poartă disponibilă. Din fericire, așteptarea nu a fost lungă, iar vremea a ținut ulterior cu rockerii.

Concert The Hollywood Vampires la București pe 6 iunie 2016

Concert The Hollywood Vampires la București pe 6 iunie 2016 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Setlist concert The Hollywood Vampires:

 1. Raise the Dead
 2. I Got a Line on You (Spirit cover)
 3. 20th Century Boy (T. Rex cover)
 4. Pinball Wizard (The Who cover)
 5. My Generation (The Who cover)
 6. Manic Depression (The Jimi Hendrix Experience cover)
 7. Cold Turkey (Plastic Ono Band cover)
 8. Come Together (The Beatles cover)
 9. 7 and 7 Is (Love cover)
 10. Whole Lotta Love (Led Zeppelin cover)
 11. Five to One / Break On Through (to the Other Side)(The Doors cover)
 12. Rebel Rebel (David Bowie cover)
 13. Suffragette City (David Bowie cover)
 14. As Bad As I Am
 15. Stop Messin' Around (Fleetwood Mac cover)
 16. My Dead Drunk Friends
 17. Ace of Spades (Motörhead cover)
 18. I'm Eighteen (Alice Cooper cover)
 19. Sweet Emotion (Aerosmith cover)
 20. Train Kept A-Rollin' (Tiny Bradshaw cover)
 21. School's Out (Alice Cooper cover) (with 'Another Brick in the Wall Part 2' snippet)

PUBLICITATE
Comentează

Muzică și film

Johnny Depp va fi recompensat cu un premiu onorific la Festivalul de Film de la San Sebastian

Cariera lui Johnny Depp va beneficia de o nouă recunoaștere odată cu premiul Donostia, pe care actorul îl va primi în cadrul celei de-a 69-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la San Sebastian. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Concert The Hollywood Vampires la București pe 6 iunie 2016 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Descris de Festivalul de la San Sebastian drept "unul dintre cei mai talentați și versatili actori ai cinematografiei contemporane", Johnny Depp va fi recompensat cu premiul Donostia pentru întreaga carieră, într-o ceremonie ce va avea loc pe 22 septembrie.

Astfel, cu această distincție, actorul de 58 de ani se alătură altor nume celebre răsplătite cu premiul Donostia. Dintre acestea amintim Ethan Hawke, Sigourney Weaver, Judy Dench, Penelope Cruz sau Viggo Mortensen.

Talentul actoricesc și carisma de care a dat dovadă i-au adus lui Depp numeroase premii și nominalizări. Actorul a fost nominalizat de trei ori la Premiile Oscar, de 10 ori nominalizat la Globurile de Aur, unde a și câștigat în 2008 pentru rolul din "Sweeney Todd". Implicat în peste 90 de producții, Depp a produs, de asemenea, aproximativ zece filme, inclusiv recentul "Minamata" (2020), "Hugo" (2011), în regia lui Martin Scorsese și "Crock of Gold: A Few Rounds cu Shane MacGowan" (2020), ce a câștigat Premiul Special al Juriului la ediția de anul trecut a Festivalului de la San Sebastian.

Johnny Depp a debutat în industria cinematografică la vârsta de 21 de ani, interpretând una dintre victimele lui Freddy Krueger în "A Nightmare on Elm Street"  (1984). Începând cu anii '90, Depp bifează apariția în filmul "Cry Baby", dar și prima sa colaborare cu Tim Burton pentru "Edward Scissorhands".

Au urmat alte colaborări cu regizori de prestigiu, inclusiv Emir Kusturica ("Arizona Dream" - 1992), Lasse Hallström ("What's Eating Gilbert Grape?" - 1993 și "Chocolat" - 2000), Jim Jarmusch ("Dead Man" - 1995), Mike Newell ("Donnie Brasco" - 1997) sau Terry Gilliam ("Fear and Loathing in Las Vegas" - 1998).

O altă etapă remarcabilă din cariera lui Jonny Depp este reprezentată de seria "Pirații din Caraibe". Căpitanul Jack Sparrow a devenit un personaj emblematic și i-a adus lui Depp o nominalizare la Oscar la categoria "Cel mai bun actor" (Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl).

Despre Festivalul Internațional de Film de la San Sebastian

Cea de-a 69-a ediție a festivalului se va desfășura în perioada 17-25 septembrie 2021. Festivalul Internațional de Film de la San Sebastian este un festival de film de categorie A, acreditat de Federația Internațională a Asociațiilor Producătorilor de Film (FIAPF). Se organizează anual, la finalul lunii septembrie în Țara Bascilor, la San Sebastian, Spania. Prima ediție a avut loc pe 21 septembrie 1953.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Vița de Vie și Robin and the Backstabbers sunt headlineri la Holzstock Festival 2021

Holzstock Festival, eveniment ce are loc în cadrul bisericii fortificate din Hosman, ajunge în 2021 la cea de-a 7-a ediție. Vița de Vie și Robin and the Backstabbers sunt headlineri, din lineup făcând parte și alte nume autohtone, dar și de peste hotare.

Publicat

pe

Concert Vița de Vie la Arenele Romane pe 29 octombrie 2018 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Holzstock Festival este un festival de muzică ce are loc în cadrul bisericii fortificate Hosman, din județul Sibiu. Anul acesta, evenimentul ajunge la cea de-a șaptea ediție, între 20 și 22 august 2021, și reprezintă o importanta sursă de venit pentru administrarea și întreținerea ansamblului bisericii fortificate.

Vecinătatea bisericii-cetate din Hosman, dar și priveliștea extraordinară spre Munții Făgăraș oferă un cadru unic pentru desfășurarea acestui festival. În cele două zile de festival, participanții, fie ei localnici, sibieni sau veniti din orice parte a lumii, se bucură împreună de muzică, ateliere de lucru/creație, discuții și cântece la foc de tabără, dar și de posibilitatea de a face mici drumeții în zona satului Hosman. La festival va exista și o zonă de camping pentru corturi, între zidurile Bisericii Fortificate, și zonă de campare pentru Van-uri.

Lineup-ul Holzstock Festival 2021

Vineri, 20 august 2021

 • Robin and the Backstabbers
 • The Different Class
 • Stiff Kicks

Sâmbătă, 21 august 2021

 • Vița de Vie
 • Orkid
 • Wildchild

*Noi nume vor fi anunțate în perioada următoare.

Ca și în anii precedenți, festivalierii se vor putea bucura de workshop-uri și ateliere interesante de vizitat în timpul zilei. Detaliile pentru workshop-uri și ateliere vor fi dezăluite în curând.

Accesul la Holzstock Festival 2021:

Accesul este permis pentru:

 •  persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare

SAU

 • persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore și care acoperă întreaga durată a evenimentului (20 august, 14.00 PM – 22 august, 14.00 PM) ca și valabilitate.

SAU

 • rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 realizate la intrarea la festival contra cost.

Copiii cu vârsta până în 14 ani, dovedită de un act de identitate, beneficiază de intrare liberă în festival și camping, doar însoțiți de către un adult, în baza unei brățări speciale care se va elibera de către Organizator la punctul de check in.

Minorii sunt exceptați de la prezentarea dovezilor medicale necesare participării la eveniment și de la verificarea în Registrul electronic național de vaccinare.

Bilete la Holzstock Festival 2021

 • Biletele Early Bird Full Pass costă 170 de lei. Pentru mai multe detalii, accesați Agenda InfoMusic.
Citește în continuare

Concerte & turnee

Începe sezonul Alternative Brunch: 4 trupe românești, 3 orașe, 12 concerte

Seria de concerte "Alternative Brunch" continuă anul acesta cu 12 show-uri. The Mono Jacks, Robin and the Backstabbers, Grimus și byron concertează la Iași, Bacău și Chișinău.

Publicat

pe

Doru Trăscău (The Mono Jacks)
Doru Trăscău (The Mono Jacks) │ FOTO: Livia Văduva

În perioada 23 iulie - 26 septembrie se va desfășura seria de concerte "Alternative Brunch", dedicată tuturor celor a căror poftă de muzică nu ține cont de oră. Sezonul din acest an înseamnă 12 concerte, susținute de patru trupe, în trei orașe din Republica Moldova și România: Iași, Bacău și Chișinău.

Trupele care vor urca pe scena "Alternative Brunch" sunt The Mono Jacks, Robin and the Backstabbers, Grimus și byron, iar concertele vor avea loc în aer liber, în grădinile locațiilor partenere, la ora brunch-ului. Pe lângă muzica live, participanții se vor putea bucura și de mâncare bună și doza cuvenită de distracție.

"Alternative Brunch e un combo între ceva bun de mâncat și ceva mișto de ascultat. Ne-am dorit niște concerte live, condimentate cu mâncare bună, la care poți să mergi cu întreaga familie fără să-ți faci griji că e prea târziu pentru cel mic sau că nu ai energie pentru o seară de club. În Europa, genul acesta de concerte este o normalitate și vrem să dezvoltăm și în România și Republica Moldova acest concept, pentru că poftă și cerere există. Iar susținerea Comisiei Europene o să ne ajute în acest demers", a declarat Codruț Dumitrescu, manager de proiect al seriei de concerte Alternative Brunch.

Calendarul concertelor "Alternative Brunch":

The Mono Jacks

 • 23 iulie - Chișinău, Artcor
 • 24 iulie - Bacău, Valhalla
 • 25 iulie - Iași, Nish

RATB

 • 06 august - Chișinău, Artcor
 • 07 august - Bacău, Valhalla
 • 08 august - Iași, Nish

Grimus

 • 10 septembrie - Chișinău, Artcor
 • 11 septembrie - Bacău, Valhalla
 • 12 septembrie - Iași, Nish

byron

 • 24 septembrie - Chișinău, Artcor
 • 25 septembrie - Bacău, Valhalla
 • 26 septembrie - Iași, Nish

Proiectul Alternative Brunch este fondat de Overground Music și co-finanțat de Comisia Europeană prin proiectul Music Moves Europe.

Citește în continuare

Trending