Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Godsmack și cel mai bun duet de tobe pe care l-a văzut Bucureștiul

Pe 27 iunie 2015, la Arenele Romane din București, au concertat în premieră în România metaliștii din Boston, Godsmack. Americanii au călătorit prin toată lumea de la lansarea albumului 1000HP, disc ce a fost foarte apreciat atât de critici cât și de fani.

Publicat

pe

Godsmack în concert la Arenele Romane din București pe 27 iunie 2015 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Din primele momente de când ne-am apropiat de Arenele Romane, am simțit că ceva este diferit. Încă nu se permitea accesul la ora 19:30, dar în loc de îmbulzeala de la poartă se vedea o coadă ordonată, cu garduri păzite de jandarmi. Când s-au deschis porțile, intrarea s-a făcut mult mai organizat și mai eficient. Toți cei care așteptau afară au putut intra în aproximativ 15 minute. Încă o supriză plăcută am avut când am găsit standurile Calif și Wu Xing și pentru prima oară am avut mâncare adevărată la un concert în București. Phoenix Entertainment s-a autodepășit și probabil că împreună cu evenimentul din seara următoare - concertul Slash & Myles Kennedy & The Conspirators - puteau face un festival veritabil, eveniment de care acest oraș duce lipsă în ultimii ani fără B’estfest, Rock the City și altele.

Godsmack în concert la Arenele Romane din București pe 27 iunie 2015

Publicul venit la concertul Godsmack la Arenele Romane pe 27 iunie 2015 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Seara a fost deschisă de Dirty Shirt, maramureșenii care aduc folclorului românesc o doză sănătoasă de metal și crează un amalgam de inflexiuni de progressive, industrial și funk. Centrul scenei era ocupat de un drum-set generos (o amprentă inconfundabilă a lui Mike Terrana), iar cei 8 membrii ai trupei, alături de guest-star-ul violonist, făceau scena să pară cu adevărat neîncăpătoare.

Dirty Shirt s-a descurcat foarte bine și a încălzit publicul pentru concert. Primele rânduri din fața scenei erau cu mâinile pe sus aproape tot timpul și săreau și fredonau alături de formație.

RECOMANDARE: Citește interviul cu Dirty Shirt: "Două fire, două paie... Hai cu hoții la pârnaie"

După un change over scurt, set-ul de tobe a fost dezvelit și au urcat pe scenă de această dată doar trei personaje: Mike Terrana alături de doi chitariști: Alberto Bollati şi Fabri Kiarelli. Concertul lor a constat din piese melodioase, segmente care au demonstrat tehnica, dar a avut și din momente în care oamenii pur și simplu s-au distrat. La un moment dat, toboșarul și-a părăsit tobele pentru a se alătura chitariștilor, folosindu-și bețele pentru a cânta la chitară. Cu Mike Terrana ne vom revedea în august la Drum Stage în cadrul Rockstadt Extreme Fest.

Ora 23.00 a venit, Omul Negru...pardon, Godsmack a sosit. Din boxe tocmai se încheia piesa AC/DC - „For those about to rock (we salute you)”, un preludiu care nici că se putea mai potrivit pentru un concert al lui Sully Erna, ce a intrat în forţă şi a salutat rockerii din România, cu „1000 hp”, hit care poartă numele celui de-al şaselea album, lansat anul trecut.

Sully Erna în concert la Arenele Romane

Sully Erna în concert la Arenele Romane │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

"Pentru cei care habar n-au pe cine au în faţă, noi suntem Godsmack, Boston Massachussetts", a spus Sully Erna la urcarea pe scena de la Arenele Romane. După ce în urmă cu câţiva ani, metaliștii amânaseră întâlnirea pe care ar fi trebuit s-o aibă cu România, anul 2015 i-a adus, în sfârşit, la București. Fanii i-au transmis lui Sully mesajul că a fost aşteptat și dorit aici, într-o ţară în care solistul s-a mirat să afle că i se cunosc şi i se fredonează cu drag chiar şi piesele de pe primul album.

Gheaţa fusese spartă cu succes, aşa că pentru următoarele 90 de minute, totul a venit de la sine, cu un Sully plin de energie, care de câteva ori a aruncat, la propriu, cu stativul microfonului pe scenă, un Sully pătimaş, aşa cum l-am văzut în majoritatea concertelor susţinute pe alte meleaguri, un Sully bucuros să găsească la Bucureşti un public adevărat, publicul Godsmack.

Sully Erna, Godsmack în concert la Arenele Romane din București pe 27 iunie 2015

Sully Erna, Godsmack în concert la Arenele Romane din București pe 27 iunie 2015 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Concertul a început cu piesa care dă titlul celui mai recent album al trupei - 1000HP - și a continuat în forță cu mai multe piese de pe același disc. 1000HP a fost apreciat atât de fani cât și de critici. În melodiile noi, Godmasck și-a etalat experiența anilor de carieră și au transpus lucrurile pentru care fanii îi apreciază cel mai mult: riff-uri puternice în "What’s Next?" și versuri profunde despre tinerii consumați de era tehnologiei în "Generation Day".

Godsmack în concert la Arenele Romane din București pe 27 iunie 2015

Godsmack în concert la Arenele Romane din București pe 27 iunie 2015 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Pentru un plus de noroc, că aşa se cade când vii prina oară, Sully a adus şi ceva vechi, o serie de oldies but goldies precum „Cryin' like a bitch”, „Keep away”, „Straight out of Line”, „The Enemy”, „Awake”,” Love, Hate, Sex, Pain”, „Voodoo”, cu care nu avea cum să dea greş. Pur şi simplu, dacă te declari fan Godsmack, nu poţi să nu fi fredonat măcar o dată, sub duş, „Stand alone” pe care cei de la Godsmack au lasat o pentru finalul concertului, când au şi promis că anul viitor vor reveni cu forţe proaspete. Ultima melodie a fost cântată de Sully alături de toți fanii de la Arenele Romane.

Godsmack în concert la Arenele Romane din București pe 27 iunie 2015

Godsmack în concert la Arenele Romane din București pe 27 iunie 2015 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Între aceste două segmente de nou și clasic au strecurat deja celebrul drum battle - "Batalla De Los Tambores" - dintre Sully și Shannon Larkin. Acesta a fost probabil cel mai bun moment al serii, o adevărată simfonie de percuții cu ritmuri tribale acompaniate de chitară ritmică și aplauze din partea publicului. În acest show instrumental, toboșarii au inclus și tribute oferite unor mari nume din istoria rock’n’roll: "We Will Rock You" de la Queen, "Back In Black" de la AC/DC, "Walk This Way" de la Aerosmith și "Creeping Death" de la Metallica.

Sully Erna

Sully Erna, Godsmack în concert la Arenele Romane din București pe 27 iunie 2015 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

După zvonuri, anulări și atâția ani de aşteptare, concertul Godsmack a fost unul epic și sperăm ca americanii să includă România și în viitoare turnee europene.

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Ce artiști vin la Open Camp Vaslui 2021 - Lineup-ul complet, pe zile

Festivalul Open Camp Vaslui revine în 2021 cu o nouă ediție, cea de-a XII-a. Din lineup fac parte artiști și trupe ca Bruja, Kapushon, Timpuri Noi și Dirty Shirt.

Publicat

pe

Dirty Shirt
Dirty Shirt │ FOTO: P

După doi ani lungi și o ediție pandemică, festivalul Open Camp Vaslui se întoarce în colțul său de rai din pădure - Poligonul de tir Paiu, aflat la 2 km de orașul Vaslui, între 27 - 29 august 2021. Publicul va avea parte de trei zile de muzica live și reconectare cu natura.

Conform tradiției acestui eveniment, fiecare din cele trei seri de festival este dedicată unei zone muzicale diferite.

Lineup-ul pe zile la Open Camp Vaslui 2021:

  • Vineri, 27 august - Cojones Records, Rotaru, Bruja, Kapushon, B.M.C., R.O.A
  • Sâmbătă, 28 august - Hands of Angels, Stema, Timpuri Noi, Dirty Shirt
  • Duminică, 29 august - Suburbia 11, Frate Gheorghe, Mădălina Pavăl

"Ceea ce început ca un festival, a devenit în timp mult mai mult de atât"

"Nu ne-am propus niciodată să facem un festival mare. Totuși, ne-am bucurat când lumea ne-a spus că suntem un fel de Vama Veche de trei zile, un loc colorat, o mișcare care readuce orașul la viață prin muzică, film, artă stradală, expoziții și altele.

În jurul festivalului s-a închegat, în timp, o comunitate de oameni care simt că au ceva la fel în suflet. După 12 ani, îi putem spune spiritul Open Camp, care este despre libertatea de exprimare, bucuria de a fi împreună, pasiunea pentru muzica live și iubirea față de cadrul natural în care an de an am creat amintiri.

Ceea ce început ca un festival, a devenit în timp mult mai mult de atât: o platformă de exprimare pentru tineri, un susținător al proiectelor pentru comunitate, o inițiativă de revitalizare urbană prin artă.

Și anul acesta ne propunem să aducem orașul la viață și să generăm un impact pozitiv în comunitate prin proiectele noastre, pe care le vom anunța în curând", au transmis organizatorii.

Bilete și abonamente pentru Open Camp Vaslui 2021:

  • Biletele și abonamentele la festival se pot achiziționa online. Un bilet ce asigură accesul la o zi de festival costă 50 de lei, iar un abonament pe 3 zile este 100 de lei. Pentru mai multe detalii, accesați Agenda InfoMusic.

Accesul la Open Camp Vaslui 2021:

Accesul la festival se va face conform reglementărilor în vigoare: pe bază de adeverință de vaccinare (pe suport digital sau hârtie), test PCR (nu mai vechi de 72 de ore) sau test rapid (nu mai vechi de 24 de ore). Testarea la fața locului nu va fi posibilă.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Dirty Shirt, confirmată în lineup-ul celui mai mare festival din Europa

Trupa Dirty Shirt a confirmat participarea la cel mai mare festival de muzică din Europa: Pol'and'Rock 2021. Show-ul formației maramureșene va putea fi urmărit și online.

Publicat

pe

Dirty Shirt
Dirty Shirt │ FOTO: P

După confirmarea la cel mai important festival metal al anului 2022, Hellfest, Dirty Shirt anunță participarea la un alt mare festival european - Pol'and'Rock 2021.

"Chiar nu mai speram ca în acest an să cântăm la vreun festival major internațional, însă este o bucurie să fim confirmați pe scena principală a festivalului Pol'and'Rock, în fața a mii de oameni. Va fi un concert memorabil, suntem siguri de asta", au declarat membrii formației.

Pol'and'Rock 2021, ediția specială COVID

Pol'and'Rock, sau Woodstock Poland, cum este supranumit, va avea loc în Makowice, (Nord-Vestul Poloniei), aproape de frontiera cu Germania și Marea Baltică și este cel mai mare festival de muzica din Europa, unde în mod normal participă peste 600.000 spectatori (recordul a fost de 750.000). Pentru 2021 (ediția specială covid), organizatorii vor limita accesul la 20.000 spectatori vaccinati și 250 nevaccinati. Toate concertele vor fi transmise în direct pe canalele YouTube și Facebook ale festivalului.

În martie 2022, Dirty Shirt va susține un turneu european (Germania, Belgia, Olanda, Uk) alături de Orphaned Land (Israel), unde va fi prezentat următorul material discografic al trupei. LP-ul e programat să apară la sfârșitul acestui an.

Dirty Shirt este una din cele mai originale și iubite formații de rock din România, cunoscută datorită măiestriei cu care combină elementele muzicale moderne din rock/metal cu influențe tradiționale din Europa de Est, dar și world music, funk, electro, etc.

Ascensiunea formației maramureșene în ultimii ani, atât în țară cât și în străinătate, este una remarcabilă. Odată cu lansările albumelor "Freak Show" în 2013 și "Dirtylicious" în 2015, aclamate în unanimitate de presă și public, au urmat turnee susținute în țară și în Europa, care s-au încununat cu locul 2 la finala internațională a celui mai mare concurs de muzică rock independentă din lume, Wacken Metal Battle, al premiului "Best Romanian Act Metal" la Maximum Rock Awards 2014, cât și al titlului de "Best Romanian Rock Ambassador" în cadrul Metalhead Awards 2014.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Trupa Dirty Shirt e "colegă" de festival cu Metallica la Hellfest 2022

După o pauză de 8 ani, România este din nou reprezentată la Hellfest. La ediția din 2022 a festivalului, Dirty Shirt și Transylvanian FolkCore Orchestra vor urca pe scenă alături de trupe emblemă ale muzicii rock și metal, precum Guns 'n Roses, Metallica, Deftones, Judas Priest, Nine Inch Nails și Scorpions.

Publicat

pe

Dirty Shirt
Dirty Shirt │ FOTO: P

Dirty Shirt și Transylvanian FolkCore Orchestra vor concerta în cadrul festivalului Hellfest vineri, 24 iunie, urmând să urce pe scena Temple. Formația maramureșeană repune, astfel, România pe harta muzicii metal, după 8 ani de pauză de la ultima reprezentație a unei formații românești în cadrul acestui important festival.

Negură Bunget a fost prima trupa din România care a ajuns la Hellfest. Se întâmpla în 2010, următorii care au reușit această performanță fiind timișorenii de la Dordeduh, în 2014.

Metallica, Guns 'n Roses, Judas Priest, în același lineup cu Dirty Shirt și Transylvanian FolkCore Orchestra

Hellfest este cel mai prestigios festival metal din hexagon și unul dintre cele mai mari festivaluri de metal din Europa. Ediția din 2022 va avea loc la Clisson, în Franța, în lineup fiind confirmate deja formații ca Metallica, Guns 'n Roses, Deftones, Faith No More, Judas Priest, NIN, Volbeat, Scorpions.

Afiș Hellfest 2022

Afiș Hellfest 2022

Dirty Shirt a susținut de curând un recital important la Wacken Open Air (2019), în fața a peste 8000 de persoane, iar pentru 2022 sunt anunțate participări în cadrul unor evenimente importante din Europa precum Reload Festival (Germania), Dong Open Air (Germania), Plane'r Fest (Franța), Pol'and'Rock Festival (Polonia).

În martie 2022, Dirty Shirt va susține un turneu european (Germania, Belgia, Olanda, Uk) alături de Orphaned Land (Israel), unde va fi prezentat următorul material discografic al trupei. LP-ul e programat să apară la sfârșitul acestui an.

Dirty Shirt este una din cele mai originale și iubite formații de rock din România, cunoscută datorită măiestriei cu care combină elementele muzicale moderne din rock/metal cu influențe tradiționale din Europa de Est, dar și world music, funk, electro, etc.

Ascensiunea formației maramureșene în ultimii ani, atât în țară cât și în străinătate, este una remarcabilă. Odată cu lansările albumelor "Freak Show" în 2013 și "Dirtylicious" în 2015, aclamate în unanimitate de presă și public, au urmat turnee susținute în țară și în Europa, care s-au încununat cu locul 2 la finala internațională a celui mai mare concurs de muzică rock independentă din lume, Wacken Metal Battle, al premiului "Best Romanian Act Metal" la Maximum Rock Awards 2014, cât și al titlului de "Best Romanian Rock Ambassador" în cadrul Metalhead Awards 2014.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< oct. 2021 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Trending