Urmărește-ne în Social Media

rock

The Hollywood Vampires - petrecere în stil american la Romexpo

Pe 6 iunie 2016 am petrecut în stil american alături de The Hollywood Vampires la Romexpo. Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry, Matt Sorum și Robert DeLeo au readus la viață piese celebre ale legendelor care nu mai sunt printre noi. Vă invităm să citiți în continuare câteva impresii de la eveniment.

Publicat

pe

Concert The Hollywood Vampires la București pe 6 iunie 2016 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Spirit, The Who, The Jimmy Hendrix Experience, The Beatles ori Led Zeppelin...? Dacă vi s-ar pune această întrebare, ați putea alege? Nu, bineînțeles că nu, motiv pentru care Johnny Depp, Alice Cooper, Joe Perry, Matt Sorum (ex-Guns N’Roses) și Robert DeLeo (Stone Temple Pilots) pe scurt Hollywood Vampires, i-au adus pe toti, pe înserat, pe scena de la Romexpo, într-un concert plin de culoare și artificii.

Înainte ca rockerii vampiri să intre pe scenă, publicul a fost încălzit de trupa românească Robin and the Backstabbers (Andrei Robin Proca, ShakeHeartbreak, Norman Bates, Oigăn, Dragonul Roșu și TRădanu) cu piese deja emblematice precum „Sat după sat”, „SPNZRTR” sau „Soare cu dinți”.

Robin and the Backstabbers în concert la Romexpo pe 6 iunie 2016

Robin and the Backstabbers în concert la Romexpo pe 6 iunie 2016 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

RECOMANDARE: Vezi galeria completă cu Robin and the Backstabbers

Nu au decât un an de când au urcat pe scenă în această formulă și deja se mândresc cu un album și multe concerte. Evident, notorietatea fiecărui membru a avut un cuvânt de spus în toată această ecuație, însă ideea de a readuce în prim-plan muzica rockerilor din perioada anilor '70 nu poate fi decât primită cu brațele deschise de adevărații cunoscători ai muzicii de acum aproape 40 de ani.

Concert The Hollywood Vampires la București pe 6 iunie 2016

Concert The Hollywood Vampires la București pe 6 iunie 2016 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

RECOMANDARE: Vezi galeria completă cu Hollywood Vampires

„În seara asta vă vrem urechile. Mai târziu, vă vom dori gâturile”, ne-a avertizat Alice Cooper.

Ce poate fi mai frumos decât să asculți Rise the Dead, I Got a Line on You, Pinball Wizzard, My Generation sau Manic Depression într-o interpretare a lui Alice Cooper. Poate că pe alocuri vocea lui nu mai este aceeași pe care în anii '90 o auzeam în piesele House Of Fire sau Poison, care ne-a întipărit în minte primele acorduri rock și care ne-a făcut să îndrăgim acest stil, însă trebuie să recunoaștem că spectacolul și verva lui sunt la cote înalte. La cei aproape 70 de ani, titanul Cooper, la fel de excentric și de nonconformist, încă poate domina scena și poate câștiga publicul, ceea ce contează extrem de mult pentru un artist.

Concert The Hollywood Vampires la București pe 6 iunie 2016

Concert The Hollywood Vampires la București pe 6 iunie 2016 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Pe parcursul celor 19 piese pe care le-a interpretat în concertul de aseară, Alice Cooper a reușit să-i facă pe toți cei prezenți să trăiască la maximum fiecare vers, fiecare notă. Iar emoția creată a fost fantastică, mai ales când piese precum Come Together a celor de la The Beatles sau Whole Lotta Love, care le-a adus celor de la Led Zeppelin primul disc de aur, au ajuns exact unde trebuiau, adică la inimile rockerilor pentru care numele Fleetwood Mac, Aerosmith sau Motörhead înseamnă ceva.

Concert The Hollywood Vampires la București pe 6 iunie 2016

Concert The Hollywood Vampires la București pe 6 iunie 2016 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Dar nu doar Alice Cooper a fost vinovat de tot spectacolul de aseară, pentru că și Johhny Depp, pe care toate femeile l-au admirat și aplaudat îndelung, a avut un cuvânt, mă rog, o notă, de spus, în toată povestea vampirilor. Cu ceva experiență în mânuirea chitarei, pe care a descoperit-o la vârsta de 12 ani, Depp, care aseară a purtat chiar o ie românească, și-a arătat o nouă față și a demonstrat, încă o dată, că scena, fie ea a unui film sau a unui concert, îi aparține în totalitate. Din playlistul serii, a făcut parte și piesa compusă de actor, As Bad as I Am. Aplauzele celor din public și tortul pe care l-a primit la sfârșitul concertului au fost, pentru el, poate cel mai frumos cadou de ziua lui, 9 iunie, când va împlini 53 de ani. Din întregul peisaj nici al treilea titan nu s-a lăsat mai prejos.

Joe Perry a oferit un adevărat show pentru cei prezenți. Chitaristul Aerosmith a zdrobit o chitară pe scenă și și-a demonstrat talentul vocal în momentul în care a cântat piesa Stop Messing Around.

Concert The Hollywood Vampires la București pe 6 iunie 2016

Concert The Hollywood Vampires la București pe 6 iunie 2016 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Cât privește revenirea lor într-un nou concert, după cum a zis Alice Cooper la final, ei au de gând să se întoarcă în România, tărâmul vampirilor și al vârcolacilor.

Evenimentul de pe 6 iunie 2016 a fost organizat de Phoenix Entertainment și a atras în jur de 8000 de oameni, preponderent rockeri, dar și fani ai celebrului actor. Ploaia de dinainte de concert a întârziat programul cu o jumătatea de oră. Totodată, majoritatea spectatorilor au venit la concert după ora 19.00, formând o coadă record la singura poartă disponibilă. Din fericire, așteptarea nu a fost lungă, iar vremea a ținut ulterior cu rockerii.

Concert The Hollywood Vampires la București pe 6 iunie 2016

Concert The Hollywood Vampires la București pe 6 iunie 2016 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Setlist concert The Hollywood Vampires:

 1. Raise the Dead
 2. I Got a Line on You (Spirit cover)
 3. 20th Century Boy (T. Rex cover)
 4. Pinball Wizard (The Who cover)
 5. My Generation (The Who cover)
 6. Manic Depression (The Jimi Hendrix Experience cover)
 7. Cold Turkey (Plastic Ono Band cover)
 8. Come Together (The Beatles cover)
 9. 7 and 7 Is (Love cover)
 10. Whole Lotta Love (Led Zeppelin cover)
 11. Five to One / Break On Through (to the Other Side)(The Doors cover)
 12. Rebel Rebel (David Bowie cover)
 13. Suffragette City (David Bowie cover)
 14. As Bad As I Am
 15. Stop Messin' Around (Fleetwood Mac cover)
 16. My Dead Drunk Friends
 17. Ace of Spades (Motörhead cover)
 18. I'm Eighteen (Alice Cooper cover)
 19. Sweet Emotion (Aerosmith cover)
 20. Train Kept A-Rollin' (Tiny Bradshaw cover)
 21. School's Out (Alice Cooper cover) (with 'Another Brick in the Wall Part 2' snippet)

PUBLICITATE
Comentează

Tehnologie

Johnny Depp apare în "Sea of Dawn", un trailer promoțional pentru jocul video cu același nume - VIDEO

Johnny Depp este un negustor ciudat în trailerul de lansare pentru "Sea of Dawn", noul joc online de la compania chineză Changyou. Detalii și video în articol.

Publicat

pe

Johnny Depp în trailerul "Sea of Dawn"
Johnny Depp în trailerul "Sea of Dawn" │ FOTO: captură YouTube / Superpixel

După un capitol dificil din viața sa, Johnny Depp se întoarce să facă ce știe mai bine: să interpreteze personaje stranii și complexe, oferindu-le fanilor noi povești în care aceștia să se transpună. Cea mai recentă incursiune fantastică în care ne invită actorul de 59 de ani este "Sea of Dawn".

În trailerul de patru minute și jumătate, Depp îl interpretează pe negustorul Phillip Artoosh, ce se întâlnește cu Anselm Rodriguez, un recuperator ghinionist. Negustorul Philip încearcă să îl vrăjească pe nou său client cu o serie de povești fascinante.

"Am trecut prin numeroase aventuri. Văd că te așteaptă o călătorie acolo, pe mare. Fii curajos. Fii îndrăzneț. Și mănâncă un mic dejun adecvat dimineața! Și, dacă ești norocos, poți să găsești o modalitate de a unifica această lume", spune negustorul Philip.

Scurtmetrajul a fost lansat pentru a promova jocul multiplayer "Sea of ​​Down" al companiei Changyou. Amplasat în secolul al XVI-lea, în mijlocul Epocii Explorării, jocul cu tematică nautică folosește motorul grafic Unreal Engine dezvoltat de Epic Games pentru a reproduce digital liniile de coastă și alte peisaje, în timp ce jucătorii preiau nave rivale, fac comerț cu alți negustori și se adâncesc în culturi, mitologii și mistere. Jocul a fost lansat inițial în China pe mobil și PC, cu o lansare în SUA și Europa programată pentru sfârșitul acestui an.

Trailerul "Sea of ​​Dawn" a fost creat de agenția de divertisment Buddha Jones și regizat de David Gil. Materialul video a fost filmat la sfârșitul anului trecut în Santo Domingo, Republica Dominicană. Potrivit producătorilor, Depp s-a implicat serios în crearea personajului Phillip Artoosh. Mai mult, vicleanul negustor ar fi fost inspirat de o pictură în acuarelă realizată de Johnny Depp.

TRAILER "Sea of Dawn":

Citește în continuare

Concerte & turnee

byron, The Mono Jacks, Șuie Paparude și Robin and the Backstabbers urcă vara aceasta pe scena Promenada Mall

Promenada Mall continuă distracția de vară cu seria de concerte SPOT the beats pe terasa centrului comercial. Până la începutul lui septembrie, vizitatorii vor putea asculta live melodiile unor trupe îndrăgite precum byron, The Mono Jacks, Șuie Paparude, Robin and the Backstabbers și mulți alții.

Publicat

pe

Dan Byron
Dan Byron │ FOTO: Anya Dimitrov

Seria de evenimente reunite sub conceptul SPOT the beats a fost creată pentru a aduce clienților Promenada Mall adevărate experiențe de petrecere a timpului liber, în compania prietenilor. Plasat într-un decor cu zone verzi și fântână arteziană, spațiul este o oază urbană. Accesul la evenimente este liber, în limita locurilor disponibile.

byron și Rana dau tonul concertelor de la Promenada Mall pe 21 iulie

Începând cu ora 19.30, byron își așteaptă fanii la o sesiune live pe terasa Promenada Mall de la nivelul 2, în zona fântânii. Trupa de rock s-a înființat în 2006 și a lansat 7 albume de studio și trei DVD-uri live. byron sunt obișnuiți să cânte atât pe scene mari de festival în fața a mii de spectatori, cât și wireless, neamplificat, pentru grupuri restrânse. De-a lungul timpului, ei au filmat un concert în Salina Turda (la 100 de metri adâncime) pentru că era o provocare de neratat și au compus coloana sonoră pentru un serial original HBO România. În 2022, byron a lansat două piese, "Memento" și "Monstrul de sub pat", fiecare într-o direcție muzicală complet diferită una față de cealaltă. Ambele melodii se vor regăsi pe viitorul album de studio care va fi lansat în toamna lui 2022.

În deschiderea byron va urca Rana, o formație de rock alternativ, care a luat naștere în 2016 și care a lansat trei single-uri – "Lumea lor", "Departe" și "Cer Chinezesc". Accesul la eveniment este liber, în limita locurilor disponibile.

SPOT the beats cu The Mono Jacks și Lunatic pe 11 august

Seria de concerte continuă pe 11 august cu The Mono Jacks, trupa de rock alternativ înființată în 2008 de către Doru Trăscău. The Mono Jacks sunt o poveste despre perseverență, dăruire și urmărirea până în pânzele albe a visurilor care te definesc. Muzica lor a răsunat până acum la mari festivaluri – Sziget, Exit Festival, Eurosonic Noorderslag, ARTmania, Electric Castle, cât și prin turnee în toată țara, vorbind despre gânduri și sentimente pe care le trăim cu toții. Un nou album The Mono Jacks este pregătit pentru toamna lui 2022, prefigurat de single-urile "Aici acum" și "Spune". În deschiderea The Mono Jacks va cânta Lunatic, formație cunoscută pentru piesele cu mesaje sociale. De la reggae la heavy metal, de la grunge la hip-hop, Lunatic înglobează toate aceste stiluri.

Șuie Paparude concertează pe 17 august

Una dintre cele mai iubite formații din România, Șuie Paparude va aduce ritmurile de muzică electronică pe terasa Promenada, pe 17 august. Cu o activitate de aproape 3 decenii, Șuie Paparude a scris istorie pe scena muzicală din România, în 2006 artiștii fiind chiar invitați să cânte pe Stadionul Național în deschiderea concertului Depeche Mode.

Concert Robin and the Backstabbers și Sayonara Blue Monday pe 1 septembrie

Robin and the Backstabbers urcă pe scena Promenada Mall la început de toamnă, pe 1 septembrie, cu un opening act susținut de Sayonara Blue Monday. Adunați în 2010 de către solistul și compozitorul Andrei Robin Proca după o călătorie solitară de o săptămână prin Munții Călimani, Robin and the Backstabbers își descriu muzica drept "pop melodramatic". Nu au ajuns o trupă de cover-uri după albumul "Graceland", al lui Paul Simon, așa cum își imaginau la început, dar au reușit să ia pe sus scena de muzică alternativă din România cu melanjul lor de rock eclectic și versuri moderniste, criptice.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Ce artiști cântă la festivalul CATEDRAL 2022 din Iași: Lineup-ul complet

CATEDRAL, festivalul de muzică și arte vizuale cu un lineup curatoriat de Summer Well, a anunțat lista completă a artiștilor confirmați la ediția din 2022. Spike și trupa Robin and the Backstabbers sunt ultimele două nume-surpriză anunțate de organizatori.

Publicat

pe

Robin and the Backstabbers în concertul About Us de la Arenele Romane pe 21 septembrie 2018 │ FOTO: Alexandru Drăgoi / InfoMusic.ro

Rapperul Spike, cu milioane de fani în țară și peste hotare, și Robin and the Backstabbers, formație cunoscută în zona de pop rock și rock alternativ, se vor alătura, astfel, listei CATEDRAL, care cuprinde unii dintre cei mai populari artiști români și străini ai momentului. CATEDRAL 2022 se va desfășura în Grădinile Palas din Iași, în perioada 20 - 21 mai.

Lineup-ul pe zile al CATEDRAL 2022:

În ambele zile ale festivalului, porțile CATEDRAL se vor deschide pentru public începând cu orele 15.00, iar concertele se vor desfășura până la miezul nopții.

Vineri, 20 mai

 • CS84,
 • Zimbru,
 • Alexandrina,
 • heophilus London,
 • Sevdaliza,
 • Robin and the Backstabbers,
 • Spike

Sâmbătă, 21 mai

 • Disco Sigaretta,
 • Dimitri's Bats,
 • Moonlight Breakfast,
 • Cassia,
 • Milky Chance

Bilete CATEDRAL 2022:

 • Accesul la CATEDRAL, pentru ambele zile ale festivalului, se face exclusiv pe bază de bilete, care pot fi cumpărate online, pentru prețul de 179 de lei + 6% booking fee.
 • Cei care vor să achiziționeze un bilet doar pentru o singură zi a festivalului vor plăti 99 de lei + 6% booking fee.

Totodată, caravanele CATEDRAL, de la care se pot achiziționa, de asemenea, bilete se plimbă prin tot Iașiul, una dintre ele poate fi găsită în fața Iulius Mall. Organizatorii anunță că accesul în Grădinile Palas, în perimetrul în care se va desfășura CATEDRAL, va fi permis, în această perioadă, exclusiv festivalierilor.

Spectacol New Media la CATEDRAL 2022

Catedrala, cea mai mare scenă ridicată, până acum, pentru un festival de muzică din România, va fi construită din lumini și este un proiect aparținând echipei coordonate de artistul vizual Andrei Cozlac, distins cu două premii UNITER pentru video mapping, în 2020 și în 2022. Andrei Cozlac și cei patru VJ din echipa sa - Silviu Apostol (Luda), Marian-Mina Mihai (Lalu), Radu Marțin și Daniel Mancaș - vor asigura spectacolul integral New Media al CATEDRAL.

În perimetrul în care se va desfășura CATEDRAL, spectatorii se vor putea bucura de o experiență senzorială unică. Lounge-uri, o zonă instagramabilă, baruri, food zone, live cooking show-uri, instalații artistice de ultimă generație, toate se vor desfășura pe ritmuri de muzică.

Citește în continuare

Trending